Keresés

Star Wars

2017. december 17., vasárnap 16:04
Igen megvédte Lucast. Szép gesztus!
most posts by TM
0
2017. december 17., vasárnap 16:03
alacsonyabb=engedékenyebb
most posts by TM
0
2017. december 17., vasárnap 16:03
Azért annak örülök, hogy Hamill kb ugyanúgy gondolkodik az egészről, ahogy én...

http://hu.ign.com/star-wars-episode-viii/32341/news/mark-hamill-oszinten-beszelt-arrol-mi-a-velemenye-luke-sorsa

Vigyázat! SPOILERES!
0
2017. december 17., vasárnap 16:01
Úgy is fogalmazhatnék, hogy Disney szinten ez már igényesnek is tekinthető. Persze ez már mindenképp az új generáció "Birodalom visszavágja", amit az őskövület rajongók még mindig nem fognak elfogadni, de ez van. Az a világ amúgy is meghalt azzal, hogy már mi sem vagyunk azok a tátott szájú gyerekek, akik az eredeti trilógiát istenítették. Mindenki hordozza magával a szocializálódásával járó lelki keményedéseket, ami alapból befolyásolja a minden ilyen "gyermeki" világú filmmel szembeni befogadóképességet, s ami korábban simán átment a rajongás miatti alacsonyabb szűrőn, az most "van rajta sapka, nincs rajta sapka" szintű okvetlenkedésben materializálódik, és hát igen, a Disney sem törekszik maximális alaposságra a történeteket illetően. Talán segítene, ha máskor nem, akkor majd a kilencedik résznél kikérnék Lucas véleményét is néhány kérdésben, mivelhogy mindenféle félreállítás ellenére, Spielbergnek köszönhetően az öreg szakállas a közeljövőben ott fog sertepertélni az egeres cég házatáján, ugyanis az Indiana Jones új részébe bevonta őt régi barátja. Persze illúzióim nekem sincsenek, viszont én képes vagyok feltételezni a jót is az alkotók részéről, azzal a kitétellel, hogy próbálkoznak ők mindennel, amit tudnak, csak hát ennyit tudnak, egyikük sem egy Lucas, mert Ő egyszeri és megismételhetetlen. Ha ez így megy valakinek, akkor lehet befogadó(bb), ha nem, akkor meg tökmindegy, el kell engednie az egészet.
most posts by TM
0
2017. december 17., vasárnap 15:57
Ha tényleg el tudsz vonatkoztatni a klasszikus SW-tól, és bírod a dramaturgiának teljesen alárendelt narratívával operáló, "beautifully made" művészfilmeket, akkor mindenképp adhat valami pozitívat:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2017. december 17., vasárnap 15:49
Azért végletes illúziókat nem táplálnék Beléd, de hidd el, hogy sokkal jobb ez, mint az előző volt! Jelen helyzetben ez is felér egy ajánlással. :)
most posts by TM
0
2017. december 17., vasárnap 15:26
Azon már túl vagyok, kösz.:)

Ha lettek volna akár csak minimális elvárásaim is, akkor azt mondanám, hogy teljes csalódás volt...De mint írtam, a rajongói pozíciómat a Jedi visszatérrel feladtam, így minden utána /vagy a IV. rész előtt/ történő Star Wars kaland hidegen hagyott.

A kérdés, hogy az új rész adhat-e bármit is valakinek, akinek a Birodalom visszavág jelenti a csúcsot?
0
2017. december 17., vasárnap 15:13
Előbb a VII. jön(ne). :)
most posts by TM
0
2017. december 17., vasárnap 15:05
Nálam a Star Wars univerzummal kapcsolatos rajongás a Jedi visszatérrel egy időben véget ért. /Chewbacca tarzan-üvöltése miatt/ A VIII. részt sem láttam még. Mégis, egy elvetemült rajongótól kérhetnék egy rövid objektív kritikát, vagy ajánlót, ogy miért is lenne érdemes megnézni a legújabb részt? Köszi.
0
2017. december 17., vasárnap 14:49
Nagyon nem kell nekik kiszállni, mert a köv. 3 amúgy sem érintené őt.
Amúgy meg Lando nem lesz, ezt már többször is nyomatékosították.
most posts by TM
0
2017. december 17., vasárnap 14:18
A képességei alapján ő maga egy(sok) midichlorián.
0
2017. december 17., vasárnap 14:07
De azt is mondta, hogy később minden további nélkül visszajön. Csak most, a karrierje elején - értehtő módon - nem akar állandóan SW-t forgatni, illetve Rey-ként tündökölni...

