Keresés

Star Wars

2017. december 19., kedd 17:41
Teljesen jó. Angolul írd át, küld el a megfelelő helyre, aztán indulhat a forgatás. Nem viccelek, ez még konzekvensebbnek tűnik, mint a mostani rész.
0
2017. december 19., kedd 17:22
Annyira merész, újító, méltó, bátor, meglepő volt a VIII. rész, hogy kedvem támadt megírni hozzá a folytatást! Kinek hogy tetszik?

Star Wars IX

A kezdő szövegben kiderül, hogy Leia továbbra is Luke keresésére indul. Minden követ megmozgat (érted?!), mire eljut a szigetre, ahol csak a gondnokokkal találkozik, akik megkérik, hogy mentse meg eredeti szülőbolygójukat. Az Első rend tovább erősödik, és immáron Második rendként működik tovább, Snoke apja vezetésével, Smoke-kal, aki amúgy Palpatine testvére, és nagy erőkkel keresi a lázadók legújabb búvóhelyét...

Az első fél órában megismerjük Rose szüleit, a teljesen hétköznapi és jelentéktelen embereket, akik amúgy Phasma kapitány szülei is egyben. DJ elárulja nekik, hogy Finn az oka annak, ami a lányaikkal történt, ezért Finn menekülőre fogja. Neki kapóra jön, hogy Leia mielőtt elindult volna a titkos küldetésére, egyedül, titokban, váratlanul eltűnik, csupán a köpenye marad meg belőle. Finn magához veszi a köpenyt és elindul a gondnokok szülőbolygójára, Csubakkával, az Ezeréves sólyommal és a 3 porggal.

A lázadók Leia eltűnése kapcsán eggyé kovácsolódnak, mindenki összegyűlik a búvóhelyen, akik az előző részben sajnos nem tudtak oda érni. A Második rend felfigyel az aktív hiperugrásokra, ezzel bemérve a lázadók helyét, ami nem más, mint a Bespin, a fellegváros. Itt találkozunk újra Lando-val, akiről mindenki azt hiszi, hogy ő Finn apja, de közben Lando ezt végig tagadja. Az Erő segítségével Rey negyed óránként beszélget Kylo-val és próbálja őt ismét a jó oldalra csábítani, mert továbbra is hiszi, hogy van még benne jó. Kylo elmondja, hogy Rey igazi apja amúgy Snoke volt, de Rey ezt hazugságnak tartja.

Finn megérkezik a gondnokok szülőbolygójára, ahol Csuvi segítségével elintézik a gondnokokra veszélyt jelentő új, hatalmas lényeket, amiknek isteni a húsa. Sikerrel járnak, de Csuvi és az egyik porg súlyosan megsérül.

A Második rend megindítja az invázióját a Bespin ellen. A lázadók hősiesen küzdenek, de létszámuk percről perce fogyatkozik. Poe ismét megmutatja, hogy ő milyen jó pilóta. Láthatunk teljesen újfajta rohamosztagosokat, akiknek egyébként semmi lényegi funkciója nincs. Megérkezik a Falcon, a fedélzetre pattan Lando és Nien Nunb is, és szokás szerint több tucat Tie vadászt semmisítenek meg, Smoke parancsára azonban kilövik a Falcont és annak teljes legénységét, Finn-estül, Csuvi-stul, porgostul, és a mélybe zuhannak.

Rey szembeszáll Kylo-val, de vesztésre áll, mivel Kylo még is csak egy Ren lovag. Ekkor hirtelen, az utolsó másodpercekben feltűnik az égbolton a lázadók Halálcsillaga, az Életcsillag, amit a korábban lopott tervek alapján építettek az évek során, teljes titokban. Ezt a csillagot átjárja az erő, úgyhogy egy jól irányzott Erő sugárral rommá is zúzzák a Második rend főhajóját. Kylo átáll a jó oldalra.

