Elmondanám tapasztalataimat a Passióról. Mivel mozipénztárban ülök és ugyebár az utóbbi 1 hétben volt melóm rendesen, elég érdekes dolgokat vettem észre. Tetszik az, hogy olyan emberek találkoznak a moziteremben, akik valószínűleg sosem lennénel egy légtérben. Szinte mindenfajta ember jön (a kisgyerekeket leszámítva), ami nagyon dícséretes, hisz végülis többek közt ez a mozi egyik lényege. És mindenkiből kihoz egyfajta reakciót. Legyen az végigbőgés, sokkolás, megbánás, vagy csak idegeskedés. Nem láttam olyat, hogy másnap nem erről a filmről gondolkodtak. Azt nem igazán tudom megmondani, hágy zsidó vallású nézte meg nálunk, de azt igen, hány keresztény volt a mozi előtt papírokat osztogatva. Ez az ami nem tetszik. Ne bátorodjanak fel a film miatt egyes vallási fanatikusok, mert abból csak baj van. Kaszmannal nem értek egyet azzal, hogy a vallás öl, hisz nem ez a lényege. A vallásnak van egy eléggé torz mellékága (amit Hitler is képviselt vagy Osama), ami arról szól mennyire nem tudnak igazán vallásosak lenni. Inkább vallás ürügyén lettek emberek milliói lemészárolva hülye ideológiák miatt. Ami a két említett "úriember" képviselt, az mind az ő elképzelt vallásuk volt, nem pedig keresztény és iszlám vallás. Aki zsidózik, miközben csontkereszténynek gondolja magát, nem tartom vallásosnak, inkább csak amögé bújnak. Gibsont is a zsidók tették most gazdaggá, legalábbis azok, akik a film bemutatása előtt akarták megkövezni. Azokban az emberekben csak gyengeség van, félnek, hogy esetleg áttérnek... :) Kicsit eltértem az egésztől. Na szóval : volt egy vendégem a minap, aki nem tudta, mi az a Passió, aztán megkérdezte "Ki van azon a plakáton?" Vagy állandóan szinkronosan keresik... egyszóval ez a film nem fogja megváltani a világot, bármenyire is annak látszik. De legalább megpróbálja és ezt nagyra értékelem. Sajnos Gibson csak a mélyen hívő embereknek készítette a filmet, ettől sosem lesz igazán hatásos. alán lesz egyszer egy olyan film, ami megmutatja, mit jelent a vallás. A Brian Élete a csúcs eddig...