Keresés

Sony, JVC, Onkyo, Panasonic????

2016. augusztus 26., péntek 10:46
Szia,

van Pesten, illetve online is olyan üzlet, ahol igazán jó minőségű hangszórókat lehet kapni.
Ha szereted a hangfalaid, lehet, hogy érdemesebb lenne felújítani.
Én magam is követtem el ilyet. A  80-as években volt kapható a Lenco licenc
alapján a Tesla által gyártott lemezjátszó/erősítő.
Én azok hangszóróit kikaptam, tettem beléjük hangváltót, illetve korrekt hangszórókat.
Bőven vállalható hangfalak lettek potom 10-15 ropiból. És a szoc-reál hangzásnak nyoma sincs :)
A frontjaim meg Visatonok, amiket a gyártó készletben forgalmaz, így az összeszerelési munka a vevőre marad.
0
2016. augusztus 26., péntek 10:39
"de fontos lenne, hogy olyan hangfalakkal, amelyeket később már egy rendes erősítőre is ráköthetek (banándugósra pl.)."
0
2016. augusztus 26., péntek 7:57
Szia!

Köszönöm a segítséget :) Jelenleg is magam összeállított rendszerrel rendelkezem, de úgy adódott, exem megvenné én meg nem is bánom, mert az egyébként remek Sony erősítőm még csak 5.1-es s HDMI csatlakozója sincs. Sajnos a frontok membránja is elöregedett, nem bánom ha most ezektől megszabadulok :) Ahogyan Jester is írta, most csak kompakt rendszer kell nekem, BD játékossal. Viszont ahogy elnézem, úgy tűnik ezen rendszerek hangfalaival nem sokra mennék egy külön erősítővel mert átlagosan 3 Ohmos ellenállással bírnak, a középkategóriás erősítők meg a 4-et szeretik (én meg a 8-at :D ). Egyenlőre még csak megfigyelek, jehyzetelek úgyhogy köszönöm a segítséget :)
0
2016. augusztus 26., péntek 0:54
"anyagi megfontolásból egy kompakt rendszeren gondolkozok"
0
2016. augusztus 26., péntek 0:22
Szia,
ennyi pénzért nem kaphatsz komoly rendszert semmilyen szinten szerintem.
Valószínűleg 100 körül el lehet csípni korrekt erősítőt, főleg kifutók közül, de inkább felette.
Lejátszó nagyon relatív, de szerintem az is kerülhet annyiba, mint ez a rendszer.
A hangfalak meg, ha hosszútávra tervezed, akkor egy komoly sztereó pár, egy precíz center, és két vagy több pöpec háttérsugárzó, valamint a mélyláda, ami csakúgy, mint az összes készüljön fából.
Hangfalaknál érdemes lenne  akár használtban gondolkodni.
Még talán az erősítőben is. De lejátszóban én nem vennék az biztos.

Remélem tudtam segíteni.
0
2016. augusztus 25., csütörtök 22:57
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy új házimozira lenne szükségem, és bár mindig is magam által összeválogatott rendszerem volt, most anyagi megfontolásból egy kompakt rendszeren gondolkozok, de fontos lenne, hogy olyan hangfalakkal, amelyeket később már egy rendes erősítőre is ráköthetek (banándugósra pl.). Van valakinek tapasztalata ezekkel a rendszerekkel? Mennyire jó minőségűek, hogy szólnak, stb. És konkrét típusokat is ajánlhattok, én most egy Samsung HT-J4530 rendszerrel szemezek. Eddig is sok segítséget kaptam, remélem most sem hagytok cserben :)
0
2016. július 30., szombat 12:30
Sziasztok!

