Üdvözlet mindenkinek ezen a szép ünnepnapon!
Talán nem szervesen filmes dolog, amiről írok, viszont némi kapcsolódás azért van. SŐT!
Szóval Gammához hasonlóan én is korábban keltem, megújuló derékfájásom immár némi gyomorpanaszokkal megspékelve támadja zsenge szervezetemet, hiába, úgy látszik az idegeim nem a régiek. Koránkelésem másik oka a szemközti szomszéd zavaros magánélete. Ő egy szikkadt 50+áfa körüli nő, egy MIB-szerű ocsmány, cérnavékony hangú, törpe döggel, aki rendszeresen fellármázza a lakókat, amikor mindenféle kétes kinézetű amórózók dörömbölnek a Mória bányájához hasonlóan áttörhetetlen ajtaján. Szóval dörömbölés, csöngetés, ugatás, a nyavalyáim, és még pisilni is kellett!
Miután sikerült egy akkora OFF-ot az írásom elejére keríteni, hogy ehhez képest az "Electrica salsa" egykori előadója csak egy Rick Moranis-hoz hasonlóan összezsugorodott, lilliputi kerti törpe, rátérnék arra, ami igazából idekívánkozik, de lehet, hogy nem... :)
Szóval bekapcsoltam a tévét, ahol éppen a Napkelte adása ment, és ebben volt egy beszélgetés az általam rendkívül nagyra tartott színművésszel Kállai Ferenccel. Szinte hihetetlen, hogy október 4-én már 80 éves lesz! Talán azért, mert őt olyan kortalannak látom, az olyan zseniális alakításainak köszönhetően, mint például Pelikán elvtárs, hogy csak a legismertebbet említsem.
Egy roppant érdekes, különleges kivitelezésű színházi előadás készül, a Micimackó sajátos feldolgozása Alföldi Róbert rendezésében, melyben Kállai a címszereplő, mellette pedig olyan hazai színészlegendák alakítják az állatokat, mint például Törőcsik Mari, Darvas Iván, Máthé Erzsi, Bodrogi Gyula!!!
Úgy gondolom ennyi nagyformátumú, tapasztalt művész egy színpadon igazi csemege lesz, és kizárt, hogy valami rossz szülessen az ötletből! Kállai, ahogy száll a lufikkal... :)
Ezenkívül szerepelni fog még Sándor Pál új filmjében is, valamint Szabó István készülő alkotásában. Ha jól emlékszem Juliet hiányolta a Csodálatos Júlia kapcsán, hogy Szabó miért nem rendez magyar történetből, magyar színészekkel, magyar filmet. Most meglesz az öröme, hiszen Móricz Zsigmond "Rokonok" című regényét viszi vászonra kiváló rendezőnk, többek között Kállaival. Szeretnék 80 évesen ilyen aktív lenni, irigyelem a művész urat, hiszen tele ven tervekkel, feladatokkal, és úgy gondolom egy színész is, akár minden ember, addig tud élni, amíg fontos, amíg érdekli a környezetét, a közönséget, hogy mit csinál, mi van vele. Sok sikert kívánok neki, további jó egészséget, az Isten tartsa meg "nekünk" még nagyon sokáig!
P.S. Elnézést a hosszért (hosszú ember, hosszú írás!) akit érdekel az interjú, megnézheti az ismétlést az m2-n délután.
További szép napot!
TM