Keresés

Híradó

2005. július 4., hétfő 10:02
Mit értesz újrafelhasználás alatt?
most posts by TM
0
2005. július 4., hétfő 9:14
a hellboy pl. "rongyos" 6o millióból készült, mégis odaver látványban a legtöbb szuperhősös mozinak. a sin city még kevesebbet kóstált, mégis odaver a legtöbb képregény-mozinak. :) vannak rendezők, akik tudják, hogy kell gazdálkodni a pénzzel.

amúgy lehet, hogy a mozibevételek csökkennek, de a home video soha nem látott csúcsokat döntöget: olyannyira, hogy az eladott dvd-kből lassan több bevétel folyik be, mint az eladott jegyekből...
0
2005. július 4., hétfő 2:24
Ilyen híreket már 5 éve is lehetett hallani, aztán nem történt semmi változás... Egymás után jönnek a monumentálisabbnál monumentálisabb filmek. Manapság a népek már nem elégszenek meg szimpla kis zsarus akciófilmekkel, mint a 80-as években, vagy a 90-es évek első felében, A Gyűrűk Ura, vagy inkább még a Titanic, Gladiátortól számítva a stúdiók állandóan valami gigantikusat akarnak csinálni, mert most az a trend. Meg hát sokan csak a menő vizuális effektusok miatt mennek be egy filmre...

Az utóbbi évek képregényfilmjeit sem lehetett volna megcsinálni 100 millió alatt... Néha kicsit az az érzésem, hogy a stúdiónál marketingfogás hogy nyilvánosságra hozzák hogy a mi filmünk 200+ millából készült, mert ugye akkor a néző azt mondja, hogy na akkor ezt meg kell nézni... Aztán ha bukás a film, akkor meg szívás...
0
2005. július 4., hétfő 1:38
Szerintem az elmúlt évek "szuperprodukciói" egy-két kivételtől eltekintve egyre vacakabbak. A mozijegy árak meg egyre csak mennek fel. Ezt egy darabig a közönség benyalja, aztán egyszer csak kipukkad ez a lufi is. A filmek költségvetése meg kib****tul el van már szállva. Jó is lesz, ha egy kicsit összébbzsugorodik ez a nagyarcú bagázs.

Lucast is tökre sajnálom. Az SW3 még csak 739 milliót hozott, köszönhetően annak a sok filmkalóznak. Eddig folyamatosan növekedett a nézőszám. Tényleg azon csodálkoznak, hogy nem tud a végtelenségig nőni?

Lucasnak majdnem igaza van. Csak abban téved, hogy a mozi nem a kalózok, a kieső bevételek, és a csökkenő nézőszám miatt hanyatlik. Újrafelhasználásból nem sokáig lehet megélni...
0
2005. július 4., hétfő 1:12
No, csak nem azt akarja sugallni mindezzel a Mester, hogy nem lesz Indiana Jones 4? :)
0
2005. július 3., vasárnap 11:04
George Lucas: leáldozóban a szuperprodukciók kora  
George Lucas szerint hamarosan lejár a Star Warshoz és az Indiana Joneshoz hasonló nagy költségvetésű filmeposzok ideje. Legalábbis az IMDB.com tudósítása szerint ekképp nyilatkozott a rendező a Wired magazinnak. Lucas szerint az efféle filmek lesznek a napjainkban tapasztalható gyors technikai változások első áldozatai, az internetes kalózkodás és a házimozi rendszerek elterjedése ugyanis új helyzetet teremt. "Miért fizetne az ember valamiért, amit ingyen is láthat már a bemutató napján? Ha nem születik megoldást arra a problémára, hogy hogyan lehetne értékesíteni az Interneten keresztül, a filmipar össze fog zsugorodni, és a legyártott filmek sokkal inkább a TV-filmekhez lesznek hasonlóak. Alacsony költségvetésűek lesznek, és nem is lesz belőlük olyan sok." - nyilatkozta a filmipar legnagyobb sikergyárosa. "Az ember más-más módon készít filmet a mozivászonra és a képernyőre. Aki DVD-re tervez, több közeli képet használ, a széles látószögű képei pedig nem olyan szélesek. Én nem csatlakozom ehhez a stílusváltáshoz, de számos kölyök, aki manapság filmet készít TV-n és a DVD-n nőtt fel - nem moziban vetített filmeken -, ezért így készítik a filmjeiket."
Ne feledjük, hogy a Lucasfilm a következő években a tévéképernyőket kívánja meghódítani, miközben az amerikai filmipar vészjósló jelekkel kénytelen szembenézni: dacára A Sithek bosszúja sikerének, a tengeren túli filmszínházak hévégi összbevétele idén immár 18. hete alulmúlja az egy évvel korábbi eredményeket, és ilyesmire több mint két évtizede nem volt példa!
most posts by TM
0
2005. június 26., vasárnap 22:13
Én már annyira megjavultam, hogy az újságos dvd-ket sem reklámozom! :)
most posts by TM
0
2005. június 26., vasárnap 21:54
moderátor!
0
2005. június 26., vasárnap 21:03
Az a -betüvel kezdödő bevásárló központban 1990 ft-ért kapható:
-Szövetség.
-Kincskereső kisködmön
-Aranyember
-Egri csillagok
-Kőszívü ember fiai
-Utolsó szamuráj is ki van irva de amikor én voltam már nem volt:((
0
2005. június 25., szombat 9:50
http://img-nex.kongisking.net/kong/movies/kikn_teaser_promo_med.mov

