Keresés

Tévé vásárlás! Help!

2015. június 28., vasárnap 19:51
Igazán nagyon szívesen. :-) Bízom benne, hogy találtál hasznos információt lenti soraimban!

Kérlek, majd írd meg, hogy milyen készüléket választottál végül, és számolj be a tapasztalaitodról is! ;-)
0
2015. június 27., szombat 0:01
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, igazán kimerítő válasz volt! :)
0
2015. június 26., péntek 10:42
Sziasztok! Eladó egy Panasonic Quintrix TV (72 cm). Szélesség 77 cm, magasság 58 cm, mélység 50 cm.
Használt, de jó állapotú, távirányítóval, abszolút működőképes. Költözés miatt lett felesleges. XIV. kerületben, Örs vezér terétől 2 percre van, olyan jelentkezzen csak, aki el tudja szállítani. 2. emelet, lift nincs.
E-mailben tudok képet küldeni. Ára 8 ezer Ft. Hozzá passzoló IKEA TV állványt is tudok adni, képet arról is e-mailezek. 5000 Ft.(A TV állvány a TV nélkül is megvehető! :))
bertram1@citromail.hu
0
2015. június 8., hétfő 1:38
"Az egyik jelölt a Philips 40PFS6909 3D SMART Ambilight 3D LED Televízió, a másik egy Samsung UE40H6400AWXXH 3D SMART LED Televízió."

Amennyiben a képminőség fontos számodra úgy a mérleg a Samsung modellje felé billen. A fekete szintjében csaknem a SONY W7, W8 modellekkel egyenrangú, fényerőben is kiváló, a tesztek alapján a felhősödés, és egyéb "tipikus" képhibák sem jellemzőek rá.

Nem tudja viszont a kadenciahelyes 3D megjelenítést.

A Philips a tesztekben valamivel gyengébb minősítést kapott, viszont az Ambilight technológia valamelyest ellensúlyozhatja a negatívumait.

"Ezt az ambilight-ot látta már valaki? Elég érdekesnek tűnik. Vagy csak felesleges hókusz-pókusz?"

Erősen megoszlanak róla a vélemények, de nagy általánosságban, aki tesztelte, és ért a televíziókhoz, az jó dolognak tartja.

Amellett, hogy megfelelő elhelyezés mellett növeli a kép által nyújtott élményt, a kutatások szerint út az "egészséges" TV-zéshez.

Sötétben filmet nézni - amolyan "mozis" módon - ugyanis ártalmas a szemnek, és fárasztó az agynak. A meleg fényű LED világítás kiküszöböli ezt.
(Sokan ezért helyeznek el a TV készülékük közelében ilyen fényű lámpákat.)

Más kérdés, hogy ha úgy kell "bepréselnetek" a TV-t a szekrénysorba, akkor nagy valószínűséggel nálatok az Ambilight értelmét veszíti.

Ugyanis a készülék két oldalán vannak elhelyezve a LED-ek, és bekapcsolt állapotban oldalt akár 20-30 cm távolságban is "terítené" a színeket a háttérre.

Ha a készülék két szélén közvetlenül egy-egy pereme van a szekrénynek, úgy semmi értelme az Ambilight-ot bekapcsolni.

Így viszont pedig már egyértelműen a Samsung a nyerő. Önmagában is jobb  képe, a 3D képminőségre is kiváló értékelést kapott, és technológiailag is fejlettebb.
(Mondjuk dizájnra szerintem rondább, de ez ízlés dolga.)
0
2015. június 4., csütörtök 1:50
Szia! Köszi, hogy leírtad a tapasztalatodat! :) Két hét múlva visszatérek a témához. Holnap elutazom, addig érlelem magamban a dolgokat. :)
0
2015. június 3., szerda 23:50
Szia,

vásárlás előtt álltunk és böngésztem mindenféle fórumot. Valahol olvastam, hogy Ambilight TV-t kell venni, ha már újat veszel.
2011-ben az egyik nyitó áruház a PFL 8505-ös kifutó modellt egy százassal olcsóbban adta, mint az átlagár. Megvettük, és azóta is élvezzük.
Nem minden műsorhoz kapcsoljuk be, de nagyon jó, és tényleg képes pihentetni a szemet. Akár BD-t nézve, akár felskálázott DVD-t nézve, de a HD adások is brutálisan részletgazdag képpel jelennek meg rajta. Sőt az SD-k  se rosszak. A hangja TV hamghoz képest igencsak komoly.
Mostani fejjel, ha TV vásárlásra kerül a sor nem vennék olyat, amiben nincs meg a funkció.

