Keresés

Híradó

2006. május 29., hétfő 19:16
hm, aranyos anime, de ebből csakis tucatfilm készülhet.
0
2006. május 29., hétfő 16:46
kerete meg = kereste meg
0
2006. május 29., hétfő 16:38
Ma ünnepli 61. születésnapját az osztrák születésű német filmcsillag, HELMUT BERGER. Családi hagyományt követve eleinte a szállodai szakma irányába képezte magát, majd érdeklődése a színjátszás felé fordult. Angliában, Franciaországban és Olaszországban tanult, s többek között pincérként kerete meg a színiiskolára valót. Eleinte reklámfilmekben bukkant fel. 1964-ben találkozott Viscontival, aki akkor A GÖNCÖL NYÁJAS CSILLAGAI című filmjét forgatta. Viszonyuk 12 éven át, Visconti haláláig tartott, bár kapcsolatuk nem volt teljesen harmonikus. A Mester A BOSZORKÁNYOK (1967) című epizódfilmben szerepeltette először pártfogoltját, akit aztán egyre többen hívtak filmezni. Világhírnevét mégis egy másik Visconti-műnek, az ELÁTKOZOTTAK-nak (1969) köszönheti, melyben kiválóan formálta meg az akaratgyenge, beteges vágyak vonzásában élő gazdag örököst. Alakításáért Golden Globe-ra jelölték. Testhezálló szerepe volt Dorian Gray narcisztikus karaktere a DORIAN GRAY ARCKÉPE (1970) című Oscar Wilde-adaptációban. Ezután Vittorio de Sica Oscar-díjas drámájában, A FINZI CONTINIÉK KERTJÉ-ben (1971) játszott: a mű a vidéki olasz zsidóság tragédiáját ábrázolja. Visconti nem adta neki Tadzio szerepét a HALÁL VELENCÉBEN (1971) filmváltozatában, de rábízta a tragikus sorsú bajor király, II. Lajos karakterét a LUDWIG (1972) című alkotásában, amely újabb elismeréseket hozott Berger számára is. Következő közös munkájuk a MEGHITT CSALÁDI KÖR (1974) volt, melyben a Berger játszotta selyemfiú alakja köré épült a történet. Visconti mellett több, másodvonalbeli rendező is foglalkoztatta Bergert, aki neves kollégákkal játszott, de ezek a filmjei nem igazán emlékezetesek. Érdemes talán megemlíteni Joseph Losey EGY ROMANTIKUS ANGOL NŐ (1975) című életképét, mely egy addigi életéből kitörni vágyó asszony (Glenda Jackson) alkalmi kalandját mutatja be. A cenzúra közbeavatkozása tette hírhedtté Tinto Brass SALON KITTY (1976) című náci vonatkozású erotikus drámáját, melyben Berger az ELÁTKOZOTTAK-belihez hasonló karaktert játszott, ráadásul ismét ottani partnernője, Ingrid Thulin oldalán. Visconti halála (1976) depresszióba taszította, öngyilkosságot kísérelt meg, drog- és alkoholproblémái voltak. Pályája a 80-as években lényegében megfeneklett, bár nem maradt szerepek nélkül. Forgatott például Makk Károly irányítása alatt (A VADÁSZOK, 1982), játszott a DINASZTIA című szappanoperában – az „ellen-Dallas”-ban –, illetve Coppola A KERESZTAPA-sagájának harmadik részében. A BOTTROP 120 NAPJA (1997) című emlékezetesen rossz filmben egy rendezőt játszott, aki Pasolini SALÓ-jának remake-jét akarja elkészíteni. Önéletrajzi könyvében részletesen és őszintén vallott szakmai és magánéletének minden vonatkozásáról.