Szóval ha egyvalaki tutira túléli a IX-et, az Rey lesz. Hacsak nem derül ki, hogy ő maga az Erő manifesztációja, és végig csak szórakozott:D
0
2017. december 17., vasárnap 13:41
Rey előbb megy el, állítólag Daisynek sok a hírnév és a IX rész után kiszáll. Mindegy, addig úgysem tudja kiképezni senki...
0
2017. december 17., vasárnap 13:01
Köszi! Viszont szerintem ez az egész "A Star Wars és a generációváltás" egy olyan témakör, amiből akár egy egész disszertációt is lehetne írni:)

De ha már hasonlóan nagy dologba vágnám a fejszémet, előbb mindenképp inkább valami ilyesmi mottóval ellátott művön dolgoznék: "We are the spark that will light the fire that will burn the consumerist empire down". (Csak hogy az új film szövegét és szellemét is megidézzem.)
0
2017. december 17., vasárnap 12:57
Miért, Kylo nem elég drámának?:) Na nem mintha csak őt lehetne kinyírni, és itt nem csak a régi szereplőkre gondolok - ez alól mondjuk Rey (valószínűleg) kivétel.

Ugyanakkor az is igaz, hogy ha az OT idején nem merték kicsinálni az akkori hősöket, akkor most az újakat ugyanúgy nem merik. Csak mi, régi rajongók dögöljünk meg nyugodtan. Előbb-utóbb alighanem mi is lecserélhetőek leszünk...
0
2017. december 17., vasárnap 12:42
"Amihez a Story Group szerint a régi kedvencek csak útban lennének - annyi kreativitás ugyanis láthatóan nem szorult beléjük, hogy elintézzék, hogy egymás mellett is jól megférjenek."

Ez meg az utóbbi idők legjobb, témához tartozó megállapítása. Grat érte!
0
2017. december 17., vasárnap 12:40
Jó, persze, belőlem még mindig az indulat beszél... csak azt akartam, hogy Carrie Fisher halála keresztülhúzhatta a számításokat és ha mindenképp valami új drámát akarnak, akkor előszedik Landot meghalni. :(

0
2017. december 17., vasárnap 12:37
Ez azért egyáltalán nem olyan biztos. Egyrészt szerintem Kennedy-ék a IX. rész végéig csak a "nagy hármastól" akarnak mindenképp megszabadulni, hiszen ők a főbb karakterek, nekik kell átadniuk a helyüket az új generációnak. (Amihez a Story Group szerint a régi kedvencek csak útban lennének - annyi kreativitás ugyanis láthatóan nem szorult beléjük, hogy elintézzék, hogy egymás mellett is jól megférjenek.)

A mellékszereplőkkel viszont lehet, hogy sokkal szabadabban vagy bőkezűbben bánnak, így ezen a téren jóval több dolog beleférhet. Persze nyilván nem ők fogják elvinni a balhé nagy részét, de kulcsmomentumaik azért még lehetnek. És mint tudjuk, Chewie és a droidok, R2 és 3PO kvázi akármeddig elélhetnek, illetve lényegében bárki eljátszhatja őket (ez alól legfeljebb Anthony Daniels a kivétel). Szóval a későbbi sztorikban vagy például regények vonatkozásában is szerepelhetnek, egyáltalán nem muszáj hamar kinyírni őket. De ha a Lucasfilm úgy dönt, akkor a későbbiekben egyszerűen ejtik őket - ami Lando-ra is igaz, lásd OT utáni idők -, vagy teljesen más irányban/időben bővítik tovább az SW univerzumot.
0
2017. december 17., vasárnap 12:20
Hogy beleteszik, arra én is gondoltam, de csak azért, mert Leia tervezett halála miatt nincs már kit kinyírni, ez a trilógia meg úgyis csak arról szól. Úgyhogy ha minden szálat el akarnak varrni, akkor Lando és Chewie is megy a levesbe.
0
2017. december 17., vasárnap 12:06
Az utolsó Jedik gyakorlatilag máris visszahozta a gyártási költségeket, ennek ellenére a rajongók körében nagyon megosztónak tűnik a film. Ahogy egyre többen látják a mozikban, a legtöbb helyen a nézői értékelések is igencsak esnek lefelé, hiába kapott nagyon magas pontokat a kritikusoktól.

Amúgy simán el tudom képzelni, hogy Lando-t beteszik a IX. részbe, hogy a régi rajongókat is visszacsábítsák. Szerintem benne van a pakliban, hogy az ellenállók hozzá fordulnak majd segítségért, sőt még az is, hogy a végén együtt repülnek a Falconon Chewbaccával. Kennedy-nek és Abramsnek nagyon kell az a nosztalgia...
0
2017. december 15., péntek 2:54
Bíztam benne! :)
0
2017. december 15., péntek 2:02
Azért tudod, hogy Te vagy a kedvenc droidom! :)
most posts by TM
0
2017. december 14., csütörtök 17:01
"... szerintem ez nem objektív hozzáállás ..."

Lol, ezt ugye ebben a témában nem pont tőlem várod??

Amúgy tényleg felesleges ragozni, mert mindezek ellenére még mindig tetszik a film, sőt, néha kifejezetten élveztem is... meg aztán annyira tömény volt, hogy meg kell nézni mégegyszer.

A hulladék előző epizódnál (amit mára már nem is bírok végignézni - próbáltam, de kikapcsoltam) mérföldekkel jobb.
0
2017. december 14., csütörtök 15:43
Tekintsd annak, aminek óhajtod, ó Nagyuram.
0
2017. december 14., csütörtök 15:41
Akkor a "gollamos" ragozást csupán a véletlen művének tekintem, Drágaszág. :D
most posts by TM
0