Keresés

Dirty Dancing - Piszkos tánc

2014. július 23., szerda 9:57
Legyünk piszkosak! - DIRTY DANCING kritika:

http://filmekapolcrol.blog.hu/2014/07/23/dirty_dancing_174
0
2009. augusztus 19., szerda 13:54
Nekem ma éjjel volt szerencsém ehhez a kiadáshoz.. Minden év augusztus 18-án kötelező Dirty Dancing nézés van:), na nem is bánom, az egyik kedvencem. Viszont a kiadás borzalmas. Mindig mondom, hogy nem vagyok nagy igényű, de ez már nekem is sok volt. Az agyonjátszott VHS-emnek is szebb képe van, amin az EREDETI szinkron van, vagyis Baby-nek  Kisfalvi Krisztina kölcsönzi a hangját.
Innentől szerintem csak angolul fogom nézni, végül is, szinte már kívülről tudom az egész szövegkönyvet:), annyiszor láttam. Ennek hátránya az új szinkronnál, hogy folyamatosan a régi szöveget mondom sok helyen.:) Annak viszont örülök, hogy nem mindenkit cseréltek le, viszont nem is értem, hogy miért kellett újat csinálni, főleg, hogy nem mindenkinek lett új hangja. Mindegy, nem vagyok kompetens ebben, úgyse érteném meg, én csak egy néző vagyok, aki igenis nyafog az eredeti szinkronért az egyik kedvenc filmjénél. Anno még HBO-n láttam először, a csatorna havi prospektusának elején is ez szerepelt, na azóta is megvan az az oldal:). Szerintem nem sokszor hagytam ki, annyiszor néztem meg, ahányszor adták /na jó, kétszer volt, hogy nem volt hang:) az egész film alatt, egyszer végignéztem, másodszorra úgy 15 percig bírtam/, még be is öltöztem, kutattam itthon egy fehér egyberuhát, meg egy fekete szoknyát, aztán finálénál nyomtam én is.:D Később megszereztem VHS-en, és most meg van kétféle DVD-kiadásom is, de egyik se tökéletes ugyebár, de legalább van. Reménykedve várok majd egy új kiadást valamikor a nem túl távoli jövőben, esetleg extraként az eredeti szinkronnal.:)
Egyébként pedig a legjobb táncos-zenés film, legalábbis számomra. Úgyhogy én biza nem mondok le az évi "rituálémról", és aki még nem látta, az pótolja sürgősen.
Nagyszerű zene és táncok, no meg Patrick Swayze, az a mosoly....:)
0
2008. február 16., szombat 21:06
Holnap válaszolok, most muszáj elmennem bulizni. :)
0
2008. február 16., szombat 20:29
Lassabban! Lépjünk egy kicsit a fékre! ;-) A Soundcardot én egyáltalán nem hibáztatom az általam leírtakért. Talán nem vagyok túlságosan elveszve az alapfogalmakban, amikor azt állítom: nem ők a ludasak! Csupán adatként közöltem a cég nevét, s ott szerepel, hogy "terjesztő". Akit kiadóként deresre húzatnék, azokat szintén megneveztem (Seven Star, Feininpex Inc.), s felelősnek őket tartom. Nekem számos DVD-m van, aminek borítóján a Soundcard szerepel, de csak terjesztőként! És láss csodát, 599 Ft-ért nagyon szép minőségű kiadványokról van szó (Fehérlófia, János vitéz, VUK stb.). Szerepel még ezeken, hogy Németországban készültek (a fehér "Dirty Dancing"-emen is olvasható, éppen ezért döbbentem le a korong tartalmán). Az említett rajzfilmek mintha fel lennének újítva, pedig több évtizeddel ezelőtt készültek. Szóval, én továbbra is bátran megveszek Soundcard terjesztésű "ócsó" filmet, ha már - pl. joglejárat miatt - más lehetőség nincs (persze inkább tokban). Az általad is említett papírtokosak között konkrétan az "Asterix és Obelix: A Kleopátra küldetés" - amennyire meg tudom ítélni - teljesen megegyezik az eredetileg valahány ezer forintért kiadott első változattal, csupán a kiszerelésre (bő, nagyra szabott, hitvány papírtasak) lehet azt mondani, hogy szakbarbárság, förmedvény. A kép, hang tökéletes, extrák tömeges felhozatalban és még reklám sincs az elején! Egy darab sem. (Hacsak homokot nem akarnak eladni, mert a menü előtt kb. fél percig sivatagban tevegelő embereket látni, minden hang- és feliratkommentár nélkül). Még az ezt megelőző, megszokott jogi dörgedelem is át van hangszerelve "Valentin-naposra". Íme:

