Keresés

Mad Max trilógia (3 DVD) - Xpress Online Xkluzív (DVD)

2010. február 27., szombat 15:08
Lehet, hogy az öregedés is bejátszik, bár sok igazán idősként gondolkodóval/viselkedővel ellentétben nem zárom ki az újdonságokat sem, ennek a mostani 3D-s örületnek a hatására például úgy ugrándozok, mint egy gyerek, amikor bevillantják neki a bocicsokit. :)
most posts by TM
0
2010. február 27., szombat 14:47
nem a film, valóban, mi is változunk, ahogy írtad, meg a körülmények, megtagadni meg semmit nem kell, legfeljebb újra nézni, vagy meghallgatni, mert jöhet a csalódás :D :D
mégis vannak filmek, amik ugyanúgy lekötnek, vagy "izgalommal" töltenek el ha megnézem: a dolog, vagy alienek, keselyű 3 napja stb.

de ahogy asszem írtam: az ember öregszik egyre nagyobb nosztalgiával tekint vissza a múltra :D

0
2010. február 27., szombat 14:06
Én meg későn kezdtem úgymond "komolyabban" gyűjteni filmeket és hát a Mad Max dobiról enyhén szólva lecsúsztam, úgyhogy én most duplán örülök az új szinkronos megjelenésnek talán...
Legalábbis mindig imádtam ezeket a filmeket :) Emlékszem arra, mikor még kicsi voltam és HBO-n ment valamelyik Mad Max film reklámja, de akkor még nem nézhettem meg :) Aztán később végül is sorra került a megtekintés... A harmadik film látványvilága kicsit giccses vagy nem tudom hogy fogalmazzak. Ennek ellenére az is tetszett, de főleg a sivatagos részek jöttek be... na mindegy, várom már a névnapomat :D
0
2010. február 27., szombat 13:59
Viszont erről nem a film tehet, mert az 20-30 vagy akárhány éve olyan, amilyen így ha akkor tetszett, bizonyára lehet benne valami "jó". Hogy mindannyian változunk? Ez igaz, de ezt nem kérhetjük számon egy változásra képtelen alkotástól. Ezért aztán én az ilyen régi emlékeket felidéző újbóli találkozáskor próbálok visszalényegülni abba a mivoltomba, amikor az a film, zene, könyv, vagy bármi más okozta az eufóriát. S mivel ez a megoldás nálam bevált, nem kell megtagadnom se Halász Juditot, se Modern Talkingot, se a Szerelmes szíveket, ahogy nem ciki a The Cure a Sex Pistols, vagy mittomén az Idesüss!... azaz semmi. Mind egy egy lenyomata az életemnek, amire jó visszaemlékezni. A Mad Max-et Kaposváron láttam a 80-as évek végén és ha rágondolok, mennyire összerándult a moziban a gyomrom attól, hogy az addig nem látott erőszak belevágott az arcomba, még most is borzongás fog el, most is felszisszenek , amikor a láncon lógó végtag bevillan, és most is drukkolok Gibson nőjének, hogy fusson el a veszély elől. Ezek így megmaradtak bennem, és hálistennek sok más esetben is működnek. Ezzel együtt elhiszem, hogy másnál meg máshogy van, s náluk minden tapasztalás agyonvág egy korábbit, ami miatt a tegnap érdekessége ma már uncsinak számít, én úgy érzem, hogy jól elvagyok így a bőrömben, úgyhogy emiatt aztán örülök, hogy jön a Mad Max, mégha a feliratos díszdoboz, melyet Dömitöl kaptam, régóta itt figyel a polcon. Nem, nem mikróztam meg! :)
most posts by TM
0
2010. február 27., szombat 12:54
filmekkel, így madmax-szel kapcsolatban is: anno, jó volt, szép volt, de nem érdekelne, hogy megnézzem még egyszer.

sok filmmel van így az ember, hogy csalódást okoz(hat), mert az emlékekben másképpen él.

jártam már így nem egy filmmel, sőt, amire azt gondolná az ember(kereskedelemben), hogy jól fog fogyni, mert úgy emlékezett, hogy "jó" filmek azt kell, hogy észre vegye, nem igaz.

0
2010. február 27., szombat 12:17
valóban nem jelezték....
0
2010. február 27., szombat 12:16
aztán (késő) du., meg egy másik, amiben meg a beszállító kérte, hogy vegyék le az online kínálatból, ahol fent van :)
0
2010. február 27., szombat 1:41
Igen észre.De akkor meg jött egy őrült gülüszemű tudós meg egy kölyök egy repülő Delorian-nel.Mozgalmas este volt. :)
0
2010. február 27., szombat 1:28
:-))  Aha. A rendőrök meg elengedtek, mikor megállítotak: azt mondták, akik 140 km-t képesek voltak eljönni kismotorral, azoknak nem veszik el a jogsijukat, mert valahogy haza is kellene jutni... :-)

Utánna már nem volt több Madmax karika... :-)) Biztos észrevetted.. :-)
0
2010. február 27., szombat 1:24
Na basszus!Akkor Ti voltatok azok????  :)
0
2010. február 27., szombat 1:19
"a jövőben a híg lével rendelkező, de olcsó húsra kell berendezkednünk"

Ez sajnos így van... Pl. mondjatok nekem  az elmúlt egy-két évből olyan hazai megjelenést, amin volt DTS...

