Úgy is fogalmazhatnék, hogy Disney szinten ez már igényesnek is tekinthető. Persze ez már mindenképp az új generáció "Birodalom visszavágja", amit az őskövület rajongók még mindig nem fognak elfogadni, de ez van. Az a világ amúgy is meghalt azzal, hogy már mi sem vagyunk azok a tátott szájú gyerekek, akik az eredeti trilógiát istenítették. Mindenki hordozza magával a szocializálódásával járó lelki keményedéseket, ami alapból befolyásolja a minden ilyen "gyermeki" világú filmmel szembeni befogadóképességet, s ami korábban simán átment a rajongás miatti alacsonyabb szűrőn, az most "van rajta sapka, nincs rajta sapka" szintű okvetlenkedésben materializálódik, és hát igen, a Disney sem törekszik maximális alaposságra a történeteket illetően. Talán segítene, ha máskor nem, akkor majd a kilencedik résznél kikérnék Lucas véleményét is néhány kérdésben, mivelhogy mindenféle félreállítás ellenére, Spielbergnek köszönhetően az öreg szakállas a közeljövőben ott fog sertepertélni az egeres cég házatáján, ugyanis az Indiana Jones új részébe bevonta őt régi barátja. Persze illúzióim nekem sincsenek, viszont én képes vagyok feltételezni a jót is az alkotók részéről, azzal a kitétellel, hogy próbálkoznak ők mindennel, amit tudnak, csak hát ennyit tudnak, egyikük sem egy Lucas, mert Ő egyszeri és megismételhetetlen. Ha ez így megy valakinek, akkor lehet befogadó(bb), ha nem, akkor meg tökmindegy, el kell engednie az egészet.