Nekem egy Sony 725-ös DVD-m van. Másfél éves. Gyönyörű kép, kiváló hang, halk működés. Sok kimenete van (S-Video, RGB, Komponent, Kompozit - 5.1 analóg, Koax, Optikai. Rengeteg funkció (képminőség szabályzó, bitráta mérő, háttérkép mentése, képernyővédő stb.).
A másfél év alatt kb. 80 filmet raktam bele és eddig kettővel volt gondja, a már legendás U-571-el és a múlt héten a Mézgával.
Soha nem bántam meg, hogy megvettem, sőt ha veszek egy másikat akkor is Sony-t fogok venni mert amely ismerősömnek Sony-ja van az csak dícséri. Az igaz, hogy nem játszik írott lemezeket és mp3-at, de ez a feature nem nagyon hoz lázba.
Az erősítőm Sony 830-as. Az ok rendkívül prózai: nem tetszik a többi. Egyedül a Yamaha A1 ami még izgatta a fantáziámat, de az akkor nagyon drága volt. Ez a készülék is másfél éves, soha nem volt vele gondom. A hangjával nincs különösebb bajom bár elismerem, hogy van nála jobb. Nagyon sok szolgáltatás jellemzi, teljesen precízen be lehet lőni vele a hangfalakat, hogy adott szobában a lehető legjobb hangzást lehessen velük elérni.
A hangfalaim a Tannoy MX szériából kerültek ki. Sokat gondolkoztam a B&W S2-es szérián, de végül a szoba mérete és az ár egyértelműen a Tannoy mellett szólt. Nagyon kellemes hangja van, szép egyértelmű teret alkot és még külcsinre is baba (bár a szürke hangfalhálót feketére festettem). Egy hátránya van, hogy szélsőséges mélyhangokat nem nagyon bírja ezért egy mélnyomó mindenképp ajánlott. Sajnos a hátsó hangfalak nincsnenek a kellő magasságban ha valaki tud 100cm magas hangfalállványt azonnal jelezze.
És végül a TV. Hosszas, mondhatni nagyon hosszas tűnödés után maradtam egy képcsöves TV-nél. Gondolataim között szerepelt projektor és projektoros TV is, de végül beláttam, hogy akkora szobában amekkorában és nézem egyrészt felesleges, másrészt a képminőséggel sem voltam kibékülve. A képcsöves TV-k között először a flat képcsövesek között keresgéltem. Beláttam, hogy egyrészt -már bocsánat- de szarok, másrészről nagy részük a kialakítás miatt elképesztően ronda. Így maradtam -talán a legjobb választás mellett- és vettem egy Loewe Xelos-t amely 16:9-es képarányú. Abszolút elégedett vagyok vele.
Remélem elég sokat írtam :-)