"Kedves Barátunk!
Büszkék vagyunk rá és örömmel tölt el minket, hogy Ön a mi kiadványaink iránt érdeklődik!
Kérjük, támogassa munkánkat azzal, hogy nem készít másolatot kiadványainkról!
Törvénykövető magatartásával Ön jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy kiadványaink a lehető legalacsonyabb bolti áron jelenhessenek meg!
FF Film & Music"

Magamban már választ is kreáltam nekik, hasonló stílusban:

"Kedves Kiadó!
Büszke vagyok rá és örömmel tölt el, hogy megvásároltam ezt a remek filmet!
Kérem, támogassák az eredeti lemezt/filmet vásárolni kívánó, filmszerető közönséget azzal, hogy nem ilyen megalázó, semmit érő kiszerelésben hozzák forgalomba kiadványaikat, mert az eredeti DVD-ket megvásárló - sajnos - szűk réteg nem az Önök által "lehető legalacsonyabb bolti ár"-ra vevő, hanem a filmhez méltó, egyáltalán, a DVD-hez rendszeresített szabvány tokra és tetszetős borítóra, melyért 399 Ft-nál nagyobb anyagi áldozatra is képes."
0
2008. február 16., szombat 19:24
Soundcard Kft? Őrület!
Pont most fröcsögtem róluk a dühöngős topicban.

Tök mindegy, minek hívod: soundcardnak, seven starnak, szerintem mindegyik ugyanannak a köcsögnek a kezében van. Szar szar hátán, ő meg jókat röhög a markába.
Persze ahelyett, hogy öszefognánk, és a pofáját basznánk szét, már bocsánat, inkább megvesszük a termékét, mer´ occsó, bazzeg, ezáltal bármelyik szarja nagyobb eladási mennyiséget prezentál, mint egy sikerfilmből készült teljesárú minőségi kiadvány.

