Keresés

Híradó

2005. június 15., szerda 12:49
ne károgjál! :) megnézzük a filmet és kész. (szerda éjféli premierre valaki? :)
0
2005. június 15., szerda 12:47
Ezt mondom: ha 245-ből ennyi, mi lesz ezután?

A Terminál 8-on kezdett, a Nagy Sanci 6.3-on, és lehetne folytatni. Az Episode III. is volt Top 120. Most meg?
0
2005. június 15., szerda 12:45
szerintem ezek megelőlegezett pontszámok, a 245-ös mintavétel pedig nem mérvadó: majd ha több tízezer szavazat lesz... :)
0
2005. június 15., szerda 12:41
A Terminál egy héttel a premier előtt 8.0 volt. És ott is hasonló volt az eloszlás...
0
2005. június 15., szerda 12:39
megnézted az eloszlást is?
0
2005. június 15., szerda 12:34
Nocsak! Két héttel a premier előtt a VIlágok harca 6.9-es átlagon áll az IMDb-n 245 értékelést követően. Nem túl bizalomgerjesztő egy Spielberg-film esetében.
0
2005. június 15., szerda 11:43
Úton a Nyócker! az Oscar felé?      
Az Annecy Animációs Filmek Nemzetközi Fesztiválja fődíját elnyerve megnyílt az út a Nyócker! Oscar-jelölése felé - mondta Novák Erik, a film ötletgazdája, producere. Legalábbis az animációs művek kategóriájában.
A zsűri részletes értékelésében azzal indokolta a döntését, hogy a Nyócker! egyedi hangvételű mű, nem illeszkedik be az animációt uraló műfaji egysíkúságba - a gyerekeknek szóló művek vagy a felnőtteknek szóló animék nyomvonalába sem. Fontosnak tartották, hogy mai történetről van szó, égető társadalmi kérdésekről. A hibákról szólva a grémium túl soknak találta a dialógusokat, és több akciót vártak volna egy animációs műtől.
A producer hangsúlyozta, hogy a fesztiválon részt vevő nemzetközi szakma nem értette, milyen technikával készült a film, azon pedig végképp elképedtek, hogy csupán bruttó 105 millió forintból készült, ami nyugaton elképzelhetetlenül kis büdzsé, inkább csak "zsebpénz". Ahhoz, hogy a vásznon látható minőséget elérjék, Gauder Áron forradalmi találmányára volt szükség: a kettő- és háromdimenziós animációs, illetve az úgynevezett papírkivágásos technika ötvözésére. Még senki sem mozgatott kétdimenziós figurákat - amelyek akciójeleneteknél 3D-be fejlődnek - háromdimenziós háttér előtt. Ugyancsak újdonság, hogy a karakterek kidolgozásánál több száz fotót készítettek az alapanyagként szolgáló "színészekről", ezeket pedig egyenként rajzolták újra.
Liszka Tamástól, a Nyócker! külföldi ügyeit intéző Szimpla Film képviselője elmondta: eddig Romániába, Hollandiába, Belgiumba, Csehországba és Szlovákiába adták el a filmet moziforgalmazásba, de szerződéskötés előtt állnak angol, lengyel, orosz, tajvani, észt és portugál disztribútorokkal. Mivel az annecyi sikernek köszönhetően megnyílt az út Amerika felé, most már csak a másik óriás animációs piacot kell bevenniük, Japánt. Ami a fesztiválokat illeti, a művet már biztosan lekötötte - többek közt - Karlovy Vary, Melbourne és Varsó, de például a torontói és a rotterdami szereplés még kérdéses.

most posts by TM
0
2005. június 15., szerda 11:08
PETER JACKSON ÚJ FILMTERVE
Még javában a King Kong utómunkálatait irányítja Peter Jackson rendező, de már újabb nagyszabású projekten töri a fejét – jelenti a China View című, angol nyelvű kínai lap. Az új-zélandi mozifenomén a változatosság kedvéért egy kínai regényt dolgoz fel.
A The Wolf Totem cselekménye Mongóliában játszódik, és arról szól, hogy a végtelen préri lakói milyen különös spirituális viszonyt ápolnak a farkasokkal. Jackson cége, a Wega Digital javában tárgyal a pekingi Forbidden City Film Companyval, és már nemcsak a 48 millió dolláros produkció részletei körvonalazódnak, hanem az is, honnan szerez majd farkasokat a mindig tökélyre törekvő rendező. Jackson egyrészt saját, igazi ordasokat nevel majd új-zélandi farmján, a többi farkast pedig a Wega Digital „gyártja le” számítógéppel. A forgatás körülbelül három év múlva kezdődik.