Egy másik topicban már leírtam, hogy sajnos tönkre ment a 4,5 éves SONY BDP-S185-ös Blu-ray lejátszóm. :( Költözés alatt állók, ezért lehet megnézetem egy szervizben és ez jó lesz majd a hálóba, de a nappaliba szeretnék akkor már egy újat venni; ebben szeretnék segítséget kérni.
Kb. 40.000 Ft-ot tudok rászánni, ezeket néztem ki:
* Sony BDPS6500
* Panasonic BDT280EG vagy Panasonic BDT380EG

Akinek esetleg valamelyik hasonló lejátszója van tudna segíteni abban, hogy melyiket válasszam? Nem ragaszkodom pont ehhez a két márkához, ha más tippet kapok azt is megköszönöm :)
0
2016. április 28., csütörtök 18:24
Én is céleszközt használok mindenre. :)
Nekem pl cw fw-el van a Pioneer BDP-150 BD lejátszóm és az szinte vitt mindent (mkv, ISO) csak hálózaton keresztül nem látta a külső feliratokat, azokat mindig bele kellett tenni az mkv-ba.
De vettem egy Med8er 600-at és azzal már nincs ilyen baj. A Jukebox felület meg csak öröm a filmek, sorozatok megjelenítésben.
A Pio-t meg csak BD lejátszásra használom, minden másra a MED-et.

SuperHeRo
0
2016. április 28., csütörtök 7:40
Én is meghagytam az enyémet, miután kiderült, hogy a Pioneer ugyan visz mindent USB-ről, de mind a felirat-megjelenítése, mind a kép-hang szinkronban tartása nem az erőssége.
0
2016. április 28., csütörtök 0:55
Akkor szerintem egyiket sem.
Ha az a fontos akkor én inkább egy médialejátszót vennék.
SuperHeRo
0
2016. április 27., szerda 20:48
Hello! :)

Szerintetek melyik lejátszót válasszam. A lényeg ,hogy minél több fájl típust lejátsszon a lejátszó USB.-én keresztül. Képpel hanggal együtt.

Philips BDP5700
Pioneer BDP-100-K
Sony BDPS7200 3D
0
2016. március 27., vasárnap 20:25
Köszi srácok!

No, egyrészt átbillentem kicsit a Denon felé, másrészről egyelőre hagyom is a fenébe az egészet, kb egy év múlva fogom tudni megvenni ha veszek egyáltalán bármit (azért nem nagy a nappalink és annak is csak egy kis sarkában lenne a hifi, fene tudja így van-e értelme...), úgyhogy még ráérek kitalálni :) Addig bújom a netet és lehet tényleg meghallgatom hogy szólnak a rendszerek majd...
0
2016. március 27., vasárnap 16:18
Szia,

Mi az öreg Onkyo TX SV-535 Pro Logic rendszerű analóg erősítőn hallgatunk zenét oly sokszor(1999 januárja óta ketyeg). A hangfalak a régi Tesla-Lenco lemezjátszó/erősítő hangfalai. Illetve annak dobozai, mivel új Tesla hangszórók SAL váltóval vannak összedobva. Egy-egy bassreflex csövet is kaptak. Polcban laknak és az ár/érték arányuk nagyon korrekt.
A másik változat, ha digitálisan jut az erősítőbe a jel CD/DVD/BD/TV forrásból. Akkor a Cambridge Audio azur 551R házimozi erősítő dolgozik. Ilyenkor a Visaton Alto II hangfak szólnak.
Mindkét változat az inyünkre van pedig teljesen más gyártók termékei.
Technics SL-BD3D HI-FI lemezjátszó, Onkyo DX 6540 CD játékos, Denon 1920 DVD Audio-Video SACD játékos és egy SONY BDP S790 játékos a jelszolgáltajó az erősítők bemeneteinek. Valamint egy Onkyo CD-R és egy deck is van még parkolópályán.
0
2016. március 27., vasárnap 15:45
Nem mondtam, hogy "pénzkidobás" a Pio, csak azt, hogy akinek számít a márka(hűség), az adott brand presztizse, annak nem jó választás, mert már köze nincsen az egykori vállalathoz a márkanéven kívül. (ONKYO "hívők" viszont előnyben.)

És most már látom, hogy te az "old school" rack-es kivitelű megoldást keresed... Olyat is lehet találni azért szép számban. (Egyébként a Denon műhelyéből is.)

