Keresés

Passió

2004. március 28., vasárnap 15:23
Szerintem hagyjuk az egészet ott ahol van,ugyse fogjuk meggyőzni a másikat a magunk igazáról.
0
2004. március 28., vasárnap 15:23
"Szerinted,ha nincs Sátán,akkor ki szítja ezt a sok gyűlöletet a világban?A Manson féle emberek a Sátán legjobb szövetségesei."

Tehát akkor engem is a sátán egyfajta követőjének tartassz meg egy csomó énekes, rendezőt, írót?
De ezt a dinos példát csak azért írtam le hogy alátámasszam azt amit a hittantanárom mondott.

Másrészt ha a sátán képes gyűlöletet szítani akkor isten miért nem tesz ellene?
Lassan kezd alakötleni a Sade De Marquesi filozófia. "Van Isten ,de az egy gonsoz isten".
Mondjuk ez egy nagyon kemény fiozófia, de valami van benne. de HA van isten én iylet azért nem mondanék rá de azért el lehet ezen gondolkodni.
Ja és ott van az a dolog amit a Jézus Krisztus szupersztárban Júdás mondott. Ez a dolog nem tetszett az egyháznak: Ha jol emléxem valami oylasmit énekelt hogy ő is csak isten bábuja, szolgája és mégis mindenki őt ítéli el vagy valami yilesmi volt.
0
2004. március 28., vasárnap 15:22
Ehhez az egész hozzászóláshoz képzeljetek ide egy amolyan Tom and Jerry féle ordítást...

ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!

Ez hihetetlen!!!
0
2004. március 28., vasárnap 15:19
Azért mert a Holocaust számát kicsit nagynak tartom,attól még teljesen történelmi tényként kezelem a zsidó irtásokat,és kegyetlen emberkínzásokat.
0
2004. március 28., vasárnap 15:16
Ember,gondolkozz egy kicsit.Az ember megjelenése óta,már rég nincsenek dinoszauroszok.Az Ószövetség ,mint mondtam,az eleje mese,később tartalmaz tényeket.Azért mert valami nincs benne a Bibliába,az attól még létezik.Szerinted,ha nincs Sátán,akkor ki szítja ezt a sok gyűlöletet a világban?A Manson féle emberek a Sátán legjobb szövetségesei.
0
2004. március 28., vasárnap 15:14
Kicsit gúnyos lesz, de rég veszekedtünk iylen jót :-)))))))))))))))))))))))
0
2004. március 28., vasárnap 15:12
:-)))))))))))))))
0
2004. március 28., vasárnap 15:11
az újszövetség "idején" már elég kevés őshüllő mászkált a földön. :]
0
2004. március 28., vasárnap 15:11
Na ja.
0
2004. március 28., vasárnap 15:09
Majdnem leestem a székről, annyira röhögtem :)))))
0
2004. március 28., vasárnap 15:08
"Hát elég szomorú,hogy ilyen ember hittantanárnak ment."

Az ószövetségre mondta. Ja és ha te a szerint élsz amit leírnak a Bibliában akkor hol vannak ott pl.: Dinoszauruszok??? Pedig rájuk bizonyítékok vannak. azt nem gondolod hogy azok a csontokat valaki utólag odarakta???
De még sok ilyet tudnék mondani.
0
2004. március 28., vasárnap 15:06
mondjuk, elég ellentmondásos vagy. megkérdőjelezel egy ötven évvel ezelőtti eseményt, ellenben egy 2ooo éves másikat szilárd tényként kezelsz. valahol kilóg a lóláb.
0
2004. március 28., vasárnap 15:06
Ez nekem is tetszik :-))))

Ja meg Mel gibson beválltotta azt amit Marilyn Manson is modott (szeretek tőle idézgetni mert egyik kedvenc énekesem, imádom ezt a fajta rockot és nagyon egyetértek vele világszemléletben).

Itt van pár nagyon értelmes hozzászólása Marilyn Mansonnak a témához:

Riporter:
Visszatérve a betiltott művekhez: a múltban többször is megpróbálták betiltani az előadásaidat, mondván, hogy veszélyt jelentesz a társadalomra és így tovább...

Marilyn Manson:
Azok, akik úgy gondolják, hogy veszélyt jelentek a gyerekeikre vagy a vallásukra, erkölcsükre - nos, nekik meg kellene vizsgálni közelebbről az erkölcseiket és a neveltetésüket. Ha ezek olyan ingatag talajon állnak, hogy egyetlen ember ekkora veszélyt jelenthet rájuk, akkor valóban ennyire meghatározóak lennének? Ha komolyan hinnének a tanaikban, akkor nem nagyon tudnám őket megingatni...

Meglep, hogy a legtöbb ember, aki félti tőlem az erkölcsi normákat, nem talál semmi kivetnivalót a profi birkózásban. Mert ugyan hol látni az erőszak ilyen mértékű felmagasztalását: idióta ruhákba öltözött hősök, férfiak testhez tapadó nadrágban akik a nyilvánosság előtt romlott és antiszociális tevékenységet végeznek?

Riporter:
Ellenlábasaid többségben nagyon vallásos, mondhatni vallási fanatikus emberek. Gondolod, hogy túl nagy hangsúlyt fektetnek a vallásra?

Marilyn Manson:
Az embereknek akik legszívesebben keresztre feszítenének az erőszakos nézeteimért azt ajánlom, hogy üljenek le és olvassák el a bibliát. Vizsgálják csak meg a különböző csodálatos, betegségekről, gyilkosságokról, házasságtörésekről, öngyilkosságokról és gyermekáldozatokról szóló 'keresztény' történetek erényeit. Ha az Ószövetséghez vannak szokva, akkor csodálom, hogy az én dalszövegeimet nem találják messze túl szolidnak és unalmasnak!

