Keresés

Gladiátor (2 BD) - Limitált fémdobozos változat (Steelbook) (Blu-ray)

2009. szeptember 17., csütörtök 12:53
pontosan! magamból kiindulva, nekem 5000 ft felett kezdődik az a bizonyos lélektani határ. nem mondom, hogy egy különleges megjelenésért nem adnék ki többet, de tény, hogy kissé magasak még az itthoni árak.
0
2009. szeptember 17., csütörtök 12:47
a "mozgólépcsős" embereknek még egy üres bd áráért se lehetne eladni a filmeket, ellenben a playstationcommunity.hu vagy a hardwired.hu fórumain nem egyszer találkozok olyan kijelentéssel, hogy "de megvenném ezt meg azt a filmet, csak túl drága", s oda leginkább diákok, fiatalok, pályakezdők járnak. persze, ebből ugyanúgy nem lehet általános következtetéseket levonni, mint ahogy az xpress fórumozóinak megjegyzéseiből sem. :)
0
2009. szeptember 17., csütörtök 12:44
ja, ugyanezt írod. bocs :)
0
2009. szeptember 17., csütörtök 12:43
pusztán elméleti kérdés, de ha az ENGEDJ BE! 5.000 ft-os áron jelenne meg BD-n, te megvennéd? :)
0
2009. szeptember 17., csütörtök 12:43
nem hiszem, én szkeptikus vagyok ezzel szemben is.

több fogyna, ez biztos, de mikor ilyen véleményéket hallok filmbarát emberektől, hogy "egy filmért nehogymár kiadjak 5 ezer forintot", azért akkora fellendülés szerintem nem lenne.
0
2009. szeptember 17., csütörtök 12:41
Saját kis szubjektív szempontjaim szerint ezzel tökéletesen egyetértek, de ezen ideális állapotnak a technikai akadályait is tökéletesen megértem.
0
2009. szeptember 17., csütörtök 12:41
"Ha 4-5000 forint lenne egy BD, akkor vajon elfogyna minimum 3x több?"

én el tudom képzelni. semmi köze a matematikához, inkább egyfajta lélektani határról beszélhetünk, de ha egy film 6-7e ft-ba kerül, az már nem sokkal kerül többe, mintha 10e ft-ot kérnének érte, de ha egy bd ára 4-5e ft körüli lenne, szerintem jóval több pénztárca nyílna ki, mint most. legalábbis én így érzem. más kérdés az, hogy ez még mindig elenyésző mennyiség lenne.
0
2009. szeptember 17., csütörtök 12:36
most már postáznak, csak nekem speciel az idióta postásunk csinál pluszköröket, aki kézbesítés helyett visszadátumozott értesítőt hagy, hogy ő mennyire megpróbálta a kézbesítést. a ciki az, hogy eddig mindig olyan dátumot írt rá, mikor otthon voltunk. de most hétfőn elkapom, és elmagyarázok neki dolgokat!
0
2009. szeptember 17., csütörtök 12:36
Egy bizonyos rétegben (amibe szerény személyem is beletetozik) biztosan több fogyna 4-5000 Ft-os áron. Nálam kb. ez a lélektani határ, amit kiadnék érte. Sajnos bd és bd között is óriási különbségek vannak minőség terén és egy gyengébb minőségű transzferrel ellátott bd nekem semmi esetre sem ér meg 2x-3x többett, mivel nem sokkal különbözik a dvd kiadás képétől. pl a Dracula bd nem szebb, mint egy jó képpel rendelkező dvd képe, de annyival biztosan nem, hogy ezért megérje lecserélni a dvd-t. Sok embernek a filmek nagy része már megvan dvd-n és ilyen árak mellett egyáltalán nem éri meg lecserélni őket. Az új megjelenéseket már megpróbálom bd-n beszerezni, de a régi címek felejtősek. Egyszer, rosszabb esetben kétszer már megvettem dvd-n, most vegyem meg a pici minőségi javulásért harmadszor?? Hát részemről nem nagyon fogom (teszem hozzá, hogy ilyen áron meg pláne)... 4-5000-ért már elgondolkodtató a dolog, de csakis a alltime kedvenceknél és csakis ha a minőségi javulás is látványos.
4-5000Ft-ért viszont
0
2009. szeptember 17., csütörtök 12:34
Na igen, az a buksiban rendrakás igencsak elkélne, de sajnos az ország jelenlegi helyzetében lehetetlen...
0
2009. szeptember 17., csütörtök 12:33
Nincs kedvem bíróságra járkálni két hülyegyerek miatt (sem).
0
2009. szeptember 17., csütörtök 12:30
Miért nem vágtad őket szájba ezért a kijelentésért? Bár attól sem jött volna meg az eszük... :S
0
2009. szeptember 17., csütörtök 12:26
Több szálon kéne futni a dolgoknak:
1., buksiban rendrakás
2., a kiadóknak valami normális stratégia kialakítása (régiósítás, vagy valami megvalósítható dolog, a kevésbé nagy piacok egybefogása)