Nekem a Cambridge Audito szettje, és a NAD erősítője éppen a formabontó dizájn miatt tetszik. Sőt, főleg azért, mert különösen utóbbi teljesen úgy néz ki, mint egy professzionális hangszer erősítő. (Zenész vagyok. :-) )

Ha neked a hagyományos "LEGO" elrendezésű cuccok tetszenek, akkor is érdemes keresgélni, mert lehet, hogy találsz egy számodra jobb/szebb szettet, mint az általad kiszemelt Pioneer konfiguráció.

Egy példa a sok közül:
http://www.hazimozibudapest.hu/index.php?P=1&K=3&ID=14071

Az biztos, bármit is veszel, olyat válassz, amivel maradéktalanul elégedett vagy. Te fogod hallgatni, így neked kell a döntést meghozni. (Viszont nem véletlenül javasoltam a stúdiók meglátogatását teszt hallgatás céljából.)
0
2016. március 26., szombat 20:59
Még annyit, hogy csak zenére használnám mert házimozira van másik és a lejátszóra meg az erősítőre olyan 150e-t próbálnék félretenni, de mindez kb jövő januárban esedékes, most csak elkezdtem puhatolózni :) A hangfalakat meg kisírom ajándékba :)
0
2016. március 26., szombat 20:07
Én erre a szettre akarnék spórolni:

http://www.sztereomagazin.hu/pioneer+a+20+integralt+sztereoerosito.html

Tényleg semmi egyéb nem dönt mellette (hasonló árkategóriában), mint a külső.. Néztem a Denon-t is, de az külsőre nem teszik annyira megmondom őszintén... És azért a Pio szettről sokkal jobbakat írnak mint az általad linket Cambridge-ről ha jól olvasom... Vagy még így is pénzkidobás a Pio? :)
0
2016. március 26., szombat 20:00
Kicsit még tág fogalom, amit megadtál, de az ún. "belépő szinten" nincsen ordítóan nagy különbség az ismertebb márkák termékei között, persze azért itt sem mindegy, hogy mire költi az ember a pénzét.

Mindkét említett cégnek vannak alsó kategóriás és felső kategóriás termékei, de összességében a kettő közül a Denon a "prémium" brand. Egyébként a Marantz márkát gyártó vállalattal közös.

A Pioneer pedig már 2 éve az ONKYO tulajdona, így éppen emiatt - bár nagy rajongójuk vagyok -, már nem azt vennék. Számos termékvonalon megfigyelhető, hogy bár a márkanevet külön viszik tovább ez a Pioneer már "nem az a Pioneer".

Első körben azt kell eldöntened, hogy az erősítő + hangfalpár + lemezjátcó/CD lejátszó trióra - beleértve a szükséges minőségi kábelezést - mennyi pénzt vagy képes és hajlandó elkölteni. (Együtt, vagy komponensenként.)

Az ugyanis eleve behatárolja a lehetőségeidet.

És még ezen a szinten is számít azért, hogy milyen zenét hallgatnál rajta, filmekhez is használnád-e, stb.

Érdemes olvasni a fórumokat, teszteket, én például az AV-Online bemutatóit előszeretettel szoktam böngészeni.

És nem feltétlenül csak a "köztudatban élő" márkák közül kell választani. (Bár én előbb vennék most YAMAHA szettet, mint Pioneer-t, vagy Denon-t.)

Ez a Cambridge Audio szett például szerintem ár/érték bajnok, ráadásul egy modern szobába remekül illeszkedő, letisztult, mégis ütős dizájnt kapott:
http://www.av-online.hu/hifi/cambridge-audio-topaz-am5-es-s30-illetve-s70-hangfalak-tesztje_1061/1

És ha az "5"-ös szériát nézem akkor a hangfalakkal és a kábelekkel együtt ~130.000 forintból megvan a komplett szett.

Ez a "NAD" is tutti kis cucc:
KÜLSŐ LINK
(Igaz, jelenleg ~105.000 forint az ára.)

Aztán az sem biztos, hogy egyetlen cég termékeiből kell összeválogatni a komplett szettet, mert van olyan, hogy adott erősítő egyes hangfalakkal nem úgy szól, mint másokkal.

