Keresés

Tévé vásárlás! Help!

2016. január 17., vasárnap 11:25
http://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/f:samsung,led-tv,full-hd,ar=0-80000/

Az UE32J5100 jó választásnak tűnik, de gondolom a néhány szóba jöhető típus közül már ő is ki tudja választani a méretben és egyéb paraméterekben számára megfelelőt...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2016. január 14., csütörtök 0:17
Sziasztok!

Egy kedves ismerősöm TV-t szeretne venni, max 80 ezer Ft-ot szán rá, Samsung és ha lehet ennyi pénzért FullHD kellene, mit ajánlanátok?
Válaszaitokat előre is köszönöm!

Üdv.: P
0
2015. november 6., péntek 23:02
Köszönöm mindenkinek!
0
2015. november 6., péntek 19:33
Nekem például 39"-os van, az sem túl gyakori:) 40"-os lett volna a max méret, ami befér a szekrénybe, de olyat nem gyártott az LG, szóval...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2015. november 6., péntek 17:02
Ez nagyon jó kérdés, így nem néztem meg tüzetesebben, bár ha jól emlékszem, tegnap láttam 42"-est az MM-ben. Bár a reklámújságjukban volt egy 49"-es tévé is, ami szintén nem egy elterjedt méret...
0
2015. november 6., péntek 15:10
Azt jól látom, hogy mostanában mintha kezdenének eltűnni a 106-107 cm-s (42") tévék? Helyette a 43"-osak terjednek.
0
2015. november 6., péntek 12:07
Itt egy részletes angol nyelvű teszt az 55"-ös méretű modellről, gondolom ugyanaz az elektronikája, mint a kisebbnek:

https://www.avforums.com/review/samsung-ue55h6200-h6200-smart-3d-tv-review.10914

A 6200-as hátulütője, hogy nincs hozzá külön Smart távvezérlő, a 6400-ashoz viszont van.
0
2015. november 6., péntek 11:54
UE50H6200 rövid teszt (angolul - hosszút nem találtam):

http://www.digitalversus.com/tv-television/samsung-ue50h6200-p21675/test.html
Itt a H6400 kistesójaként emlegetik, de attól még jók az értékelései.
0
2015. november 6., péntek 10:28
4 méterről simán vállalható az 50"-os méret, nálunk 4x5 méteres nappaliban van kb. ugyanilyen nézési távolságon.

Bár ha fontos a 3D minősége, akkor az UE48H6400-at tudom ajánlani, tegnap közelebbről is megnéztem, mit produkál ilyen téren. Ha nem érint titeket a 3D-mizéria, akkor viszont a régi készülékem a tervezett cserével eladósorba került...
0
2015. november 6., péntek 10:05
Sziasztok!

Karácsonyra vásárolnánk családi TV-t, apósom ragaszkodik a smarthoz, mi pedig pedig a Samsung márkához. Nagy nappaliba megy, kb. 4 méterre lesz az ülőgarnitúrához, viszont korlátozott a hely ahová el tudjuk helyezni.
Szerintetek a 125 cm-es képernyő élvezhető lesz ilyen távolságból?
Konkrét tapasztalat vagy teszt infók a Samsung UE50H6200-ról?
0
2015. november 5., csütörtök 21:15
Megvolt a 6400-as nagy tesztje, ebből bizony vásárlás lesz. A Samsung most bizonyított nálam. Semmi oda nem illő anomáliát nem láttam, mind ráküldött demó-anyag, mind az általam vitt Avatar 3D tökéletesen hozta, amit elvártam.

Volt a 6500-asból is utolsó darab, 55-ös méretben, de azon jelentkezett egy minimális crosstalk, így bebizonyosodott, hogy a saját szem az objektív, nem mindenféle teszterek véleménye.
0
2015. november 5., csütörtök 10:58
Nem igazán, pedig milyen jó cuccokat gyártottak annak idején. Én is ezzel a tévével vesztettem el az irántuk táplált bizalmat. Pedig 2D-ben iszonyat jó képe van, csak a 3D-je hihetetlen gyenge. Én voltam a hülye, nem olvastam tesztet róla (bár nem is nagyon volt). A Samsung-ok mustráival meg tele van a net, a 6400-as nagyon jó kritikákat kapott.

