A Blu-ray.com tesztjeit én is megbízhatónak tartom. Ezért nem vettem meg végül is a Tombstone-t. :)
0
2010. július 23., péntek 17:50
6264
"Én egyébként azért nem értem ezt a DNR mizériát, mert a lemezeken semmi szükség nem lenne rá."
nincs is.
"Predator ügyben nem tudom, kire céloztál, de mivel momentán nincs jobb, én is megelégszem vele."
tudom,hogy csak Arnie fanatizmus miatt vetted meg.ez becsülendő. ;)
de kár spekulálni azon,hogy módosítják a képeket.a digitalbits,beaver,hidefdigest és bluray.com évek óta a megmegbízhatóbb teszteroldalak.sajnos a kiadók összegányolják a BD-t,nem akarnak foglalkozni vele(s ez már a formátumháború alatt is megvolt).ez van...
a Gladiátor Remaster képei pedig nem csak azt bizonyítják ékesen,hogy borzasztó volt a tavalyi transzfer hanem azt is ,hogy lehetett volna ilyen is.
ilyenkor tegye fel mindenki magának a kérdést:érdemes mindíg rohanni és mindent elsőkörben megvenni ? A dvd-ből már tanulhattunk eleget...ott a Predator még vágott is volt ráadásul elsőízben.
én a magam részéről várok.persze nem a Gladiátorra,ez már végre megfelel az én kényes ízlésemnek is. :)
0
2010. július 23., péntek 17:43
8851
Én egyébként azért nem értem ezt a DNR mizériát, mert a lemezeken semmi szükség nem lenne rá. Jópár éve még próbára tette az enkódereket a zaj, de mostanság az AVC kódolás és az "ölég magos" bitráta azért csak-csak megbirkózik vele. A DNR pedig - ha valaki zavar a képzaj, - a TV-ken is bekapcsolható.
Predator ügyben nem tudom, kire céloztál, de mivel momentán nincs jobb, én is megelégszem vele. A DVD-nél sokal szebb, ugyanakkor én is jobban örültem volna neki, ha kifogástalan terméket kapok a pénzemért. És ezt nemcsak a képre értem, de az extrák magyar feliratának a borító által hirdetettel szembeni hiányára is.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2010. július 23., péntek 17:25
958
Kezdem azt sejteni hogy ez már-már szándékos üzletpolitika: 1) Gyorsan és olcsón kinyomni a csövön mindent ami belefér, itt-ott megmaszatoljuk és elkenjük hogy azér` nehogy már szemcsés legyen oszt` ne vegyék meg, aztán kaszálni rajta egy nagyot mert a rajongók már kiéhezve várják a megjelenést. 2) A sok bekaszált léből csinálunk egy jó transzfert amin még egyet kaszálunk ismét a rajongókon, mert már ki vannak éhezve az új kiadásra. 3) Ha még ez sem elég akkor kitolunk még egy 3D Ultimate Gorgeus Collector`s Edition-t ahol a film azzal a reklámmal kezdődik hogy a következő kiadáshoz Maximus plüssbaba is lesz...:)...És igy tovább..
Nekem a Gladiátor elegendő tanulság volt ahhoz hogy ne ugorjak be elsőre mindenféle igéretnek és hangzatos katalóguscimek alapján minőségi munkát várjak el. De egy valamit nagyon ajánlok a kiadóknak: El ne cs*sszék az Alient és a Vissza a Jövőbe-t.
0
2010. július 23., péntek 16:46
6264
"dehogy szívás. a többség szerintem nagyon elégedett az első kiadás minőségével. meg úgy egyébként is, a universal-nál is tök hülye mindenki, hogy remasterelték a gladiátort. ;)"
Így igaz.ugyanolyan idióták a univarsalnál mint mi ,agyatlan követők. :)
ezen okokból kifolyólag a LOTR filmeket is hagyom a boltokban rothadni.Majd csinálnak jobb munkát a kiadók,ha nem lesz igény a **arra.
szomorú,hogy valaki a Predatort is szépnek látja,tehát ebből kiindulva az első Gladiátor is "szép" a DNR-es placcon.