Kihirdetik a békét. Minden elhunyt régi szereplő hologramja boldogan mosolyog, hogy végre egyensúly költözött a galaxisba. Hux elmenekül. Rey és Kylo sokat beszélgetnek. Rose felébred és beleszeret Poe-ba. Vége.
0
2017. december 19., kedd 10:54
Nekem itt is jó, csak ott többen látják. :)
most posts by TM
0
2017. december 19., kedd 10:54
Bocsanat. Igen.
0
2017. december 19., kedd 10:51
Ezt a Megjelenések topikba akartad, ugye? :)
most posts by TM
0
2017. december 19., kedd 10:41
Az új év első hónapjára is csupa izgalmas megjelenéssel készülünk. Érkezik DVD-n, Blu-rayen és limitált, fémdobozos kiadvány formájában is a nagy sikerű Kingsman: A titkos szolgálat eszelősen szórakoztató folytatása, a Kingsman: Aranykör, melyben egy új ellenség (a vérfagyasztóan mókás Julianne Moore) felrobbantja a csapat központját. Csak Töki és Merlin ússza meg a támadást, ők Amerikába menekülnek, ahol egy szervezetükhöz hasonló helyi cég, a Statesman embereinek segítségével próbálják megmenteni a világot. Megjelenik Doug Liman (A holnap határa, A Bourne-rejtély) izgalmas és humoros filmje: a Barry Seal – A beszállító egy szélhámos elképesztő igaz történetét dolgozza fel, a főszerepben Tom Cruise-zal. A film DVD-n, Blu-rayen és limitált, fémdobozos formában lesz kapható, csak úgy, mint a Stephen King világsikerű regénysorozata alapján készült A Setét Torony, amelyben Roland Deschain (Idris Elba), az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere küzd meg az ördögi Walter O’Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel. Érkezik DVD-n és Blu-rayen a Csábítás: Thomas Cullinan fojtogató atmoszférájú regényéből az Oscar®-díjas Sofia Coppola rendezett bizsergetően izgalmas thrillert, melynek főszerepében olyan nagyszerű színészeket láthatunk, mint Colin Farrell, Elle Fanning, Nicole Kidman és Kirsten Dunst. Jön még Valerian és Laureline, a kormány különleges ügynökeinek elképesztően látványos és fantáziadús kalandja is DVD-n, valamint Blu-rayen: a Valerian és az ezer bolygó városa Luc Besson visszatérése kedvenc műfajához, a sci-fihez. A rendező egy különleges utazásra hív minket a valóságon túlra, Pierre Christin és Jean-Claude Mézières képregénysorozata nyomán. A DVD-n megjelenő Logan Lucky főszereplői őrült tervet eszelnek ki: az egyik leghíresebb NASCAR autóverseny hatalmas bevételét akarják megfújni a futam idején. Az Oscar®-díjas Steven Soderbergh nemcsak rendezőként, de operatőrként és vágóként is jegyzi a filmet, melynek testvérpárját Channing Tatum (Magic Mike, 21 Jump Street - A kopasz osztag) és Adam Driver (Paterson, Star Wars – Az ébredő erő) alakítják. DVD-n érkezik Nancy Meyers (az Egyszerűen bonyolult, a Holiday és A kezdő producere) lányának első rendezése az Újra otthon, amelyben a válófélben lévő Alice (Reese Witherspoon) szűri össze a levet egy nála jóval fiatalabb férfival. A Késik a szüret egy kihagyhatatlan, akciódús, érzelemgazdag és látványos adaptációja John Steinbeck egyik legnagyszerűbb regényének, melynek főszerepét James Franco (A majmok bolygója: Lázadás) játssza – a film DVD-n és Blu-rayen jelenik meg. Egy másik könyvadaptáció is érkezik: A ferde ház Agatha Christie regényéből készült. A borzongatóan izgalmas, csavaros filmben egy fiatal magánnyomozó, Charles Hayward (Max Irons) érkezik a zűrzavaros Leonides család vidéki kúriájába, hogy egykori kedvese kérésének eleget téve kinyomozza a dúsgazdag családfő, Artistide halálának körülményeit. Megjelenik egy eszementen humoros és durván korhatáros vígjáték: a Bővérű nővérek főszereplője három mocskos szájú, szemérmetlen apáca. Bocaccio Dekameronjának őrült átdolgozásában olyan komikusok szórakoztatják a közönséget, mint Alison Brie (A (sz)ex az oka mindennek), Aubrey Plaza (Mike és Dave esküvőhöz csajt keres), Kate Micucci (Agymenők-sorozat), John C. Reilly (Tesó-tusa) és Dave Franco (21 Jump Street – A kopasz osztag).
0
2017. december 19., kedd 10:26
Én biztos, hogy nem sírom vissza, csupán azt perelem, hogy bár ez jobb lett, de kicsivel több ráfordítással (ami ráadásul nem is anyagi természetű, hanem szellemi) lehetett volna még jobb.
Az ébredő erőből pedig szintén lehetett volna jobb filmet csinálni, ha kevesebb hommage került volna bele. A csillag vagy bolygó vagy f....mpusztítót például kivágnám belőle, a karikatúraszerűen nácinak felskiccelt Huxékkal, kantinjelenet sem kellene bele, ahogy Maz katana figurája is csak lóg a levegőben a csodás mondatával együtt ("jó kérdés, de most nincs rá idő"), és Solo is valami dicsőbb halált érdemelt volna - ha már a hetedik részben kellett kiírni. Kb. ennyi. :)
most posts by TM
0
2017. december 19., kedd 10:12
Rátapintottál a lényegre. Teljesen mindegy, hogy jó-e a film vagy tetszik nekünk. Mivel ez a filmtörténet legnagyobb üzlete, így egyértelmű, hogy amíg lehet fejni (mint Luke a szigeten), addig meg is teszik. Miért ne tennék? Plusz művészileg az, hogy ez vagy az a húzás nem volt szerencsés vagy amerre halad a történet sokaknak nem tetszik, az nem befolyásol semmit.

