Keresés

Ha Külföldről rendelek DVD-t megkapom-e és megéri-e?

2005. január 24., hétfő 11:06
De ha csak a pénzre várnak akkor nem az 'Acquired from Sotck' státuszban kellene lennie? Amúgy épp azon gondolkozom van-e elég pénz a számlámon. Már arra is gondoltam, hogy azért nem küldik, mert előrendeltem egy február 7. megjelenő DVD-t, de ez sem lehet, mert rendeltem másfél hete egy box setet és az simán megjött 2 nap után a 'Ready for Dispatch' státuszból az 'Item Shipped' státuszra váltott és minden rendben volt. Ami még zavar, hogy nem jött válasz az e-mailemre vagyis jött egy visszaigazolás, hogy 237 e-mailt kell átnézniük és megközelítőleg 14 óra 28 perc után válaszolnak, de semmi.
0
2005. január 24., hétfő 9:45
Az egyetlen hely, ahol soha nem tökölnek a feladással, az az Amazon. Csak jó lenne, ha meg is érkeznének a csomagjaim, a kurva életbe!
0
2005. január 24., hétfő 9:22
Szerintem várj egy kicsit. Lehet, hogy ma feladják...  Előfordulhat, hogy a bankod még nem utalta át nekik a pénzt. Gondolom, azt tudod, hogy először zárolják a és csak utána utalják át. Ilyen már velem is történt, hogy az átutalásra kellett várni. Azzal nyilván nem mondok újat, hogy csak akkor küldik a csomagot, amikor megkapják a pénzt  Ez mindenhol így van.
0
2005. január 24., hétfő 8:18
Na valamit megint nem értek: megrendeltem egy DVD-t a Sendittől még decemberben, de nem volt akkor raktáron most 19. változott a 'Ready for Dispatch' státuszba vagyis 24-48 órán belül postára adják. Nos ennek már 240 órája és még mindig semmmi mi lehet a baj? E-mailt is küldtem nekik és nem jött válasz.
0
2005. január 17., hétfő 10:24
Elbé!

Köszönöm a segítséget!
0
2005. január 15., szombat 0:30
Twin Peaks - 1. évad
0
2005. január 14., péntek 23:49
Megkérdezhetem mit rendeltél ?
Csakis kiváncsiságból :D
0
2005. január 14., péntek 23:22
A Pulp Fiction 2 lemezes, amit én vettem, rendben van, angol felirattal, kép/hang jó. A film maga természetesen tökéletes :).
Az extrák közt vannak érdekesek, vannak unalmasak...
Én is nagyon olcsón vettem, de ahogy láttam, most még lejjebb ment az ára. (7 font, 2500 Ft)
0
2005. január 14., péntek 22:05
Ez így szokott történni, kivéve, ha lenyulják a csomagot. Kíváncsi vagyok, hogy az enyém megjön-e, mert díszdobozt rendeltem...
0
2005. január 14., péntek 21:32
Na most mindössze 3 nap alatt megjött a DVD a Sendittől: Vasárnap megrendeltem -> kedden postára adták -> pénteken megjött.
0
2005. január 13., csütörtök 10:50
Segítséget kérek!

A következő Angliából rendelhető kiadványokról szeretnék "kedvcsináló" információt kapni.
Érdekelne a kép és a hangminőség (gyanítom jók a DTS csatornák), az extrák mennyire érdekesek, tartalmasak és van-e rajtuk angol felirat? Valamint a kiszerelés (digipack, sima műanyag tok... stb).
Megközelíti-e a színvonaluk a Seven (2 Disc Special Edition) (1995) DVD-t, ami számomra az egyik etalon.
Milyen a Full Tilt Boogie dokumentumfilm?

Esetleg ha Valaki birtokában van a hazai megjelenéssel kapcsolatos kecsegtető információknak, kérem tudassa Velünk/velem.

