Keresés

Farkas (Blu-ray)

2020. december 26., szombat 19:40
A megjelenéskor vett példány karácsonyi meglepetésként lejátszhatatlanná vált. Úgy tűnik egyes Blu-ray lemezek annyit se bírnak ki, mint egy DVD.
0
2019. szeptember 17., kedd 20:09
Igen,addig még elmegy, utána sima akció-horror lesz belőle a rosszabbik fajtából.

A Semmit a szemnek is vannak jó,de nagyon béna pillanatai is.Nem ez Carpenter legjobbja...
0
2019. szeptember 16., hétfő 20:28
Az Árnyék nélkült rég láttam, de úgy emlékszem, hogy az első fele jól meg van csinálva. Onnantól kezd esni a színvonal, hogy Bacon totál megkattan. Amúgy, ha láthatatlan emberes film, akkor inkább a Semmit a szemnek.
0
2019. szeptember 16., hétfő 19:51
Nekem nagyrészt bejöttek ezek a horror újrafeldolgozások.

A Mary Shelley s Frankenstein, A gonosz csábítása és a Farkas is.
Sokkal kidolgozottabbak a klasszikus műveknél.
Az egyik kedvencem színésznőm, Michelle Pfeiffer kár, hogy nem kapott még nagyobb szerepet, de így is emlékezetes.

Van persze kivétel is, az Árnyék nélkül egyáltalán nem tetszett,a Múmia meg inkább csak egy kalandfilm, Coppola Drakulája elmegy...
0
2019. szeptember 16., hétfő 17:46
A farkasember lét felszabadító könnyűsége. - FARKAS kritika:

https://filmekapolcrol.blog.hu/2019/09/16/farkas_183
0
2015. október 13., kedd 19:03
Gratulálulok és jó szórakozás az új filmedhez.  Tudom, hogy már régóta kerested.
0
2015. október 13., kedd 18:51
És tényleg volt egy, ami pont rám várt. :)

Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2015. szeptember 2., szerda 22:34
Nyoma sincs. (Ha csak én lennék vak: nagyga@freemail.hu)
0
2015. szeptember 2., szerda 21:54

Vatera!

0
2015. július 12., vasárnap 6:18
Semmi gond. Csak abban bíztam, hátha a másikat még jobban. :)
0
2015. július 12., vasárnap 2:04
Bocs, de én is szeretem ezt a filmet :)
0
2015. július 12., vasárnap 0:52
Nem akarsz cserélni? Megvan a Kapitány és katona. ;)
0
2015. július 11., szombat 23:05
Igen. Még az első BD-k között volt, amit megvettem.
0
2015. július 11., szombat 21:57
Ez megvan neked?
0
2015. július 11., szombat 20:43
Én a magyar kiadású Valkűr és a Kapitány és katona Bluray filmeket keresem már jó ideje:(
Remélem sikerrel jársz.
0
2015. július 11., szombat 19:30
Valaki erre valamit? Röhej, hogy egyes filmeket 15 évvel a megjelenésük után is simán be lehet szerezni, más címek meg úgy eltűnnek, mintha soha nem is lettek volna. De valahol biztosan van egy példány ebből is, ami pont rám vár. :)
0
2015. június 27., szombat 18:08
Vajon van remény arra, hogy ez a kiadvány újra kapható legyen? Honnan akaszthatnék le belőle egyet?
0
2014. július 22., kedd 1:02
Technikailag még csak-csak kiegyeznék vele, a hangok többsége korrekt, egyedül a fejszés főellen hangja lett irritálóan rossz, de hogy a szöveget miért kellett elcseszni, az nem fér a fejembe.
0
2014. július 21., hétfő 22:42
Azzal én sem, de többségében ezek az újraszinkronok elsőnek videóra készültek, annak minden hátrányával. A Last Action Hero viszont mozira gyártódott első körben, tehát azt profin elkészítették. Várható volt, hogy a nyomába sem fog érni az eredetinek.
0
2014. július 21., hétfő 21:05
Lehet, hogy általában véve igazad van. Magamra is vehetném, amit írsz, mert a premier vásárlás elmaradásában vastagon benne volt az új szinkron is nálam, de aztán meg nagyon hamar eltűnt a film. Hozzáteszem, én nem vagyok ennyire kibékülve pl. Az utolsó akcióhős új szinkronjával, bár a többi filmnél kevésbé találtam zavarónak az új szinkront.
0
2014. július 21., hétfő 18:18
Bizony, én a Szenvedélyek viharában új Sony BD szinkron miatt voltam beparázva, de teljesen korrekt, jó szinkron lett végül az új is. Persze a klasszikus az semmihez sem fogható...de na.
0
2014. július 21., hétfő 17:07
Egyébként feltűnt, hogy amit a Sony / FHE újraszinkronizáltatott a BD-kiadások kedvéért, azok egyáltalán nem sikerültek rosszul. Többnyire kijavították az első próbálkozások defektjeit (pl. elbaltázott magyar hangok (A kábelbarát), nem megfelelő hangkeverés (Árral szemben), és egyebek). Úgyhogy aki amiatt nem veszi / vette meg ezeket a filmeket, mert nem az eredeti magyarítás van rajtuk, az magára vessen...
0
2014. július 21., hétfő 16:07
Csak egy rövid részletet hallottam belőle pár éve, mikor az itthoniak nézték, az alapján nem rossz, mindenki a megszokott hangját kapta. Én maradtam az angolnál tegnap.
0
2014. július 21., hétfő 16:01
Szeretem ezt a filmet. Kicsit bánom is, hogy kimaradt BD-n. A szinkron milyen rajta?
0
2014. július 21., hétfő 15:27
Ez a film is újrázásra került tegnap, mivel láttam vagy 17 éve, még VHS-en. A BD megvan pár éve, úgyhogy nem tudok válaszolni arra az esetleges kérdésre, hogy honnan sikerült beszerezni. Állt vagy 4 évet a szekrényben, még az FHE megszűnésekor gyorsan lecsaptam rá valami akcióban.

Ami a filmet illeti, aki valami vérengzős horrort vár a címétől, csalódni fog. Inkább az emberből farkassá való átalakulást mutatja be a film, amolyan Franz Kafkai módon, pszichológiai oldalról megközelítve. Mike Nichols rendező amúgy sem arról híres, hogy durva filmeket forgasson. Nicholson viszont elsőrangúan hozza a karakterét, szerintem rajta kívül más nem tudta volna eljátszani a szerepét. Na jó, azért az éjszakai portyázások tartogatnak némi brutalitást, de nem hangulatfokozó céllal, hanem a sztorit segítik. Összességében tetszett, amit láttam.

A BD technikailag hozza az elvárhatót, bár a képéből nem lesz referencia-anyag. Szerencsére nem butították le zajcsökkentéssel, meghagyták az eredeti természetében, tehát igencsak szemcsés végig, de a részletességre nem panaszkodhatok. Kópiahibát nem láttam. Mivel minimál költségvetésből készült, kihozták belőle, amit lehetett érzésem szerint. Az eredeti 1.85:1-es képarányban, 1080p24 AVC kódolásban került a lemezre.

Az eredeti dts-HD MA 5.1-es hang sem váltja meg a világot, főleg a frontoldalra korlátozódik a hangkép, bár a beszédhangok kissé tompák, de ez szerencsére nem megy az érthetőség rovására. Morricone zenéje viszont szépen szól, ahogy az effektek is a helyükön vannak.

Extra csak pár előzetes van, más Sony-filmekhez, a filmhez kapcsolódó egy sem.

Film: 80%
Kép: 85%
Hang: 80%
Extrák: 10%
0