Keresés

Híradó

2006. január 2., hétfő 11:16
Ne csodálkozz! 226 vászon volt a legtöbb, amin egyszerre játszották.
0
2006. január 2., hétfő 9:57
Hát ez tényleg nem az :)
0
2006. január 2., hétfő 9:08
azért ez nem igazság
0
2005. december 27., kedd 1:40
Bárányok hallgatnak-hamburger jöhet májjal és nagy szemű babbal. :)
0
2005. december 27., kedd 1:37
Ha már buktát említettem, nos, Mel Brooks 1968-as klasszikusának, A Producereknek "újraelkészítése" mindenképpen annak tűnik! Mindössze 45 millióból hozták ki, de két hét alatt csak zsenge 3,75 milliót tudott gyűjteni. Messze van a megtérülés ideje...
Ennek az összegnek pont a dupláját hozta rövid idő alatt a Polar Express "gömbmozis" - IMAX - változata, ami - tekintettel ezen mozik korlátozott számára - igencsak tiszteletre méltó!
most posts by TM
0
2005. december 27., kedd 0:54
Nem is a párhuzam miatt hoztam szóba, csak megtaláltam a hétvégi lista alján, és gondoltam megemlítem!
Egyébként így szokott lenni valóban, hogy a komolyabb filmek nem döntögetnek rekordokat! És kevesebb járulékos gagyi kerül ki ezen filmek logóival, hálistennek! Egy Schindler-lutra album, vagy Bárányok hallgatnak-hamburger menü mégiscsak morbid lenne, nemigaz?
most posts by TM
0
2005. december 27., kedd 0:52
Nem, nem gondolom azt komolyan. Ezért tettem a végére :)-t. Egyébként Macedónia az utolsó a Pottert megkapó országok között is (ápr. vége), úgyhogy akkor még nagyot ugorhat a bevétele, mikor máshol már nem játsszák! :-)
0
2005. december 27., kedd 0:49
Nahát, a macedón-piac csodákra képes, és azzal a pár kínai nézővel is lehet még számolni! :-)
Ezt egyébként komolyan gondolod, hogy egy filmsorozatnál számít az, hogy kint meleg van, vagy hideg? Ez érdekes, bár lehet, hogy van benne valami!
most posts by TM
0
2005. december 27., kedd 0:49
Spielberg terrorista-kergetős :-) filmjére sokan kíváncsiak lesznek, de egy ilyen film a box-office-nál sohasem veheti fel a versenyt a fent említettekel, mivel azoknak van egy 13 éven aluli törzsközönségük, akik legalább 3-szor megnézik a filmet, meg viszik magukkal anyut, aput stb...
0
2005. december 27., kedd 0:44
Amúgy beosont a vetített filmek közé a "Munich" (München) is!
Spielberg terrorista-kergető filmjére ugyan csak 4M $-t fizettek ki, de alig 500 moziban mutatták be (egyelőre).
most posts by TM
0
2005. december 27., kedd 0:43
Úgy van ez, hogy King Kong worldwide premierrel indított 14-én, több mint 55 országban, míg a Narnia továbbra is terjeszkedik. Könnyebb volt Kongnak több piacról összeszedni a pénzt, mind a Narniának kevesebből. Utóbbi adatában ($240M) nincs még benne Franciaország, Olaszország, Ausztrália és Japán, hogy csak a nagyobb piacokat említsük számos kisebb mellett. Kongnak csak Macedónia, Kína és Egyiptom hiányzik (ők kimaradtak a világpremierből).
Úgyhogy a végét nehéz megmondani, de hosszú távon valószínű a zoroszlán meg boszorkány túltehet a majmon. Teszem hozzá, én bánom. De ez csak spekuláció részemről.
Potter pedig erősebb télen, mint nyáron. Amúgy passz. :)
0
2005. december 27., kedd 0:32
A lesajnált King Kong egyelőre nem akar összeomlani, 12 nap alatt 240 millát kaszált világszerte. Nem rekord, de azért a buktától elég messze van! Ugyanennyit termelt a Narnia is, de az már 17 napja van kinn a placcon, tehát PJ filmje jelenleg jobb aránnyal bír!
Ja, és mindeközben a szintén fikázott új Harry Potter film elérte a 760 milliós bevételt, és jövő héten lendületből fogja megelőzni az agyondicsért harmadik epizódot (790 M$)!
Hogy is van akkor ez? :-)
most posts by TM
0
2005. december 23., péntek 8:58
Tábort vált a HP: a HD DVD-t is támogatja
2005. december 19. 14:51, Hétfő - Gyurkity Péter

