Keresés

Passió

2004. április 6., kedd 21:24
nagyon érdekes, hogy amit el akartál mondani, még véletlenül sem azonos azzal, amit elmondtál.
0
2004. április 6., kedd 21:17
Húú,nem mondod.Nem a zsidókat akartam szídni,csak azt akartam elmondani,hogy nem csak a zsidókat üldözték,nem egyedi népírtás,ahogy Jubei is írta,nem csak a zsidókat,hanem a négerektől a cigányokig üldözték az embereket,ezért sem mondhatjuk,hogy csak a zsidók éltek át ilyen borzalmakat.
0
2004. április 6., kedd 21:10
te figyi, mikor ilyeneket mondasz, szoktál gondolni arra, hogy az édes, szeretett jézusod is zsidó volt?
0
2004. április 6., kedd 19:19
én sem vagyok zsídó, de benned van egy szép adag náci hajlam...
0
2004. április 6., kedd 17:32
Ráadásul átláthatatlan (bár érthető bizonyos szemszögből), hogy miért ezeket a tarthatatlan és tartalmatlan állításokat próbálod felhozni egy objektíven megítélhető történelmi kérdésben, aminek ok-okozati összefüggésben semmi köze nincs ez utóbbi állításaidhoz. Persze egy bizonyos eszmerendszer szerint ugyan volna, de ez egy szalonképes fórum ugyebár...
0
2004. április 6., kedd 17:29
Sztereotípiákban beszélsz, és ráadásul mindenféle konkrét ismeret, realítás nélkül.

De, hogy a kérdésedre válaszoljak. Nem vagyok zsidó, és nincs szükségük az én védelmemre. A tudatlanságot és a sunyi hangulatkeltést viszont baromira nem csípem.

"..Ha szerinted az egész világ szereti őket,..."

Megint olyasmivel jössz, ami a saját elméd szüleménye, mert írásba ezt sem adta még senki az alábbiakban.
0
2004. április 6., kedd 17:27
Ezt legfeljebb te akartad beleáltni abba, amit mondtam. Gondolom nem azért, mert félreolvastad, vagy kihagytál egy-két sort.  Ismerem én ezeket "az érveket" töviről-hegyire.
0
2004. április 6., kedd 17:23
Hitler nem volt jobb,de te kezdted azzal,hogy csak szegény zsidókat üldöztek.
0
2004. április 6., kedd 17:22
Te is zsidó vagy,vagy miért véded őket ennyire?Szerinted csak őket írtották ki a történelem folyamán?Érdekes,a keresztények,és még számtalan népcsoport 2000 éven át nem siránkozott annyit,mint a zsidó közösség 50 év alatt.Ha szerinted az egész világ szereti őket,akkor a II.Világháború alatt miért nem állt ki egy ország értük,illetve miért nem fogadta be őket "jelentős" számban.Hát azért,mert senkinek nem volt szükségük a pökhendi stílusukra,és a "mi vagyunk a felsőbbrendű kiválasztott nép" szövegükre.
0
2004. április 6., kedd 17:21
"...csak a különbség az,hogy Hitler nyiltan csinálta..."

És milyen remek fickó volt, hogy bevállalta, a mindenit! És ez bizony kiemeli a többi, sunyi, titokban működő gazember közül, mint amilyen Sztálin, Pinochet, Suharto, Franco, Pol Pot, Tito vagy Peron volt. Persze, ezek nem nyíltan csinálták. Gondolom hamarosan jön a minőségi és mennyiségi összehasonlítás, annak ellenére, hogy még mindig nem sikerült AZ OMINÓZUS ESEMÉNY mellé párhuzamot állítani. Minden igyekezet ellenére sem.
0
2004. április 6., kedd 17:09
"...a világ "legpofázóbb" népe"

Elfogulatlan, negatív érzelmektől mentes, reális érv. Gratulálok, tudás alapú megnyilatkozás volt. Ismét.
0
2004. április 6., kedd 16:43
MEDVE!Nem csak Hitler volt konkrét népírtó,hanem sok diktátor,csak a különbség az,hogy Hitler nyiltan csinálta,és az a népcsoport,amelyekit leginkább üldözött,a világ "legpofázóbb" népe.
0
2004. április 6., kedd 10:13
"De ha Te ebből csak a zsidókat részesíted 'előnyben' akkor ...."

