Keresés

Sony, JVC, Onkyo, Panasonic????

2015. szeptember 11., péntek 1:29
Sajnos csak most tapasztaltam, hogy a Google beszüntette a Youtube elérését a Sony lejátszókon és TV-n is. Ez elkeserítő dolog, nem értem az okokat. Még szerencse, hogy Xbox-on működik. :)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2015. február 5., csütörtök 10:27
creeper,
tudom, hogy lassan már egy éve, hogy kerested a megoldást.Az is lehet, hogy meg is találtad azóta.
Nekem se mindig százas. A TV minden bekapcsoláskor figyelmeztet, hogy a hangszórói be vannak kapcsolva, így nem működik az ARC funkció.
Ha bekapcsolom az erősítőt hozzá és mégsem kóser, akkor az erősítő ki-be kapcsolása után működik, vagy, ha az sem akkor meg TV vált automatikusan egy kis idő múlva. A némítás van mikor segít.
Néha görcsölésnek tűnik.
Remélem tudtam segíteni.
0
2015. január 27., kedd 11:46
A Panasonic mellé hagy szóljak valamit.

1 év után elromlott a lejátszó, utánaolvastam, 1 év teljes, +1 év eszközgarancia (vagyis a javítás díját ki kell fizetni).

Szomorúan beballagtam a szervizbe, azt mondták ne aggódjak, meg szokták javítani ingyen a második évben is, még ha nem is lennének kötelezve rá.

Így is lett...
0
2014. március 20., csütörtök 21:53
Feladom, papíron mindkét oldalon rá van állva minden, mégis kuss van, úgyhogy le van szarva, veszek még egy optikát, hely van neki, aztán majd azon zümmögnek a tévés tartalmak.
0
2014. március 19., szerda 20:20
Akkor a haverod jobb ARC. :)
0
2014. március 19., szerda 14:32
Nálam megy, igaz nekem a Pio-m sajnos nem ARC képes, így külön opticai kábelen megy a hang.

De amikor haver Marantz-a volt nálam, azzal működött az ARC.
Biztos, hogy minden jól van beállítva erősítő meg a tv oldalon is?
SuperHeRo
0
2014. március 19., szerda 14:11
Senki nem lövi ki a tévé hangját az erősítő rendszerére? Vagy mindenkinek flottul ment rendben?
0
2014. március 17., hétfő 8:49
És így már működik is!

Más: ez az Audio Return Channel nekem nem akar összejönni. A tévé tudja, az erősítő tudja, az előbbinek az ARC-cal megjelölt HDMI nyílásából gyön ki a kábel, az erősítőn természetesen a megfelelő csatlakozás az aktív, a tévén pedig előzetesen kiválasztottam, hogy a hangot egy külső erősítőre lője. Mi a valag lehet?
(Ugyanakkor optikai megoldással itt is megy a dolog, csak úgy vagyok vele, ha már így is tudnia kéne, akkor nahátna.)

Vannak ötletek?
0
2014. március 12., szerda 18:30
Sajnos nincs mit.
0
2014. március 12., szerda 17:57
No, ilyesmit a lejátszó menüjében (vagy azon túl) sehol nem lehet beállítani, ezért arra gyanakszom, mivel direkt a tévére kötve is csak képet lő ki, hangot nem, a készüléken a HDMI csatlakozás gyárilag nem képes a hang továbbítására. Az analóg hangcsatlakozás viszont működik, ebből kiindulva a digitális optikai kimenet is, szóval veszek egy optikai kábelt, aztán remélhetőleg ugyanott vagyunk. Kösz a tippet!
0
2014. március 12., szerda 12:47
A kutya meg a macska, köszi, ez látatlanul is jó tippnek tűnik! Előbb dobtam volna ki, minthogy erre gondoljak. No délután kiderül. :)
0
2014. március 12., szerda 12:30
Az én lejátszóm beállításai között van egy olyan konkrét választási lehetőség, hogy a HDMI vigyen-e hangot is. Nézd meg a kapcsolódási/összekötési beállításoknál!
0
2014. március 12., szerda 9:46
Egyébként tegnap este egy másik HDMI-csatornán keresztül megpróbáltam a régiófüggetlenített DVD-playeremet az erősítőhöz csatlakoztatni, de ha tótágast állok, akkor sem akar hangot kiadni magából. Képet meg igen. Olyan nincs, hogy HDMI-kapcsolat a képre létrejön, a hangra meg nem. Az erősítő csatornája mind jó, a kábel jó. Ma megpróbálom közvetlenül a tévéhez csatlakoztatni a lejátszót, ott kiderül, hátha ő maga némult meg, a disznaja. Pedig már azon kezdtem gondolkodni, optikai kábellel erőszakolom őket össze, de a macska rúgja meg, a HDMI, ahogy az EDigitalos fickó mondta, olyan, mint az asszony, vagy a hurrikán: visz mindent. Esetleg ha kósza tipp bevillan, szívesen fogadom.
0
2014. március 12., szerda 9:26
Köszi!
Ezt most jó ideig nem tervezem cserélni. :)
0
2014. március 11., kedd 18:53
Gratula a cucchoz.
Én is egy hasonló Yamahával kezdtem (Yamaha YHT-292).
Ha esetleg lecseréled majd a kis műanyag dobozokat idővel, ahogy én is tettem, akkor még egyszer csodálkozni fogsz a rendszeren, hogy hopp most még jobban szól. ;)Igaz csak most látom, hogy a szubod az passzív, így azt sajnos nem tudod majd a későbbiekben cserélni. :(
Én ezért is választottam olyan rendszert ahol aktív a szub, mert így tudom cserélni ha szeretném. Persze neked is csak akkor kell cserélni ha szeretnéd. :) Mert ha ez így jó akkor jó. :)