Pulp Fiction (2 Disc Special Edition) (1994)
Widescreen Edition - 2.35:1
Audio: English (DTS)
Subtitles: English

Jackie Brown (2 Disc Special Edition) (1997)
Widescreen Edition - 2.35:1
Audio: English (Dolby Digital 5.1), English (DTS)

From Dusk Till Dawn / Full Tilt Boogie - (2 Disc Box Set) (1995)
Widescreen Edition - 1.85:1
Audio: English (Dolby Digital 5.1)

Előre is köszönöm!
0
2005. január 12., szerda 14:02
Nem mondom, hogy minden, nem futarral szallitott csomag eltunik, csupan azt,hogy miota uzembeallt a hiperszuper uj elosztokozpont azota (nyilvan veletlen egybeesesnek koszonhetoen) lenyegesen megnott az eltunt csomagok szama. (Es ebben nem csak dvd-k vannak, nekem kevertek mar el holt szimpla ajanlott levelet is, marpedig nem hiszem ,hogy valaki azert nyulta le mert helyettem akarna illeteket fizetni)
0
2005. január 12., szerda 13:24
Nekem is lenne egy kérdésem újfent: a Sendittől rendeltem egy DVD-t még december 9.-én viszont nem volt rakátron "Temporarily out of Stock: Reordered" státuszban van azóta is viszont az adatlapján ezt írja "Availability: Usually Despatched within 5 - 7 days" most akkor mi van még mindig nincs raktáron azóta eltelt már párszor 5-7 nap. Szóval így, hogy megrendeltem amint lesz nekik raktáron azzonal küldik, mint az Xpress-nél? Mert arra gondoltam ha törlöm a megrendelést és újra rendelem akkor talán előbb meg jön.
Ja és mennyi az esélye, hogy megkapom ezt a 3 lemezes Box Set-et?
0
2005. január 12., szerda 12:54
Hát igen vagy fizetsz k. magas díjat vagy minden nap elmondasz egy imát a csomag megérkezéséig. Ez van sajnos!
0
2005. január 12., szerda 11:57
"Ezert celszeru futarral (DHL, FedEx) rendelni, ami kisse dragabb, de (europabol) max 48 ora es halalbiztos. Raadasul nyomon tudod kovetni a csomagod utjat."

Hát azért kössz szépen:-/ Pl. egy 11$-os filmet rendeljek meg 28$-os postaköltséggel? Közel 3x-os ár a postaköltség mint maga a film. Tény, hogy tuti biztos, hogy megkapod a csomagot, csakhát meg is kérik az árát sajna...
0
2005. január 12., szerda 10:29
Beleolvastam az itt leírtakba:
Rendeltem én már Lengyelországból, Szlovákiából, Németországból, Angliából, USA-ból, Új-Zélandról: soha semmim nem veszett el. Pedig semmi FedEx, DHL...
Tavaly karácsonykor nekem is nagyon csúszott egy (német) csomagom (karácsony előtt feladták már de csak január közepén jött meg), de amúgy manapság túlzás nélkül hamarabb megjön Angliából egy csomag, mint a szomszéd kerületből egy képeslap
A múltkor rá volt írva a postai értesítőre hogy sérült a csomagom ami jött. Bemegyek nagy frászban: hát a vastag csomagoló boríték egyik sarka volt két centin elszakadva...

PS: megismétlem korábbi kérdésemet, ki tud megbízható olasz, ill. spanyol netes DVD boltot?.
0
2005. január 12., szerda 10:11
"1. mit jelent az hogy az amazon.com szó nélkül elküldte újra? nem kellett reklamálnod se?"

De, termeszetesen szolni kellett nekik, hisz egyebkent hogyan tudnak, hogy Te nem kaptad meg a csomagot (kutya kozonseges postai kuldemenyt kuldenek, amirol nincs visszajelzes)

"2. írtátok hogy elvileg mind a posta, mind a vámhivatal értesít arról ha náluk fekszik a csomagom. egyéb lehetőségem akkor nincs magyar oldalról érdekődni az csomagom felől? egyáltalán hogy adják fel a cd-ket amcsiból? csomagként vagy levélként?"

Elvileg. Nincs mas lehetoseg, mert csak az ertekbiztositott leveleket tudjak (elmeletileg) nyomonkovetni. Gyakoralatilag azt sem. A feladas merettol/darabszamtol/sulytol fugg. 2 DVD meg level, 4 DVD csomag. De ez is valtozo.

"3. érdemes írni a reklamáló emailre ami az amazon.com-os confirmation email-ben van? vagy várjak még. a hivatalos panaszbejelentő form-ra azt írják h 30 nap minimum teljen el meg ilyesmi. és ahogy olvasom sajnos reális hogy ennyit késik egy CD USA-ból. "

A 30 napot vard meg es utana irj a weboldalon levo mailcimre (most fejbol passz, hogy az ua-e mint a confirmation levelben levo)

"4. az európából történő rendeléseknél nem szokott ilyen gond lenni? sajnos amit én rendeltem nem jelent meg európában."

