Emlékszem, még kerekasztal-beszélgetést is rendeztek, melyben "megvitatták", hogy miért nem szabad a "Krisztus utolsó megkísértését" levetíteni a tévében. Ezzel azt érték el, hogy minden addiginál nagyobb érdeklődés mutatkozott a film iránt, ami pedig valljuk be, azért nem a legjobb Scorsese opusz... Viszont a tékásoknak nagy forgalmuk lehetett akkortájt a filmből, és remélhetőleg sokan megvásárolták a krétai író regényét, aki többek között a "Zorba (Zorbász), a görög" című (általam szintén magasan jegyzett!) művet is szerzőként jegyzi!
most posts by TM
0
2005. október 23., vasárnap 21:57
2007
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2005. október 23., vasárnap 20:47
16089
Na itt van a Gyalog Galopp-ból a kedven c részem pontosan. Amint Sir Robin a 3 fejű embertől elszaladt és megénekelték neki. :)
- Robin a bátor elszaladt! - NEM! - Bátran elfutott, el Ő. - NEM IGAZ! - A vészt láttán ahogy tudott farkát behúzva elfutott. - NEM! - ....s ina szakadt, midőn nyúlként bátran szaladt... - HAZUDSZ! - Erre csak, lassan futott, mert közben többször elcsúszott. A bátrak bátra hőőőős Sir Robin! - ÉN???
Ez egy nagyon jó rész. Sokszor megnevettet. :)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. október 23., vasárnap 20:32
52684
Azt nem értem, hogyha nálunk ekkora intézménynek számít az egyház, akkor miért nem emeli fel sűrűbben a szavát az Rtl Klubon hömpölygő szennyáradat ellen? Miért csak Kazantzakisz mélyen keresztény műve csípte a szemüket?
most posts by TM
0
2005. október 23., vasárnap 19:56
52684
Pedig a Gyalog-Galopp volt az "alap", abban összegződött mindaz az őrület, amit az akkor véget ért Repülő Cirkuszban összehordtak ezek a zsenik! És akkor még relatíve csórók voltak, a lelkesedés nagyobb volt, a filmet meg olyanok finanszírozták, mint például a sorozatért rajongó Pink Floyd tagjai. Szóval szinte a semmiből hozták össze ezt a mára klasszikussá vált filmet. Nekem emiatt is nagyon tetszik a "Holy Grail", de a Briant sem tartom rossznak!
most posts by TM
0
2005. október 23., vasárnap 19:33
398
"részük egy lejárató hadjáratnak"
A Júdeai Nemzeti Front sok mindenre képes. Amúgy nézd meg a Waczak szálló című sorozatot, nem full Monty, de azért eléggé.
Európa, Európa: Már Amerikában is fogható, ellentétben Budapest bizonyos részeivel, ahol a kiváló Matávkábel (mostanában a még kiválóbb T-Kábel néven fut) kivette a programból és helyére berakta a legkiválóbb Club Tv, vagy milyen csatornát. Éljen és virágozzék!
0
2005. október 23., vasárnap 17:16
984
Lejárató hadjárat??? Azért egy paródiát nem kéne ennyire véresen komolyan venni...
0
2005. október 23., vasárnap 16:06
2007
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2005. október 23., vasárnap 15:28
5042
K!
Szerintem te súlyosan félreértelmeztél valamit. Az oké hogy nem tetszik a film, hisz az abszurd humort nem mindenki érti, én is ismerek olyanokat, aki nem értik én miért tudok nevetni rajta... De egy szatírát, egy paródiát, szerintem butaság provokációnak nevezni... A film egyszerűen csak kineveti a vallásokat, és az azt fanatikus módon követő embereket! Nevetni kell rajta! Hidd el, Monty Pythonéknak egészne biztos hogy nem az volt a céljuk hogy bárkit is provokáljanak!
Egyébként mi a véleményed a többi filmjükről? Vagy csak ebbe látsz bele összeesküvés elméleteket?