Minden film egy élmény lesz már az 5.1-ben. Én is újra néztem az összes régebbi filmet amik tetszettem miután meglett a rendszer. :)
SuperHeRo
0
2014. március 11., kedd 18:11
Pioneer forever apám!! ;)
0
2014. március 11., kedd 17:53
Gratulálok a cucchoz! Sok jó mozit hozzá! :)

Látom, az LCD tipikus betegségét, a 400Hz-es képfrissítéshez párosuló szappanopera-hatást máris kiszúrtad. Nyilván megszokható, de én többek között emiatt maradtam a plazmánál. A passzív 3D viszont - a felezett felbontás ellenére - számomra szimpatikusabb, mint az aktív.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2014. március 11., kedd 14:18
Mindenkinek itt és a szomszéd topicban is köszönöm a sok segítséget, véleményt, hozzáértést, a hétvége óta ugyanis fokozottan boldog tulajdonosa vagyok egy 42LA690S típusú LG tévének, egy Yamaha YHT-196 hangrendszer kíséretében. A teljes péntek délutánom ráment a beszerelésre, de ezt a kötelességet nem esett nehezemre viselni. Meglepett, hogy a hangcucchoz egyetlen saccperkábé 15 méteres tömbkábelt mellékeltek (és igen, kaptam hozzá még a MM-ban, kösz a tippet!), úgyhogy bő félóráig csak vagdostam, méricskéltem és nyestem, de mondanom sem kell, bőségesen megérte. Az egy héttel korábban zsákmányolt Pioneer BDP-160K player kiválóan pörget mindent, amit csak lehet, nagyon megszerettük egymást, a cuccok eddig fantasztikusan dolgoznak össze. A legfajentosabb, hogy a DVD-k is nagyszerűen mutatnak (a Titanicról, ha nem tudnám, hogy én magam tettem be DVD-n, HD-anyagnak gondolnám, bár ez a kiadványt is minősíti), vagy fogalmazzunk úgy, sokkal, de sokkal kevésbé ocsmányak, mint ahogy számítani (sem) mertem rá, így távolról sem kell kékre cserélni a standard felbontású anyagaimat (azért egy Godzilla, Resident Evil 3, Doom meg néhány ilyen butaság, plusz a Mad Max átesik majd az upgrade-en előbb-utóbb: itt köszönöm meg azoknak is, akik a lemezkritikákban, illetve a filmek saját topicjaiban kitértek például a hang brillírozására). A 3D-t eddig csak belepillantás szintjén teszteltem - bár a passzív technikából adódóan papíron feleolyan szép képet kéne kapnom szemüveggel, mint anélkül és a boltokban láttam is a polarizáció miatti csíkozódást, itthon egyszerűen ragyogó a kép feleakkora felbontásban is, nem is értem. Próbálnék hibát keresni benne, de komolyan nem megy, le vagyok nyűgözve. Az Underworld 4, a Halhatatlanok, a Dredd és természetesen a Piranha :) egyes jeleneteit vizslattam térhatással és ámulatba ejtően működik a cucc, megkockáztatom, nekem még a moziban is jobban összeáll a dolog, az Avatartól pedig konkrétan be kell szarni - úgy ottmaradtunk a tévé előtt annál a jelenetnél, amikor a kíváncsi Sullyt a növénypattogtatás után megfuttatja, majd megúsztatja az a színes orrszarvú, hogy közben a macska kis híján megdézsmálta a konyhában rotyogó halászlét. A Hugo-t meg a Gravitációt még nem mertem betenni, "félő", hogy aznapra nem volna egyéb program. Húzós hétvégém miatt eddig két rövidebb, egyszerűbb film pörgött le teljes egészében BD-ről: Dwayne Johnsonnal a Rohanás, ahol az akciójelenetek elég konkrétan megszólalnak, a remekül kikevert térhangzáson túl működik a dinamika is, illetve a Hellraiser Anchor Bay UK kiadása, mely természetesen sokkal kevésbé brummogtat, viszont Christopher Young éteri muzsikáját még sosem hallottam ennyire élőnek és uralkodónak, a vonósok ragyogóan megtöltik a szobát (áááá, de jó lesz a ´22-es Nosferatu azzal a csodaklassz kísérőzenével!) plusz a film is sokkal gusztustalanabbnak tűnt, mint eddig bármikor. És mennyi, de mennyi apró, távoli nesz kerül így előtérbe, mely hagyományos módon eddig rejtve maradt előttem! Ja, a 400 Hz gyakoriságú képfrissítésből adódó folytonos mozgást még szoknom kell az eddigi 100 Hz-es tévé után, de azt hiszem, túl fogok tudni lendülni a dolgon. :)
Ja, a hangcuccot tegnap megpróbáltam nagybetűvel MEGSZÓLALTATNI, hogy tisztában legyek a határaival - nos, még fél kraftnál sem jártam (!), amikor már nem is az volt a szempont, hogy mit szólnak a szomszédok, hanem hogy nem tekerem tovább, mert egyszerűen szétrobban a fejem.
No de egy szó, mint száz, ki nem szarja le a technikát, a lényeg úgyis a film, illetve pontosítok, a film(szeretet) okozta öröm/extázis/mámor/eufória - ugyan ez eddig is megvolt, viszont ezekkel a körülményekkel (melyet a következő ötven évben nem kívánok lecserélni) vált számomra teljessé.
0
2014. március 6., csütörtök 12:09
Kösziköszi! A magától értetődő alternatívák eszembe sem jutottak. Illetve a kiszállítás sem volna lehetetlen opció végül is. Tulajdonképpen arról van szó, hogy az egyik csatornát körül kéne vezetni a fél szobán ergo elrejteni azért, hogy a macskák ne rágják szét a szabadon lógó vezetéket. :)
0
2014. március 6., csütörtök 10:40
Ha nem mindenáron boltot keresel előzetes pozitív tapasztalataimra hivatkozva azt mondom, nézz körül a vaterán, van egy-két egészen jó ajánlat, és kevesebb léből megúszhatod (ha ez szempont).
0
2014. március 6., csütörtök 10:36
Akár melyik MM.
De pl ezt a boltot ajánlom:
http://kacsa-audio.hu/HUN

