Nincs olyasmi a lap alján, hogy a "vámot/járulékokat megfizetem utánvétellel / nem fizetem meg, a csomagra nem tartok igényt"? Ha ilyen papírt kaptál, akkor át kell húzni a "csomagra nem tartok igényt" részt, aláírni, és visszaküldeni a Nemzetközi Postakicserélőbe (utcát, házszámot nem kell a borítékra írni, csak egy technikai irányítószámot). Én mondjuk legutóbb előtte el is faxoltam, aztán másnap elküldtem a levelet is.
Ha nem ilyet kaptál, akkor vagy el kell menni az Orczy térre, és személyesen intézkedni, vagy kell nekik (a Postának) egy meghatalmazást küldeni, hogy a a te küldeményed vámkezelésének ügyében eljárhatnak, és a költségeket utánvétellel fizeted meg.
Az Orczy téri komplexum ominózus emelete úgy néz ki, hogy a folyosó egyik oldalán a posta ablakai vannak, a másik oldalán a vámhivatal ablakai. A feladat ilyenkor az, hogy az egyik oldalon kapott papírokat át kell vinni a másik oldalra, majd visszafelé ugyanez (ezt párszor el kell játszani). Amikor azt mondják fizess, akkor fizetni kell, és a sokadik ablaknál jobb esetben megkapod a csomagot. Ez elég macerás, szóval inkább próbáld valahogy elérni, hogy a posta vámoltassa el a csomagot.
A 3.100 Ft reálisnak tűnik (a 15.000 Ft 20% áfája ugye 3.000 Ft), de lehet, hogy még legombolnak rólad úgy 900 Ft kezelési díjat.