Keresés

Híradó

2005. június 7., kedd 13:51
Ok, bocs. Azért köszi. :-)
0
2005. június 7., kedd 13:38
nem csinál rosszabból jobbat, csak más formátumot. összetömörít-kitömörít, összecsomagol-kicsomagol:) de ez már végképp off, a dvd-írás topicban mostanában volt róla szó, nézd meg, és ott kérdezz
0
2005. június 7., kedd 13:35
igen, viszont akkor az eredeti hozzászólás érvényes:) azaz szerintem a ratdvd nem erről, hanem valamilyen számítógépes formátumba való konvertálásról szól, ill. a lényeg: a tömörítés mindig minőségromlással jár. kizártnak tartom, hogy ugyanazt a minőséget lehetne produkálni tized-, de akár csak feleakkora helyen is. ha mégis, akkor innentől a gyári dvd is egyrétegű lesz
0
2005. június 7., kedd 13:33
Milyen programmal lehet ezt megcsinálni? És hogy csinál a program a rosszabból jobbat? Az érthetõ, hogy DVD-bõl AVI-ba tömörítesz valamit, de hogy visszafelé ez hogy megy, az nekem bonyolultabban hangzik.
0
2005. június 7., kedd 13:31
Értem már! :-)))
Azért nem tudtam, mert bár hallottam már róla, még nem használtam. Az igaz, hogy a 25 %-os (inkább így írom) minõségromlás még nem látható, ezt tanúsíthatom.
0
2005. június 7., kedd 13:23
A Clone DVD arra való, hogy eredeti gyári, (vagy másmilyen DVD-ket) egyrétegű DVD-re (DVD formátumban) tudj írni. De mivel a gyári DVD kétrétegű minden esetben kizárt hogy egy az egyben, ugyanolyan minőségű másolatot tudj írni az egyrétegű lemezre. Ezért a Clone DVD-ben azzal játszadozhatsz, hogy összeállítod milyen hangsávokat, extrát, vagy menüt szeretnél meghagyni a másolt DVD-re, és hogy ezek mekkora minőségromlást eredményeznek. (A 75 %-os még nem szemmel látható) Ezek után áldás lenne ha egy olyan tömörítő programot fejlesztettek volna, ami minden esetben egy az egyben átírja a gyári kétrétegű lemezt az írható egyrétegűre. Remélem érthető volt amit írtam.
0
2005. június 7., kedd 13:19
ja, és úgy általában nem vagyok képben, hogy mely módon lehet dvd-ből divx-et csinálni, viszont akkor is elbeszéltünk egymás mellett, mert a lényeg az, hogy minél jobban tömörítve van, annál rosszabb a minőség, ami egy komolyabb cuccon biztosan látványosan kijön
0
2005. június 7., kedd 13:16
na, az lehet, én nem használom a clonedvd-t, viszont úgy emlékeztem, hogy azzal csak dvd-t lehet másolni.
0
2005. június 7., kedd 13:13
persze, minél "egyszerűbb" a rendszer, annál kevésbé zavaró a minőségromlás.

igen, aviból. 8-10 részt lehet összerakni egy dvd-re, és viszonylag nézhető, bár jobban örülnék, ha megvehetném normálisan, dehát b@sszák kiadni:(
0
2005. június 7., kedd 13:10
Szerintem Dylan úgy értette, hogyha DVD-bõl csinál Divx-es filmet, akkor kell megválni az extráktól, azt hiszem, a CloneDVD olyan program.
0
2005. június 7., kedd 13:09
A hanggal kapcsolatban lehet, hogy igazad van, csak ezt egy sima TV-n nem annyira érzékeli az ember. Persze egy házimozi rendszerben máshogy lenne ... :-))
Te divx-bõl csinálsz DVD-t a South Parkoknál?
0
2005. június 7., kedd 13:08
szerintem nem egyről beszélünk. ha dvd-t akarsz átírni, azt meg lehet csinálni menüvel és extrákkal együtt is (ha nem nagyon hosszú a film), itt az internetes fájlcserére alkalmas cuccról lehet szó, tehát a divx formátumhoz hasonló valamiről, feltehetően hasonló méretben. persze lehet, hogy én keverem, nagyon nem vagyok benne otthon, de én még nem nagyon hallottam, hogy valaki dvd-formátumot töltöget a netről
0
2005. június 7., kedd 13:01
Én a Clone Dvd-t szoktam használni néha, amin persze rendszeresen meg kell válni az extráktól, menütől, meg plusz hangsávoktól, ezek után biztos nálam is népszerű lenne egy ilyen program... Én nem gépen nézném...
0
2005. június 7., kedd 12:57
a kép lehet, hogy elfogadható, de a hang nemigen... nekem sincs divx-es lejátszóm, de ha lenne sem nagyon használnám, azért a 650-700 mb és a 9 gb között qrva nagy különbség van. néha mondjuk jól jönne, legalább nem kéne átírogatnom a south parkokat dvd-be:)
0
2005. június 7., kedd 12:48
Nem olyan rossz az a Divx, sõt. Persze én még mindig számítógéprõl néztem, persze TV-re kivetítve, nincs Divx-es DVD lejátszóm. Én elégedett vagyok vele, ha nem is DVD minõség, de azért nem sokkal rosszabb. Legalábbis szerintem.
0
2005. június 7., kedd 12:40
ha jól értem, sehogy. ez a cucc a divx formátumokat váltaná, és az a plusz benne, hogy a egy az egyben átnyomja a full dvd-t. nyilván szarabb minőségben, de mivel eleve pc-re készül, így nem annyira feltűnő, hiszen a divx is sokkal rosszabb... szerintem.
0
2005. június 7., kedd 11:03
Megmagyarázná valaki hogy lehetséges egy kb 7-8 Gigás gyári kétrétegű DVD-t mindenestül betömöríteni 3 Gigába (mert valami ilyesmit írtak...) látványos minőségromlás nélkül?
0
2005. június 7., kedd 10:36
nekem egyátalán nem vicces!
0
2005. június 7., kedd 10:33
Há  nooooormális? :))))
0
2005. június 7., kedd 9:37
Mi a baj az SPI-jal?
0
2005. június 6., hétfő 22:47
Brett Ratner lesz az x-men 3 rendezője.
0
2005. június 6., hétfő 18:57
RatDVD: Hollywood legrosszabb rémálma?
írta: Bodnár Ádám , idő: 12:44

