Kicsit még tág fogalom, amit megadtál, de az ún. "belépő szinten" nincsen ordítóan nagy különbség az ismertebb márkák termékei között, persze azért itt sem mindegy, hogy mire költi az ember a pénzét.
Mindkét említett cégnek vannak alsó kategóriás és felső kategóriás termékei, de összességében a kettő közül a Denon a "prémium" brand. Egyébként a Marantz márkát gyártó vállalattal közös.
A Pioneer pedig már 2 éve az ONKYO tulajdona, így éppen emiatt - bár nagy rajongójuk vagyok -, már nem azt vennék. Számos termékvonalon megfigyelhető, hogy bár a márkanevet külön viszik tovább ez a Pioneer már "nem az a Pioneer".
Első körben azt kell eldöntened, hogy az erősítő + hangfalpár + lemezjátcó/CD lejátszó trióra - beleértve a szükséges minőségi kábelezést - mennyi pénzt vagy képes és hajlandó elkölteni. (Együtt, vagy komponensenként.)
Az ugyanis eleve behatárolja a lehetőségeidet.
És még ezen a szinten is számít azért, hogy milyen zenét hallgatnál rajta, filmekhez is használnád-e, stb.
Érdemes olvasni a fórumokat, teszteket, én például az AV-Online bemutatóit előszeretettel szoktam böngészeni.
És nem feltétlenül csak a "köztudatban élő" márkák közül kell választani. (Bár én előbb vennék most YAMAHA szettet, mint Pioneer-t, vagy Denon-t.)
Ez a Cambridge Audio szett például szerintem ár/érték bajnok, ráadásul egy modern szobába remekül illeszkedő, letisztult, mégis ütős dizájnt kapott:
http://www.av-online.hu/hifi/cambridge-audio-topaz-am5-es-s30-illetve-s70-hangfalak-tesztje_1061/1És ha az "5"-ös szériát nézem akkor a hangfalakkal és a kábelekkel együtt ~130.000 forintból megvan a komplett szett.
Ez a "NAD" is tutti kis cucc:
KÜLSŐ LINK
(Igaz, jelenleg ~105.000 forint az ára.)
Aztán az sem biztos, hogy egyetlen cég termékeiből kell összeválogatni a komplett szettet, mert van olyan, hogy adott erősítő egyes hangfalakkal nem úgy szól, mint másokkal.
Ezek mellett szól még az is, hogy azért különlegesebb egy ilyen komponenselből felépített, "válogatott" hangrendszer, mint a bármelyik nagyáruházban kapható "buy & take" SONY/PIONEER/ONKYO/stb. szett, ami 10 másik ismerősöd lakásában is megtalálható.
Amennyiben budapesti vagy, úgy szerencséd van, mert egy rakás bemutatótermet találsz, ahol meghallgathatod "testközelből" a berendezéseket, összeállításokat, ráadásul szakértők segítenek a neked legjobban megfelelő szettet kiválasztani.