Remélem tudtam segíteni :)
0
2015. június 3., szerda 12:07
Előredőlve 150 cm-ről nézem, amikor hátradőlök, akkor meg 226 cm-t mértem. Igen, képes voltam pontosan lemérni. :) Amúgy egy 12 m2-es szobáról van szó. Szerintem itt már zavaró lenne a 40-esnél nagyobb TV.
0
2015. június 3., szerda 12:03
Köszi a tippet! :) Az az igazság, hogy most egy 32"-os TV-m van, az is majdnem jó. Amikor játszom előrehajolva (egér, billentyűzet párossal, akkor jó, de ha pl kontrollerrel irányítom a játékot, akkor hátradőlök, úgy már nem olyan jó, lehetne picit nagyobb a kép. Illetve amikor alul felül fekete csík van a filmeknél, akkor az is olyan érzést kelt bennem, hogy kicsi a kép. Bezzeg amikor teljes képernyőn fut a film, az kellemes, jó méretűnek tűnik.

Meg a 40-es TV pont befér, egy centivel sem fér be nagyobb a szekrénysorba. :D
0
2015. május 31., vasárnap 12:14
Az attól függ, hogy milyen távolságról szokta nézni. Egy 6 m2-es szobát például nem érdemes agyonvágni egy 55-ös tévével.
0
2015. május 31., vasárnap 3:09
Én csak annyit javasolnék, hogy ne érd be 40-es mérettel! 2D-hez is kicsi, 3D-hez még inkább.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2015. május 29., péntek 14:57
Nézegetem a tv-ket, addig jutottam, hogy két jelöltem maradt, de ezek közül már nem tudok dönteni. Valakinek esetleg lenne tanácsa, hogy melyik lehet a jobb és miért? Mi alapján döntsek?

Az egyik jelölt a Philips 40PFS6909 3D SMART Ambilight 3D LED Televízió, a másik egy Samsung UE40H6400AWXXH 3D SMART LED Televízió.

Ezt az ambilight-ot látta már valaki? Elég érdekesnek tűnik. Vagy csak felesleges hókusz-pókusz?
0
2014. december 13., szombat 23:26
Nem tudom, hogy olvasod-e még a fórumot, de azért leírom. Végül egy Samsung UE40HU6900 mellett döntöttem.
0
2014. november 24., hétfő 19:04
Szívesen, majd számolj be a végeredményről.

Nálam ott indult, hogy a gyári beállításnál a Jurassic Park BD képe iszonyat fehér szemcsés volt.

Viszont a manuális hangolást követően ez már a múlté. :)
0
2014. november 24., hétfő 15:21
Á, köszi, amint lesz egy kis elmélyedésnyi időm, a gyakorlatban is tanulmányozom!
0
2014. november 24., hétfő 12:12
Köszi!

Ez volt az az oldal:
http://www.techradar.com/news/television/tv-setup-guide-14-tips-for-getting-the-best-picture-quality-out-of-your-tv-1249665

Igazából csak egy dolgot nem tartottam meg szigorúan a leírásból:
"We ve found that the best picture quality with most LCD TVs results from reducing the backlight and brightness settings to between 40 and 50% of their maximum value. This is especially true if you re watching a film in a relatively darkened room. "

A háttérvilágítást 100%-ra raktam, a fényerő pedig 55%.
50%-os háttérvilágítással a teljesen sötét szoba ellenére nekem halvány volt, barnás volt a kép, mintha energiatakarékos üzemmódban vetítene.

A 100-55%-kal viszont igen korrekt, nem szemcsésedik, tűéles.