A gyártó betartotta korábbi ígéretét, és a Blu-ray mellett a HD DVD táborához is csatlakozik, mivel a konkurens szabványt több részletében is jóval hatékonyabb megoldásnak tartja a kék lézernél.

A Hewlett-Packard először októberben jelezte, hogy szeretné módosítani a Blu-ray formátumot, kiküszöbölve annak egyes hátrányos részleteit. A világ második számú PC-gyártója által javasolt változtatások azonban nem nyerték el a Blu-ray Szövetség egyéb tagjainak tetszését, és a javaslat hamarosan vitává fajult. Egy hónapra rá a HP már azzal fenyegetőzött, hogy átáll a konkurens táborba, és bár továbbra is támogatni kívánja a formátumot, a Toshiba szabványát tartja jobb megoldásnak.

A vállalat a Managed Copy, illetve az iHD alkalmazását javasolta a Sony vezette csoportosulásnak, hangsúlyozva, hogy ezek már megtalálhatók a konkurens formátumban. Előbbi a korlátozott másolást teszi lehetővé, vagyis a HD filmekről legális másolatokat készíthetünk, illetve szabadon mozgathatjuk azokat otthoni hálózatunkon. A második technológia egy XML-en alapuló, a Windows Vistában is megtalálható interaktív felület, amely révén a vásárlónak több lehetősége, nagyobb rálátása lesz a nagy felbontású tartalmakhoz mellékelt eszközökre. A szövetség nem zárkózott el a Managed Copy alkalmazása elől, ám ezt csak 2006 tavaszán valósítanák meg, míg az interaktív felületet inkább javás alapra helyeznék.

A HP most valóra váltotta korábbi ígéretét, és hivatalosan is bejelentette a HD DVD formátum és a mögötte álló csoportosulás támogatását. A lépést a felhasználók érdekében határozták el: szerintük a két említett technológia igenis a vásárlók életét könnyíti meg, és teszi ezzel jóval vonzóbbá az adott szabványt. Érdekes húzás ez a vállalat részéről, amelyre éppen akkor kerül sor, amikor eldőlni látszik a formátumok versenye, és a HD DVD nem áll valamit fényesen. Valószínűleg ezért sem hagyják el a kék lézeres tábort, így bármikor visszatérhetnek a kizárólagos támogatáshoz, ha mégis befuccsolna a Toshiba kezdeményezése.

0
2005. december 23., péntek 8:56
A Microsoft kihátrál a HD DVD mögül?
2005. december 16. 13:55, Péntek - Gyurkity Péter

Komoly bajba kerülhet a saját szabványt erőltető Toshiba, miután egyik fő partnere, a Microsoft megerősítette, hogy a korábbi elképzeléssel ellentétben mégsem lesz HD DVD meghajtó az Xbox 360 konzolban.

A szoftvercég szóvivője az IGN-nek adott válaszában megerősítette, hogy nem tervezik a következő generációs lejátszó integrálását az Xbox 360 jövő tavaszra ígért következő verziójába. Ez érdekes fordulatnak számít, hiszen korábban maga Bill Gates és Yoshihiro Maruyama, a japán Xbox-részleg első embere is úgy vélte, hogy nagy eséllyel ekkor debütálhat az első HD DVD-meghajtó a konzolok piacán. Egyre inkább úgy tűnik, hogy Redmond szép lassan igyekszik kihátrálni a szabvány mögül, amelynek esélyei ezzel is tovább romlanak a riválissal szemben.

