Itt egy hozzászólás február elejéről:
Szóval, 2002 nyarán, amikor bejelentették a filmet, a cinematrixon jókat röhögtünk azon, hogy Gibson megbolondult, anekdotáztunk Caviezelről(JLo-affér) stb. Aztán ősszel jött a hír, hogy Mel összeállt Caleb Deschanellel; erre már felkaptam a fejem. 2003 januárjában jelent meg az első tiltakozás (lényege:Mel fogja vissza magát, mert aggasztó hírek érkeznek a forgatásról), Gibson bejelenti, hogy valakik a pénzügyei után kutakodnak(jelentős adományozó ugyanis), különös nyilatkozatokat tesz("Egyetértek azokkal, akik szerint a Vatikán maga a báránybőrbe bújt farkas, merthogy az elmúlt néhány évtizedben megszállták a liberálisok és a szabadkőművesek") majd tavasszal kijön az első kép:http://www.hollywoodjesus.com/movie/passion/05.jpeg Egyszerűen nem tudok mást mondani: ez a kép GYÖNYÖRŰ; már ezért érdemes volt belekezdeni. A múlt nyártól pedig igazából nem volt olyan hét, hogy ne történt volna valami figyelemreméltó. Szívesen figyelnék mondjuk a Holnaputánra, de ott annyi az újdonság, hogy kéthavonta egy-kép kép napvilágra kerül. Ellenben nézzük meg A passió elmúlt 4 hetét:Gibson bizarr cameója; Gibsont Holocaust-tagadással vádolják; végre megszólal Caviezel és Maia Morgenstern; Gibson különös felirattal szeretné befejezni a filmet("A római megszállás alatt 250 ezer zsidót feszítettek keresztre, de csak egy támadt fel a halálból") És most csak szemezgettem. S végül mégiscsak érdekel, hogy mi lesz kedvenc operatőröm ígéretes filmjének a sorsa(Gibson azt kérte tőle, hogy úgy nézzen ki a film, mint egy Caravaggio festmény). Megjegyzem gyanús jelek is vannak:két héttel vagyunk a bemutató előtt, és még nem lehet tudni, hogy ki a film vágója, vagy egy éve még James Horner volt a zeneszerző, múlt ősszel már Portman és Gerrald, de most pedig John Debney. Szeretném hangsúlyozni, hogy én nem különösebben várom a filmet; A rettenthetetlent utálom(3 pont); Gibsont rossz rendezőnek tartom, s bár a 4 perces előzetes szenzációsra sikerült, szvsz egy Braveheart 2 készült; Mel szétlassítja a filmet, és még a flashback is bejön.