Hát ha volt már akkor elnézést. Sok ugyan nem látszik belőle, de a kismajom nem gilisztákkal fog birkózni, mint a 76-os verzióban. Úgy tűnik, a Jurisics Parkban forgatták a filmet. :-)
0
2005. június 24., péntek 11:39
Remélem, akkor ezek a filmek igényesebb (no karc, no gyűrött borító) kiadásban fognak megjelenni, mintha az IC adná ki őket.
Remélhetőleg...

Bár nem nehéz náluk igényesebbnek lenni!
0
2005. június 24., péntek 11:00
Az InterCom a Warner, illetve a Sony házimozis, a Revolutionary Releasing mozis és házimozis részlegét követően az egyik legjelentősebb ékkövét is elvesztette:

A Fórum Hungary forgalmazza a Disney filmjeit Magyarországon
A Buena Vista International (BVI - a The Walt Disney cégcsoport nemzetközi mozi filmforgalmazásáért felelős részlege), a mai napon megállapodást kötött a Fórum Hungary Filmforgalmazó Kft-vel, felruházva a céget a BVI filmjeinek magyarországi kizárólagos moziforgalmazására, 2005. szeptember 1-től. Az első film, amit a friss megállapodás értelmében mutat be a Fórum Hungary, A remény bajnoka (Cinderella Man) lesz 2005. szeptember 8-án.

„Megtisztelő feladat a Fórum Hungary számára, hogy a BVI filmjeit forgalmazhatja a magyar piacon” – mondta hétfőn Farkas Sándor, a Fórum Hungary igazgatója. Farkas azt is hozzátette, hogy „a BVI és a Forum Group együttműködése több, mint negyven évvel ezelőtt vette kezdetét. Ennek a megállapodásnak köszönhetően Magyarország Izrael és Lengyelország után a harmadik olyan ország lett, ahol a Fórum forgalmazza a BVI filmjeit.”
A Fórum által forgalmazott BVI filmek között olyan nagyszabású művek találhatók, mint A remény bajnoka (Cinderella Man - rendezte: Ron Howard, főszereplő: Russell Crowe és Renée Zellweger), a Fekete víz (Jennifer Connelly új thrillere), a Csoda Csibe (Chicken Little - a Disney új egészestés animációs filmje) és nem utolsó sorban Hollywood történetének egyik legnagyobb filmes vállalkozása, a Narnia Krónikái - Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény című fantasy-film, melyet december 22-én mutatnak be a hazai mozik.
A Fórum Csoport annak a Cinema City International-nek a nemzetközi forgalmazói leányvállalata, mely Közép-Európa és Izrael vezető moziüzemeltető cége, s mely 56 városban mintegy 428 filmvásznat üzemeltet a térségben. A Fórum Hungary ez év április 1-én lépett be a magyar piacra, s szintén hosszú távú megállapodást kötött a Revolutionary Releasing nevű nemzetközi filmforgalmazóval. Első közös bemutatójuk a Mr. és Mrs. Smith című hollywoodi szuperprodukció lesz 2005. július 14-én.
Forrás: Fórum Hungary

0
2005. június 23., csütörtök 17:30
azért nem kell annyira komoly rendszer, hogy meghalld a különbséget, viszont az is biztos, hogy autóban, kocogás közben, bicklin tökéletes az mp3.
ha meg este leülök otthon zenét hallgatni akkor beteszem a cd-t és elévezek :))
0
2005. június 23., csütörtök 16:17
Így van, egy nullaextrás DVD (főleg a magyar kiadásúak) nekem nem jelent sokkal jobb minőséget, mint egy jó minőségű rip, mert a szinkron nem érdekel, és nem egy esetben szebb a rip képe, mint pl. egy FF filmes DVD-é. És ezekért hajlandó lennék fizetni 999 helyett mondjuk 400-at. (Nem mellesleg kevesebb helyet is foglal, a többezres könyvtárammal meg 300 körül DVD-gyűjteménnyel kezdem kinőni a lakást).
0
2005. június 23., csütörtök 16:11
Mint filmrajongó akkor is maradni fogok az eredeti dvd-k mellett ha tényleg dvd-minőségben lehet letölteni a filmet. Az extrák, meg a szép doboz miatt is. Persze vannak most is másolt dvd-im, mert nem tudok annyi pénzt filmekre költeni amennyit szeretnék. (Fősulis vagyok, diákhitelből élek) Persze én is szeretném mald egyszer minden filmemet eredetire cserélni, és egy tökéletes világban, a zenéket is eredetibe venném meg...

