Keresés

Ha Külföldről rendelek DVD-t megkapom-e és megéri-e?

2004. március 31., szerda 22:13
Elnezest kerek, ha valakit esetleg megbantottam volna. Egyebkent most ujra vegig olvasva a hozzaszolasokat, hat van egy ket hozzaszolas, melybol en tovabbra is azt veszem ki, h ott bizz hitelkartyarol lehet szo.
0
2004. március 31., szerda 18:53
Így van, sztem itt mindenki bankkártyára gondolt.
0
2004. március 31., szerda 15:17
Hitelkártyáról nem volt szó szerintem. Én úgy értettem amit írtam, hogy dombornyomott (nem elektronikus) bankkártyához nem kell KÜLÖN elektronikus számlát vagy számlacsomagot nyitni, ha már az ember rendelkezik egy számlával.
0
2004. március 31., szerda 13:43
Egy pici keverest latok a hozzaszolasokban.
Ket kulon dologrol beszeltek:
1) Hitelkartya
2) Bankkartya
A hitelkartyahoz nem tarozik bankszamla. Neve is erre utal. Tehat a bank penzet koltod es csak utolag rendezed a dolgot. A bankkartya eseteben kell mogotte lennie folyoszamlanak is.
A CitiBank van mindketto. Nekem speciel Citibankos van. Ennek az eves dija 4000Ft korul van.
Egy kartyarol ranezesre nem tudod megmondani, h az bakkartya v. hitelkartya.
Mert VISA Classic(ez a dombornyomott) lehet ez is az is. Itt nincs szamlavezetesi dij, max csak havi ~150Ft szamlanyomtatasi vagy mi dij. Ha jol emlekszem.
Meg annyi a kulonbseg, h a bankkartya esetben a folyoszamla erejeig(beleertve az esetleges hozza kapcsolodo hiteleket is(vagy a limit erelyeig) lehet vasarolni, mig a hitelkartyanal az adott bank allapit meg egy hitelkeretet, ami az esetek tobbsegeben kezdeskor 100eFt szokott lenni. Persze lehet a kartyara plusz penzt is ratenni, ha esetleg nem lenne eleg a hitelkeret, csak tudni kell, h az nem kamatozik.
0
2004. március 31., szerda 13:41
Egy pici keverest latok a hozzaszolasokban.
Ket kulon dologrol beszeltek:
1) Hitelkartya
2) Bankkartya
A hitelkartyahoz nem tarozik bankszamla. Neve is erre utal. Tehat a bank penzet koltod es csak utolag rendezed a dolgot. A bankkartya eseteben kell mogotte lennie folyoszamlanak is.
A CitiBank van mindketto. Nekem speciel Citibankos van. Ennek az eves dija 4000Ft korul van.
Egy kartyarol ranezesre nem tudod megmondani, h az bakkartya v. hitelkartya.
Mert VISA Classic(ez a dombornyomott) lehet ez is az is. Itt nincs szamlavezetesi dij, max csak havi ~150Ft szamlanyomtatasi vagy mi dij. Ha jol emlekszem.
Meg annyi a kulonbseg, h a bankkartya esetben a folyoszamla erejeig(beleertve az esetleges hozza kapcsolodo hiteleket is(vagy a limit erelyeig) lehet vasarolni, mig a hitelkartyanal az adott bank allapit meg egy hitelkeretet, ami az esetek tobbsegeben kezdeskor 100eFt szokott lenni. Persze lehet a kartyara plusz penzt is ratenni, ha esetleg nem lenne eleg a hitelkeret, csak tudni kell, h az nem kamatozik.
0
2004. március 30., kedd 19:07
Nekem sima lakosságim van az OTP-nél, hozzá egy Mastercard és internetes számlakezelés (ingyenes!), ami azt jelenti, hogy neten keresztül bármikor hozzáférek, átutalhatok, számlaegyenleget nézhetek, leköthetem stb. Éppen még pénzt nem tudok feltenni rá neten keresztül, ezt még megoldhatnák valahogy! :o)
A CD-imet én is régóta külföldről (főleg az USA-ból) rendelem, mert az a stilus, amit preferálok (jazz/fusion) Mo.-on nem elérhető, ráadásul még postaköltséggel is olcsóbb, mint itthon. Jobbára elégedett vagyok a rendszerrel (még a vámon is átjön simán), csupán attól kell félni hogy itthon le ne nyúlja a posta...
0
2004. március 30., kedd 17:56
gyá
köszi!
:D

Én eddig inkább hozattam a nagyvilágból a cuccokat elég borsos áron:
Japánból: maxik 5000, albumok 10000, az USA-ból valamivel olcsóbb.

De mind a japán, az amerikai, az ausztrál CD-k minősége magasan veri az európai (német) CD-k minőségét.

Az übercsászár és a szívem csücskei a japánból rendelt kiadványaim!
Azoknak a minősége az aminél kibontva leesett az állam!
0
2004. március 30., kedd 15:13
Ööö, kis képzavart érzek. Ha van dombornyomott VISA-d, akkor nem kell külön számla, sem elektronikus, sem másmilyen. Ha viszont van az OTP-nél elektronikus számlacsomagod, akkor meg dombornyomott kártya nem kell, sőt nem is adnak, csak egy "virtuális" MasterCard-ot.

Nekem volt ilyen OTP-s elektronikus számlacsomagom, de gyorsan lemondtam, nagyon gáz volt. A virtuális kártyát rendszeresen csak sokadszori próbálkozásra sikerült megterhelniük a boltoknak, havi ezres meg sok ha csak rendelésre használja az ember. Van még néhány egyéb szolgáltatás benne (pl. megtakarítási számla, pár ingyen automata használat), de én a felét sem használtam ki.

