Keresés

Ha Külföldről rendelek DVD-t megkapom-e és megéri-e?

2012. április 2., hétfő 23:25
A múltkori kérdésemmel kapcsolatban szeretnék leírni néhány tapasztalatot (külföldi oldalról rendelt termék visszaküldése, csere céljából), így mindenki eldöntheti, megéri-e a dolog.
Az alaphelyzet a következő (aki esetleg nem olvasta a korábbi hozzászólásom):
A Zavvi-ról (Anglia) rendeltem egy StarGate Atlantis BD díszdobozt. A kiadvány egy külső parpírtokban helyezkedik el, mely 2 db 8-as, és egy 4-es BD tartót jelent. Amikor a csomag megérkezett, szomorúan észleltem, hogy külső parpr gyűrődött, valamint a belső tokok töröttek voltak. Mivel a szállítási csomagoláson hiba nem volt (de még csak nem is a tokot védő fólián), egyértelmű volt számomra, hogy a sérülés a csomagoláskor keletkezett.
Alternatív megoldásként a neten kezdtem el keresgélni 8-as BD tokot, de sajnos semmi használhatót nem találtam. Ekkor döntöttem úgy, hogy megrizikózom a visszaküldést.
Felvettem a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, majd ők elmondták az instrukciókat. Talán itt csak annyi a fontos, hogy egy igazolást kértek a feladásról, valamint egy számlát a posta díjáról (itt egy kicsit reménykedni kezdtem, hogy visszakapom a posta díját). Március 8-án adtam fel a csomagot, ami 3.900 Ft-ba került (Anglia, 0,9kg, pufis boríték, elsőbbségi, ajánlva).
Számításaim szerint kb. 1-1,5 kellett ahhoz, hogy megérkezzen, megnézzék, visszaküldjék. A csomag mellé mellékelni kellett egy "indokló" levelet is, hogy miért kérem a cserét.
Március 13-án már kaptam az értesítőt, hogy a csomagomat (az újat) már útnak is indították. A hosszú hétvége miatt csak március 20-án érkezett meg a csomag, amit rettentő izgalommal nyitottam ki.
A tök külsőre sértetlen volt, az egyik sarok volt egy kicsit nyomott. A benne lévő műanyag tokok külsőre semmilyen hibát nem mutattak, de mikor az elsőt kinyitottam, a közepén lévő tálcák kiestek... Folytattam a további bontogatást, sajnos mindegyik tokban volt törés, némelyiken jó nagy. Ekkor már nagyon "jó" hangulatban voltam, kaptam egy - szintén - törött kiadványt, kiadtam majdnem 4.000 forintot a postára...
Az elvek erősebbek voltak, még aznap Zavvi ügyfélszolgálat, posta, újabb csomag Angliába (itt már több rokon mondta, hogy hülye vagyok...). Március 23-án kellemes meglepetés ért. Visszakaptam az első postaköltséget (40 Ft-al többet is :D).
Március 27-én jött az újabb értesítő, a csomag - megint - elindult. Ma (április 2-án) a kezemben tartom a kiadványt, ami immár a harmadik próbálkozás. Hihetetlen örömmel tölt el, hogy ezúttal minden tökéletes (kopp-kopp-kopp). Majdnem egy hónappal később tehettem polcra a díszdobozt, de azt gondolom, megérte. Már csak a 2. postakölség kell hogy megérkezzem, de így már azt sem bánom, ha az bukom, mert egy tökéletes termék tulajdonosa lettem.

Ez alapján mindenki eldöntheti-e, hogy megéri-e, illetve megkapja-e.
Kicsit hosszú lett, de úgy gondoltam érdemes leírni, hátha valaki hasonló helyzetben van és kicsit bizonytalan a dologban.
0
2012. március 26., hétfő 0:18
Valaki tudna segíteni egy cseh / szlovák rendelést lebonyolítani? Egy hazánkban immáron jó régen joglejártnak minősülő kiadványról lenne szó, amibe itt-ott azért még bele lehet futni egy országgal feljebb...

Privátban beszélném meg a részleteket. Előre is köszi annak, aki tud segíteni!
0
2012. március 19., hétfő 10:42

sajna nem mindegyik oldalon lehet kideríteni...
0
2012. március 19., hétfő 9:13
Ezen az oldalon hol lehet kideríteni, hogy van-e valamilyen magyar vonatkozás is a lemezeken? Nekem bőven elég egy magyar felirat is. :)
Thx
SuperHeRo
0
2012. március 19., hétfő 8:03
Nem... hiába erőszakoltam rájuk a rendelésemet, a fizetésnél visszadobott paypal és sima kártyás verziónál is :-/
0
2012. március 18., vasárnap 21:57
Azt hiszem ők az ebay-en is fent vannak... az ezy nem szállít? Ez gáz...
0
2012. március 18., vasárnap 21:25
Hű, köszi! Sajna itt is aranyáron van, amit keresek (Blu-ray-en viszont sokkal olcsóbb, mint DVD-n... röhej :-)))
Időközben viszont találtam egy másik helyet, akik szállítanak hozzánk (ha esetleg valakit érdekel): http://www.musicshop.com.au
0
2012. március 18., vasárnap 21:17

