Keresés

Cannibal Holocaust

2005. szeptember 6., kedd 16:13
És ha népszerű, akkor már csak jó lehet? Na, mindegy inkább nem szólok bele. :)
0
2005. szeptember 6., kedd 16:12
Szia Wrack!

A King-adaptációk zömétől én is frászt kapok, bár a fickó írói munkásságáért se vagyok annyira oda. A CARRIE viszont szerintem Brian De Palma rendezésében elég jó film lett (a könyvet nem ismerem), mert megvannak benne azok a mögöttes tartalmak, amelyek a szörnyűségeket a valósághoz kapcsolják, s ezáltal válik igazán félelmetessé. (A nemrég a tévében leadott új változat viszont pocsék volt.) Érdekes egyébként az eltérő látásmódunk, mert én meg Carpenter munkásságával nem vagyok kibékülve, és a THE THING-en szétuntam az agyam.
AZ ERDŐ SZELLEME az a GONOSZ HALOTT? Én csak a 2-t ismerem, ami szerintem nem volt túl félelmetes, és annyira vicces sem, viszont mint alacsony költségvetésű film, voltak benne jó ötletek és megoldások. A RÉMÁLOM-szériát én se szeretem: akkor már inkább Jason, az ő első pár filmje tinikoromban tényleg a frászt hozta rám. A SIKOLY-filmek szerintem nem olyan szörnyűek, bár sajnos a végső megoldás mindegyikben – a Halál mellett – elég erőltetett, s főleg az elsőben színészileg idegesítően túljátszott. A FŰRÉSZ-ről nem tudok nyilatkozni, de amit írsz, az számomra a GYILKOSSÁGOK LÓLÉPÉSBEN című Christopher Lambert-filmre is ráhúzható: mindenki hanyatt vágta magát tőle, hogy milyen firnyákos, megcsavart a sztori, meg egyebek, s kevesen gondoltak utána, hogy a félrevezetésként bedobott megoldási lehetőségek az előzmények ismeretében teljes képtelenségek, ergó izgalomfokozó hatásuk sincs a kicsit figyelmes néző számára.

Ami a horrort illeti, én nem igazán szeretem e műfajt, de néhány darabja szerintem épp azért jó, mert több a szimpla sztorinál. Mindig is azt tartottam jó horrornak, ami az idegeimre akar hatni, és nem a gyomromra, ezért nem jött be nekem a CANNIBAL HOLOCAUST, de bejöttek Polanski horrorjai, az ÓMEN-filmek, az ALIEN-filmek, az első ÖRDÖGŰZŐ stb.
0
2005. szeptember 6., kedd 16:03
téglagyári megálló: Ha videotékában enynire jártas vagy akkor aztis bizonyára észrevetted hoyga  cannibal holocaust kurva népszerű (votl amig szarrá nem mentek a szalagok :))
szoval az lehet jobban fogyna mint (maradjunk Fangoria mellékletként) Mutánsok vagy más. De a sima megjelenséek között se lenne rossz helyen szeritnem. Azért a magyar paicon van egy multja. Most egy Cannibal Apocalypse-t a csak ebben jrátas emberek ismerik a Cannibal holocaustot látta apám, külön haveri tárasasággal anno kétszer is kihoztuk majdnem összes haverom látta szoval nem egy népszerütlen film.
0
2005. szeptember 6., kedd 16:00
Éretlenek
0
2005. szeptember 6., kedd 15:53
Jó, hogy odaírtad zárójelesen, mert még komolyan vettem volna. ;)
0
2005. szeptember 6., kedd 15:43
Jól beszélsz, nyalhatsz! :))) (Ezt egy régi francia tinivígjátékban mondták!)
most posts by TM
0
2005. szeptember 6., kedd 15:40
Az Ideglelés tényleg iszonyatosan rossz. A készítőknek volt eszük, és tudták, hogy hogyan lehet a legkisebb anyagi ráfordítással és munkával hatalmasat kaszálni. Gondolom jól megszedték magukat, de ez az ő dolguk.
Egyébként, ha már a horror műfajnál vagyunk: én nem igazán szeretem pl. a King adaptációkat sem (kivéve persze Kubrick Ragyogását :)). A legutóbb a Rózsa vérét (vagy mit) láttam, előtte pedig a Carriet (amit még dicsérni is szoktak) de egyik sem tetszett. Vagy ott van Carpentertől a Halloween. Manapság már elég gyengének tűnik, ellentétben másik filmjével, a Dologgal, ami tényleg jó film.
Az Erdő szelleme nem volt rám túl nagy hatással, a Rémálom az Elm utcában-on fetrengtem a röhögéstől :), a Sikoly-filmek borzasztóan idegesítettek, a Fűrész típusú szemetet meg már egyenesen utálom.
Azért vannak jó horrorfilmek is, de azt nem szeretem, hogy gyakran (pl. Fűrész) esetében a készítő belerak valami primitív gondolatot, amely miatt aztán sokan azt gondolják, hogy hú, anyám... ennek mekkora mondanivalója van! Egy horrorfilm legyen horrorfilm, és ne akarjon többnek látszani, pláne nem a siker érdekében. Sokkal többre tartok egy filmet és rendezőjét, ha felvállalja, hogy márpedig ő ebben a műfajban alkot, és nem kezd el művészieskedni.
0
2005. szeptember 6., kedd 15:29
Igen, a tájékozódási képesség hiánya az nálam is feltűnt míg néztem a filmet. Akkor ezt még benyeltem, de az önmagukat feltöltő technikai eszközök, melyekkel végülis az egész utat "archiválták", azt már nem bírtam túllépni. Summa summárum: volt jobb!
most posts by TM
0
2005. szeptember 6., kedd 15:22
My Darling, én aztán tiszteletben tartom az ízlésed, de nem szeretnék pofont kapni Tőled. :))

