Keresés

Passió

2004. március 28., vasárnap 16:06
Aham. :) Közeledünk... És ki értelmezi félre ezeket a tanításokat?
0
2004. március 28., vasárnap 16:03
"Melyikük a Sátán ebben az esetben? Bush, a keresztes, vagy a Gonosz tengelye? Esetleg mindkettő? Akkor ki képviseli hitelesen a keresztet? Melyik vallásnak van egyáltalán igaza? Kizárólagosság létezik egyáltalán?"

minden vallás igaz, max. félrételmezik őket.
0
2004. március 28., vasárnap 15:56
Alighanem ez is a hitéleti kategóriába tartozik... :)

Egyébként erről az egészről eszembe jutott egy kollégám. Beszélgettünk mindenféléről és egyszer csak szóba került a Harry Potter, a filmek kapcsán. Mélyen vallásos kollegám szerint "ilyesmiket nem nézünk, mert rossz hatással van a gyerekeinkre"... Egy pillanatra ledöbbentem, nemcsak mert eszembe jutottak a Grimm-mesék, Hófehérke és társai, valamint az egymás húsbárddal püfölő Tom és Jerry, de főleg azért mert arra a kérdésemre, hogy olvasta e a könyvet, a válasz NEM volt. Véleményem szerint a gyermekeinket ennél jóval nagyobb és ráadásul valós veszélyeknek teszi ki az élet. Legyen ezek közül a Harry Potter a legkisebb.
0
2004. március 28., vasárnap 15:55
Elég kezdetlegesek vagyunk ahhoz hogy földönkívüli háborút vívjunk... nekik lenne előnyünk. Bár sokak szerint védeni könnyebb vmit mint elfoglalni (ugye Khan? ;), de attól még keveset érünk...
0
2004. március 28., vasárnap 15:54
Túl sokat nézi a Csillagkaput meg a Függetlenség napját, meg a szlájderszet, meg mittomén :)
0
2004. március 28., vasárnap 15:53
Akkor legalább összefognának az emberek. És talán a szeretet meg az emberség is nagyobb lenne mivel nem az egymás elleni gyűlölet lenne nagy hanem az idegen hatalmat gyűlölné mindneki. Talán rá is férne az emberekre egy iylen földönkívűli háború...
0
2004. március 28., vasárnap 15:52
Sajna most olyan dolgokat mondtál amire nem tud (értelmesen) válaszolni egyetlen vallásos ember sem...
0
2004. március 28., vasárnap 15:51
Majd amíg mi itt a földön gyilkolásszuk egymást egy nálunk erősebb hatalom a földön túlról megfigyel minket és a megfelelő pillanatban egyszerűen gyarmatosít.
0
2004. március 28., vasárnap 15:50
Mivel ez a fórum a legnépszerűbb manapság ezért beírom ide a nagy hírt:Meg fog jeklenni a gonosz halottak 2 eredeti képarányban és magyar szinkronnal!!!!!

Xpress: Ez mikor jelenik meg?
0
2004. március 28., vasárnap 15:46
Hát persze... Sátán. Nem mi emberek, hanem a Sátán. Hogy a fenébe ne! Ezzel könnyen lehet védekezni. Nem mi voltunk, hanem a Sátán. Persze.

Ki szítja a sok gyűlöletet? Az olyan eszmék és emberek, akik a zsidó-holocaustért is felelősek. És tudod mit? Mindazok akik ezeket tovább táplálják és védik... és mindazok akik a kereszt nevében uszítanak, gyűlölködnek és háborúkat indítanak. G. Bush, az USA elnöke pontosan a Gonosz ellen vív éppen háborút... Melyikük a Sátán ebben az esetben? Bush, a keresztes, vagy a Gonosz tengelye? Esetleg mindkettő? Akkor ki képviseli hitelesen a keresztet? Melyik vallásnak van egyáltalán igaza? Kizárólagosság létezik egyáltalán?
0
2004. március 28., vasárnap 15:41
Na, erról van szó. Nem ismered a pontos számokat és tényeket. Ez az 5,5 milliós adat nem csak a gettókban elgázosított áldozatokat jelenti. A transportok kb. 75%-át A-ban ugyan azonnal elgázosították, de a táborokban elhunytak kb. 50%-a általában az embertelen körülmények, éhség, betegség, kísérletek, egyéb kivégzések miatt haltak meg. Tanulni, tanulni, tanulni...
0
2004. március 28., vasárnap 15:40
Biztos megpróbálják hiszen ez egy jó "keresztény" szokás bár úgy tudom a rómaiak vezették be. Akiknek az Istenei szintén léteztek és végig nézték a Birodalom bukását.
0
2004. március 28., vasárnap 15:40
az ószövetség egy mese, ami hitet adott az embereknek. a biblia nem regény, azt jelenti könyvek példázatok füzére több szemszögből. megint csak azt tudom mondani, az hisz benne, aki akar. sőt, az hisz benne, aki tényleg elhiszi, nem kell erőletetni semmit. az pl. nagyon utálom, amikor valakinek vak hite van.
0
2004. március 28., vasárnap 15:38
Na ezért téged is keresztrefeszítenek!!!
0
2004. március 28., vasárnap 15:34
Most jut eszembe a Sátán tényleg létezik sőt lent van a pokolban Saddammal és meleg partit szátjaszank sőt ha nagyon szerencsétlen vagy még teljesíti 7 kívánságodat is. :)

Egyébként a dinók idejében igen is élt ember van rá bizonyíték bár akkor még nem volt olyan inteligens mit ti, hogy arról veszekedjen ki teremtette őt meg a sok kajának valót.
0
2004. március 28., vasárnap 15:33
Szerintem a Jéázus Krisztus szupersztár nagyon eredeti.
0
2004. március 28., vasárnap 15:31
Hát ja. Ezen kacarászik :-))
De csak azt akartam mondani hogy végülis majdnem minden főbb vallásban uyganazt imádják a hívők csak már formában. Nem?
0
2004. március 28., vasárnap 15:28
Ezek szerint nemcsak, hogy nem olvastad a megfelelő történelmi dokumentumokat, de Lengyelország megfelelő pontján sem volt szerencséd látogatást tenni az ominózus tábor két, látogatók előtt is nyitvaálló részén (AI-AII-B). Ahogy nem kellett még utána még fél órán keresztül remegve bámulnod a hideg vasszerkezetek mögötti tiszta égboltot, mert annyira ledöbbentett, amit láttál...  És ezen kívül még volt 11 tábor... melyiket látogattad meg?

http://www.auschwitz-muzeum.oswiecim.pl/html/eng/start/index.php
0
Megiddo-t látta valaki? Az is egy über-film...
0
Mindentől eltekintve nekem nagyon tettszett a film,szerintem a Gyűrűk Ura szintjét súrolja.
0
2004. március 28., vasárnap 15:27
Jól van megnézem.
0
2004. március 28., vasárnap 15:27
Elég perverz lehet az az Isten aki végignézi TÖBBSZÖR IS ahogy az emberek legyilkolásszák egymást...
0
2004. március 28., vasárnap 15:26
szerintem is hagyjuk.
Inkább bezséljünk arról hogy kinek mi a kedvecn Jézusos filmje? Ha van neki iylen.
0
2004. március 28., vasárnap 15:26
Egyébként nézd meg a Sátánka című filmet,nagyon jól megmagyarázza,hogy a Sátán miért nem akarja,hogy ez emberek higgyenek Istenben.
0
2004. március 28., vasárnap 15:25
Mellesleg Júdás előtt is ott volt a választás,ő is megkapta a szabadakaratot.
0