0
2005. október 23., vasárnap 14:17
2007
0
2005. október 23., vasárnap 14:16
2007
0
2005. október 23., vasárnap 14:15
984
Erre én is emlékszem: jópár évvel ezelőtt tűzte műsorra a filmet az MTV. Ám az utolsó előtti pillanatban változtattak és a "451 fok fahrenheit" című film ment végül is adásba. / aminek én akkor nagyon örültem! /
0
2005. október 23., vasárnap 14:14
2007
0
2005. október 23., vasárnap 14:10
7151
Hát az igen meglepő lenne, merthogy a film talán 1990-ben jutott el csak a magyar mozikba, s amerikai A kategóriás produkciók sose kerültek túl hamar a magyar tévé műsorára, mert nagyon drágák voltak a jeles intézménynek. Egyébként se lenne semmi értelme, ha először engedné a filmet az egyház, s aztán az ismételt vetítés ellen kezdenek csak tiltakozni. Arra viszont emlékszem, hogy kihasználva a letiltás miatt a film iránt támadt óriási érdeklődést, a UIP Duna Film akkor gyorsan kihozta a VHS verziót a kölcsönzőkbe.
0
2005. október 23., vasárnap 13:58
2007
0
2005. október 23., vasárnap 13:51
7151
A Magyar Televízió egyszer akarta lejátszani a filmet, de egyházi tiltakozásra ettől eltekintettek. Később egy kereskedelmi adó hirdette meg, de az ismételt tiltakozás miatt ők se vetítették le. Érdekes módon viszont a lengyel illetőségű Europa csatornán többször műsorra került (ha jól tudom: az általuk jelzett időpontokban ugyanis nem ültem a képernyő előtt), noha Lengyelországban sokkal erősebb az egyházi befolyás, mint nálunk.
0
2005. október 23., vasárnap 13:45
2007
0
2005. október 23., vasárnap 13:45
390
K, te tipikusan olyan ember vagy, mint amilyeneket a South Parkban parodizálnak ki.
0
2005. október 23., vasárnap 13:26
761
K: olvastam a hozzászólásodat a film kritikai oldalán. Azt, hogy a film mennyire vicces, hagyjuk, mert én is ismerek olyat, aki nem tud rajta nevetni. Ez ízlés kérdése. A dolog másik része viszont baromira nem tetszik. Ha valaki vallásos, kerülje a filmet, de ne kezdjen azért fikázódni. Én, ha nevetni szeretnék, nem akarom, hogy megmondják, min nevethetek. A hívőket nem akarom bántani, mert nyilván nem örülnek annak, ha picit a vallásukból (is) tréfát csinálnak, bár szerintem jobb lenne, ha az emberek kicsit lazábbak lennének, és megtanulnának nevetni. Az is borzasztóan zavar, hogy az egyháznak még ma is akkora hatalma van. Még mindig nem láthattuk tévében pl. a Krisztus utolsó megkísértését sem. Az lenne a helyes, ha megmondanák, hogy a hívők ne nézzék meg a filmet, de az tarthatatlan, hogy beleszólhatnak ilyesmibe.
0
2005. október 23., vasárnap 13:18
7151
Hát nekem a BRIAN ÉLETE tetszett igazán. A GYALOG-GALOPP engem nem ragadott meg túlzottan, AZ ÉLET ÉRTELMÉ-t pedig végig se bírtam nézni.
0
2005. október 23., vasárnap 13:16
761
off: Ezt a topicot mért nem a Brian élete DVD-nél a Fórum indítása a filmről gombbal nyitották? Jobb lenne úgy.
0
2005. október 23., vasárnap 13:14
761
Csak hasonlítgatunk, de nem fikázgatunk. :) Amúgy igazad van. Kiváncsi lennék, kinek kik a kedvencei a társulatból (ha vannak). Nekem Michael Palin, Terry Jones és John Cleese.
0
2005. október 23., vasárnap 12:14
52684
És ha már valakinek eszébe jutott (igen elismerésre méltó módon!), hogy Python-ékról diskuráljunk, talán nem ilyen módon kellene, mint a fórum legnagyobb részében szokás, hogy hasonlítgatunk, fikázgatunk. Legalább az Ő esetükben NE!
most posts by TM
0
2005. október 23., vasárnap 12:12
52684
Én a "Meaning of Life"-on is szét bírok szakadni, holott sokan végig sem tudják nézni! Szerintem a Gyalogg Galopp semmivel sem jobb-rosszabb, mint a Brian élete. Ez egyébként azon is szokott múlni egyeseknél, hogy melyiket látták előbb, mert az a "kedvencebb".
most posts by TM
0
2005. október 23., vasárnap 12:06
52684
Nem kell egyiket szidni, hogy kiemeljük, ilyen jó a másik! Jó mindkettő és kész! Monty Pythonból nincs olyan, hogy nem jó! :-)