Kaszman! Imádkozz az "Úrhoz", hogy mentse meg szánalmas lelkedet a pokoltól. Vagy vegyél Búcsú cédulát, a középkorban "bevált" és mindenki a "mennybe" jutott.
A nagyon vallásosakhoz egy kérdés ha van isten mi lett az Ókori Római, Görög illetve az Egyiptomi Istenekkel fent ülnek és teáznak együtt a "Nagyfiúval". Na ezt magyarázzátok meg.
Szerintem a 21. században már nem kéne elhinni a meséket, max a télapóról szólót.
Kitartás Kaszman én melletted vagyok és szentül védelmezem a Jedi vallást.
0
2004. március 28., vasárnap 14:20
914
Húha... ezért mit fogok kapni... (elátkoznak egy páran ;)
0
2004. március 28., vasárnap 14:13
914
Nem fáj :) Ezt én nem vitatom. Hol látod? Hova írtam olyasmit ami alátámaszt téged? Én teljesen igazat adok neked, a Biblia egy rendkívül jól és átgondoltam megírt MESEKÖNYV (jó, legyen regény), és mivel nagyon régen készült, az akkori buta és TANULATLAN (!) emberek el is hitték...
Most akkor kérdezek mástól is: Szerintetek ha Tolkien vagy Lucas a Biblia keletkezésének idejében élt volna, és akkor találják ki a történeteiket akkor ma mi lenne? Mindenki vadul keresné az EGY GYŰRŰT, vagy próbálná használni az erőt (bár egyesek enélkül is :).
Lehet anyázni, itt a lehetőség!!!
0
2004. március 28., vasárnap 14:04
3945
Kaszman
bármennyire is fáj, a biblia irodalmilag jelentős mű, ezt csak te vitatod kedves ateista barátom.
0
2004. március 28., vasárnap 13:41
914
Tényleg jó gyerek :)
0
2004. március 28., vasárnap 13:40
914
Legalább annyira mint a TE hozzászólásaid :)
0
2004. március 28., vasárnap 13:39
914
Te mit nevezel valós történelmi forrásnak ha szabad megkérdeznem?
0
2004. március 28., vasárnap 10:37
238
Azért elég vicces,hogy egyesek a valós történelmi tényeket tagadják le.Azt még megértem,amit Sutter írt,hogy szerinte ez mind megtörtént,de Jézus csak egy ember volt.De hogy a valós történelmi forráskoat letagadjátok...?Akkor nem értem,mien jogon ítélitek el Gibson apját,egyesek ugyan azt csinálják.Ez kb olyan,mint ha 500 év múlva kitalálnák,hogy Hitler nem létezett,és az egész csak zsidó üldözés csak kamu volt,meg a II.Világháború csak az olajért robbant ki. Ui.:Annyiban egyetértek Gibson apjával,hogy kizárt,6 millió zsidót megölni gázkamrában,mert az ehhez szükséges cián mennyiség akkor nem volt előteremthető,és annyi ciántól a németek is lazán meghaltak volna.
0
2004. március 28., vasárnap 3:27
345
Csak nem bírod ki provokálás nélkül... :-)
0
2004. március 28., vasárnap 1:06
17243
de főleg a pénzed. ;]
0
2004. március 28., vasárnap 0:21
43
Csatlakoznék ambtari véleményéhez. Nekem is tetszett a film. Minden elismerésem Gibson -é.
0
2004. március 27., szombat 23:50
3945
"Sőt a Bibliáról is megvan a saját, különbejáratú véleményem."
biztos bölcs és épületes. :)
0
2004. március 27., szombat 23:27
4078
Jó gyerek ez az M.M. Néhanapján koncerten összetép egy Bibliát aztán bedobja a könzönségbe, de amúgy bírom...
0
2004. március 27., szombat 23:25
4078
Másodszor is: igen, tagadom. Sőt a Bibliáról is megvan a saját, különbejáratú véleményem. De jobb ha nem írom be, mert szerintem instant agyvérzést kapnál :P
írd csak be nyugottan :-)))))))))))) Képzeld mi lenne ha pl. Marilyn Manson isten ellenességeskedését, iletve a hivők provokálásait olvasná
0
2004. március 27., szombat 20:44
914
Nahát nahát... de rég néztem be ide... :)
Először is hatalmas nagy "Burárummm!" mindenkinek, de főleg ambtari-nak.
Másodszor is: igen, tagadom. Sőt a Bibliáról is megvan a saját, különbejáratú véleményem. De jobb ha nem írom be, mert szerintem instant agyvérzést kapnál :P
Harmadszor: a kommunizmust ide keverni... nahát > _ < ezért nem dícsérlek meg! (Meg ahogy látom a többiek sem.)
0
2004. március 26., péntek 0:16
238
Na megnésztem a filmet.Egyszerűen fantasztikus.A karakterábrázolások,a párbeszedék,a zene,minden tökéletes.Sok jelenet brutális,de láttam már borzasztóbbat.
0
2004. március 18., csütörtök 23:43
238
Annyira tipikus,hogy ha az ember le akar zárni valamilyen vitát,akkor mindig vannak,akik szántszándékkal folytatják,mert nincs jobb dolguk,mint hogy másokba belekössenek.Először is a topicon szerettem volna megtudni a filmről a véleményeket,de egyesek úgy gondolták,tárgyaljuk itt ki Gibson apjának a nézeteit,amik természetesen nem kapcsolódnak a filmhez.Jamura az elején megírta véleményét,amivel nem értettem egyet,de nem nem reagáltam rá,mert ez az ő véleménye,tiszteletben kell tartani,akár tetszik ,akár nem.Sajnálom,ha egyesek lelkébe tiportam az országról,és a kormányról alkotott véleményemmel,nem ez volt a szándékom,de jó lenne,ha Gibson apján is túllépnénk.
