Keresés

Ha Külföldről rendelek DVD-t megkapom-e és megéri-e?

2006. október 14., szombat 19:04
:) pofa az EzyDVD. kér telszámot. írja, hogy mobil nem jó, de nekem nincs vezetékes. kész, ez van.
0
2006. október 14., szombat 14:25
Helló!

Hát, megpróbáltam alaposan utánajárni a dolgoknak, és ezt sikerült
kideríteni:

1; Meg lehetne rendelni a német Amazonról - itt tegyük fel ha négy
példányt rendelek (négyen egy adagban megrendeljük), kb. 8600 ft
mindennel együtt. Viszont azt állítják hogy csak 2.0-ás angol és talán
német hang van rajta (mondjuk az amazonnál ezt hiszem ha látom,
minekután a bővített Riddicken amit szintén tőlük rendeltem van 5.1
magyar pedig se a dobozon nincs feltüntetve, sem pedig az oldalon
ahonnan rendeltem!!!).

2; A másik lehetőség az Ezydvd ausztrál oldal lenne - angol DTS, 5.1,
magyar 5.1!!! - , viszont ez a dvd 4-es régiókódolású:(( Ez a példány kb.
5000 ft plusz csomagolás+szállítás aminek az árát még nem tudtam
kideríteni.
0
2006. október 13., péntek 22:05
Köszönet, sikerült megrendelni nekem :)
0
2006. október 12., csütörtök 22:01
az ezynél például tökingyen ráírják a csomagra, hogy gift. én ezt mindig kérem, és még sose vámolták meg (lehet, hogy nem ezért). a gift ráírása nem keverendő össze a pl. amazonnál létező ajándékcsomagolással.
0
2006. október 12., csütörtök 18:37
a 10-es csomag esetén a maygar posta alkalmazottja érez késztetést
0
2006. október 12., csütörtök 17:02
Elnézést, nem Smaragd Sárkány volt a címzett hanem Jasongib.

Tehát Jasongib az EVENT HORIZON engem is érdekelne.

mindtower@freemail.hu
0
2006. október 12., csütörtök 16:59
Smaragd Sárkány!

Engem is érdekelne ez a "dolog" főleg ha a vágatlan változat rejtőzik benne.

mindtower@freemail.hu
0
2006. október 12., csütörtök 15:31
HELLÓ JASON.
ENGEM ÉRDEKELNE TERMÉSZETESEN ÁR FÜGGŐ A DOLOG
IRJ V. HIVJ
ZIRIUZ@FREEMAIL.HU
06-20-34747-78
0
2006. október 12., csütörtök 15:19
Dömdödöm, szoktál rendelni amazonról? Tudnál segíteni?
0
2006. október 12., csütörtök 13:58
Valóban van ilyen "gift" dolog, de azért fizetni kell :-) Parázósaknak persze ez jó megoldás :-)
0
2006. október 12., csütörtök 13:36
Relativ.

Nekem volt olyan hogy 1 filmet is megvámoltak,de volt olyan hogy egy 10-es csomaghoz meg hozzá se nyúltak. Attól függ milyen kedvük van a vámosoknak.

Másik: Hallotam,hogy most van valami olyan lehetőség néhány oldalon,hogy elkerüld a vámolást irasd rá a csomagra velük,hogy ajándék küldemény és akkor nem vámolják meg.
0
2006. október 12., csütörtök 13:33
Hi!

Nekem volt már efölötti tételem Ausztráliából és nem lett megvámoltatva (csak jól beletúrtak a csomagba). Egyébként, ha csak 1 DVD-ről van szó, akkor szvsz egyszerűbb a helyzet, ha sok lemez van, akkor kell izgulni.
0
2006. október 12., csütörtök 12:55
sziasztok. egy kérdés.

Ausztráliából szeretnék rendelni 1 DVD-t 34 USD a végösszeg (csomagolással együtt, a DVD egyébként 26 USD). Ez már vámköteles?

köszi.
0
2006. október 12., csütörtök 0:56
Szia!
Én rendeltem tőlük. Van postaktg, de nem sok. Korrektek.
0
2006. október 11., szerda 23:44
Hali!

Külföldröl rendeléshez keresek néhány emberkét aki szintén vevő lenne erre:

A részleteket mail-ben megbeszéljük.
0
2006. október 10., kedd 20:26
Hali!

Tudna segíteni nekem vki rendelésben? Egy konkrét DVDről lenne szó, amazonról, vagy ha tud máshonnan kellene rendelni.
Akinek van kártyája és tud segíteni, pls írjon.
0
2006. október 10., kedd 16:37
Köszi a választ! Nagyon sokat segítetek!

Az a baj, hogy az amazonnál nem tünteik fel, hogy melyik futárszolgálat hozza, ha egyátalán futárszolgálat hozza. Csak ennyit tudok kiválasztani vásárláskor, hogy Priority International Courier. Ebből és az infó oldalukról sem derül ki számomra, hogy melyik futár hozza. Eseteleg valaki tudja?

A faxxal az a bajom, hogy nekem nincs, az egyetemit meg nem használhatom ilyenre. Ilyen esteben mi az ügyemenet?