Derceto! Elhiszem hogy egy komolyabb rendszeren bizony van minőségkülönbség a CD és az mp3 között, de nem sok ember áldoz ennyi pénzt a minőségi otthoni zene hallgatásra.
0
2005. június 23., csütörtök 15:58
Én mindig is a kissebb, de különleges gyűjtemények híve voltam. Azért örülnék, ha DVD/HD minőségben lehetne filmeket olcsón letölteni, mert nagyon sok filmet csak 1-2 alkalommal nézek meg (néhány évente), és nem annyira fontos számomra, hogy a szobám rohamosan fogyó légterét foglalja. Viszont a letöltés - akárcsak a DVD - bármikor elérhető, nem kell tékába rohangálni, ahol kiderül, hogy éppen nincs bent a film. Szóval szerintem nagy szükség van a megvásároható és a letölthető médiumokra is. Én abban reménykedem, hogy az igénytelen olcsó DVD kiadásokat fogja kiváltani a letöltés, és csak az igényes, komoly gyűjtőknek szánt kiadások maradnak meg.
0
2005. június 23., csütörtök 15:43
Véleményem szerint a CD és az MP3 között legalább akkora minőségbeli különbség van, mint a Divx és a DVD között (ég és föld). Persze az átlag hordozható lejátszók, DVD-lejátszók, házimozi erősítők hangminősége kb. olyan, mint ha mindenkinek 40 centis tévéje lenne, amin a DVD és a Divx között nem sok különbség látszik. Sokan épp arról vannak meggyőződve, hogy nincs is látható különbség.

Sokkal inkább arról van szó, hogy otthon már nagyon kevesen hallgatnak zenét, inkább utcán, kocsiban, munka közben, mindenféle hordozható ketyerékkel, ahol a minőségnek nem sok jelentősége van. Persze ki az aki manapság 50 rugót áldoz egy eszközre, ami csak CD-t tud lejátszani? Kell a pénz a plazmatévére.

Mondjuk én nem vagyok a legális zeneletöltés ellen, ha 192khz-es 24 bites lossless anyagokat lehet majd letölteni :) Addig marad a CD.
0
2005. június 23., csütörtök 15:43
egyetértek. mit fognak csinálni akkor ez eredeti dvd imádók (mint én is ) ha pár év múlva egy-két óra alatt a megvásárolható dvd árának töredékéért le lehet majd tölteni egy filmet dvd minőségben?
valszeg javarészt én akkor is a megvásárolható mellett maradok..
0
2005. június 23., csütörtök 14:37
Bár a fizetés nem sok, de azért: eredeti CD, eredeti DVD az igazi!!! (mi lesz akkor, ha a letölthető filmek minősége vetekszik majd az eredeti DVD-vel? Akkor hirtelen véleményváltoztatással sorsára hagyjuk az eredeti DVD-ket és irány a legközelebbi számítógép, mint most a CD-k esetében? Ejnye!!!)
0
2005. június 23., csütörtök 14:19
Lehet, de ez nem feltétlen jelenti a _megvásárolt_ zene végét: amerikai barátaim/ismerőseim százszámra vásárolják az mp3-akat az itunes-tól, még azokat is, amik esetleg megvannak nekik cd-n, mert nem szórakoznak házi grabbelgetéssel. Annak van jövője, én is jobban szeretem az mp3-lejátszót, mint a CD-zést. Megvan az az előnye is, hogy egyetlen számot is megvehet az ember, és nem kell az egész CD-t, ha történetesen csak egy kell pl.
0
2005. június 23., csütörtök 13:52
Többen jelezték, hogy a MOM Park vetítései problémásak! Erről leltem egy írást. Jómagam még nem néztem filmet e helyen, ezért kíváncsi lennék a véleményetekre!

http://www.starwars.hu/center/hirek/index.php#3132
most posts by TM
0
2005. június 22., szerda 22:16
illetve valamennyit mégis, mielőtt valaki megvádolna, hogy szent vagyok és nem töltögetek. nekem is rengeteg mp3 zeném van, de az igazán jókat mindig megveszem CD-n és ezután is meg fogom.
0
2005. június 22., szerda 22:10
ööö..az a fránya memória ;)
0
2005. június 22., szerda 22:10
neked ezt már mutattam is. :P
0
2005. június 22., szerda 22:08
ez is egyfajta gondolkodás, de olyan messze áll tőlem, hogy nem tudok rá érdemben reagálni.
0