Íme, egy kis szösszenetem a filmről, melyet a www.jofilmek.hu oldalon sütöttem el 2002.12.12-én. Az évekkel ezelőtti időpont remélem meggyőz arról, hogy pikírt megjegyzéseim – kevésbé toleráns korszakomból – nem Rád vonatkoznak:

" Számomra a legizgalmasabb az egész film alatt az volt, hogy mikor lesz végre már vége! Az ötlet egyáltalán nem eredeti, 1979-ben a roppant gusztustalan "Cannibal Holocaust" esetében már elsütötték ezt az áldokumentum-históriát. Akik képesek "összeszarni" magukat pár keresztbe tett faágon, meg kövek egymásra rakott halmazán, azok valószínűleg a "Derrick" epizódjai alatt is bepisiltek az izgalomtól. Ja, és a zseniális ötletekről csak annyit: az "Ideglelés" szereplői a "Sikoly" szereplőivel ellentétben még sosem láttak horrort? Nincs náluk egy rádiótelefon? Többször átmennek egy patakon(?), folyón(?), de eszükbe sem jut, hogy annak folyását követve előbb-utóbb lakott területre jutnak? Na, ennyit a zseniális ötletekről, aki az ilyesmitől lázba tud jönni, és maga alá üríteni, na az nézze a brazil folytatásosokat!"

(A kicsit ingerült hangvétel oka az enyémet megelőző hozzászólások voltak.)

0
2005. szeptember 6., kedd 15:18
Biztos a műfaj iránti ellenérzésem (melyet a kategóriában elkövetett rengeteg szemét okoz) miatt volt, de nekem a Blair Witch már ott elakadt, hogy egyfajta Duracell reklámként hét, vagy hány napig forgatták a "dokumentumfilmet" a kamerával illetve a filmfelvevővel! Hát, valóban nem Stephen King...
most posts by TM
0
2005. szeptember 6., kedd 15:15
Ahogy a polcodon elférnek a különböző stílusú filmek, úgy egy ilyen rovatban is elférnek az eltérő vélemények. Egyáltalán nem hőzöngök, csupán ez a véleményem. A filmet túlnyomórészt az általam említett típusúalakok favorizálták, persze emellett néhány normális ember is megnézte, mint például jómagam! Eszem ágában sem volt leszólni az ízlésedet, de a tied mellett az enyémet feltüntetni azt mindenképp, így kerek a demokrácia! :)
most posts by TM
0
2005. szeptember 6., kedd 13:51
My
0
2005. szeptember 6., kedd 13:51
Hello, Ma Darling!