0
2004. március 28., vasárnap 15:04
füstbe ment a terv. (bocs, de azt hiszem, elkél errefelé egy kis humor, bármennyire is groteszk.)
0
2004. március 28., vasárnap 15:00
Hát elég szomorú,hogy ilyen ember hittantanárnak ment.
Medve,nem a Holocaust-ot tagadom,hanem a mennyiséget,kicsit nem reális az akkor viszonyokhoz képest.Agyébként AUSCHWITZ-ot nem használták kivégzésre,csak raktár volt,elég érdekes,hogy a háború után semmit sem találtak ott,ami a több millió zsidó kivégzésére utalna.
0
2004. március 28., vasárnap 14:58
"az ehhez szükséges cián mennyiség akkor nem volt előteremthető,és annyi ciántól a németek is lazán meghaltak volna."

ambtari. Ha te is szeretnéd úgy a történelmet mint én tudnád hogy egy hasonló dolog megtörtént velük. uyganis az új "csodafegyverük" visszafújta a szél és megszívták.
0
2004. március 28., vasárnap 14:57
a bibiliával kapcsolatban engedjétek meg nekem, hogy bevágjak egy autentikus (eredeti nyelvű) idézetet egy örökérvényű filmklasszikusból:

Hey, Butt-Head, this book kicks ass! There's this talking snake and a naked chick and then this dude puts a leaf on his schlong! Heh heh heh.
0
2004. március 28., vasárnap 14:55
Egy hittantanárom annaidején azt mondta:

Ezek se nem mesék se nem valós tények. Ezek tanítások...

ez egy profi megfogalmazás szerintem.
0
Tanulatlanságod, vagy személyes meggyőződésed és világképedhez igazított szándékos tudatlanságod miatt vagy kénytelen efajta előítéletekkel élni?

Jópár hozzászólásodat olvastam már, és ezekből bármennyire is tagadod, de messziről világít az antiszemitizmus, ami akkor is az, ha szépen, kódolva, sunyi módon, a saját vélemény, a megkérdőjelezhetőség és szólásszabadság jegyében adod elő. A történelem ilyen rövid távlatból megtekinthető időszaka makacs tényekkel áll szemben a néha logikusnak és főleg kételyeket ébreszttőnek tűnő alattomos felvetésekkel szemben, amelyek revizionálni (milyen undorítóan óvatos kifejezés), tagadni kívánják a Holocaustot, és teszik ezt egy olyan, a tekintélyelvre építő mocskos eszme nevében vagy védelmében, amely a fél világot vérbe borította egykoron, és több tízmillió európai, amerikai és ázsiai, valamivel több mint öt és félmillió európai zsidó halálát okozta.

A történelemből tanulni szokás... és ahhoz türelmes személyiségtípus, belátás, józan ész, empátia, az ember és az élet szeretete szükséges. Tekintélyelvűséggel, előítéletekkel nem megyünk semmire. A tudatlanság pediglen veszélyes fegyver. Olvasgass, kedves barátom és élj szabadon, előítéletek nélkül:

http://www.bibl.u-szeged.hu/bibl/mil/ww2/holocaust/holocaust.html
0
Hát gratulálok Kaszman,csak a különbség az,hogy se Lucas,se Tolkien,se Wachowski-ék nem kezdték el,hogy ez mind megtörtént.Egyébként bocs,de Lucas elmondta,hogy a Star Warsot a keresztény vallásra alapozta,Erő=Isten stb.Persze még az elején,a SW2 már messze nem ezt tükrözi.
0
2004. március 28., vasárnap 14:50
"Imádkozz az "Úrhoz"" - Melyikhez? :)

"fent ülnek és teáznak" - Persze, pettingelnek ;)

"már nem kéne elhinni a meséket" - EZT FIGYELMESEN OLVASSA EL MINDENKI! Aztán kéretik elgondolkodni... !

Ezek után ugye nem baj hogyha én meg a Jedi valláshoz tartozom? Honnan tudjátok hogy nincs valós történelmi alapja a Star Warsnak? Még ki is írják a film előtt hogy "réges régen...". Lehet hogy Lucas csak korabeli dokumentumfilmeket gyűjtött össze, és most azokat adják ki a moziban, kerek történetté formálva...

De mindegy, mert amíg nem tudok kijutni a mátrixból, ennek egyszerűen itt semmi értelme :P
0
2004. március 28., vasárnap 14:50
Ez az én vélemény,ha te nem hiszed,az a te bajod,de te legalább elismered a történelmi tényt,hogy Jézus élt.
0
2004. március 28., vasárnap 14:45
a feltámadás valóság? hmmm. sőt: HMMMMMM.
0
2004. március 28., vasárnap 14:43
Szegény Kaszman,rajtad már csak nevetni tudok.Azért mert a Bibliában szerepel a teremtéstörténet,attól az még hiteles történelmi forrás.A teremtéstörténetet akkor sem gondolták válóságosnak,csak a Babiloni fogság alatt a zsidók elvesztették a hitüket,és valamivel helyre kellett rázni őket.Az Újszövetségben jelentős forrás írja le Jézus életét,4 evangélista,de köztük a pogány Rómaiak is,akik látták,és ők aztán semmi kitalált történetet nem írtak a császárnak,mert abból óriási botrány lett volna.A teremtéstörténet valóban csak mese,de Jézus léte,szenvedése,és feltámadása igenis valóság.
0
2004. március 28., vasárnap 14:40
ellenben nagy valószínűség szerint létezett egy próféta valamikor 2ooo évvel ezelőtt, akit mindenki isten fiának hitt, s már-már megremegett a farizeusok uralma, mikor szépen félretették az útból.
0