Most gondoljunk bele, hogy addig nagyon sok résznek kell eltelnie, hogy a nézőtábor olyan mértékben lemorzsolódjon, hogy megérezze a stúdió is. Ez még egy esemény. Nekem sem tetszett a VIII. rész, nem is várom a következő részt, de mivel nem kerülhetem ki, úgyis megnézem ha kijött. Mert bizakodom, hogy hátha jó lesz.

A TFA után is mennyi fanyalgó volt, most meg kb. visszasírják. Az tuti, hogy a stúdió változtatott, de nem biztos, hogy erre várt az ember.
0
2017. december 19., kedd 8:03
... meg a tartalom is stimmel. Nincs mit tenni, ezek olyan dolgok, amiket az egyszeri néző megpróbálhat racionalizálgatni, hogy biztos van mindnek valami oka a cselekmény szerint is... de attól még mindegyik hiba meg baki meg gagyi, a bosszantótól az idegesítőig, egyéni igény szerint.

Lehet, nem ezekről beszélgetnénk, ha mondjuk ráért volna az Egérnek még egy év a következő bevételi rekordig... de üzletileg persze mindegy, ha egyszer egy ilyen összefércelt Star Wars is keres annyi nekik, mint egy rendesen megcsinált.
0
2017. december 18., hétfő 22:18
Nem vagyok pofátlan, de a felvezető szöveg nagyjából ugyanaz:

http://epicstream.com/features/Top-13-Reasons-Why-Some-Star-Wars-Fans-Hate-The-Last-Jedi
0
2017. december 18., hétfő 22:18
És gondolj bele, Abrams eredetileg BB-8-et akarta Luke-hoz küldeni R2 helyett... Mekkora egy marha:)

Mondjuk az is lehet, hogy ha Abrams csinálja a VIII. részt, akkor nem is dekkoltak volna a szigeten két órán keresztül:-P
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2017. december 18., hétfő 22:03
Ebből a szemszögből nem vizsgáltam meg, de most már értelek. :)
most posts by TM
0
2017. december 18., hétfő 21:55
:)

És még szeressem a filmet, mi? :P

0
2017. december 18., hétfő 21:11
:D
Yoda majd helyrerak! :)
Tényleg, mi lett Artuval? Csak úgy elment a többiekkel a hajóval? Neki még annyi szerepet se bírtak írni, mint az előző részben. Két robot nem fér meg egy SW-filmben...
most posts by TM
0
2017. december 18., hétfő 20:45
Egyre jobban egyetértünk.