Akkor minek is a remaster ?
0
2010. július 23., péntek 16:00
1193
"A képnek semmi baja, tökéletes."
"Aki meg erre a képre azt mondja, hogy rossz, az vagy béna vagy rossz cuccon nézi a filmet. :-) Ehhez meg kell lennie minden technikának az biztos, mert csak úgy lehet élvezni."
"aki azt mondja erre, hogy szar a képminőség az vagy vak, vagy csak agyatlan követője néhány külföldi pixelvizsgáló f@szfejnek."
dehogy szívás. a többség szerintem nagyon elégedett az első kiadás minőségével. meg úgy egyébként is, a universal-nál is tök hülye mindenki, hogy remasterelték a gladiátort. ;)
0
2010. július 23., péntek 13:51
6264
Gondolom a maradék készleteket meg bevonják és cserélik az új masterre a boltokban.
A hazai boltokban erősen kétlem,hogy felbukkan mostanság ez a korong...:S
pedig illene cserélniük mindenhol.
0
2010. július 23., péntek 13:49
6264
kint már indul is a csereprogram:
klikk
A screenshotok pedig nincsenek megbabrálva.Hollandiában már megjelent a remasterelt verzió és azt hasonlították össze a tavalyival.Gyakorlatilag földbedöngölte az új transzfer a régit.
A Universal csereprogramot országonként intézi a helyi képviselet.náluk kell majd érdeklődni a részletek miatt.
Itthon gondolom nem lesz csere(miért is lenne,hisz nem volt panasz rá).Ez viszont szívás annak aki megvette méregdrágán azt a DNR halmazt.
0
2010. július 23., péntek 11:11
278
Itt van még egy, kettő, három, és négy, amiről beszéltem.
0
2010. július 23., péntek 11:00
278
Hát igen, de legalább most összekapták magukat. Azt írták, hogy 4k remastert kapott egyébként. Ha már az elsőt két változatban is kiadták itthon, igazán hozhatnának ebből a normális kiadványból is, mert akkor végre megvenném én is. :) De jól látni is, az extended részeken azért sokkal kisebb a különbség a régi és az új között. Viszont a színezésben elég durva eltérések vannak néhol. Mondjuk az már a régi kiadásakor feltűnt, hogy pl nagyon felturbózták a kontrasztot, sokszor tiszta feketébe beszaladtak részletek, vagy pl. az ég kék helyett maszatos fehér lett. Ez most durván szembetűnő is az összehasonlításoknál.
0
2010. július 23., péntek 10:42
6264
úgy látom tuningoltak a színvilágon is.a 2. képnél egyébként nem gázos az első kiadás képe sem,csak színtelen.de sajnos a korábbi képeken látszik,hogy a legtöbb helyen életlen,maszatos a régebbi transzfer.
nem is tudom miért gondolták,hogy így kell kiadni ezt a mozit elsőízben.
nem baj,a fémdoboz meg a név eladta...:)
0
2010. július 23., péntek 10:35
278
Még két összehasonlító csomag itt és itt.
0
2010. július 18., vasárnap 16:22
1237
Getting a strong start: don't die with a bottle of champagne in your fridge
0
2010. július 18., vasárnap 2:10
278
Na, ez azért mindjárt jobban fest így.
0
2010. július 18., vasárnap 0:33
1193
na ez már valami! nem értem elsőre miért cseszték el ennyire a transzfert...
0
2010. július 17., szombat 23:21
6264
előzetes összehasonlítás az ősszel megjelenő Remaster és a mostani "tökéletes" változat között.Érdemes mind a 6 képet megnézni/összevetni.
na ezt már érdemes lesz megvenni.
