Keresés

Ha Külföldről rendelek DVD-t megkapom-e és megéri-e?

2004. június 21., hétfő 18:57
Sziasztok!

Ha van egy "Item shipped" statuszu cuccom senditrol, majus 15-ei datummal, ami a mai napig nem erkezett meg, akkor erdemes meg varni, vagy kezdhetem anyazni az m.kir.postat, es fogalmazni a levelet a senditnek?

koszi,
nbk
0
2004. június 20., vasárnap 8:41
Nekem eddig az 1 darab film amit külföldről rendeltem sem ért még ide. :-))
0
2004. június 20., vasárnap 2:32
Nekem a kb. három tucat csomagból eddig talán hármat vámoltak meg.
0
2004. június 19., szombat 22:23
Hm, én már egy rakás CD-t rendeltem külföldről, és jópár DVD-t az Ezy-től és eddig semmit nem vámoltak meg (igaz CD max 3, DVD pedig max 2 szokott lenni)
Akkor csak én lennék ilyen mázlista? :o)))
0
2004. június 19., szombat 19:40
Asszem 22 euro alatt nem is kell vámot fizetni, de ha mégis elvámolják, az sem egy tragédia. Legalábbis én már régesrég nem izgatom magam miatta. Csak ne kelljen rohangálni a vámhivatalba. Nekem a posta el szokta intézni, csak a vámfizetés vállalásáról szóló nyilatkozatot kell aláírva elfaxolni (azt is lehet a postáról).
0
2004. június 19., szombat 16:43
Tanács: ne rendelj onnan többet. (Ezért szoktam én e-mail-ben is előtte lefixálni a rendelés menetét.)
0
2004. június 19., szombat 12:21
Lenne még egy kérdésem :)

Még mielőtt mi (Magyarország) az EU-ba léptünk Angliából is rendeltem néhány dolgot (társasjáték, DVD) és véletlenszerűen hol postán, hol meg valami béna magyar társaság a GLS Hungary útján küldték, és ezt én nem igazán tudtam befolyásolni. A GLS Hungary elvileg házhoz viszi a cuccot, de alapból jelenti a vámosoknak, meg valami 4000 Ft-ot beszed ügyintézés címen, de nem ügyintéz semmit, mert miután kihozta az árut, neked kell beballagni a vámhivatalba és személyesen kell elintézni mindent. Ja, és ha olyan szerencsétlen vagy hogy ehhez a GLS Hungary-hez kerül a csomagod, akkor venned kell egy fax készüléket, mert ők csak fax-on értesítenek, hogy megjött a csomagod, meg esetleg munkaidőben hívogatnak az OTHHONI számodon amit a telefonkönyvből néztek ki, szóval az átlag halandónak esélye sincs arra, hogy megkapja a csomagját. És nyilván ha nem tudnak elérni x nap után visszaküldik a csomagot.

Szóval ilyen élménye volt-e valakinek, vagy csak én szívok ezzel a társasággal? A www.leisuregames.com és a www.choicesdirect.com-tól rendelt cuccaim például ezen a GLS Hungary-n keresztül érkeztek meg.
0
2004. június 19., szombat 12:04
Az EzyDVD-s küldeményekben sincsen számla, de nem küldték tovább azonnal, hanem az értesítésben, amely szerint ide meg ide kell elmennem a cuccért, írták, hogy számlát mindenféleképpen vigyek magammal. Nekem is csak egy email állt a rendelkezésemre, azt kinyomtattam, el is fogadták. Ez viszont elég vicces, mert mondjuk bármilyen összegeket nyomtathattam volna a papírra. Ja, és még a szállítási díj is vámolva meg ÁFÁsírta lett, ami külön bosszúság, bár a vámos elmagyarázta, hogy mitől logikus ez: ugye ez növeli a DVD beszerzési értékét és ha majdan el fogom adni, akkor logikusan én is bele fogom kalkulálni a szállítási díjat az eladási árba. Kérdeztem, hogy hol lehet utánanézni az EU- vámszabályoknak, de azt mondta, hogy ők is úgy vadásszák össze, meg hogy jobbára csak iránymutató határozatok vagy mik vannak, amelyek mentén dolgoznak. Tényleg, nincs olyan az EU-ban, hogy mondjuk 1-2 db termék max. 50 euro értékben vámmentesen behozható? Hol lehetne ennek utánanézni?
0
2004. június 19., szombat 10:02
Hát fasza amit írogattok...Én meg most rendeltem először külföldről (ezydvd), lehet hogy máris megszívom a vámmal? Mondjuk csak 1 db film. Szurkoljatok nekem!!! :-))
0
2004. június 19., szombat 8:26
nekem május 1-e óta a yesasiától (hongkong) jött csomagom: ismerőseim szeritn 3-4 hét az átfutási idő, nekem ideért két hét alatt. igaz, a vpop felbontotta, de mivel számlát nem találtak benne, csak egy krixkraxokkal teleírt lapot :], hát hamar tovább küldték.