0
2004. március 18., csütörtök 16:39
4078
zsidok és oroszok fuj a nácik meg...
0
2004. március 18., csütörtök 10:59
25
ugyan már, ambtari történelmi-, földrajzi- és politikai ismeretekkel jól fel van vértezve, melyekből aztán még tágabb összefüggésekre is futja:
"Ha az egynél nem esett le a nagy amerikának,hogy a Gyűrűk Urában mit is alkottak,akkor idén sem fog.Különben is elvkérdés,hogy ne a Gyűrűk Ura gyözzön,mert sem zsidóüldözés nincs benne,sem zsidó szereplő,és ez már nagyon bassza a csőrüket."
"Az Oscart nem pénzelik le,hanem a legtöbb Oscart("hazafias érzetből") olyan filmeknek adják át,melyeket zsidók rendeztek,vagy zsidóüldözést tartalmaznak,de azok se bundák,csak az ország 60% zsidó lakossága miatt döntenek így.A Gyűrűk Urára egy sem igaz,tehát főleg nem lehet bunda."
(copy+paste ambtari két oscar2004 topikbeli hozzászólásából)
:)
0
2004. március 18., csütörtök 9:43
342
Hú, ettől a hozzászolástól igazán megkimélhettél volna mindenkit...
0
2004. március 17., szerda 23:29
17243
jujúj, itt kezd erőteljesen besötétedni. talána rágalmazásokat mellőzni kellene. mondjuk, ha magára a filmre koncentrálnánk, hamar elsüllyedne a topik. :]
no, még 8 nap.
0
2004. március 17., szerda 23:27
238
Ne is haragudjatok,de ha már a történelem tagadásnál tartunk,akkor kezdjük Kaszmannál,aki Jézus személyét is tagadja.Komolyan mondom,ezt a kommunizmusban volt,hogy Jézus életét is letagadták,ma már a legnagyobb kommunista történész is elismeri,hogy élt,és volt annyira valóságos,mint a holokhauszt.Kezdjük újraépíteni a Szovjetúniót,kedvelt miniszterelnökünkel,és hordojávál.Ha már a Nácikat szídjátok,akkor nézzétek meg,kik tették ezt az országot ilyenné....... Na ezzel tényleg zárjuk le a témát,és koncentráljunk a filmre.
0
2004. március 17., szerda 23:15
342
Ezt a holokauszt témát kéretik máshol kitárgyalni. Gibson apjának legjobb tudomásom szerint semmi köze se a DVD-khez se a filmiparhoz, de még a Passiót se ő rendezte. Még jó hogy nem itt fogjuk kitárgyalni minden sztárapuka /anyuka /unokahúg /másod unokatestvér feltörő baromságait...
0
2004. március 17., szerda 20:42
143
Hutton Gibson's comments, made in a telephone interview with New York radio talk show host Steve Feuerstein, come at an awkward time for the actor-director who has been trying to deflect criticism from Jewish groups that his film might inflame anti-Semitic sentiment.
In his interview on WSNR radio's Speak Your Piece, to be broadcast on Monday, Hutton Gibson, argued that many European Jews counted as death camp victims of the Nazi regime had in fact fled to countries like Australia and the United States.
"It's all -- maybe not all fiction -- but most of it is," he said, adding that the gas chambers and crematoria at camps like Auschwitz would not have been capable of exterminating so many people.
"Do you know what it takes to get rid of a dead body? To cremate it?" he said. "It takes a litre of petrol and 20 minutes. Now, six million of them? They (the Germans) did not have the gas to do it. That's why they lost the war."
advertisement
advertisement
Gibson's father caused a furore last year when he made similar remarks in a New York Times article.
In a television interview with Diane Sawyer this week, Mel Gibson accused the Times of taking advantage of his father, and he warned Sawyer against broaching the subject again.
"He's my father. Gotta leave it alone Diane. Gotta leave it alone," Gibson said, while offering his own perspective on the Holocaust.
"Do I believe that there were concentration camps where defenceless and innocent Jews died cruelly under the Nazi regime? Of course I do; absolutely," he said. "It was an atrocity of monumental proportion."
0
2004. március 17., szerda 20:15
279
"Gibson tata valamikor krematóriumban dolgozott, s szerinte képtelenség annyi embert elintézni."
Nem akarok beszállni a vitába, de ez az ostoba megjegyzés feldühített...
Szerinte képtelenség. Miért, ki a franc ő, hogy ezt így kijelentse? A krematórium és a haláltáborok két külön fogalom. Egy. Kettő. A Holocaust a XX. század szégyenletes történése, amit hitelesen dokumentáltak, legtöbbször maguk az elkövetők. Ezt relativizálni, tagadni, ideologizálni merő ostobaság, bár máshol antiszemitizmusnak hívják. Unom már, hogy minden fórumon egyszercsak elősündörög egy-két tudatlan zsebnáci. De még undorítóbb, hogy nyítlan nem vállalják. Legalább lenne akkora tökük, mint amekkorát képzelnek maguknak. De nincs. Kinek inge...