Mellesleg egy banknál egy személy nyithat akárhány számlát, tehát ha valaki akar egy külön vásárlósat, akkor nyit egy újat a bankjánál tökingyen és arra kéri a dombornyomott kártyát, nem kell ehhez elektronikus számlacsomag. Aztán kérni kell  azonosítót az internetes home bankinghoz (szintén ingyen, még az OTP-nél is) és vidáman lehet utalgatni egyik számláról a másikra.

Én a Raiffeisenes VISA kártyámmal elég hepi vagyok :)
0
2004. március 30., kedd 13:57
http://dvdbest.sk
0
2004. március 30., kedd 13:35
Nekem a Citibank-nál van rendes dombornyomott VISA kártyám, annak csak éves díja van (asszem 3000 ft körül).
0
2004. március 30., kedd 11:39
még valami, ami asszem nem hangzott el. Ehhez az egész hóbelebanchoz nem csak egy VISA kártya kell, hanem az elektonikus banki szolgáltatás (nemtom melyik banknál hogy nevezik). Ez az OTP-nél havi 1000 Ft-ba kerül, a belépés ingyenes. Ekkor kapsz egy elektronikus számlát a meglévő mellé és erre átutalhatsz annyit amennyit akarsz. Tehát nem történhet meg az az eset amit valaki említett korábban, hogy eltűnik 100 000 forintja, csak úgy ha a megspórolt 10-100 ezreseidet az elektronikus számlán tárolod.

A kérdés: Van-e olyan bank ahol ez az egész nem jár havidíjjal, hanem csak úgy van, és ha az embernek mondjuk csak 3-4 havonta szottyan kedve külföldről rendelni, ne kelljen ezért havi ezreseket kiperkálnija?
0
2004. március 29., hétfő 20:41
Üdv.!

Tudnátok nekem Cseh,ill. Szlovák online címet adni,ahonnan dvd-t lehet rendelni,mert keresek egy filmet amit itthon nem adtak ki,de ott viszont igen,úgy hallottam!

Halley
0
2004. március 21., vasárnap 22:19
Biztosan azt láttam....hogy kiadták-e vagy sem nem tudom, de ez volt a polcon.Tény, hogy egy valamit elírtam : 3990 ruppó volt az ára.....
Esetleg pesti ismerös, rokon, vki akit meg lehetne kérni?
0
2004. március 21., vasárnap 22:17
A német kiadás régiókódja ugyanúgy 2, mint a magyaré, ezzel nincs gond. Hogy mennyi a postaköltség, azt ne kérdezd, attól függ kitől rendeled.
0
2004. március 21., vasárnap 21:34
Jah halodok...lassan de biztosan...:)))))

De most komolyan!! Ha németből rendelek akkor mennyi a postaköltség meg akkor ez arégió kód hogy van????Légyszi valaki segítsen....mert én nem nagyon tudom!Előre si köszy!:))
0
2004. március 21., vasárnap 20:49
Hát én nem tudom,hogy jól láttad-e,mert ezt a filmet Magyarországon nem adták ki,ez az egyik a másik pedig,hogy nekem Miskolcról a Soroksári TESCÓ egy kicsit messze van ,hogy megnézzem!
0
2004. március 21., vasárnap 20:21
Ha elmész a soroksári TESCO-ba ott meg leértékelve is megveheted...asszem 2990-ért...tegnap még volt belöle egy pár darab!!!!!
0
2004. március 21., vasárnap 19:33
Jack The Ripper!

Írtam neked e-mailt!
0
2004. március 21., vasárnap 17:12
látom Rachel halad azzal a külföldi rendeléssel........
:DDDDD
0
2004. március 21., vasárnap 16:06
Szijasztok!

Ha németországból szeretnék rendelni akkor nem kell ilyen régiókód? És onnan mennyi a postaköltség?
0
2004. március 21., vasárnap 15:44
Innen tudod megrendelni R2-ben, feltéve ha angol felirattal is megfelel. Magyar felirattal tudomásom szerint nem adták ki.
0
2004. március 21., vasárnap 14:46
Üdv. Mindenkinek!

A kérésem az lenne,hogy tudnátok nekem olyan kűlföldi címeket írni,ahonnan lehet rendelni filmet,de kizárólag R2-es filmek érdekelnek.
Én még mindig a "The Corruptor" című filmet keresem Chow Yun-Fat,Mark Wahlberg főszereplésével.
Egyszer láttam valahol magyar felírattal,csak nem tudom,hogy melyik honlapon,de ha esetleg tudtok ebben segíteni,akkor azt megköszönném!
És még egy kérdés:Honnan lehet tudni,hogy egy filmet melyik forgalmazó fog kiadni,ha kifog,és hogy hol lehet érdeklődni felőle!?
A választ előre is köszönöm!

Halley
0
2004. március 17., szerda 20:30
Kinek melyik lesz közelebb... :)))
0
2004. március 17., szerda 20:29
Egy fenét! Megyünk Romániába! :o)))
0
2004. március 16., kedd 22:28
Az info nem pontos, mert az ÁFA (VAT) postai rendelés és kiszállítás esetén az adott EU tagország helyi adóinak megfelelően alakul  (és ezt az amazonnak fizeted majd májustól). Így nem az angol ÁFA-t fogod fizetni postai rendelés esetén hazai kiszállításkor, hanem a mindenkori magyart (vagy a szállítás helyén érvényeset). A magyar ÁFA-tartalom is bizonyára hamarosan felkerül a VAT táblázatba, hogy legyen mit rontani a statisztikákon...

Helyi vásárlás esetén fizeted a helyi ÁFA-t. Kiszállítás esetén a célországét. Ezért fog mindenki majd hamarosan Ausztriába vásárolni... szinte mindent.
0