érdemes amúgy azt megtenni, hogy a számlázi címnek megadod a sajátodat, küldési címnek pedig egy olyan haverodét, rokonodét, akiben meg tudsz bízni. :] ő megkapja a cuccot, amit számla híján nem tudnak elvámolni, te meg kapsz egy levelet (jobb esetben csak egy e-mailt) a számlával. mondjuk, volt már rá példa, hogy mindezek ellenére (én voltam a postacím, egy barátnőm pedig a számlázási cím) vámárunak nyilvánították a pakkomat, s ki kellett töltenem EV-t, meg ilyeneket, aztán némi mászkálást és papírtologatást követően jött az értesítő, hogy az áru nem vámköteles. még szerencse, hogy itt is van vámiroda: örültem volna, ha vidékről kellett volna bejárnom a vámirodába, háromszor is fordultam... bürokrácia mindenek előtt!
0
2004. június 19., szombat 1:51
Lehet, hogy a pénzügyőrség felzárkózott már az EU-hoz, mindent tökéletesen le fognak vámolni ezentúl. Lehet átszokni az Amazon&Sendit párosra! :D
0
2004. június 19., szombat 1:46
Hmmm... Lehet, hogy nem volt elég világos a kérdésem. Szóval az a gondom, hogy mielőtt mi (Magyarország) beléptünk volna az EU-ba az EzyDVD-ről rendelt cuccaim egyike sem akadt fenn a vámon. Május elseje óta, tehát mióta Magyarország tagja az EU-nak, egy DVD-t rendeltem az EzyDVD-ről, és az egyből fenn is akadt a vámon, azaz azt gyanítom, hogy jobban figyelik az EU-n kívülről (Ausztráliából) érkező csomagokat. Azt szerettem volna megtudni, hogy másnak is van-e hasonló tapasztalata, vagy csak nekem van jól fejlett üldözési mániám.
0
2004. június 19., szombat 0:16
"Szóval most, hogy beléptünk az EU-ba az EzyDVD-s rendeléseitek nem akadnak fenn a vámon? "

tudtommal Ausztrália nem lépett be az EU-ba :)))))
0
2004. június 18., péntek 23:36
Két dolog az egyik ontopic a másik kevésbé:

Szóval most, hogy beléptünk az EU-ba az EzyDVD-s rendeléseitek nem akadnak fenn a vámon? Mert nekem igen. Eddig 1 rendelésem volt az el is akadt, viszont a belépés előtt viszont egy sem :(

A kevésbé ontopic. A K&H virtuális kártyájától csak eltanácsolni tudok mindenkit. Csak "registered Internet merchant"-ok fogadják el viszont, hogy mi is ez, azt senki nem tudja. Nem kevés kellemetlenségem volt mind a virtuális, mind a dombornyomásos debit kártyájukkal (VISA). Használhatatlanok.
0
2004. június 18., péntek 20:58
Egyebkent en spec addig kicsit fentartassal kezeletem a postas ellopja a csomagot tortenetet amig sajat fulemmel nem hallottam, hogy egy srac (akinek a nagybatja postas) meselte, hogy karacsonyra vagy mire x db dvdt kapott. Kerdezte akinek meselte (en csak fultanu voltam), hogy hogyhogy. Srac rohogve: tudod tunnek el csomagok. Utana a srac nem ertette, hogy miert kezdem el rangatni az inget mikozben voros fejjel szidtam a felmenoit...
0
2004. június 18., péntek 20:56
Csak azokon a filmeken van magyar felirat/szinkron amelyeknek van magyar forgalmazója, és amiket részben a magyar piacra IS szánnak. Az ilyen lemezek mind 2-es régiókódúak, vagy 2/4-esek (Ausztráliában is PAL rendszer van és angolul beszélnek, ezért csinálnak sok lemezt így). Ami csak 4-es kódú, azon nincs is magyar felirat vagy szinkron. Hogy a feliratos lemezek miért nem kerültek be hozzánk (nem sok ilyen van), annak több oka lehet (kiadói vagy forgalmazói döntés/mulasztás/stb). A SendIt és az EzyDVD is csak azokat a lemezeket árulja, amit Írországban/Ausztráliában kiadnak. Sajnos azok a kiadók, akiknek nincs magyar érdekeltségük, azok semmilyen körülmények között nem raknak magyar feliratot/szinkront a lemezre, még véletlenül sem.

"Virtuálisat: hol és hogyan? Akkor már ezt is leirhattad volna."

Nagyon szívesen. Ez egy olyan VISA vagy EC/MC kártya, ami fizikailag nem létezik, csak van egy számla, egy kártyaszám és egy lejárati dátum, amit lehet vásárlásra használni.