Gladiator DNR vs Remaster
0
2010. február 13., szombat 22:23
42
tudom, én is szerettem volna bemagyarázni magamnak, hogy a kép valójában nem ANNYIRA rossz, de sajnos igen. ezt még a kiadók is elismerték, ezért érkezik a REMASTERED változat:
"The Digital Bits, quoting industry sources, is reporting that Paramount Home Entertainment, in cooperation with Universal Studios Home Entertainmment, will re-issue Gladiator on Blu-ray later this year, using a brand-new 1080p transfer that was just completed "a couple of months ago." Bill Hunt says this was done "after Paramount and Universal realized how bad the first one was, naturally."
Again according to the Bits sources, the studio plans to schedule this Blu-ray rerelease for late summer or fall, to coincide with either the theatrical or (more probably) the home video release of Ridley Scott s Robin Hood, and possibly labeled as a 10th Anniversary Edition.
There is no information as to whether there will be an exchange program for the first edition of this title. There is no information either of a rerelease in other territories."
- Blu-ray.com
aki megvette, annak ez nem annyira jó hír, én mindenesetre örülök, hogy a negatív kritikának igenis van hatása.
0
2009. november 2., hétfő 1:09
2405
Egyetértek! :)
0
2009. november 2., hétfő 0:26
2967
Én csak annyit mondanék, hogy tökéletes és szuper kiadvány, ami ezt a filmet megilleti. :-) Aki meg erre a képre azt mondja, hogy rossz, az vagy béna vagy rossz cuccon nézi a filmet. :-) Ehhez meg kell lennie minden technikának az biztos, mert csak úgy lehet élvezni. A hang meg eszement durva. :-)
0
2009. október 23., péntek 10:09
8851
Maximálisan egyetértek ezzel a gondolattal. Én jópár éve szembesültem ezzel a jelenséggel, még a Terminátor 2 Ultimate Edition (R1) DVD kapcsán. Annak - és a hazai DVD-nek - az extrái között képileg is illusztrálják, mi is a különbség a 2.35:1 és 4:3 képarányok között tartalomban. Érdemes megnézni.
Azóta számtalan filmnél véltem felfedezni, hogy a szélesvásznú változat kitakarással jött létre, ennek ellenére - ha választhatnék is, - én a szélesvásznúra tenném a voksomat.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2009. október 22., csütörtök 20:39
4792
Ha több képi információra vágysz akkor ülj le és nézegess 20-30 megapixeles állóképeket... Ha rendezői elképzelés szerint megkomponlt képekre, (optimális esetben) gondosan kiválogatva, hogy mi kerüljön be a képbe és legyen a kompozíció része... akkor pedig fogadd el azt a képarányt amiben forgatódott a film ;)
0
2009. október 22., csütörtök 20:36
4792
Látom sok lett itt a szakértő operatőr... :)
A Super 35 egyáltalán nem zárja ki az anamorphikus lencsék használatát, sőt!, sok esetben ezt így is használják... Hogy a Gladiátor a "spherical" vagy anamorophikus kategóriába esik ezt most így nem tudom megmondani, mivel nincs előttem a film, de a lényeg, hogy attól, hogy valami Super35 attól még lehet ezzel egyidőben anamorphikus is...
0
2009. október 22., csütörtök 20:35
511
Ma átvettem végre a kiadványt, néhány másik xpress-es BD-vel együtt. Csak az LCD TV-n volt időm belenézni, de aki azt mondja erre, hogy szar a képminőség az vagy vak, vagy csak agyatlan követője néhány külföldi pixelvizsgáló f@szfejnek.
0
2009. október 22., csütörtök 20:30
36
Nagyon köszönöm a részletes választ, viszont ebben az esetben talán sokan örülnének az ilyen "kinyitott" verzióknak még akkor is ha a rendező nem így álmodta meg mivel lényegesen több infót kapunk a képből. Érdekes volt amit írtál mert én eddig mindig azt hittem hogy a 2.35:1-es anamorf kép tartalmazza a maximális képinformációt.