Keresés

Híradó

2005. december 17., szombat 17:15
Ez jó! :-)))
most posts by TM
0
2005. december 17., szombat 17:15
á, már értem, DVD visszatekerő ügynök vagy! ezért szúrod be minden topikba a hírt. :)
0
2005. december 17., szombat 17:10
SZENZÁCIÓ!!!

A DVD visszatekerő készülék a karácsony slágere
Az Egyesült Államokban a karácsonyi vásár egyik kirobbanóan sikeres árucikke az elektromos DVD visszatekerő készülék.
A teljesen haszontalan terméket 21 dollár 99 centért árulják, és rövid időn belül nagy mennyiséget sikerült eladni belőle. Az Egyesült Államokban lassan már egy hónapja dúló karácsonyi vásár egyik kirobbanóan sikeres árucikke az elektromos DVD visszatekerő készülék.
Bekapcsolás után a masinára helyezett lemez meg sem mozdul, hanem a beépített hangszóróból egy percig a mindenki által jól ismert, gyorsan visszatekerődő VHS kazetták jellegzetes hangja szól. Utána kigyullad egy kis zöld lámpa, jelezvén a technikai fejlődés előtt álló vásárlónak, hogy a lemezen tárolt film ismét lejátszható.
A kiskereskedelmi forgalomban 21 dollár 99 centért (plusz adó) árulják a humoros meglepetésnek szánt terméket, és a szellemes gyártók a kereskedőkkel együtt pár hónap után alaposan meglepődtek, hogy aránylag rövid időn belül milyen nagy mennyiséget sikerült eladni a teljesen haszontalan termékből.
most posts by TM
0
2005. december 17., szombat 16:33
És nem csak a tosiba dvd lejátszó csúszik, de én szerettem volna a kedvenc filmekkel foglalkozó netáruházamban megvásárolni még karácsony elött a  BESZTERCE OSTROMA és a  SÁNDOR MÁTYÁS CIMŰ örökbecsü magyar filmeket.Hát Xpress tényleg nagyon elvagytok havazva.
0
2005. december 16., péntek 16:39
Csúszik a Toshiba HD DVD-lejátszója
2005. december 13. 13:28, Kedd - Gyurkity Péter

A gyártó szerint hamarosan kereskedelmi forgalomba kerülnek a következő generációs formátumot támogató lejátszók, ám ez a tervvel ellentétben mégsem az év végén, hanem csak jövőre várható.

A Toshiba közleményben számolt be a lejátszók jelenlegi helyzetéről, illetve a megjelenés várható időpontjáról. Eszerint a végső stádiumban járnak, a dizájn kialakítása is befejeződött, és a gyártósorok készen állnak a sorozatgyártás beindítására, amellyel a kezdeti időszakban az amerikai és a japán piacra szeretnének koncentrálni. Az első példányok azonban csak jövőre kerülnek a boltokba.

Korábban már beszámoltunk a Toshiba csúszásáról, de akkor kizárólag a tengerentúli vásárlókat érintette a dolog, és a vállalat Japánt illetően továbbra is az év végét célozta meg. Ez nem volt véletlen, hiszen éppen a korai bemutatkozásban látták a kínálkozó esélyt a formátum elterjesztésére, amellyel bebiztosíthatják pozíciójukat. Szeptember végén azonban közölték, hogy az amerikai piacon csak a tél vége felé jelennek meg. "A gyártókkal és kiadókkal folytatott tárgyalások után úgy döntöttünk, hogy február-március tájékán lenne érdemes megjelennünk a kereskedelmi forgalomban" - indokolta akkor a lépést Yoshihide Fujii, a Toshiba alelnöke.

A közlemény szerint az újabb csúszás az AACS (Advanced Access Content System) másolásvédelemmel kapcsolatos utolsó tisztázatlan részletek miatt következett be. A DVD Forum ugyanis a HD DVD szerves részeként fogadta el a technológiát, ezért feltétlenül szükséges, hogy pontot tegyenek a vitás kérdésekre, részletekre. Arról nem szól a fáma, hogy mely részletekről van szó, mindössze annyit árultak el, hogy a megfelelő implementálást illetően maradtak még kérdőjelek. Jelenleg 2006 első negyedévében tervezik a megjelenést, ami nagy valószínűséggel január-februárt jelent.

