Leírom pár sorban a tapasztalataimat a rendelésemmel kapcsolatban.
Szóval pénteken reggel megrendeltem az amazon.comról a lemezt. Mivel elég magas volt az ára, és ellégé szép díszcsomagolású dologról volt szó így az Priority International Courier szállítási módot választottam. Ez, mint később kiderült a UPS futárszolgálatot jelenti. A rendelés leadása után 1 dollárnyi összeget vonat le a megadott kártyáról (gondolom ekkor rendelésnél automatikusan ellenőrzik, hogy jó a számla).
Majd - az időeltolódás miatt - este 11 körül jött a mail, hogy elküldték, ezenkívül feltüntették, hogy UPS-szel jött és a tracking numbert. Ezzel már be tudtam lépni a UPS.com oldalon és meg tudtam nézni hol van a csomagom. Percre pontosan követhető volt végig, hogy éppen hol található. Hétvégen szépen jött a csomag egyre közelebb, majd hétfőn reggel megérkezett Budapestre. Ekkor telefonáltam a UPS-nek, hogy pár kérdésemre válaszoljanak a szállítással kapcsolatban. Itt kell megjegyeznem, hogy nagyon készségesek voltak és segítőkészek. Minden további nélkül kérhettem a munkahelyemre a csomagomat és még azt is megtették a kérésemre, hogy amikor a futár ideérkezik csörgesse meg a mobilom.
Szóval tegnap reggel mondta a hölgy, hogy a vámom van a csomagom és hamarosan hívnak ezzel kapcsolatban. Hívtak is! A hölgy megkérdezte hogy állom a vámköltségeket, mert akkor küld faxon egy papírt, amit ki kellene töltenem. Mivel faxom nincs így e-mailben oldottuk meg. Mivel a vámárú nyilatkozat tele volt olyan rublikákkal, amihez gőzöm sem volt, így újra telefonáltam és a hölgy készségesen elmagyarázta mit hova írja. Visszaküldtem kitöltve és ma reggel látom , hogy kiszállítják a csomagot. Jött is s futár, kifizettem neki a vámot és kész.
Én úgy gondolom, hogy ez a 27 dollár megérte nekem azt, hogy 4 nap alatt itt legyen a csomag, épségben, sértetlenül. A vám is fél nap alatt lement (mondjuk hozzá kell tenni, hogy UPS-nél a vám nem "úszható meg"), nem úgy mint a sima rendeléseknél, ahol sokszor 1,5 hónapot is várok, mire ideérkezik valami.