Bővebb info itt: http://www.khb.hu/index.khb?p=page&id=MTIw
és itt: https://www.otpbank.hu/otpportal2000/online/A0103030000.html?sid=
0
2004. június 18., péntek 20:32
Vagy közlöd a postással, hogy ráállitod a környék kutyáit, hátha másnapra 'véletlenül' megjön a csomag.. ; )
0
2004. június 18., péntek 19:37
ursa!
Válaszoltunk! 1-2 nap alatt meg kell érkeznie a küldeményeknek, ha nem, akkor két eset lehetséges:
1. Megérkezett, de a kézbesítő nem dobott be értesítőt a csomagról, ez esetben a helyi postán kell érdeklődni az oldalunkon is szereplő ragszám alapján.
2. Nem tudnak semmit a csomagról, ez esetben 5-6 nap elteltével nagyon valószínű, hogy eltűnt a csomag (értsd: ellopta valamelyik postás), ez esetben érdemes gyorsan újra megrendelni, és mi máris küldjük újra.
0
2004. június 18., péntek 18:31
Valaki itt kérdezte magyar felirattal honnan rendelhet: ha külföldre gondoltál, akkor akár EzyDVD (ezydvd.com.au), ezzel csak az a gond, hogy ausztrál cég, igy legtöbb filmjük 4-es régiókóddal van ellátva. A sendit.com egy ir telephelyű cég, 2-es régiókódba tartoznak és sok magyar felirattal, sőt, még szinkronnal ellátott DVD-jük is van. Én rengeteg ritka (főleg horror) filmet rendeltem már tőlük, javarészük itthon meg sem jelent vagy ami meg is jelent, vagy puritán kiadvány volt vagy sokkal drágábban jöttem volna ki. Decreto: "Aki tud, az csináltasson rendes kártyát, ha nem tud, akkor virtuálisat." - Virtuálisat: hol és hogyan? Akkor már ezt is leirhattad volna.
0
2004. június 18., péntek 15:43
Új fórumtéma-javaslat: Ha itthonról rendelek filmet megkapom-e, megéri-e? :DDD

Nekem általában másnap itt volt a pakk, ha du. adták fel akkor 2 nap, 1x viszont bő egy hét volt az átfutás. Most sem jött még meg a tegnapi "feladvány", talán majd hétfőn...
0
2004. június 18., péntek 15:36
Sziasztok! Azt szerentném csak kérdezni rendeltem egy indi trilogiát. Állitolag már kilencedikén feladták postára,erröl emailt is küldtek,meg az adminisztráciomba is benne van: a csomag uton van. Csak még nem érkezet meg. IRtam nekik is egy emailt hogy mennyi a kézbesitési idö kb de nem reagálltak rá. Vagy 3 hét is lehet a normális idö? Valaki remélem tud valamit irni közületek?  Elöre is kösszi. ui ja ezt innen az xpress tol rendeltem nem külföldröl.
0
2004. június 18., péntek 13:05
OFF?
Én is ezért bírom őket (mármint az Amazont). Ha több dolgot rendelek, azt szoktam bejelölni, hogy együtt küldjék a cuccot, mert úgy olcsóbb a posta. De ha nekik valamiért kényelmesebb, ha külön küldik, mert mondjuk az egyik film épp nincs raktáron, vagy más raktárban van, akkor mindenféle plusz költség nélkül elküldik külön. Csak úgy.
ON!
0
2004. június 18., péntek 12:42
Jaj, a postas lenyomozasrol jutott eszembe a mult havi "harcom" a M.K.Postaval.
Kicsit kesett egy amazon.co.uk-s rendeles. Amazonosok szokasos vegtelenul udvarisas stilusukban elkuldtek nekem minden infot mailben.
Kisnaivwaces postara berongyol, hogy: "Es akkor ezt igy most hogy?" Valasz. Hivatalos papir kell. Mondom ez is az, de ha ad egy faxszamot siman elfaxoltatom. Az nekik nem jo, hivatalos papir kell. OK mondom akkor adjanak valami cimet ahova elkuldhetik, mert szerintem kepesek ra. Azt nem lehet. De higyjem el nem naluk van a gond (es most jon az idezet ami lecsukta nalam a redonyt): "ezek a kulfoldi jottment cegek csak lenyuljak az ember penzet. nyugodtan keresztet vethetek a csomagra". Na ezutan egy viszonylag hosszu es feszult hangu eloadast tartottam a p.kislanynak, hogy idaig meg se az amazonnal (amit talan nem tartanek kis cegnek), se az ezyvel nem volt gondom, ellentetben a M.K.Postal. Mire o megsertodott en meg irasos panaszt tettem (aminek semmi eredmenye nem lesz, de jolesett).
Az amazon hozzaallasahoz meg egy kis adalek: ezt megirtam nekik es free-of-charge mindent elkuldtek megegyszer es OK KERTEK ELNEZEST!
Bocs az offolasert...
0
2004. június 18., péntek 12:05
Köszönöm, sokat segítettél!
0
2004. június 18., péntek 12:01
Dear ------ (bolt neve),

I placed my order on nn/hh/éé(rendelésed napja előbbiformátumban) under the reg. nr ------ (rendelésed száma), but I have not received the package so far. Would you be so kind to check it out, please.

Your sincerely,

Keresztnev Vezeteknev
0