A DVD Forum az elmúlt hónapban véglegesítette a HD DVD formátumokat. Eszerint az egyszer írható HD DVD-R elnevezése és logója változatlan marad, a dupla rétegű HD DVD-R "Dual layer disc" ezentúl az egyszerűbb HD DVD-R DL jelölést viseli, míg a két újraírható lemez HD DVD-RW és HD DVD-RAM néven kerül forgalomba. Ezzel a már jól megszokott, bejáratott jelölésekhez igyekeznek igazodni, ami egyrészt a megnyerni kívánt gyártók, másrészt a vásárlók számára is vonzóbb megoldást jelent.
0
2005. december 16., péntek 8:09
Zöld utat kapott a Hot Fuzz - a Shaun of the Dead alkotópáros Edgar Wright és Simon Pegg zsarumozija.
0
2005. december 15., csütörtök 14:53
Jah. :-))))
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. december 15., csütörtök 14:49
Ugye?? :-))
0
2005. december 15., csütörtök 14:48
Nekem a 2. fordulóban 3 sikerült a 4-ből.
Amúgy tényleg genyó az egyik. :)))
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. december 15., csütörtök 14:42
Nem bírtam ki, megnéztem, mit rontottam el. El se hittem volna! :-)
Viszont a bónuszképeket elsőre !!
Az egyik különösen genyó... :-))
0
2005. december 15., csütörtök 14:37
Excellent! Nine out of ten answers were correct! :)

nem hiába nem szeretnek velem filmet nézni... :D
0
2005. december 15., csütörtök 14:36
Ha sikerül a 10/10, akkor jön egy bónusz kör 4 képpel. Érdemes azokat is megpróbálni.
0
2005. december 15., csütörtök 14:29
Ez k. jó! :-))

Nekem is 10/8. Még eccer nekiugrom, nem akarom megnézni a megfejtést.
0
2005. december 15., csütörtök 14:15
Nekem csak 10-ből 5. 2-szer is eljátszottam, más dolgot bejelölve, de ugyanúgy maradt 10/5.
Elképesztő manapság, hogy milyen élethűen tudják megcsinálni ezeket a dolgokat...?!
0
2005. december 15., csütörtök 14:06
10/8
0
2005. december 15., csütörtök 13:37
Ez nem igazán hír, de érdekes. Aki CG szakértőnek hiszi magát, itt megtornásztathatja éles szemét. 10 képből kell kiválasztani, melyik valódi és melyik CG kép. Nekem 7 jó a tízből, van még hova fejlődni.
0
2005. december 15., csütörtök 8:46
Ja, full CG szereplő lesz, és ehhez keresnek egy női Andy Serkist.
0
2005. december 14., szerda 15:26
Ja, én is olvastam a címszereplő keresésére az ügynökségeknek kiküldött felhívást. De eddig mintha úgy lett volna, hogy full CG szereplő lesz...
0
2005. december 14., szerda 13:56
Már válogatják a szereplőket.
0
2005. december 14., szerda 12:11
Egy szeptemberi James Cameron interjú, ahol a mester többek között elköhinti, hogy a Battle Angel forgatása valszeg január-február magasságában kezdődik. A többi a szokásos 3D meg az új pre-viz bla-bla.
0
2005. december 14., szerda 7:36
Golden Globes jelölések.
0
2005. december 13., kedd 22:24
Egy jóbarátom kérte hogy szóljak az érdekükben eme népes fórumon:

A Mozgóképmás amatőr filmes csoport tagokat toboroz! Ha Szombathely környékén élsz, vagy tanulsz, bátran vedd fel velük a kapcsolatot!

http://mozgokepmas.freeweb.hu/

Ilyen kis abszurd rövidfilmeket forgatnak mostanában... :-)
0
2005. december 13., kedd 17:53
2009-ig tarthatja magát a DVD
2005. december 8. 10:59, Csütörtök - Gyurkity Péter

Több forrás is a DVD eladások lassulására figyelmeztet, amely azt jelzi, hogy a piac lassan eléri csúcspontját, ahonnan már csak lefelé vezet az út - az átállás azonban nem lesz könnyű, mivel sok a bizonytalan tényező.

Az In-Stat tegnap tette közzé legfrissebb felmérését, amelyben saját adatai alapján hasonló következtetéseket vont le. Ebben leszögezik, hogy bár a hagyományos DVD tartalmak (mozifilmek) forgalma továbbra is jól alakul, a növekedési ütem már egyértelműen lassul, és négy éven belül elérhetjük a csúcspontot. Ez nem feltétlenül pozitív, hiszen még mindig nem látni a fényt az alagút végén, és az egymással rivalizáló formátumok kavalkádja ezt egyelőre nem is teszi lehetővé.