Én holnap nézem másodszor, a fordulatokat már felkészültebben várom, és vigyázok, nehogy meditáljak közben, mert lehet, én is eltűnök.
0
2017. december 18., hétfő 20:43
Ez az írás nagyjából össze is foglalja, amit én is tárgyaltam az előző hozzászólásomban röviden. Angolul van, és a film minden fordulatát kitárgyalja, szóval csak az olvassa, aki már látta a filmet (és tud angolul... :)

http://www.slashfilm.com/the-last-jedi-defense/
0
2017. december 18., hétfő 20:30
Végtelenül álszent egy banda...
0
2017. december 18., hétfő 20:22
(A Zero és Max kóla sem sokkal egészségesebb, mert abban meg cukor helyett valami szintén káros édesítő van.)
0
2017. december 18., hétfő 20:07
De a legjobbat még nem mondtam!
Ma beszéltem egyik mozivezető barátommal, aki elmondta, hogy azért árulják a Cinema Cityben külön a poharat, külön pénzért a menü árán felül, merthogy nem lehet a pohárba beleönteni az üdítőt.
A Disney ugyanis - most figyelj! - törődik az emberek egészségével és arra káros termék terjesztéséhez nem járul hozzá. Wow! Azt most hagyjuk, hogy a filmjeinek a szellemi muníciója közvetve káros vagy sem a nézői agyra, dehogy megint egy ekkora képmutató amerikai intézkedést sikerült hozni, attól megáll az ész. Ja, igen, a cukormentes kóla már mehetne a pohárba - hiszen az full egészégkompatibilis, nem igaz? - csak a cukros tiltott, de ezt meg a moziüzemeltetők egyszerűsítették le a külön árusítással, merthogy nehéz lenne az egyszeri vevőnek elmagyarázni, hogy a Zero vagy a Max az mehet figurás pohárba, de ha normálkólát rendel, az már nem kóser. Ja, és erre van apparátus, aki szúrópróba-szerűen ellenőrzi. Ugye milyen jó érzés, hogy rend van a világban? :)
A Mi Mozink-hálózat SW-os fém popcornos vödre sem csak úgy használható, hogy hoppá, nesze, rakd tele azzal, amid van. A Disney bekéri mozihálózatonként a receptet, hogy miből csinálják és hogyan a zabálnivalót. Speciel itt már az én tudományom is megáll, mert hogy ismereteim szerint a pattogatott kukorica az olajos-dzsuvás mivolta alapján úgy káros, ahogy van, de hát Disneyék ezt is jobban tudják. Ez kb. olyan, mintha a kevesebb nikotin- és kátránytartalmú cigit lehetne pöfékelni mindenhol, de az erősebbet látványosan kitiltanák.
No, kis színes hírek, ízlelgessétek. Poharat meg vödröt majd csak külön tudok adni hozzájuk. :D
most posts by TM
0
2017. december 18., hétfő 19:51
Másodszor látva sem volt rossz, igaz, a fordulatok már nem ütöttek, de azért bírtam élvezni. Mondjuk néhány logikátlanság így jobban előjött, pl. hogy az elején miért álltak egyvonalban a bombázók, meg ilyenek, de hát ez ilyen, ha agyalunk sem javítja ki már senki. Többször is olyan érzés fogott el, hogy az alkotók bizonyos helyeken csupán látványos jelenetekben gondolkodtak, de hogy azt hogyan vezessék be, vagy hogy a végtermékben látva mennyire illogikus, azt már nem mérlegelték. Arról nem is beszélve, hogy Johnson szinte úgy forgatta le a filmet, pontosabban olyan forgatókönyvből dolgozott, aminek az alkotói mintha eltévesztették volna a történetnek a trilógiában betöltött helyét és rögtön fináléra rendezkedtek be. :) Szóval erősebb az előzőnél, látszik rajta a megfelelni vágyás mellett a többre törekvés, viszont apró bosszúság, hogy a cselekményben megint vannak lyukak, ha nem is akkora feketék, mint az előzőben. Valami külsőssel átolvastathatták volna, hátha lát benne annyit, mint mi itt messzi messzi. Nolan biztos kiakadt volna, ha neki adják, az ő racionális agya tízpercenként szirénázott volna a pongyola dolgokon. :) Feeling persze van, de az volt az előzőben is, meg lehet az egy jól sikerült filléres amatőrfilmben is, csakhát itt az emberfia némileg többet várna, eddig úgy látszik, hogy hiába. Bár - mint mondtam - ez már jobb próbálkozás volt az előzőnél. Két év helyett lehetne három év a szünet, a plusz egy évben lenne idő jobbra gyúrni a sztorikat. James Cameron nem sajnálta az előző nyolc évet a leendő filmjei forgatókönyveinek megírásával tölteni. Ennek valami töredéknyi precizitását, elhivatottságát hiányolom egérföldről.
most posts by TM
0
2017. december 18., hétfő 18:39
Magam is "őskövület rajongó" vagyok, noha tény és való, hogy nem a megszállott fajtából, de én simán elfogadom ezt a részt is a hetedikkel együtt. Nekem tetszik, amerre Abrams és most Johnson viszik a történetet, az meg főleg, hogy hangulatban nagyon visszaadja azt mind a VII., mind a VIII. epizód, amit egykor az eredeti trilógia megtekintésekor éreztem. Ez az, ami sem az előzménytrilógiának, sem pedig a tavalyi Zsivány Egyesnek (az eddigi legutáltabb Star Wars-filmem!) nem sikerült.