most posts by TM
0
2005. június 14., kedd 14:48
Az tényleg jó volt nagyon, emlékszem!!! Harsányit amúgy is imádom, és olyan jól csinálta. :-)))
0
2005. június 14., kedd 14:47
Szegény field. Nem gondolta, milyen veszélyes talajra lépett, mikor Madonnáról nyilatkozott. :-)) Nem kell rá többet reagálnod, úgysem tudjuk meggyõzni egymást, de nem is kell. Egyszerûen másként látjuk õt. Attól még nincs harag. :-)))
0
2005. június 14., kedd 14:33
Ezzel a skálázásos dologgal egyetértek.
Boy George kedves hasonlatát én is ismertem (õneki pont nem kellene ilyeneket mondania, ahogy õ kinéz és viselkedik), mondjuk nekem Madonna sokkal különlegesebb, mint Marilyn Monroe, akinek a naivitása, bája egyébként elbûvö, de a színészi képességei azért hagynak kívánnivalót maguk után (Madonnáé is, de Madonna nem is színészõ elsõsorban, hanem énekesnõ). Az, hogy Madonna szeret feltûnõen öltözködni, tabukat döntögetni, az szerintem nem feltûnési viszketegség nála, egyszerûen ilyen. Szereti megmutatni a gátlástalan énjét. Nekem csak ettõl is szimpatikusabb, mert valahogy ezt is humorral csinálja, nem csak úgy vonaglik, mint egy-két mostani "sztár". Hozzá nem illene a tartózkodó magatartás. Ugyanakkor ugyanezt pl. Tina Turner-nél furának látnám. O máshogyan szexis.
0
2005. június 14., kedd 14:30
Igazad van, tényleg összekevertem őket! Paudits a folyton ugrabugráló Plastic Bertrandot (CA PLANE POUR MOI) utánozta, és Lukács Sándor volt Patrick Hernandez!
Volt még Felföldi Anikó mint Tina Turner: "Egyszál ruhában jöttem, s akkor még sokat mondok...", illetve tévébemondók mint ABBA. (Kudlik Juli, Kertész Zsuzsa, Varga János és Knézy Jenő?) A tévé néhány éve megismételte a műsor egyes részleteit, ám az eredeti német adást sajnos nem adta le újból.
0
2005. június 14., kedd 14:26
Ha hozzászólhatok a, témához nekem is nagyon tetszett a Diszkó,Diszkó
egy német műsor paródiája volt.A DJ asszem a Gálvölgyi volt, Patrick Hernandez
a Lukács Sándor, Demis Roussos Márkus László,Az Amanda Lear tényleg a
Harsányi Gábor volt.A többire nem nagyon emlékszem.Ja tényleg a Paudits
a Plastic Bertrand-t utánozta.Kár hogy a királyi tévé ezt nem ismétli meg.
0
2005. június 14., kedd 14:25
Minél többet gondolkodok ezen a "fontos" dolgon, annál inkább jön elő Lukács Sándor, mint Hernandez. De lehet, hogy csak keverem...
most posts by TM
0
2005. június 14., kedd 14:21
Barátom! Tudtam, hogy Rád számíthatok! :)))
most posts by TM
0
2005. június 14., kedd 14:19
Paudits Béla.

"Bee, bee, tudom ám,
mi tesz jót az egészségnek,
mi a hosszú élet titka,
bizony ám, semmi más,
csak a hosszútávfutó magánya,
no meg a futás. U-U--U-U!"

Amanda Lear (Harsányi Gábor):

"Zavarba kerültem,
nem tudom hirtelen
fiú vagyok-e vagy lány..."

Baccara (Mányai Zsuzsa és Csala Zsuzsa):

"Yes, Sir! Hordjon bugyit,
nyár és télvíz idején..."

Donna Summer (Hernádi Judit):

"Áh, szeress engem, bébi!
Ettől lesz a bébi..."
0
2005. június 14., kedd 14:15
Nem győztél meg.. :)) Mondjuk az tény, hogy ezeket a nonstop brillírozó, nagy nemzetközi pacsirtákat (Mariah Carey, Celine Dion stb.) én se kedvelem: nem tudom, szerintem mondjuk Tina Turner vagy Bonnie Tyler se erőltette folyton, hogy mindegyik dalában tudomisén, hány oktávot énekeljen ki, mégis az jött le nekem, hogy tudnak énekelni. A pacsirták egyes számai meg a folytonos trillázás miatt nekem olyanok, mintha éppen skáláznának... :)

