Miért is cserélnék ?
Az USA-ban van csak divatja az ilyen csereakcióknak.De ott jogos hogy kicserélik pld az Ötödik elemet,hisz az első kiadása annak sem volt jó és ennek ellenére még így is több fogyhatott el abból az egy címből ,mint itt nálunk az összesből együttvéve.Itt gondolod 2-300 db Gladuiátor miatt csereakciót indít majd a Select ? :(
Az totál deficit lenne nekik...
Másrészt furcsa hogy az Xpress fórumon eddig pár ellenpéldán kívül ,szinte mindenkinek tetszett a lemez képe (akinek nem inge ,megkérném ne is vegye magára).Elég csak elolvasni a film adatlapját,mert sokan a kép védelmére keltek (sőt akkor elég nagy vita is kerekedett belőle),kíváncsi leszek,ha esetlegesen itthon is befut az új Remasterelt képű kiadás(és ha ezt nem rontják el DNR-el ,bizony ég és föld lesz a különbség),akkor is védeni fogják-e majd ,kitartva a végsőkig az igazuk mellett,miszerint nem lett elrontva a tavaly kiadott (amit én továbbra is a tavalyi év legnagyobb csalódásaként tartok számon) Gladiátor transzfer.
Kíváncsi leszek arra is ,hányan fogják újra megvenni a mostani remastert,ha esetleg megjelenik és árulgatják majd 4-5 ezerért (vagy még olcsóbban) a tavaly vett méregdrága 8-10 ezres kiadványt,ami akkor még a szemükben "etalon" volt.Mert ezzel megint csak ők járnak majd rosszul (őket tényleg sajnálni fogom hiszen csúnyán meg lettek vezetve),nem a kiadók.
Szerintem akinek jó volt így is, és kiszorította rá azt a halom pénzt,legyen jó a későbbiekben is és igenis tartsa meg,bár kaphatott volna sokkal jobbat is a pénzéért,némi kis türelem lett volna az ár.Bojkottálni kell a gyengébb kiadásokat (látatlanba venni,infók nélkül meg nem ajánlott,vagy tényleg hatalmas fanatizmus kell hozzá),hogy igenis vegyék már észre magukat a stúdiók,ne a gagyit akarják már eladni ,csak mert nem akarnak foglalkozni vele.Ha nem is a mi piacunknak köszönhetően,de ezúttal eszméltek és elismerték,hogy ezt bizony nagyon elkapkodva adták ki a gyors pénz reményében.
Vagyis bebizonyosodik végre az,hogy igenis adnak ki **ar HD transzfereket ,hiába egy sokat igérő nagy cím képében érkezik (mint Scott remekműve) és tényleg van -és nagyon remélem lesz a jövőben is - létjogosultságuk a tesztoldalaknak,igenis tájékozódni kell vásárlás előtt (a tapasztalatcsere a legfontosabb) és ugyanúgy jelen vannak/lesznek egy filmből (sajnos) rosszabb ill. jobb kiadások.Remélhetőleg most már főként csak jobbak. :)
Én személy szerint várom ezt az új remasterelt változatot,de most kisebb beleéléssel,mint tavaly,nem akarok egy újabb hatalmas pofáraesést.Örülnék ha ezt már nem csak kölcsönkérnem kéne,hanem érdemes is lenne a polcra tenni.Az sem érdekel ha nem fémdobozos,csak ne szűrőzzék már szét a képet,mert ezért már tényleg harapok,még egyszer el ne **esszék nekem az egyik kedvenc mozimat. :)