a hétvégén megnéztem bd-ről, ez a film volt a legelső lemezem, mikor még lejátszom sem volt :-) , így kölcsön dvd-ről néztem meg anno.
egy ideje már bővült a bd gyűjteményem, így gondoltam, itt az ideje, hogy nagy felbontásban is elkápráztasson a "legelső".
hát sikerül...újfent.
ha szó szerint vett rajongó nem is vagyok, de szeretem nagyon a sorozatokat, a mozifilmeket is, és azt gondolom, méltó folytatása az eddigi részeknek.
a látványvilág, a részletesség lenyűgöző, referencia lemez.
"természetesen" eredeti hanggal néztem, de a "magyarba" is belehallgatva, valahogy túl sterilnek tűntek a párbeszédek.
0
2010. augusztus 23., hétfő 22:42
1237
Getting a strong start: don't die with a bottle of champagne in your fridge
0
2010. augusztus 23., hétfő 22:01
5023
0
2010. május 31., hétfő 19:39
3945
biztos, ami biztos, én még megrendeltem ma. aztán vagy lesz, vagy nem akciósan. bár egy ideje full áron sem láttam.
0
2010. május 31., hétfő 16:48
13392
Néhány napja (szerda-csütörtök) került csak az akciós listába.
0
2010. május 31., hétfő 16:42
3945
ez eddig az akcióban volt? egész hónapban? lehetetlen, mert már rég megrendeltem volna...
0
2010. április 10., szombat 15:01
1731
közben rátaláltam: nincs :(
0
2010. április 10., szombat 14:57
1731
lehet tudni, hogy a kint kapható 3 lemezes verzión van-e magyar vonatkozás?
0
2010. január 14., csütörtök 18:10
238
Hello
Nem tud valaki valami infot, h miért késik ennyit az utánpótlás ebből a filmből?? Már kb 2 hete megrendeltem, de még mindig "1-5 nap" státuszban van. Vagy ennyire elhúzzák a leltározást??? Nem mintha nem tudnék várni, csak jó lenne már itthon tudni :P
Ha valaki fel tud homályosítani, annak merci boku.
Csácsá
0
2010. január 5., kedd 15:46
166
Most néztem meg először a filmet,szinkronnal.Az eredti hang ezután jön,bár általában azzal kezdek,magam sem tudom most miért a magyar hang nyert.Mindegy.Nekem a surround hangszórók elég halknak tüntek,a saját beállításomhoz,és a többi filmhez képest.Bár lehet csak én voltam fáradtabb,és"nem figyeltem oda".Valamit a feliratot nem tudom a film közben ki-be kapcsolgatni.Alapjáraton ez nem gond,de amikor egy filmet sokadszorra nézek és esetleg csak a kedvenc jelenetekhez "tekergetek" oda,szoktam váltogatni magyar-angol hang között összehasonlításképp,és ott jól jön a felirat. Úgy ültem a film elé,hogy Star Trek ismereteim ott befejeződtek,hogy tudom létezett,létezik a sorozat.Nem mondom,hogy rossz,de el sem ájultam tőle.Lehet másodjára már jobban értékelem majd,nem az első eset lenne,hogy többszöri megnézés után egyre jobban tetszik a film.Annyit,amennyibe került nekem,mindenképp megért,lévén a lejátszóhoz adták ajándéknak.Egyik cimborám Star Trek fan,de mivel nem rendelkezik hd hardverrel jelezte megnézési szándékát:-)
0
2010. január 4., hétfő 13:46
6697
SPOILER ON
Az új nemzedék-ben szerepelt Sarek is, Spock apja. Közeli, agy-egyesítő kapcsolatba került Picard kapitánnyal már pedig 2165-re teszik a születését, ami azt jelenti, hogy Picard-ék idejében már túl volt a 200. születésnapján! Szóval kicsit sokáig élnek :D
SPOILER OFF
0
2010. január 4., hétfő 13:32
5023
nem biztos, hogy átveri!
spoiler!
ebben a részben visszautazik az öreg spock a jövőből kitudja hányból. a vulkániak tuti hogy sokáig élnek, elég arra gondolni, hogy Tuvok a voyagerből, már akkor szolgált a csillagflottában hikaru sulu parancsnoksága alatt a USS Excelsior-on amikor, asszem a 6. részben a praxis felrobbant és a klingonoknak kellett segítenie, az enterprise legénységének.
spoiler vége!
itt meg azt írják spock 2230-ban született!
0
2010. január 4., hétfő 7:22
5042
Igen. Vannak ilyenek például Spock életkora is talány. Ha megnézzük Kirk és Spock születési évét, akkor azt látjuk hogy nagyjából egyidősek. Az új mozifilm is ezt sugallja. (Bár évszámokat ugye nem ír ki) A klasszikus sorozat több epizódjában is Spock korát homály fedi. A többi legénységi tag állandóan találgatja, de Spock sohasem árulja el, majd egyszer tesz rá egy utalást, amivel azt sugallja, hogy már majdnem 100 éves... Ezek szerint csak átveri a többieket... :)
0
2010. január 4., hétfő 0:43
6697
Igen! :) Én is ezért imádom :) Amúgy ezt nem is tudtam, hogy ez Spock neve :D Most nézem a TNG-t, ki tudja már hanyadszor, de most először immáron eredeti nyelven, magyar felirattal, és hiába láttam minden részt, mai napig leköt és érdekel nagyon. És annyira ki van találva az egész... :) Bár a legutóbbi részben ejtettek egy hibát (mikor egy zseniális tudós Data-ba tölti át a személyiségét), és Data-ként leteremti Wesley-t, hogy "majd ha annyi idős leszel mint én!" mire Wesley visszavág hogy Data fiatalabb, miközben Wesley 2348-ban született (ezt itt nem mondják ki, de a Memory Alpha ezt mondta most nekem). Csakhogy ugyancsak a MA szerint Data-t 2338-ban készítette el Soong. Szóval egy csöpp kis baki, persze a TNG 2. évadának idején még nem gondolták szerintem hogy egyszer ennyire részletesen nyomon lesznek követve :D
0
2010. január 4., hétfő 0:01
5042
Az S és a T után aposztróf!