Ezekből a formátumokból pedig van bőven, elég, ha csak a Blu-ray és a HD DVD jó ideje húzódó - és mindmáig eldöntetlen - párharcára gondolunk. Bár az elmúlt hetekben, hónapokban több filmstúdió előbbi, vagyis a Sony oldalára állt, ez még nem döntötte el a harcot, mivel a vetélytárs táborában is több nehézsúlyú támogatót találunk. És akkor még nem említettük az FVD lemezeket, amelyek sorozatgyártását nemrég jelentette be kínai fejlesztője, valamint a holografikus adattárolókat, amelyek hamarosan szintén valósággá válnak. A Maxell első példánya ugyan sem kapacitásával, sem sebességével nem nyűgöz le bennünket, de belátható időn belül jönnek a fejlettebb sorozatok, amelyek - legalábbis papíron - messze maguk mögött hagyják a már létező, vagy beígért szabványokat.

"A következő generációs, High Definition optikai lemezformátumokra történő átállás nem megy simán" - szögezte le Gerry Kaufhold, az elemzés készítője. Írásában jelzi, hogy dinamikusan terjednek a különböző letöltő és televíziós (Video On Demand) szolgáltatások, amelyek konkurálhatnak az optikai lemezek piacával. Ezek, illetve az úgynevezett set-top-boxok és a hordozható eszközök igen fontos szerepet töltenek majd be az élen járó régiókban, különösen Európában, ahol három ország is (Egyesült Királyság, Franciaország és Németország) együtt halad az élen Japánnal, Kanadával és az Egyesült Államokkal. Ez utóbbira is van példa: a Sony már októberben jelezte, hogy PSP-n is lehetővé teszik a TV adások lejátszását, míg egy holland cég nemrég mutatta be médiacenterét, amely támogatja az ismertebb fájlcserélő hálózatokat.

Az In-Stat elemzője évi 50 milliárd dollárnál húzta meg a határvonalat, ami 2009-re válhat valósággá. A következő generációs formátumok tehát legkorábban csak az évtized végén juthatnak döntő szerephez és haladhatják meg a hagyományos DVD jelentőségét - már amennyiben végre kiderül, melyiket tekinthetjük valódi utódnak.  

0
2005. december 13., kedd 17:50
Sony - újabb másolásvédelmi gondok
2005. december 7. 14:59, Szerda - Berta Sándor

Meglepő bejelentést tett a Sony BMG Los Angelesben. A vállalat kénytelen volt arról tájékoztatni a nyilvánosságot, hogy egy újabb, általuk kiadott zenei CD-ken található másolásvédelemmel kapcsolatban merültek fel problémák.

A Sonynál alighanem nem így képzelték el az év végét. Az XCP-vel kapcsolatos botrány által kavart hullámok ugyanis talán még el sem csitultak, máris itt az újabb "DRM-mizéria". A japán konszern képviseletében Thomas Hesse menedzser elmondta: 27 különböző albumon, összesen 5,7 millió zenei CD-n található meg a MediaMax 5 nevű másolásvédelem, amely - az XCP-hez hasonlóan - támadásnak teszi ki a számítógépet. A biztonsági hibára ezúttal az Electronic Frontier Foundation (EFF) civil szervezet szakemberei hívták fel a cég figyelmét.

Öröm az ürömben, hogy a konszern ezúttal gyorsan reagált a felmerült problémára és a MediaMax fejlesztője, a SunnComm és a Sony BMG közösen már elérhetővé is tette a hibajavítást. A vállalat a világhálón közzétette az érintett albumok nevét.

A MediaMax 5 minden egyes, ilyen másolásvédelemmel ellátott zenei CD-ről feljegyzést készít. Ehhez a feljegyzéshez a korlátozott jogokkal felruházott felhasználók is hozzáférhetnek, egy támadó azonban kihasználhatja ezt a rést és a központi MMX.exe fájlt kicserélheti egy másik alkalmazásra. Utána már csak meg kell várnia, amíg valaki ismét betesz a CD-meghajtóba egy MediaMax 5 DRM-mel védett lemezt és ezáltal elindul az MMX.exe fájl. Ily módon trójai férgek, vírusok, kémprogramok és más kártevők juthatnak a rendszerbe és gyakorlatilag a teljes számítógép feletti ellenőrzés megszerezhetővé válik.

A MediaMax 5 másolásvédelemmel ellátott zenei albumok már nyolc hónapja forgalomban vannak, 27 album az Egyesült Államokban és 23 album Kanadában. "Nagyon elégedettek vagyunk a Sony BMG gyors reagálásával" - nyilatkozta Kurt Opsahl, az EFF ügyvédje. Hasonló gyors reakciónak alighanem az XCP esetében is örültek volna a felhasználók. Remélhetőleg a konszern tanul a hibáiból és több másolásvédelemmel már nem lesz gond.

ww.sg.hu
0
2005. december 13., kedd 17:49
dvdextra.hu
0