Az értékeim tehát a TV-n, "dinamikus" gyári beállítást módosítva, Blu-ray és HD TV nézéshez:
Háttérvilágítás: 100%
Kontraszt: 70%
Fényerő: 55%
Telítettség: 70%
Képélesség: 10% (efölött már pixelesedik)
Színárnyalat: 0
16:9 túlpásztázás: nem
Gamma korrekció: közepes
Aktív kontraszt: alacsony
Adaptív háttérvilágítás: nem

TV nézéskor szoktam még használni az energiatakarékos beállítást, lefekvéskor, ua. mint a fölső beállítás, kivéve: fényerő 40%, háttérvilágítás 50%, kontraszt 60%.
0
2014. november 24., hétfő 10:15
Szép darab!
Esetleg meg tudod adni azt az elérhetőséget, ahol az egyéni képbeállítást olvastad?
0
2014. november 24., hétfő 9:42
Szívesen!
A pontos specifikációt az alábbi linken tudod megnézni, a támogatás és letöltések alatt.

http://www.sharp.hu/cps/rde/xchg/hu/hs.xsl/-/html/product_details.htm?product=LC46LD264E&cat=111

Aztán majd írd meg, hogy mit választottál végül! :)
0
2014. november 23., vasárnap 23:05
Köszi a tippet! Még kutakodok, hogy lehet-e valahol még plazmát venni, de ha nem, akkor megnézem élőben is az általad javasolt készüléket.
0
2014. november 18., kedd 10:04
Nos, én is beállok a TV vásárlók sorába, egy kis segítség kellene :D

Kinéztem egy Samsung UE50H6200 sorozatszámú televíziót. Valaki mondana róla valamit, hogy jó-e, nem-e, ilyesmi... 200e alatt már lehet kapni és pont jó lenne nekem....
0
2014. november 14., péntek 3:07
Szia!

Én két hete vettem egy SHARP LC46LD264E LED TV-t, alább a link.

http://www.edigital.hu/LED_televizio/Sharp_LC46LD264E_LED_Televizio-p443680.html

Korábban is SHARP-ot használtam a "moziszobámban" (ami most a nappaliba lett kitéve - SHARP LC32S7E). Az a készülék 6 éve van meg, sokat ment, de semmi baja (Samsung már halt ki alólam, bekapcsolás nélkül panel hiba..).

Továbbá azért is SHARP, mert a panelek továbbra is Made in Japan.

A mostani 117 cm-s SHARP-ot kb. 160-170 cm-ről nézem. Dizájnos televízió, kis mélységgel, a talp megoldása különösen tetszik.
Szerintem gyönyörű képe van kategóriájában.

Ha mindenképpen kell negatívumot mondanom, akkor az az, hogy az előre beállított képernyő megjelenítési témák közül egyik se az igazi BD nézésre.
Viszont egy kis manuális hangolással az egyedi beállítás részeként egy csoda (netről olvastam egy leírást). Sehol egy hangyásodás, csak tűéles kép, gyönyörű színek a Blu-ray lejátszása, HD adás nézése közben.

Én csak maximálisan ajánlani tudom!
0
2014. november 14., péntek 0:01
persze, digital projection m vision 260hc proji,screen innovations lunar grey 21:9 fix(280cm széles),GyP anamorph prizma,oppo93,isotek mirra ,isotek solus,furutech kábelezés....fotel,lámpa,szőnyeg,meg sötét....
Hang most nincs ...ill van csak valami eccerü 5.1
0
2014. november 13., csütörtök 16:55
És elárulod az összetevőket? :)
Hogy mi van abban a moziszobában? :)
SuperHeRo
0
2014. november 12., szerda 14:21
Szivesen,máskor is!Üdv!
0
2014. november 12., szerda 14:20
Értem, köszönöm a segítséged!
0
2014. november 12., szerda 14:19
Az ami belefér abba a keretbe amit a projira ,vászonra, kábelre,konzolra,festésre,sötétítő függönyre,esetleg sötét szőnyegre szántál.
Ha meg tudod csinálni a vetítéshez szükséges körülményeket akkor nagy élmény a nagyobb kép!
Kivéve ha a minőségibb képet keresed,mert nagyobb kép =több hibalehetőség és nem a felbontásra gondolok,lehet csalódni fogsz ha tévéről váltasz, pl: szinek ,kontraszt,nincs fekete csak szürke,fény erő csökkenéstől lapos dinamikátlan kép, gyenge optika miatt életlen kép stb......
0