A BD piac eleve halálra van így ítélve, már csak a DVD piacot látván ("minek vegyek filmet, mikor ingyen le tudom szedni, és meg tudom nézni a többszázezres házimozirendszeremen?").
0
2009. szeptember 17., csütörtök 12:26
Ez fura, nálam a mozógólépcsőn pont az a téma, hogy mit fogok megvenni. :)
0
2009. szeptember 17., csütörtök 12:21
Hát erről beszélek.
0
2009. szeptember 17., csütörtök 12:20
Úgy emlékszem, hogy 8500 Ft volt az ajánlott ára. Jellemző, hogy akkor még tudtunk ebből az árból 1000 forint engedményt adni. Most a hasonló áron megjelenő BD-ken nincs annyi árrés, hogy ennyi beleférjen :(
0
2009. szeptember 17., csütörtök 12:20
"Ha 4-5000 forint lenne egy BD, akkor vajon elfogyna minimum 3x több?"

Nem, mert a bdrip ingyen van (pont tegnap beszélte két suhanc mögöttem a mozgólépcsőn, hogy csak a hülye fizet az eredeti cd/dvd/bd-ért).
0
2009. szeptember 17., csütörtök 12:17
Ez igaz, de egyelőre ez a 22-es csapdája. Egyelőre a legsikeresebb BD-lemezekből sem lehet országosan néhány száz darabnál többet eladni, és biztos vagyok abban, hogy néhány ezer forintos árcsökkenés sem dobná meg nagyságrendekkel az eladásokat - látom, hogy gyakorlatilag mindegy, hogy 9000 forintos BD-ről van szó, vagy 5790-es kiadványról, mindkét árkategóriában vannak sikeresebb kiadványok és bődületes bukások (ez utóbbi esetében azt kell érteni, hogy országosan az 50-100 darabot sem éri el az értékesített mennyiség).
Ilyen eladások mellett csak magasabb árkategóriában lehet megúszni a nagyobb veszteségeket - tudtommal őrületes nyeresége még egyik hazai kiadónak sem volt a BD-fronton. Ha 4-5000 forint lenne egy BD, akkor vajon elfogyna minimum 3x több? Nem hinném, de ha így lenne, akkor is még csak ugyanott tartana a kiadó nyereség szempontjából, mint most, és ugyanúgy jelentéktelen piac maradnánk a külföldi stúdiók szemében, mint eddig, tehát továbbra is a kis mennyiségnek megfelelő magas költségeket számláznák ki a helyi képviseleteknek.
A helyiek pedig hiába tudják, hogy mi van külföldön, a költségek miatt nem tudják lejjebb szorítani az árakat. A külföldieket szintén nem hatja meg a magyarok problémája - gyakorlatilag nem zavarná őket nagyon az se, ha egyáltalán nem létezne magyar vonatkozású BD.
0
2009. szeptember 17., csütörtök 12:03
az igazsághoz azért annyi hozzátartozik, hogy anno nem kacsingattak olyan sokan külföldre, mert vagy nem volt meg hozzá a lehetőségük (bankkártya, paypal, stb.), vagy a külföldi szállító nem postázott magyarországra, ráadásul az árak is közelebb álltak egymáshoz. a stúdiók elfelejtik felismerni azt, hogy az elmúlt néhány évben sokkal kisebb lett a világ, így bármit be lehet szerezni bárhonnan, ezért aztán globális árakban kellene gondolkodniuk, s ez nem feltétlenül függ attól, hogy adott régióban mennyi fogy egy termékből (főleg, hogy ezek a kiadványok több országot fednek le).
0
2009. szeptember 17., csütörtök 12:01
Ez volt az első rendelésem tőletek :)
Itt néztem vissza a teljesített rendeléseknél: 7500 volt az ára, a dátum 1900. január 1. ;)
0
2009. szeptember 17., csütörtök 11:57
Az a 7500 emlékeim szerint 8500 volt, és szinte senki nem panaszkodott az ára miatt, vagy azért mert csak feliratot kaptunk, mindenki örült, hogy ilyen kiszerelésben megjelenik a magyar piacon egy film.
Nem az ára magas a BD-nek, hanem a magyar piac elbazárosodása miatt torzult a magyar vásárlók értékrendje. Ha nem így lenne, megkockáztatom, hogy a BD-árak is alacsonyabbak lehetnének - persze ehhez az is kellene, hogy az átlag DVD-árak ne a 600 forintot ostromolják.
0
2009. szeptember 17., csütörtök 11:46
2001-ben 7500 Ft-ért vettem a Gladiator első változatát. Ehhez képest szerintem reális az ára.
0
2009. szeptember 17., csütörtök 11:37
pedig nem kevés tárgyalásba került, hogy kialkudják ezeket az árakat a universaltól. :\
0
2009. szeptember 17., csütörtök 11:26
Én továbbra is csak annyit tudok mondani, hogy nagyon durvák ezek a magyar BD-árak, érvek ide, vagy oda... :-(
0
2009. szeptember 16., szerda 20:36
óó nekem is már sokminden várakozik karácsonyra :D
Angyalok és démonok, star trek, terminator...na meg ez :D
Amúgy igaz, lehet ám kellemeset csalódunk :)
Getting a strong start: don't die with a bottle of champagne in your fridge
0