Ezek mellett szól még az is, hogy azért különlegesebb egy ilyen komponenselből felépített, "válogatott" hangrendszer, mint a bármelyik nagyáruházban kapható "buy & take" SONY/PIONEER/ONKYO/stb. szett, ami 10 másik ismerősöd lakásában is megtalálható.

Amennyiben budapesti vagy, úgy szerencséd van, mert egy rakás bemutatótermet találsz, ahol meghallgathatod "testközelből" a berendezéseket, összeállításokat, ráadásul szakértők segítenek a neked legjobban megfelelő szettet kiválasztani.
0
2016. március 24., csütörtök 23:18
Arra gondoltam, hogy jövőre kéne itthonra egy sztereo hifi rendszer. Amik között vacillálok az a Denon és a Pioneer. A kérdésem az, hogy úgy általánosságban van köztük különbség? Mondjuk valószínűleg a legolcsóbb, alap cuccokat fogom tudni megvenni, tehát mondjuk a belépőszinten, van köztük bármilyen szakmai szempont ami elbillenti a mérleget? Egyelőre a Pionner felé hajlok de csak mert kurva jól néz ki... Viszont a Denont valahogy "jobb" márkának érzem, bár semmit nem tudok róla csak valahogy így mélyen belül van egy ilyen érzés...
0
2016. február 3., szerda 10:04
Köszönöm, szétnézek ezen az oldalon is.
0
2016. február 3., szerda 10:03
Szia!

Tudom, hogy ott 110 voltos a hálózat, ezt bekalkuláltam. De lehet kapni itthon is feszültség konvertert. Ha A régiósat vennék, akkor vennék hozzá ilyet.
0
2016. február 3., szerda 3:05
Esetleg nézz körül itt: http://www.world-import.com/region_free_blu_ray_DVD_players.htm

A leírásuk szerint ők szállítanak Magyarországra is, ráadásul élettartam garanciát vállalnak a régiófüggetlen működésre. (Ami lefordítva kb. annyit jelenthet, hogy jó eséllyel nem kell tartani attól, hogy mégsem régiófüggetlen a lejátszó. Ha ez történik, vissza kell küldeni nekik.)

A szállítási költség a megrendelés értékétől függ, és nem olcsó. Nagyon nem. Viszont expressz, és tartalmazza a "tracking" szolgáltatást, és a biztosítást is.
0
2016. február 2., kedd 18:23
Szia,
Az USA-ban 110 voltos hálózat van. Szóval ezért nem szállítanak Európába.
0
2016. február 2., kedd 9:24
Segítséget szeretnék kérni. Halódik a mostani BD lejátszóm, ezért másikat kell vennem. De ha már újat veszek, akkor olyan kellene, amivel A régióst is le tudok játszani. Vagy arra gondoltam, hogy veszek a német Amazonról valamilyen régiófüggetlen lejátszót, vagy pedig vennék itthon egy B régiósat és Amerikából egy A régiósat mellé. De néztem az amerikai Amazont, ők nem szállítanak ide hozzánk elektronikai cikkeket. A kanadai sem. Tehát valahonnan máshonnan kellene rendelnem, ha úgy döntenék, hogy két lejátszót veszek. Tud valaki közületek olyan webáruházakat mondani, ami árul A régiós lejátszókat és szállít is hozzánk?

És mit ajánlotok? Inkább vegyek külön egy A régiósat és külön egy B régiósat, vagy pedig vegyek egy régiófüggetlen lejátszót?
0
2016. január 3., vasárnap 18:18
Nem vagyok otthon a témában. Én egy ilyet vettem nemrég: http://microstore.hu/index.php?route=product/product&product_id=7507
De ez nem fér bele 20eFt-ba.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2016. január 3., vasárnap 16:06
Jobban belegondolva nem is kell blu rayt lejátszania ,arra ott a ps.
Tehát akkor média lejátszó.
Mik jöhetnek szóba kb 20ezer forintig?
0