Ez a fajta reagálás - már azonkívül, hogy nem érv, hanem ostoba csapkodás- puszta feltételezés, aminek (1) semmi köze a kérdéshez, másrészt (2) olyan terelési kísérlet, amiből úgysem jönnél ki jól, mert két perc alatt újabb vitába keverhet...
0
2004. április 6., kedd 10:09
Kaszmannak csak annyit üzennék, azért gondoljon bele, hogy pl. az európai kultúrában milyen szerepet játszott a vallás. Azt is hozzáteszem, mielőtt az inkvizíciót hozná fel példának, hogy már akkor is rengeteg IGAZÁN vallásos ember szállt szembe ezzel az intézménnyel, pl. Avilai Szent János, hogy csak egy híresebbet említsek a sok közül. Ha egy kicsit beleásnád magad akármelyik vallás tanításaiba, akkor láthatnád, hogy nem, a vallás az, ami öl, butít és nyomorba dönt - ezt mondta Marx is, aztán nézd meg, mit tettek a kommunisták... - hanem egyes elvakult emberek ostobasága.
0
2004. április 6., kedd 10:08
"Ennek szerintem Afrikában,Ázsiában, Amerikában, de akár Európa régebbi századainak népei körében is lennének megcáfolói. (Ha gondolod hozhatok példákat.)"

Nem tudsz példát hozni, erre ugyanis nem volt eladdig példa. A mondat elejét pedig szándékosan kihagytad. Vagy tényleg nem érted, vagy túlságosan szélsőséges érzelmeket táplálsz a témával kapcsolatban.
0
2004. április 6., kedd 2:32
'egyetlen, jól behatárolható népcsoport kiirtására tett kísérlet - márpedig ez teljesen egyedi, tragikus és rémisztő, továbbá nem összehasonlítható semmivel sem.'

Ennek szerintem Afrikában,Ázsiában, Amerikában, de akár Európa régebbi századainak népei körében is lennének megcáfolói. (Ha gondolod hozhatok példákat.)

Különben pedig NEM egyetlen népcsoport ! Pl cigányok és zsidók egyaránt haltak meg, és ugye a kettő nem összekerendő !
De ha Te ebből csak a zsidókat részesíted 'előnyben' akkor ....

'Súlyos történelmi tájékozatlanság mindennemű összehasonlítgatás, vagy az esemény bagatellizálása. Aki nem érti a lényegét, az valszeg nem akarja érteni a lényegét.'

Ha ezt rám is értetted akkor tévedsz, én csak arra céloztam hogy az emberiség történelme során sok száz/millió 'jól behatárolható népcsoport'-ból való embert öltek meg különböző vallási/politikai/faji okból, max nem ezekkel a módszerekkel, de attól még a sortűz, halálra verés, lefejezés stb se jobb.
Csak nekik nem volt ilyen jó menedzsmentjük.

0
2004. április 3., szombat 18:41
Márpedig a közhiedelem szerint ez Hitler óta nagy erény...

Hitler ilyen téren egy mester volt. Nemsok oylan politikus volt aki így lázba tudott hozni embereket a puszta hangjával gesztikulálásával és megjelenésével. Hiába egy gonosz diktátor volt (meg kissé őrült ) ehhez azért nagyon értett.

Bushnak meg csak egszerűen irritál ahogy beszél meg az egész figura. Bill Clintont sokkal jobban komáltam. Jobb elnök is volt.
0
2004. április 3., szombat 14:34
"Még beszélni is alig tud. Szónokolni sem tud."

Márpedig a közhiedelem szerint ez Hitler óta nagy erény...

"Hát ja ott van pl. a Örmény népirtás is."

Egy demokratikus úton hatalomra jutott kormányból lett diktatúra, a bürökrácia eszközeivel, a modern államapparátus és minden résztvevőjének támogatásával, a nyugat hallgatólagos beleegyezésével (legalábbis tétlensége mellett) egyetlen, jól behatárolható népcsoport kiirtására tett kísérlet - márpedig ez teljesen egyedi, tragikus és rémisztő, továbbá nem összehasonlítható semmivel sem. Súlyos történelmi tájékozatlanság mindennemű összehasonlítgatás, vagy az esemény bagatellizálása. Aki nem érti a lényegét, az valszeg nem akarja érteni a lényegét.
0
2004. április 3., szombat 12:21
Ha ezt viccnek szántad akkor :), ha nem akkor csak annyit hogy Bush bácsi magasról leszarja a Gonoszt, ez politika, gazdaság olaj hordonkénti ár, dollár stabilitás, választások, %alékok, figyelemelterelés bármi csak nem kereszteshadjárat.

Na ja. És ő az egyik legalamuszibb legszánalmasabb elnök a történelemben. ellógja vietnámot aztán meg itt háborúzgat mindenkivel. Szánalmas.
Még beszélni is alig tud. Szónokolni sem tud.

Szerintem pedig a zsidó, akik nem jobbak azoknál akik azt tették velül amit tettek meg szerintem ne pofázzanak, hanem behúzott füllel/farokkal oldalogjanak el a sunyiba. 60éve sajnáltatják magukat, én megértem és télleg sajnálom, szörnyű de egyáltalán nem egyedi eset.