En idaig csak europabol es ausztraliabol rendeltem es sajnos mostanaban vannak gondok. De ez nem azon mulik, hogy honnan rendelsz, hanme a taho magyar postan ahol tobb csomag/level tunt el mostanaban mint hajo a bermuda haromszogben.
Ezert celszeru futarral (DHL, FedEx) rendelni, ami kisse dragabb, de (europabol) max 48 ora es halalbiztos. Raadasul nyomon tudod kovetni a csomagod utjat.

Ennek ellenere azert ne add fel, nekem sokkal tobb csomagom erkezett meg mint ahany elveszett (idaig) :))
0
2005. január 12., szerda 10:03
Köszi az infókat sokat segítettetek. a cd-m még sajna most sem jött meg usa-ból, dec 24én kellett volna megérkeznie. lenne még pár kérdésem:

1. mit jelent az hogy az amazon.com szó nélkül elküldte újra? nem kellett reklamálnod se?

2. írtátok hogy elvileg mind a posta, mind a vámhivatal értesít arról ha náluk fekszik a csomagom. egyéb lehetőségem akkor nincs magyar oldalról érdekődni az csomagom felől? egyáltalán hogy adják fel a cd-ket amcsiból? csomagként vagy levélként?

3. érdemes írni a reklamáló emailre ami az amazon.com-os confirmation email-ben van? vagy várjak még. a hivatalos panaszbejelentő form-ra azt írják h 30 nap minimum teljen el meg ilyesmi. és ahogy olvasom sajnos reális hogy ennyit késik egy CD USA-ból.

4. az európából történő rendeléseknél nem szokott ilyen gond lenni? sajnos amit én rendeltem nem jelent meg európában.
0
2005. január 8., szombat 8:27
A senditnel nem ezt tapasztalom. Tobb csomag tunt el es adtak fel szo nelkul ujra. Nem kenyszeritettek (sot meg se emlitettek a DHL lehetoseget (pedig ha tudo mar rogton az elso eltunes utan ugy rendelek), viszont amikor felvetettem, hogy lenne-e ilyen lehetoseg akkor irtak meg a modjat (mert pl a dvdzone-al szemben a rendeleskor nem allithatod be, hogy default dhl-es szallitast kersz).
Az mas kerdes, hogy a primitiv postasoknak koszonhetoen val'szeg egyre tobb kulfoldi cegben alakul ki az a kep az orszagrol, hogy itt lopjak a postacsomagot.
0
2005. január 8., szombat 1:02
Oké! Ezt egyszer megteszik, talán kétszer, de soha többet! Utána már csak biztosítva rendelhetsz tőlük.
0
2005. január 7., péntek 22:29
Nekem eddig szerencsére + tapasztalatom a külföldi rendeléssel kapcsolatban. Ha el is tűnt a csomagom, akkor eddig mindenki elküldte mégegyszer szó nélkül. Sőt az amazon.com és co.uk egyaránt DHL-lel! adta fel a pótcsomagot.
0
2005. január 7., péntek 22:25
Nekem eddig szerencsére + tapasztalatom a külföldi rendeléssel kapcsolatban. Ha el is tűnt a csomagom, akkor eddig mindenki elküldte mégegyszer szó nélkül. Sőt az amazon.com és co.uk egyaránt DHL-lel! adta fel a pótcsomagot.
0
2005. január 7., péntek 21:53
Raadasul rendkivul gyorsan (confirm utan kb 2 sec-el) le is emelik a penzt.
Viszont nagy pozitivum, hogy gyarilag kerheto FedExes szallitas es nem csak "Cheap Mail" valamint beallithato (ami a senditnel hianyzik), hogy a rendelest egyszerre kuldjek el es ne mondjuk filmenkent.
Most a kovetkezo kerdes, hogy mennyi ido alatt erkezik meg a most megrendelt pack. (elsore proba "cheap mail" megoldassal is a futarral parhuzamosan, mert FedExel nem nehez gyorsan szallitani)
0
2005. január 7., péntek 19:42
Tobb dvd dhl-el nem biztos, hogy dragabban jon ki. Nem beszelve az olyan filmekrol amiket itthon nem lehet kapni. De az teny, hogy biztositas de meginkabb DHL ajanlott.
0
2005. január 7., péntek 19:22
Azért vigyázni kell a külföldi DVD megrendelésekkel, mert elég sok eltűnik útközben. Nekem már négy csomagomat is lenyúlta a posta. Persze biztosítva is kérheted, de akkor már itthon olcsóbban elérhető.
0