Nagyon rendesek, ott helyben fel is szerelik neked a kábelt, amit kiválasztasz ha szeretnéd.
Valamint van lehetőség letét ellenében elhozni a kiszemelt példányt és saját rendszerben kipróbálni. Ha esetleg nem tetszik, akkor vissza viszed és vissza kapod a pénzt.

Szombaton sajnos nem sok házimozis üzlet van nyitva. :(
SuperHeRo
0
2014. március 6., csütörtök 9:35
Sebaj, ez közben tárgytalanná vált.

Új kérdésem van: ha tud valaki olyan lelőhelyet Pesten (akárhol), ahová bemegyek, hogy csókolom, x méter faszagányos minőségű hangfalkábelt kérek, de izibe, és miközben végiglapozok egy Glamourt vagy egy Joyt, máris a kezembe nyomják a madzagot és mindezt szombaton is megtehetem, akkor ne habozzon.
0
2014. március 5., szerda 9:44
No kérem! Van-e olyan kobak köztetek, akinek pont ilyenje van?

http://panashop.hu/items/details/40211/
Ha igen, mesélne pár szóban a tapasztalatairól?
0
2014. március 1., szombat 12:28
Gratula!
Üdv a klubban. ;)
Mondtam én, hogy jó kis lejátszó az a Pio. :)
SuperHeRo
0
2014. március 1., szombat 11:08
Talán az egyetlen terület, amin a Pioneer nem remekel, az a számítógépes BD-író-olvasóké. Míg régebben a DVD-íróikkal semmi gond sem volt, a Pio BDR-207D készülékem néhány hónappal a használatba vételt követően igencsak válogatóssá vált az írásra használt DVD-kkel szemben: bár kezdetben semmi baja sem volt velük, ma már kivétel nélkül elrontja a TDK-lemezeket, és jóformán csak a Sony-t és a Verbatimet hajlandó elfogadni. Mint utóbb hallottam, ezt a szériát amúgy is nagyon szidják...

Ettől még persze lehet kiváló márka a Pioneer, mindez csupán azt mutatja, hogy valószínűleg nem létezik egyetlen olyan gyártó sem, aki mindig minden területen tökéleteset alkot.
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0