Hát ja ott van pl. a Örmény népirtás is.
0
2004. április 3., szombat 1:35
"Ha ezt viccnek szántad akkor :)"

Ha nem tudnád, ez a hivatalos szöveg... nyilván nem jött le, hogy a cél és az eszköz konflikutást szerettem volna megvilágítani... mindannyian tudjuk a valós okokat.  A többire nem reagálnék inkább.
0
2004. április 3., szombat 0:56
A filmhez: nekem elsőre az ugrott be hogy ha én lettem volna hasonló helyzetben (itt a hasonló kinzási , szenvedési helyzetre gondolok , mielött vmelyik okos kisüti hogy én vagyok a messiás és hogy 'hová tüntek a dolgok'), akkor én meddig birtam volna. Kb a második-harmadik botütés után összeszartam volna magam ami a két benga óriás osztott és passz. Ha a film azt IS akarta megmutatni hogy mekkora a tűröképesség, szenvedés (passió) elbírásának határa amihez viszonyitani lehet akkor sikerült. Minden tiszteletem azé aki ezt végigbirná, legyen az valós vagy kitalált személy.

Szegény Brian életét azóta se merem megnézni nehogy kiábránduljak belőle, mikor 'keresztefeszítés ? nem engem elengedtek'   után valami másnak a képei villannak be...

A fórum filmtől teljesen elrugaszkodott gondolataiból egyenlőre csak egyre reagálnék: 'G. Bush, az USA elnöke pontosan a Gonosz ellen vív éppen háborút... '

Ha ezt viccnek szántad akkor :), ha nem akkor csak annyit hogy Bush bácsi magasról leszarja a Gonoszt, ez politika, gazdaság olaj hordonkénti ár, dollár stabilitás, választások, %alékok, figyelemelterelés bármi csak nem kereszteshadjárat.

Szerintem pedig a zsidó, akik nem jobbak azoknál akik azt tették velül amit tettek meg szerintem ne pofázzanak, hanem behúzott füllel/farokkal oldalogjanak el a sunyiba. 60éve sajnáltatják magukat, én megértem és télleg sajnálom, szörnyű de egyáltalán nem egyedi eset.

Ui: A film megtekintése előtt ne kajálj vagy csak keveset, vagy előfordulhat a popcorn doboz recicling :)
0
2004. április 1., csütörtök 20:21
Elmondanám tapasztalataimat a Passióról. Mivel mozipénztárban ülök és ugyebár az utóbbi 1 hétben volt melóm rendesen, elég érdekes dolgokat vettem észre. Tetszik az, hogy olyan emberek találkoznak a moziteremben, akik valószínűleg sosem lennénel egy légtérben. Szinte mindenfajta ember jön (a kisgyerekeket leszámítva), ami nagyon dícséretes, hisz végülis többek közt ez a mozi egyik lényege. És mindenkiből kihoz egyfajta reakciót. Legyen az végigbőgés, sokkolás, megbánás, vagy csak idegeskedés. Nem láttam olyat, hogy másnap nem erről a filmről gondolkodtak. Azt nem igazán tudom megmondani, hágy zsidó vallású nézte meg nálunk, de azt igen, hány keresztény volt a mozi előtt papírokat osztogatva. Ez az ami nem tetszik. Ne bátorodjanak fel a film miatt egyes vallási fanatikusok, mert abból csak baj van. Kaszmannal nem értek egyet azzal, hogy a vallás öl, hisz nem ez a lényege. A vallásnak van egy eléggé torz mellékága (amit Hitler is képviselt vagy Osama), ami arról szól mennyire nem tudnak igazán vallásosak lenni. Inkább vallás ürügyén lettek emberek milliói lemészárolva hülye ideológiák miatt. Ami a két említett "úriember" képviselt, az mind az ő elképzelt vallásuk volt, nem pedig keresztény és iszlám vallás. Aki zsidózik, miközben csontkereszténynek gondolja magát, nem tartom vallásosnak, inkább csak amögé bújnak. Gibsont is a zsidók tették most gazdaggá, legalábbis azok, akik a film bemutatása előtt akarták megkövezni. Azokban az emberekben csak gyengeség van, félnek, hogy esetleg áttérnek... :) Kicsit eltértem az egésztől. Na szóval : volt egy vendégem a minap, aki nem tudta, mi az a Passió, aztán megkérdezte "Ki van azon a plakáton?" Vagy állandóan szinkronosan keresik... egyszóval ez a film nem fogja megváltani a világot, bármenyire is annak látszik. De legalább megpróbálja és ezt nagyra értékelem. Sajnos Gibson csak a mélyen hívő embereknek készítette a filmet, ettől sosem lesz igazán hatásos. alán lesz egyszer egy olyan film, ami megmutatja, mit jelent a vallás. A Brian Élete a csúcs eddig...
0
2004. március 28., vasárnap 17:01
szaddam, bush, az összes terrorista, a szélsőjobbosok stb. a vallás vagy akár a hit nem a szélsőégekről szól.
0
2004. március 28., vasárnap 16:58
Na gyerekek,szerintem ezt most hagyjuk abba,már semmi köze a témának a Passióhoz.
0
2004. március 28., vasárnap 16:08
Akkor tömören összegzem amit gondolok, aztán még lehet anyázni egy picikét oda-vissza: a vallás öl, butít és nyomorba dönt!
0