Ugyan, miért frusztrálnál? Nekem sem a kedvenc filmem, de borzongani szeretek rajta. Ha nem is egy Ragyogás. :-))) Tudod, ízlések és pofonok ...
0
2005. szeptember 6., kedd 13:27
Hello, My Darling!

Remélem, nem frusztrállak így déltájt, de (H)IDEGLELÉS dolgában Téglagyári Megálló barátom álláspontján vagyok. Sok hűhó semmiért...
0
2005. szeptember 6., kedd 13:24
ez a stílus eddig nem volt rád jellemző, hőzöngeni mások szoktak. ez egy horrorfilm, azon belül is egy külön kategória, az olaszok annak idején csináltak  néhány hasonlót, és azóta is született jópár durvább film (ha nem hiszed, keress rá fulci-ra, deodato-ra, d amato-ra, ill. ajánlom a guinea pig sorozatot). lehet szeretni, vagy nem szeretni, de így kifakadni túlzás. különösebben én sem rajongok az ilyen típusú horrorért, de vagyok annyira horror-rajongó, hogy ezt is a polcomon szeretném tudni, főleg úgy, hogy a magyar piacon alig jelenik meg normális horror...
0
2005. szeptember 6., kedd 12:51
Én ezt nem láttam, de az Ideglelés tetszett. Izgalmas, borzongató film volt.
0
2005. szeptember 6., kedd 11:15
Javítom magam, természetesen "Ideglelés"-t szándékoztam írni. Azonban nem csoda, hogy ilyen "színvonalas" filmek kapcsán a fent említett szó tolult az ajkamra!
most posts by TM
0
2005. szeptember 6., kedd 11:12
Életem egyik leggusztustalanabb filmje! A Hideglelés mondjuk csak szimplán ócska, de ez alulmúl mindent! A hírhedtségét valóban a pár mocskos képsornak köszönheti. Mint egykori videotékás alátámasztom, hogy a habzószájú vértunkoló ostobák vitték elsősorban a sikerlista élére ezt az égetnivaló szemetet!
most posts by TM
0
2005. szeptember 6., kedd 0:17
pedig én is szeretném. a cannibal apolypse-el együtt (meg még sok egyébbel...). a végén kénytelen leszek jobban megtanulni angolul:)
0
2005. szeptember 5., hétfő 16:54
Na fasza :)
0
2005. szeptember 5., hétfő 12:34
Talán egyszer.
0
2005. szeptember 4., vasárnap 21:11
Erre meg egy Fangória mellékletként se lenne esély?
0
2004. április 13., kedd 14:41
Ezért írtam, hogy úgy akarták eladni (szerintem) a filmet, hogy meg is nézzék.
Ha nem lennének benne ezek a részletek ugyan mi lett volna belőle? Így legalább óriási siker lett és egyes videotékákban (külföldön meg itthon is ahol megvan) mai napig sokan viszik ki. A film legtöbb megnézőja ugyanis nem a film mondanivaolja miatt hozta ki hanem azért mert hallotta miylen kemény és most ő fasza csávó és megnézi. És nekik is tetszik anélkül hogy mögé látnának.
0
2004. április 13., kedd 11:01
ez a film úgy fos ahogy van..
0
2004. április 12., hétfő 23:47
Túl az egész ostobaságon, amit ez a film képvisel, a legidegesítőbb vonása az álszentség: az, hogy látszólag megmondja a magáét -mondanivaló gyanánt- a szenzációhajhász (ál)filmesekről -az állítólag eltűnt dokumentaristákról-, de azért persze beteszi (mivel nem igazi dokumentumfilmről van szó, ezért talán találóbb a "leforgatja" szó használata) a mélységesen elítélt filmrészleteket is, elvégre igazából a tényleges rendező (Ruggero Deodato) is azt szeretné a nézőknek bemutatni. A film végén pedig, az egész álszent hozzáállás megkoronázásaképpen, miután végignéztük az utolsó, legundorítóbb tekercseket is, elhangzik a "megdöbbent" szereplők véleménye: "Ezt a filmet nem szabad nyilvánosságra hozni!" (vagy valami ilyesmi).
Szóval tulajdonképpen mi is a különbség erkölcsileg a Cannibal Holocaust tényleges alkotói és a filmben szereplő "dokumentumfilmesek" között?
0