A Microsoft - az Intellel közösen - még szeptemberben jelentette be, hogy csatlakozik a HD DVD szabványt támogató gyártók és szórakoztatóelektronikai cégek táborához, és igyekeznek elősegíteni annak népszerűsítését, elterjedését. A lépést sokan meglepetten fogadták, hiszen ekkor már körvonalazódni látszott a konkurens Blu-ray egyértelmű fölénye, bár a Toshiba mindent megtett ennek kiküszöbölése érdekében. A két óriás elsősorban a nagyobb induló kapacitással (dupla rétegen 30 GB), illetve a vásárlóknak jobban kedvező megoldásokkal (másolásvédelmi technológia) indokolták a döntést, amely szerintük a HD DVD-t teszi majd győztessé a formátumok versenyében.

Az IGN-nek adott válaszban a szoftvercég szóvivője két fontos pontot sorolt fel: az első szerint a Microsoft sem az Egyesült Államokban, sem Japánban nem tett olyan kijelentést, hogy tervezik a HD DVD integrálását, míg a második szerint jelenleg nem terveznek egy ilyen lépést. A szóvivő ezzel eloszlatta azon híreszteléseket, miszerint a Microsoft a Toshibával közösen már a fejlesztési fázisnál tart. Ez természetesen nem zárja ki a lejátszó megjelenését, ám elgondolkodtató, hogy a cég távol tartja magát ennek egyértelmű kinyilatkoztatásától. A kockázatot a most megjelent első sorozatnál sem vállalták, pedig eleinte még többen ebben reménykedtek.

Ez egyben azt jelenti, hogy - legalábbis jelen állás szerint - jövőre egyedül a Sony PlayStation 3 konzolja érkezik következő generációs meghajtóval, pontosabban egy Blu-ray lejátszóval. Úgy tűnik, a két formátum versenyében ismét a rivális tudott javítani pozícióján, és ha teljes győzelemről nem is beszélhetünk, a Sony a konzolok terén tetemes előnyre tehet szert

www.sg.hu
0
2005. december 21., szerda 1:59
Bocs ezt máshova szántam:)
0
2005. december 21., szerda 1:59
10/8
0
2005. december 20., kedd 10:09
Az én véleményem szerint nem annyira jó jel... de azért reménykedek. Az előzetes tetszik. (igaz, a Világok harca előzetese is tetszett, aztán maga a film...na mindegy.)
0
2005. december 20., kedd 9:28
Munich - MPAA: Rated R for strong graphic violence, some sexual content, nudity and language.

Jó jel, de én már nem is merek reménykedni...
0
2005. december 19., hétfő 12:15
war of the worlds
sw ep II
king kong

szerintem ez lesz a három jelölt.
0
2005. december 19., hétfő 12:12
Ezek a filmek fognak a legjobb trükk oszija nevezésért harcba szállni:

Batman Begins
Charlie and the Chocolate Factory
The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe
Harry Potter and the Goblet of Fire
King Kong
Star Wars: Episode III Revenge of the Sith
War of the Worlds
0
2005. december 17., szombat 17:21
:) Tök tuti!
Tamagocsi temető után semmi sem lehetetlen....
0
2005. december 17., szombat 17:21
Lennének vevők!
most posts by TM
0
2005. december 17., szombat 17:20
Megpróbálod hazánkban is meghonosítani? :)
0
2005. december 17., szombat 17:19
Csak mert érzem a biznisz-szagot a levegőben! :-)
most posts by TM
0
2005. december 17., szombat 17:16
TM teljesen felvillanyozódott :)
0