Érdekes, hogy mennyire megosztó ez a rész, talán eddig a legmegosztóbb az összes közül. De akiknek tetszik - és azért meglehetősen sokan vannak ilyenek - ugyanezt állítják, hogy sikerült eltalálnia a filmnek azt, amiért egykor, még a  80-as évek legelején megszerettük ezt a sorozatot.

Persze azt is elfogadom, ha valaki egész másként érez. Talán az (is) lehet ennek az oka, hogy a Star Wars hősei annyira beépültek a popkultúrába, hogy mindenkinek van egy saját elmélete, hogyan kellene folytatódnia a filmeknek, és ha az író/rendező erről valami egészen mást gondol, az természetesen csalódást kelt. Jómagam is azt éreztem, amikor láttam, hogy Lucas mit művelt saját figuráival és mitológiájával az előzménytrilógiában...
0
2017. december 17., vasárnap 20:12
Maxi egyetértek. Nem tudom, én az EP VII első percétől érzem Lucas hiányát, és még ha nem is használják fel az EU-t (bár akkor Thrawn micsoda??), lehetett volna mindezt máshogy, ésszerűbben, jobban kidolgozva is intézni.

És akkor még nem beszéltünk arról a dramaturgiai csődtől, hogy kitalálok az új trilógiára egy sejtelmes, óriási hatalmú főgonoszt a semmiből, aztán a felénél eszembe jut, hogy, ja, mégse.
0
2017. december 17., vasárnap 20:00
Úgy gondolom, hogy Lucas nem dobálta volna így ki a régieket. Bár az is igaz, hogy Ford már az őstrilógiában is halott karakterre vágyott, tehát az ő esete nem egyértelműen a Disney sara. Az biztos, hogy Lucas verziójában kevesebb logikátlanság lett volna, mivelhogy ezúttal nem visszafelé kellett írnia a sztorit, nem kellett volna ilyen módon összefésülnie régit az újjal.
most posts by TM
0
2017. december 17., vasárnap 18:53
Nagyon kíváncsi lennék, mit tervezett Lucas az új trilógiával kapcsolatban, de valszeg sosem fogjuk megtudni a Disney miatt.

Ami Hamillt illeti, nekem az jön le a vele közölt interjúkból, hogy elsősorban azért nem tud megbarátkozni a karaktere által vett iránnyal, mert az lényegében olyan, mint a valóság. Márpedig az emberek többsége éppen elég sokat szív az életben ahhoz, hogy ne azért üljön be egy Star Wars mozira, hogy ott is ugyanazt kapja... Valamilyen szinten persze nem baj, ha a filmek reflektálják a valós, illetve aktuális problémáinkat, de sokkal inkább örök/univerzális dolgokról kellene szólniuk (lásd a jó és a rossz harca, a felnőtté válás stb.).

Érdekes módon azért ott van egy "kettős mérce" az új epizódokban, az új szereplők javára. Meglátjuk, ez továbbra is így lesz-e...
0
2017. december 17., vasárnap 16:07
Ja igen, egyszer már csak azért is érdemes megnézni a VIII. részt, mert bizonyos szemszögből nézve Rian Johnson filmtörténelmet alkotott: ha nem is feltalálta, de lényegében kimaxolta a kommersz művészfilm kategóriáját...
0