ELÁTKOZOTTAK

DORIAN GRAY

HAMVAZÓSZERDA (Elizabeth Taylorral)

MEGHITT CSALÁDI KÖR (Burt Lancasterrel)

EGY ROMANTIKUS ANGOL NŐ (Glenda Jacksonnal)

SALON KITTY (Teresa Ann Savoyjal)

0
2006. május 27., szombat 19:43
Az utolsó előtti mondat beteljesülése tényleg fantasztikus, és talán az eddigi összes DVD megjelenés közül egyedi is lenne (már ha nem külön lemezeken, hanem seemless branching technológiával oldják meg)!
0
2006. május 27., szombat 18:43
élőszereplős film készül a Blood: The Last Vampire-ból (is)

Blood: The Last Vampire Live Action
0
2006. május 27., szombat 13:07
Sokunk álma válik valóra azt hiszem ezzel végre sok év után:

Blade Runner Final Cut is Coming
Source: Variety May 26, 2006

Warner Home Video has disentangled the rights issues for Blade Runner to pave the way for a September reissue of the remastered "Director s Cut" version, followed by a theatrical release of a version promised to be truly Ridley Scott s final cut.

Variety says that Warner s rights to Blade Runner lapsed a year ago, but the studio has since negotiated a long-term license. The film, now considered a sci-fi classic, has had a troubled history from the start: When Scott ran overbudget, completion bond guarantors took control of it and made substantial changes before its 1982 theatrical release, adding a voiceover and happy ending. That version was replaced by the much better-received director s cut in 1992, but Scott has long been unhappy with it, complaining that he was rushed and unable to give it proper attention.

The helmer started working on the final cut version in 2000, but that project was shelved by Warner soon after, apparently because the studio couldn t come to terms with Jerry Perenchio over rights issues.

The trade adds that the restored "Director s Cut" will debut on home video in September, and remain on sale for four months only, after which time it will be placed on moratorium.

"Blade Runner: Final Cut" will arrive in 2007 for a limited 25th anniversary theatrical run, followed by a special edition DVD with the three previous versions offered as alternate viewing: Besides the original theatrical version and director s cut, the expanded international theatrical cut will be included. The set will also contain additional bonus materials.

0
2006. május 26., péntek 11:06
Ó, a jó kis Ómen... Sajna nálunk elképzelhetetlen. :(
0
2006. május 25., csütörtök 15:42
Az USA-ban kb. két hete megjelent a POKOLI TORONY Special Edition kétlemezes DVD, javított képpel és tengernyi extrával:

Disk 1:
• Commentaries by F.X. Feeney, film historian, and scene-specific
• Commentary by: Mike Venzina - Special Effects Director and Branko Racki - Stunt Coordinator.
Disc 2:
• Featurettes: Inside the Tower: We Remember / Innovating Tower: The SPFX of An Inferno / The Art of Towering / Irwin Allen: The Great Producer / Directing the Inferno / Putting Out Fire / Running On Fire / Still The Worlds Tallest Building / The Heart of Disaster: Stirling Silliphant
• AMC Backstory: The Towering Inferno
• Extended & Deleted Scenes:
Alternate opening sequence / Harlee meets up with Lisolette and the kids / Air ducts / Close up of Harry on the Phone / Extended scene with Doug and Susan / The jeweler delivers the golden scissors as Dan Bigelow argues with his staff / James and Dan discuss the party / Harlee and Lisolette / James and Susan discuss San Francisco / The Mayor addresses the crowd / James discusses the elevators with the Mayor and Senator Gary Parker / James and Senator Parker in the elevator / The party s entertainer / Firemen / Susan and Patty discuss their significant others / The electrical system / Emergency vehicles on the scene / Waiting for the elevator / Four alarm fire
• Trailers

Ugyancsak kétlemezes kiadásban látott napvilágot – nyilván a remake-hez időzítve – az ÓMEN első része, mely korábban szimpla lemezként, átlagos képminőséggel jött ki.
0
2006. május 24., szerda 16:35
HÍREK  A HÉT DALA
A Pain That I m Used To

06/05/24
Tegnapi napon meghaladta a 33.100 darabot a Népstadion koncertre értékesített jegyek száma. A szervező a mai napon 1.300 darab jegyet bocsátott ki, amelyből 850 ülőhely és 450 állóhely. A befogadó képesség ezzel 34.400 főre nőtt. További érdeklődés esetén a kapacitás maximum 40.000 főig bővíthető.