Mi az a VPID szám?

0
2006. október 10., kedd 16:14
A futárszolgálatok is küldenek vámkezelési megbízást, amit vissza kell küldeni kitöltve. Ha már elindult a csomag, és megvan a fuvarlevélszám (tracking number), érdemes a DHL/UPS/FedEx magyarországi ügyfélszolgálatát felhívni, és előre egyeztetni. Például ha tudsz munkahelyen faxot fogadni, akkor érdemes megadni a faxszámot, hogy oda küldjék a papírokat, és akkor kitöltve egyből vissza is tudod faxolni nekik. A kézbesítési címet is meg tudod változtatni bármire. Ha nincs még VPID számod, azt is el tudják neked intézni (nekem a UPS megcsináltatta). Fizetni mindig a futárnál kell, mikor átveszed a csomagot. Nyugodtan hívd őket, nálam a DHL és a UPS ügyfélszolgálata is csillagos ötösre vizsgázott segítőgészségből.
0
2006. október 10., kedd 16:14
A futárszolgálatok is küldenek vámkezelési megbízást, amit vissza kell küldeni kitöltve. Ha már elindult a csomag, és megvan a fuvarlevélszám (tracking number), érdemes a DHL/UPS/FedEx magyarországi ügyfélszolgálatát felhívni, és előre egyeztetni. Például ha tudsz munkahelyen faxot fogadni, akkor érdemes megadni a faxszámot, hogy oda küldjék a papírokat, és akkor kitöltve egyből vissza is tudod faxolni nekik. A kézbesítési címet is meg tudod változtatni bármire. Ha nincs még VPID számod, azt is el tudják neked intézni (nekem a UPS megcsináltatta). Fizetni mindig a futárnál kell, mikor átveszed a csomagot. Nyugodtan hívd őket, nálam a DHL és a UPS ügyfélszolgálata is csillagos ötösre vizsgázott segítőgészségből.
0
2006. október 10., kedd 13:20
Általában én is, csak most az elég magas ár miatt szeretném ezt választani.

Egy utolsó kérdés, hátha tudtok rá válaszolni. Elivelg ez a 4 napos szállítás futárral történik (angolról fordítva). Hogy működik a vámról szóló értesítés a futárszolgálatoknál? Úgy mint a Postánál, küldenek elötte egy levelet, vagy kihozzák és helyszínen kell leperkálni a pénzt. Igazából azért érdekelne, mert napközben nem vagyok otthon maximum idős nagyapám, akinek ha még szólok is, lehet hogya elefelejti és visszaküldeti, hogy mi nem is rendeltünk semmit.
0
2006. október 10., kedd 12:06
Nem tudom mennyire gyors és biztonságos, én mindig a legolcsóbbat és leglassabbat választom, eddig nem volt még semmi probléma vele (kopp, kopp, kopp).
0
2006. október 10., kedd 9:39
Köszi a kimerítő választ!

Sajnos külön nem szeretném megvenni, mert pont így, egybe csomagolva jönne egy gyönyörű díszdobozban (ezért választottam így).

Még annyi kérdésem lenne, hogy az Priority International Courier mennyire gyors és biztonságos? Érdemes rá kiadni a 27 dollárt? Igazából ekkora tételnél már nem szeretném standard levélként küldetni.
0
2006. október 10., kedd 1:18
Ha van rá mód, akkor rendeld meg külön és figyelj arra, hogy postaköltséggel se legyen több egy csomag 15.000 forintnál, de az a biztos, ha minél kevesebből hozod ki. Ha nincs rá lehetőség és csak egyben tudod megrendelni, akkor számoljál egy 9-10 ezres vámmal. Ha megvámolták a csomagodat, akkor két dolgot tehetsz:
1. Bemész a központi vámraktárba (Orcy téren) és ott az első emeleten az 5-ös ablaknál leadod a postai értesítőt (vagy bemondod az iktatószámot), utána átmész az 1-es ablakhoz, ott leadod a kinyomtatott amazonos számlát (ez fontos, különben nem adják oda a csomagot), pár perc papírmunka és a kezedbe nyomnak egy köteg papírt, amit visszavihetsz az 5-ös ablakhoz, utána meg szólítani fognak (talán) a 6-os ablaknál, ott leperkálod a pénzt és mehetsz is a csomagoddal.
2. Megbízod a postát, hogy járjanak el a te nevedben és akkor te majd utánvétellel kifizeted a csomagot.

Én eddig az 1-es opciót választottam és mindig gond nélkül át tudtam venni a csomagot.
0
2006. október 10., kedd 0:34
Segítségeteket kérném!

Szeretnék rendelni az amazon. com-ról kb. 200 dollár értékben (egy sorozatot) és Priority International Courier szállítási móddal szeretném (leggyorsabb). Gondolom nem lesz olyan szerencsém, hogy átcsusszanjak a vámon. Hogyan kell kifizetnem a vámot? Küldenek egy levelet a Postáról vagy a futárszolgálattól?
0
2006. október 4., szerda 15:18
a HMV.co.uk bolttól rendelt már valaki? szállítanak Magyarországra? postaköltség van?

köszi
0