Hogy is hívják ezt a jelenséget? Ja, Magyarország, tényleg.
0
2008. február 16., szombat 18:42
Jó, hogy előkerült ez a téma, mert már régóta a bögyömben van, és sajnos most sem azt fogom vele traktálni, akinek a torkán kellene lenyomni a fekete és a fehér borítós kiadást egyaránt, de legalább más óvatosabb lesz. Szóval, személy szerint engem az alja mini kiadói kétszer szívattak meg ezzel a filmmel. Hiába szeretem, számomra a címe mára szitokszóvá vált, és aki erről tehet, azt szeretném összehozni egy szembesítés erejéig a texasi láncfűrészessel, mert annál kevesebbel, amit a Bőrpofától kapna a pénzéhes alakja/bandája, ne ússza már meg egyik sem! Alapból annyit a vásárlás előtt is tudtam, hogy két szinkronnal létezik ez a film. Próbáltam az itteni adatlapon található, erre utaló bejegyzés alapján is tájékozódni, de mint kiderült, az sem vezetett semmi jóra: a hajszálaim egy része hullani kezdett, a másik része őszülni. A lényeg, hogy már mindkét változatot megvettem.
Kezdtem a feketével (és ha minden rendben lett volna, itt meg is állok). Már a kivitel sem volt biztató: nyomdailag megkérdőjelezhető, valószínűleg egy másik kiadásból származó, Photoshoppal, de inkább Painttel körbevágott, valamint valahonnan szkennelt, rendkívül gyenge, életlen képek éktelenkedtek a papíron, nem mellesleg a tok is elég silány eresztés volt, hullámos borítóvédővel, a fólia pedig már szakadt, de egyetlen darabot láttam belőle, nem akartam otthagyni (persze jobb lett volna). És a horror folytatódott! (Kivételesen a lemeznek a borítóval egyező fekete alapszíne a táncoló párral nagyon szép volt, de ez az egyetlen pozitívum.) Betettem a lemezt és lementem hídba a silány menü láttán. Még az sem vigasztalt, hogy a jelenetválasztó menübe lépéskor a képváltás kellemes áttűnéssel ment végbe. Az egyetlen extránál plusz horrorpontot a „trailer” kifejezés „triller”-nek írása jelentett. Mindezek után elindítottam a filmet és ezzel ki is ment a biztosítékom. A borítón jelzettel ellentétben (16:9/1.85:1) a 16:9-es kép nem töltötte ki az egyébként 16:9-es tévé „képernyőjét”, hanem csak egy 4:3-as keretben szorongott. A minősége meg… állítom, hogy egy gyári/műsoros videokazetta szebb ennél. Amit láttam, azt hívják mosott sz@rnak. Szinte már rajzszerűen elkenődött, fakult volt kép, szerintem egy többször másolt VHS-kazetta tud ennyit. És az egész tetejébe mit kaptam? A nem megszokott új szinkront. Megjegyzem, nem volt rossz ez sem, de én nem ilyen lovat akartam. Kész voltam. Kiadóként a Seven Star Kft. szerepelt a borítón. Hamar túladtam a 990 Ft-ért vett szeméten (4:3-as tévén ugyebár észrevehetetlen az egyik, számomra kritikus hibája a kiadványnak, de akkor is ennek közlésével adtam el).
Mindezek tudatában egy legközelebbi portyán (immár 599 Ft is elég volt ehhez) lecsaptam a borító szempontjából amúgy is szebb, jobb kivitelezésű fehér változatra. Mit mondjak? Nem kellett volna. Mindenki el tudja képzelni a sokkot, amikor azt érzi, hogy ezúttal tutira megy, de ugyanakkor más köntösben ugyanazt a „büdös szájú lányt” viszi haza. A turpisság pedig csak akkor derül ki, amikor az ara szája/tokja először kinyílik: a borítót és a korong szitázását leszámítva a kiadvány mindenben teljes mértékben megegyezett a feketével! Hangsúlyozom: mindenben! Életemet a gyors újraélesztésnek köszönhetem.
Azt nem mondom, hogy akinek ebben vagy abban a változatban eredeti szinkronnal van meg ez a film (ahol is pl. Kellerman fogadós hangja még Szabó Ottó és nem Konrád Antal), az hazudna, hogy márpedig az általam is megvásárolt példányok egyikét birtokolja. Nem, én ezt nem állítom, mert előfordulhat, hogy egy lejárt jog után más kezdte el kiadni, de a „matéria” ugyanaz volt, s így alakulhatott, hogy egy idő után már mindegy volt, milyen borítója van a filmnek. Az én fehér változatom borítójának hátulján egy Feinimpex Inc. nevű cég szerepel, valamint terjesztőként a Soundcard Kft.
Ezek után az okosabbak felé felteszem a kérdést: megjelent-e ez a film ebben az országban eredeti szinkronnal, 16:9-es tévére optimalizált képpel, jó képminőséggel? Mert mindezek tetejébe van egy érdekes információm (bár ma már minden lehetséges). Szóval: „biztonsági másolatként” (ami valószínűleg még tömörítve is van a DVD5 formátum miatt) én egy ilyen paraméterekkel bíró példányt személyesen láttam a saját tévémen, tehát meg vagyok győződve arról, amit mondok! Az eredetét nem tudom, mert ugyebár másolt lemezről van szó, de tény, hogy: 1.) a szinkron eredeti, 2.) a kép tökéletes, éles, színekben gazdag és teljesen kitölti a 16:9-es képernyőt!
Szóval, így járt a naiv vásárló! Negatív beszólásoktól kíméljetek, okos ötleteket szívesen fogadok. ;-)
0
2008. február 16., szombat 16:33
Ha valakinek megvan a fekete és a fehér borítós kiadás is, tudna segíteni abban, hogy mindkettőn a Zsigmond Tamarás szinkron van?
0
2005. szeptember 19., hétfő 15:01
Elvileg volt egy újságmellékletes kiadás is, nem tudja valaki hogy melyik újság melyik szám.
0
2004. február 19., csütörtök 8:56
A nagy stúdiókon kívül tartozik szerinted valaki is valahova? Nehogy má' követni tudjuk a megjelenéseket! :)
0
2004. február 18., szerda 19:20
A trimark csinálta,nem tudja valaki a Trimark hova tartozik?
0
2004. február 13., péntek 20:01
ugyan az mint a vhs-é.
Elég gyatra kiadás de 3000 pénzért megéri, mivel nincs más.
0
2004. február 13., péntek 18:14
a szinkron nemugyanaz mint a VHS-é?
0
2004. február 13., péntek 9:22
Katasztrofálisan rossz kép és hang,rosszabb mint egy VHS.Kép időnként akadozik,a szinkron borzalmas.Én tavaly vettem meg,de gyorsan túl is adtam rajta.Ilyen gyatra kiadványt nem láttam még életemben.Véleményem nem szubjektiv,bárki nézi meg ezt a filmet ugyanez lesz a véleménye.
0