0
2010. január 4., hétfő 0:00
5042
Van! :)
Xtmprszntwlfd S chn T gai Spock :) Született: 2225. március 26. Születési hely: Shi Kahr, Sas-a-Shar, Vulkán
Ezért imádom a Star Trek-et, itt aztán minden ki van találva! :)
0
2010. január 3., vasárnap 23:57
51
Wiki szerint: "Spocknak van egy keresztneve, ami emberek számára kiejthetetlen, a sorozatban csak utalnak rá."
0
2010. január 3., vasárnap 23:45
5023
lehet, hogy hülye kérdés így késő este, de Spock-nak van "családi" neve?
0
2009. november 24., kedd 20:14
8977
Ide is beírom! :)
"Star Trek szűzként" ültem le megnézni ezt a filmet. Mit is mondhatnék? Varázslatos. A kép hibátlan, a hang nagyon kegyetlen, a film sztorija elképesztő jó, még úgy is értettem, hogy egyetlen egy ST filmet sem láttam, csak annyit tudtam, hogy van James T. Kirk, Spock, meg Pike-ról is hallottam már. De azt kell hogy mondjam, ez egy vérprofi film, remek megvalósítással, és kedvcsinálással, hogy az ember megnézzen még pár ST-filmet. Soha nem voltam Star Wars rajongó, nem értettem, sokan mit esznek rajta. A ST rajongókat viszont kezdem megérteni! :)
Jah, minden 100% :) (kép, hang, film - extrákra még nem volt időm)
0
2009. november 8., vasárnap 9:04
7721
Szerencsés vagy,én főleg dumálós embereket ismerek.:)Ma 10 órától is lesz egy "film" maraton 18 óráig, ami belefér.
0
2009. november 8., vasárnap 8:56
133
Én ennyire nem vagyok fanatikus. Bár nagyon szeretem a minőséget, a térhangzást. Ismerősi körömben sajnos csak 1 embernek van rajtam kívül házimozija, sokszor kérnek hogy hadd jöjjenek hozzám filmet nézni. Nem nagyon van közben duma mert a hatása alá kerülnek - de hát épp ezért jönnek!
0
2009. november 7., szombat 11:20
7721
Úgy van! Úgy van! Főképpen az utolsó mondat.Máshogy nem is érdemes hozzálátni.
0
2009. november 7., szombat 11:13
8977
Teljesen egyetértek a filmnézési szokásaiddal. Utálom, ha valaki film közben beszélget, vagy kérdez, vagy bármi más. Először megnézem egyedül, aztán jöhet a közös filmezés. Akkor már nem érdekel, ki dumál vagy kérdezősködik közben. Sajnos az emberek többsége a filmnézést is háttértevékenységnek használja, ami számomra viszont "szent" dolog. Ha nézek egy filmet, azt szeretném minden porcikámmal átélni!
0
2009. november 7., szombat 10:32
7721
Szerintem nem szánalmas. Filmeket legalább egyszer egyedül és eredeti hanggal is meg kell nézni. Ismerősöket,barátokat meg nem nyelvvizsga papír bemutatása után választ az ember. Moziba például utálok egyedül járni és valakit mindig beszervezek,ha kedvem támadt hozzá.Régebben rendszeresen látogattam el moziba,most már a körülöttem lévő emberek sem járnak,(pontosan a dvd és a válogatható nézőtársaság miatt hétvégi közös otthon mozizások vannak)ezért én sem megyek csak maximum évente 1-2 alkalommal.Nem tudom a te ismerőseid milyenek,de az enyimek folyton beszélgetni akarnak film alatt....ebben is mások vagyunk.Közös filmnézésekből,ködös emlékek lesznek az öt perce láttott filmekből is.95%-ban egyedül rágcsával, piával, takaró alól kikandikálva egyedül nézek filmeket.Második alkalommal már hívok oda valakit,hogy figyelj ez egy jó film kíváncsi vagy rá?!....és hasonlók.
0
2009. november 7., szombat 10:15
133
Mennyire unalmas és szánalmas már ez a "eredeti-hang mánia". Én csak azért szoktam azt választani néha mert az HD a Blu-Rayen a magyar meg nem. Kicsit élvezkedni. De ha filmet nézek akkor az legyen magyarul! Ráadásul az ismerősi körömet sem válogathatom csak angolul tudókból. Sztem ez a sok "original language freak" tök egyedül nézi a filmeket. Gratula. A kiadványra térve sztem nagyon jó a szinkron, kellemes meglepetés volt a 640 kbit-es magyar DD. Kép is szuper ilyennek kell lenni egy kék kiadványnak.