nem tudom biztosan hogy Mo-ra szállítanak, de a jbhifi-t próbáltad már?
0
2012. március 18., vasárnap 21:00
Korábban említette valaki, hogy az EZY már nem szállít hozzánk. Én azért csak megpróbáltam, mert egy erőszakos dög vagyok. Régi accom is működik, bő másfél éve rendeltem tőlük utoljára. Na persze most hoppon maradtam, szóval menjenek oda, ahová gondolom. Le van ez írva valahová, hogy ezentúl ki lettünk húzva a listájukról? Nem mintha az sokat segítene, ha látnám...
Szóval a kérdés: tud valaki olyan ausztrál boltot, ami nem diszkriminál minket? (Devoted-on kívül, mert ott veszett drága, amire fáj a fogam)
0
2012. március 6., kedd 16:34
Thx
SuperHeRo
0
2012. március 6., kedd 12:38
pl. filmcity.cz
0
2012. március 6., kedd 12:19
Köszi :)
Olyan kiadványokra gondolta, amiket sajnos itthon nem nagyon adnak ki.
Olyat esetleg Valaki tud?

Természetesen innen is rendelek filmet ;)
SuperHeRo
0
2012. március 6., kedd 9:32
:)
0
2012. március 6., kedd 9:01
Xpress.hu
most posts by TM
0
2012. március 6., kedd 8:59
Tudtok olyan oldat javasolni, ahol van magyar vonatkozás a külföldi BD lemezeken?
Elég ha magyar felirat van rajta. :)
SuperHeRo
0
2012. március 5., hétfő 22:42
Méretől, súlytól függ, hogy tudod feladni. Nézd meg a posta honlapján az árakat.

Az biztos, hogy egy db DVD nem ajánlva Angliába 990 ft.
0
2012. március 5., hétfő 22:40
Mondjuk ha visszaküldöm, akkor ajánlva, stb. Ez okés.
Kimegy kb. 1 hét, ott megnézik jogos-e a csere, aztán még 1 hét és vissza. Elvileg akkor 3 hét minimum. A posta nem tudom mennyibe kerülne, de gondolom csomagként kéne már feladni.
0
2012. március 5., hétfő 22:36
Akkor küldd vissza, de előtte egyeztess velük. Sajnos a visszapostát nem szokták fizetni.
0
2012. március 5., hétfő 22:32
Az a baj, hogy 2 tok törött, az egyikben 8 BD található, a másikban csak 4. Az utóbbit még talán be lehet szerezni, de 8 lemezeset nem sikerült találnom.
0
2012. március 5., hétfő 22:30
Elvileg minden további nélkül cserélik, de szerintem többe kerül a leves, mint a hús. Ha visszaküldöd, a visszapostát minimum bukod. Az MGM nem fog segíteni, a zavvi talán. De rengeteg idő, meg pénz.

Ha csak tok kell, egyszerűbb, ha veszel itthon.
0
2012. március 5., hétfő 22:24
Aki már rendelt filmeket külföldről, azoktól kérdeznék.
A Zavvi.com-ról jött meg egy díszdobozom, amiben a Blu-ray tokok töröttek voltak. Ilyennel küldött már vissza valaki filmet? Cserélik? A kiadót próbáltam keresni (MGM), de eddig nem válaszoltak. Ha jól tudom, akkor az egész csomagot vissza kell küldenem és majd ők küldenek újat.
Jól gondolom? Minden tapasztalatot szívesen látok, mert most nagyon gondolkozom, hogy cseréltessem, csak nem tudom, megéri-e.
0
2012. március 5., hétfő 22:05
Nincs VÁM, csak ÁFA. Minden amazonos csomagot meg tudnak nézni, mert a külsején is rajta van az érték. Minden után kiszámolják, mennyi az ÁFA, de a10 euro alatti értéket nem kell befizetni.

Kb 70 USD (termék+posta), ami átjön fizetnivaló nélkül.
0
2012. március 5., hétfő 21:21
A futárszolgálat tényleg elintézi a vámmal kapcsolatos teendőket, küldenek e-mailt a rendelésnél használt címre, ezt én szkennelve szoktam visszaküldeni. Ahogy andrew is írja, nem biztos, hogy kell is fizetni vámot. Viszont ÁFÁ-t tesznek rá, sőt, ha jól emlékszem a szállítási költséggel növelt végösszegre, ami a húzósabb tétel mint a vám. Maga a priority courier shipping sem túl olcsó, érdemes több dolgot rendelni, hogy kevesbbre jöjjön ki tételenként (bár akkor meg lehet a vám játszik be, sajnos nem tudom a konkrét százalékot, összeghatárt).
0
2012. március 5., hétfő 20:44
Nincs szükség vámra, főleg ha csak egy tételt rendelsz! 20 ezer Ft-ig nem fognak foglalkozni vele, de nekem volt ennél drágább csomagom is, arra sem pakoltak vámot, pedig sima csomagként küldettem el. Szóval szerintem felesleges aggódni a vám miatt, főleg ha csak egy tételről van szó! Emiatt ne válassz magasabb postázási költséget, így is jól megkérik az árát!
0
2012. március 5., hétfő 20:25
Sziasztok!

A következő dologban kérném a segítségetek: egy dvd-t akarok rendelni az amazon.com-ról, mert sajnos EU-ban sehol nem jelent meg, USA-ból rendelésnél pedig nincs tapasztalatom.

Régebben mintha olvastam volna, hogy a futárszolgáltat elintézi a vámmal kapcsolatos teendőket (feltételezem ez a drágább rendeléstípusokra vonatkozik).

Ez valóban így van?

(Jelen esetben a legmagasabb Priority Courier Shipping kategóriát fogom választani a rendeléshez.)

Előre is köszönettel!
0