0
2006. május 17., szerda 13:06
Egyébként az sem igaz, hogy mindenki a brazilokat isteníti csak az ide beírt rengeteg OFF (:-) ) végigolvasásával le lehet mérni, hogy elég nagy a szórás kedvenceket illetően. Egyszerűen arról van szó, hogy sok embert vonzanak a trükkök a szép megoldások, az, hogy "játszva játsszák a játékot" és nem izomból, kevésbé ötlesen bedarálva az ellenfelet és felszántva a pályát, mint egy gladiátorképzőben. Azt a fajta mentalitást is szeretem, de a labdajátéknak a nevében is benne van, hogy "játék", ezért nekem ezért kedvesebbek ezek a "fáról lemászott majmok".
most posts by TM
0
2006. május 17., szerda 12:59
Sajnos akkor produkált trükköket. Az idei szezonjára csak a trükkös sérülések voltak a jellemzők.
0
2006. május 17., szerda 12:59
Nagyjából egyidősek vagyunk, ám, ha szerinted a brazilok öt éve még banánt szedtek és kábé ennyi az, amit tudni lehet róluk, akkor a helyedben nem igazán dicsekednék a lassan középkorú önmagammal!
most posts by TM
0
2006. május 17., szerda 12:58
én 10 éve, 1996-ban láttam személyesen ronaldót a barcelona színeiben játszani (barca - espanol örökrangadó barcelonában :). igaz, gólt nem rúgott, de már akkor olyan trükköket produkált, hogy ihaj.
0
2006. május 17., szerda 12:57
Ronaldinho már élt 5 évvel ezelőtt is, sőt szerintem nem sokkal kisebb színvonalon focizott, mint manapság. 4 éve pedig lőtt egy olyan gólt az angoloknak, ami majdnem olyan mestermű volt, mint anno Pelé félpályáról megeresztett lökete. A nagy angol kompánia azóta is vakarja a fejét, hogy lehetett ilyet tenni... :-)
most posts by TM
0
2006. május 17., szerda 12:51
Nem tudom hogy hány éves vagy,de nem hiszem hogy 39 ahogy én,ugyhogy ne öcsizz engem.Köszönöm.
0
2006. május 17., szerda 12:46
Amikor azt írtam hogy 5 éve,Ronaldinhora gondoltam,vagy ő már élt 1930-ban???
0
2006. május 17., szerda 12:43
Mondjuk brazil banánnal! :-)
most posts by TM
0
2006. május 17., szerda 12:40
Öcsi, a brazilok már az első világbajnokságon is részt vettek 1930-ban, és ezidáig ÖTSZÖR nyertek világbajnokságot, többször, mint bármelyik ország válogatottja!
Neked kellene valamivel teletömni a szád, hogy ne beszélj ilyen rasszista árnyalattal kiböfögött sületlenséget!
most posts by TM
0
2006. május 17., szerda 12:37
Viva Espana!
Forca Portugal!
Hajrá Kelet-Európa!

Így ülök a tv elé!
0
2006. május 17., szerda 12:31
Hajrá Németország!
0
2006. május 17., szerda 12:27
Én utálom a Brazílokat,mert fárol lemászott majmok,pl:Ronaldinho,Ronaldo.....
És őket isteníti mindenki,5 éve még banánt szedtek a fáról...
0
2006. május 17., szerda 12:02
Anglia, Németország meg a latinok!

És remélem Franciao. kiesik már az első körben - ahogy megszoktuk!! :P
0
2006. május 17., szerda 8:43
Én is, de a VB-t mindig nézem :]
0
2006. május 17., szerda 8:40
:D ez nagyon jó! :)

nekem tök mind1, hogy ki lesz a világbajnok, sajnos tök hülye vagyok a focihoz.
0
2006. május 17., szerda 8:36
:-)))))))))
Majd meglátjuk, hogy most ki fog nyerni. Még az is lehet, hogy nem a brazilok :]
0