Talán épp ez a folytonos "megújulás" az, ami nem tetszik Madonnában: nekem úgy jön le, hogy mindenbe belekap, ami divatos, vagy az lehet. Nem beszélve a körítésről: szerintem ha valaki jó előadóművész, arra akkor is odafigyelek, ha nem mutatkozik folyton extravagáns cuccokban , s tesz állandóan "merész" és tabukat nem ismerő nyilatkozatokat. A szex mint téma, a zenében is mindig bejön, erre Madonna pályafutása is példa. Egyébként a szintén excentrikus Boy George egyszer jól megfogalmazta a véleményem a díváról: "Madonnát Marilyn Monroe-hoz hasonlítani kb. olyan, mint Raquel Welch farát egy autóbusz hátuljához..."
0
2005. június 14., kedd 14:14
Hadd szálljak be az OFF-dömpingbe!
Volt egy magyar könnyűzenei paródiaműsor, amiben például Amanda Lear, a Boney M (Keveházi Gábor zseniális mozgásával), Baccara, Suzi Quattro&Chris Norman és még sok akkori sztár nagy slágerére tátogtak a magyar színészek tévések. Patrick Hernandez ott is volt, de sehogysem ugrik be ki "alakította" őt!
A műsor címe "Diszkó, diszkó" volt, ha jól emlékszem...
most posts by TM
0
2005. június 14., kedd 14:03
Egyébként tudtam Patrick Hernandez-rõl, csak fogalmam sem volt, melyik az a Born to be alive. :-)))
0
2005. június 14., kedd 14:02
Pont az a jó benne, hogy nem játssza meg magát, nem viselkedik dívásan, de igazából mégis díva õ. O az egyetlen popénekesnõ, akit még a falusi nagymamám is ismer. Azért ez nem semmi. :-)))
Azt elismerem, hogy nem olyan a hangterjedelme, mint egyes más énekesnõknek, viszont mégis szívvel-lélekkel tud énekelni, amikor énekel, oda kell hogy figyeljek rá, és ami még fontosabb, a szövegre, amit énekel. Ezt sok "brillírozgató" énekesnõ nem tudja elérni nálam, mert nem õszintén érzik át, amit énekelnek (Mariah Carey, Christina Aguilera, stb.) Persze nem akarlak meggyõzni, ez csak az én szubjektív véleményem. :-)))
0
2005. június 14., kedd 13:57
Bocs, az utolsó OFF: Azt szeretem Madonnában, azonkívül, hogy egészen kivételes elõadó, nagyon meg tud fogni az elõadásával, és rendkívüli dalai és szövegei (!) vannak, hogy mindig képes megújulni, mint valami kaméleon. Nem igaz, hogy mennyi különbözõ stílust képes felvenni, ugyanakkor mindegyiken érzõdik az az egyéni hang. Imádom õt!!! Persze a régebbi számai azért jobban ott vannak, mint a maiak. Nekem. :-)))
0
2005. június 14., kedd 13:55
Én is szívesen hallgattam néhány régebbi Madonna-slágert (MATERIAL GIRL, LIKE A VIRGIN, TRUE BLUE stb.), de ettől függetlenül nem igazán kedvelem őt. Nem is tudom, hogyan fogalmazzak: olyan közönséges, vagy helyesebb lenne hétköznapinak mondanom? Nem tudom, valahogy őt nem érzem igazán "dívás"-nak, s énekesnői kvalitásait se tartom igazán kiemelkedőnek, a színésznőiről nem is beszélve. Viszont kétségtelenül jól menedzselik! Tudtátok-e, hogy anno még Patrick Hernandez (BORN TO BE ALIVE) háttérénekesnője volt?
0
2005. június 14., kedd 13:49
Nekem pontosan ugyanaz a koncert van meg videón, már rojtosra néztem a szalagot!!! Az valami iszonyat jó koncert!!! (spanyol) És Vágó István fordít és kommentál!!! TM, ez nem igaz!!! :-))))))))))))
0
2005. június 14., kedd 13:47
Madonna nálam is minden mennyiségben elfér! Kb. a Holiday című számától kezdve szeretem őt! Egy régebbi barátnőmnek ajándékoztam jó pár Madonna-kazettát, ilyen hülyeséget azóta se tettem! Videón megvolt az olasz (spanyol?) koncertfelvétele, a Gaultier-dizájnos táncos palik fenomenálisak! :)
most posts by TM
0
2005. június 14., kedd 13:42
MIchaels=Michael. Pedig nincs is itt a fõnököm, és annak nincs titkárnõje sem. :-)))
0