Korábban említettem, hogy még 1981 tájékán vettünk haverommal egy lépepegetőt. Budapesten akkoriban több "dollárbolt" működött, a "kicsikénket" abban az üzletben vásároltuk, ami nagyjából a New York Kávéházzal szemben helyezkedett el, még pontosabban a Bástya Mozi és a Blaha Lujza tér közötti szakasz egyik boltjában.
1981-ben 55 dollárt kóstált a játék, ami átszámolva 91 nyugatnémet márkát tett ki. A márkát pedig feketén (akkoriban leginkább csak úgy lehetett) 20 forintért vettük, tehát az egész mutatvány 1820 forint volt, ami az akkori átlagfizetés (2700Ft) kétharmadát jelentette.
Mikor a mi nagy kincsünket bevittük a nyomdába, ahol ipari tanulók voltunk, a felnőtt szakik kérdezték, hogy mi a fene ez, még olyan is volt, aki tudta, mindenesetre megállapították, hogy enny pénzért minimum mennie, "lépegetnie" kéne, úgyhogy ez nem lépegető, hanem egy birodalmi álldogáló
Réges rég ígértem Tadamnak, hogy majd elkérem haveromtól, s lefotózgatom, de eszembe jutott, hogy talán még kallódik ilyen a világhálón, s lám, találtam is egyet. Ahogy nézem, dollárban a duplájára, forintban meg nagyjából a tízszeresére nőtt az ár az eltelt 30 év alatt.