Az utódját, a 6500-ast már régóta kinéztem (egy angol teszt annál azt írta, egyáltalán nincs crosstalk-ja 3D-ben), de totál lement a térképről, már nem forgalmazzák.

Meg is nézem magamnak élőben, hogy az elődje miben különbözik.
0
2015. november 5., csütörtök 8:35
Már a Sharpban sem lehet bízni? Szomorúan olvasom. :(
0
2015. november 5., csütörtök 6:34
Valakinek van tapasztalata ezzel a készülékkel?

http://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/samsung/ue48h6400-p223548556/?gclid=CKSz8-O4-MgCFYyRGwodl4AOMQ#termek-leiras

Főleg a 3D-megjelenítése érdekelne. Külföldi teszterek írnak minimális crosstalk-ot, bár én inkább itteni véleményekre vagyok kíváncsi. Sajnos a tavaly beújított Sharp LED térhatású megjelenítése igencsak hagy némi kívánnivalót maga után (konkrétan nézhetetlen a 3D-je), na meg produkál mostanában érdekes dolgokat ettől függetlenül is.

Nem tudom, mennyire örülnének nekem, ha bemennék az MM-be egy vinyóval tesztelni, pedig az lenne a legjobb...
0
2015. szeptember 28., hétfő 10:40
Hagyom akkor így a picsába... Igazából én észre se nagyon vettem, csak átjött egy haver és ő kezdte el búgni az agyam...
0
2015. szeptember 27., vasárnap 23:58
Ne aggódj, de holnap megnézem neked, hogy nálam is van e ez a jelenség. Amúgy volt már olyan film, aminél én is tapasztaltam hasonlót, de eszembe nem jutna ilyen képjavító baromságokat bekapcsolni. Bár ha nagyon zavar a dolog, akkor ha benyomod ezeket, tényleg elmúlik, de akkor meg az lesz, amit Gyulus is írt, hogy szappanoperás hatása lesz az összes filmnek majd.
0
2015. szeptember 27., vasárnap 23:37
Na most akkor mi van? :D Remélem ez azt jelenti, hogy olyan nagyon azért ne aggódjak... :)
0
2015. szeptember 26., szombat 12:23
Tudni kell olvasni a sorok között! ;)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2015. szeptember 26., szombat 12:04
Nehogy bekapcsolj bármi ilyet! El fog veszni a filmes/mozis hatás! Hidd el, jó az úgy! :)
0
2015. szeptember 26., szombat 9:41
Nem a 24p juddert látod véletlenül? Ha igen, az teljesen természetes jelenség.

Próbáld meg bekapcsolni a True Cinema, Smooth Motion, Motion Plus vagy hasonló névre keresztelt "képjavító"-t a tévéden! A mozgások kisimulnak, de a sok beinterpolált nem létező kép miatt egyrészt a képi infó legalább fele teljesen mű lesz, másrészt a mozgásoknak sem lesz köze az eredetihez. Olyan lesz, mintha szappanoperát néznél a tévében.

De az is lehet, hogy LCD tévéd van, és olyan típus, ami fekete képek közbeszúrásával próbálja javítani a mozgásreprodukciót.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2015. szeptember 21., hétfő 7:22
Nem mert nem értek az ilyen dolgokhoz, csak megnéztem hogy a mi tévénken is jelentkezik e a probléma, de nem. :)
0
2015. szeptember 20., vasárnap 21:51
Ez segítség akart lenni? :-D
0
2015. szeptember 20., vasárnap 20:22
Megnéztem azt a részt amit irtál,de nem láttam semilyen vibrálást.
0
2015. szeptember 15., kedd 17:03
Egy kis segítséget szeretnék kérni, igaz nem tévé vásárlás, csak tévén látható jelenség miatt :)

Az Alien BD-nél szúrta ki a haverom, hogy az elején, ahogy úszik a Nostromo űrhajó az űrben, nagyon picit, de vibrál a kép egyfolytában... Most már én is látom sajnos :) Nem tudjátok, hogy ennek mi lehet az oka? Azt mondja, hogy otthon nála nincs ilyen... Herz-eket kéne álltani a lejátszón, tévén, vagy mi van ilyenkor?
0
2015. július 9., csütörtök 22:07
Hasznos volt, nagyon is! :-)
Írni fogok amint sikerül bevásárolnom. :-)
0