Ez a film is újrázásra került tegnap, mivel láttam vagy 17 éve, még VHS-en. A BD megvan pár éve, úgyhogy nem tudok válaszolni arra az esetleges kérdésre, hogy honnan sikerült beszerezni. Állt vagy 4 évet a szekrényben, még az FHE megszűnésekor gyorsan lecsaptam rá valami akcióban.
Ami a filmet illeti, aki valami vérengzős horrort vár a címétől, csalódni fog. Inkább az emberből farkassá való átalakulást mutatja be a film, amolyan Franz Kafkai módon, pszichológiai oldalról megközelítve. Mike Nichols rendező amúgy sem arról híres, hogy durva filmeket forgasson. Nicholson viszont elsőrangúan hozza a karakterét, szerintem rajta kívül más nem tudta volna eljátszani a szerepét. Na jó, azért az éjszakai portyázások tartogatnak némi brutalitást, de nem hangulatfokozó céllal, hanem a sztorit segítik. Összességében tetszett, amit láttam.
A BD technikailag hozza az elvárhatót, bár a képéből nem lesz referencia-anyag. Szerencsére nem butították le zajcsökkentéssel, meghagyták az eredeti természetében, tehát igencsak szemcsés végig, de a részletességre nem panaszkodhatok. Kópiahibát nem láttam. Mivel minimál költségvetésből készült, kihozták belőle, amit lehetett érzésem szerint. Az eredeti 1.85:1-es képarányban, 1080p24 AVC kódolásban került a lemezre.
Az eredeti dts-HD MA 5.1-es hang sem váltja meg a világot, főleg a frontoldalra korlátozódik a hangkép, bár a beszédhangok kissé tompák, de ez szerencsére nem megy az érthetőség rovására. Morricone zenéje viszont szépen szól, ahogy az effektek is a helyükön vannak.
Extra csak pár előzetes van, más Sony-filmekhez, a filmhez kapcsolódó egy sem.
Film: 80%
Kép: 85%
Hang: 80%
Extrák: 10%