[HWSW] Az interneten terjedő kalózfilmek talán legnagyobb problémája -- eltekintve attól, hogy zenét, filmet megosztani bűncselekmény --, hogy a fájlokban csak maguk a filmek találhatók meg, a DVD-ken található extrák, például a kimaradt jelenetek, bakik, werkfilm, egyebek nem.
Néhány programozó úgy határozott, hogy egy teljesen új formátumot hoz létre, amely a helytakarékosság -- no meg a gyorsabb fájlcsere -- érdekében tömörített, ugyanakkor tartalmazza a DVD-ken található extrákat is. A RatDVD semmilyen formában nem változtatja meg az eredeti filmet, vagyis megmarad annak képaránya, a menük szerkezete, a hangsávok és a feliratok sem vesznek el, hacsak a felhasználó nem dönt másképp.

A RatDVD honlapján a készítők azt írják, azért hívták életre a formátumot és a használatához szükséges szoftvereket, mert az interneten fellelhető filmek túlnyomó többsége nem más, mint egy "digitális videoszalag" és nem tartalmazzák azokat az extrákat, amelyeket a DVD-ken el lehet érni, és amelyek izgalmassá tesznek egy ilyen kiadványt. A RatDVD ráadásul jogi szempontból kikezdhetetlennek tűnik, ugyanis működése során nem töri fel a DVD-k másolásvédelmét.

A szoftver használatához Windows XP operációs rendszer, DirectX 9 és Windows Media Player 10 szükséges: a RatDVD állományra kattintva kedvenc lejátszóprogramunkban ugyanúgy indul el a film menüje, mintha csak betettük volna a DVD-t tartalmazó lemezt. A RatDVD fájlok ráadásul visszaírhatók DVD-re.

A RatDVD-t dán és orosz diákok írták. Az egyik készítő elmondása szerint a tömörített fájlformátum teljesen saját fejlesztés, azonban a programozók hosszasan tanulmányozták az MPEG4 és XviD szabványokat. A tömörítés a fejlesztők szerint nem eredményez látványos minőségromlást.

0
2005. június 6., hétfő 17:14
ÚRISTEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NE!!!!!!!!!! SPI!!!!!!
0
2005. június 6., hétfő 16:56
:-)))))))))
0
2005. június 6., hétfő 16:50
JÖN A SORSTALANSÁG 2!

Kiszivárgott hírek szerint folytatják a nagy sikert aratott magyar szuperprodukciót, a Sorstalanságot. A folytatás munkacíme: Sorstalanság 2 - A birodalom visszavág.

A történet ott folytatódik, ahol az előző véget ért. Köves Gyuri azt hiszi, túljárt a gonosz eszén, de korántsem... A birodalom legsötétebb figurája, A. H. mégsem pusztult el a végső összecsapásban, csak úgy csinált. Ádáz gyűlölettől vezérelve ered hősünk nyomába, s mikor az a Blaha Lujza téren épp felszállna a 6-os villamosra, elragadja.
szerencsétlenül járt hősünk kiszabadítására sosemlátott csapt szerveződik, melynek tagjai: Gyuri matektanára, Ezékiel Birnbaum rabbi, Superman, Garfield, Pósalaki bácsi és Rákosi Mátyás.

Pósalaki bácsi szerepében Rudolf Pétert, Supermanéban Bajor Imrét láthatjuk. Birnbaum rabbi szerepére a készítők szeretnék megnyerni Csurka Istvánt, de egyelőre húzódozik, míg a kehes macskát nagy garral alakítja Field.
0