Mad Max-re visszatérve. Én az első dobozt 13000-ért vettem még anno, amiben a három feliratos film volt. Akkor annyiért is el lehetett adni - olyannyira, hogy évekre hiánycikk lett. De most ez a kiadás is kell, mert az első film az abszolút kedvenc nálam, s mivel a nyolcvanas évek közepén imádtam a szinkronját (  "Nem magadért teszed. Értem!! - Trancsír ") ezért így lesz teljes az összkép. Abban a digiben, amit RaptorZ készített. Elég limitált kiadás lesz ez így... :-))

85-ben Szombathelyről kismotorral voltunk nyaralni Balatonfenyvesen, két Simsonnal meg egy Jawa Mustanggal, és a nyaralás egyik legnagyobb élménye volt, hogy a kertmoziban nemtudoménhányadszorra újbókl megnéztük a Mad Maxet... Utána meg húztuk a gázt ezerrel Balatonfenyves utcáin... :-)))

0
2010. február 27., szombat 0:53
"Akik a mostani ár-kánaánnak örülnek..."

...azok számomra szimplán a totálisan balfasz kategória, és nem szépítem, soha nem is tettem, mert nincs hova. Aki meg köpködni kíván, az először takarítsa le a vajat a füle mögül.
0
2010. február 27., szombat 0:40
Nem várod meg, amíg a háromezer forintos kedvenced hatszáz forint lesz. Csak ennyi, semmi több.
Mondjuk pont nem te vagy ez a fajta (az ilyen vagy sunnyog vagy kétpofára osztja az észt és sütőlapáttal vágna szájba), de van helyetted bőven, aki "gyűjtőnek" meg nem tudom én minek titulálja magát, közben négy számjegyű összeget DVD-ért bruhaha, de azért legyen már digipak és különben is holvannakazextrák.

És ebből van már több.
0
2010. február 27., szombat 0:01
De akkor hova tűntek ezek a vevők?Akik régen áldoztak a DVD-kre?Meghaltak?Vagy elegük lett abból hogy mindig rácsesznek a kiadók hülye árpolitikája miatt?Meg akartam venni a Lesz ez még így se című filmet,de valami miatt nem sikerült.Talán egy hete belebotlottam a Funny box/vagy mi volt a címe/ gyűjteménybe és két másik filmmel együtt megvettem 990-ért.Most akkor ez egy elítélendő dolog?Tovább kellett volna keresgélnem,hátha találok valahol 5000-ért egy példányt?Mit kéne végre tennem,hogy ne Én legyek a patkány,ne Én legyek a piac tönkretevője a kiadó és a forgalmazó szemében?
0
2010. február 26., péntek 23:52
A Rainy Sunday dobozokban összecsomagolt filmek eredeti ára egyenként volt 5-6000 forint a megjelenéskor, amikor még létezett magyar DVD-piac. Azért készülhettek el ezek a kiadványok úgy, ahogy elkészültek, mert voltak még akkoriban olyan vásárlók, akik a minőségi kiadásokért hajlandóak voltak pénzt áldozni.
A Bourne-filmek sem jelenhettek volna meg a ma ismert specifikációkkal és kiszerelésben, ha nem lehetett volna az eredeti megjelenési időpontjukban tisztességes mennyiséget eladni észszerű áron. Egy 390-990-es piacra nem gyárt egyik nagy stúdió se DVD-t, ezt tisztán látni a mostani kínálaton. Kivétel nélkül csak olyan jó felszereltségű, korrekt kiadványokat lehet 990 forint alatt megvásárolni, amelyeket egykor a normális árkategóriában is el lehetett adni gazdaságilag értékelhető mennyiségben. Senki ne ringassa magát abban a hitben, hogy ezen az árponton kigazdálkodható normális paraméterekkel egy-egy új kiadás. Akik a mostani ár-kánaánnak örülnek, azok annak örülnek, hogy nem volt igény a normális minőségre Magyarországon reális áron, és a jövőben a híg lével rendelkező, de olcsó húsra kell berendezkednünk. És nem, 2010-ben egyáltalán nem jó, hogy 3 filmet annyiért kénytelen adni a kiadó, amennyiért 10 éve, alacsonyabb életszínvonal és költségek mellett egyet adott. Ráadásul akkoriban ezres nagyságrendben lehetett eladni a DVD-ket, most egy Mad Max esetében országosan százas darabszámokról beszélünk, tehát az is csoda, hogy egyáltalán megjelennek még ezek a filmek.
0
2010. február 26., péntek 23:37
"Mad Max ráadásul régi trilógia, sokan ismerik, még többet is el lehetne belőle adni,"

ja, úgy mint a Rémálom filmekből. annak a frencsájznak is "ANNYI", de "ANNYI" rajongója volt, hogy a kutyának sem kellettek a filmek 3000-ért csak 700ft-ért!

akik szeretik ezeket a filmeket ne fanyalogjanak már minden szaron, hanem örüljenek, hogy megjelenik. már az is nagy szó, hogy jön a 3 film és ha csak minimálisan is és csak dobozban, de akkor is megjelenik. aztán majd egy fél-egy év múlva meglátjuk, hogy mennyire volt ez tényleg limitált számú megjelenés...
0
2010. február 26., péntek 23:18
Ez három film három film árán... 6 rugó a trilógiáért teljesen jó. Egy gyűjtődoboz nem lenne sok három tokkal. Nem hiszem, hogy a kiadót földhöz verné ez a költség. Azt, hogy sóherek, nehezen lehet a piac állapotára fogni. Mert mégis ki lehet adni más filmeket gyűjtődobozban jó áron. (pl. Rainy Sunday Box is ilyen volt: 4 ezerért 3 akciófilm, ami akcióban volt 2000!!! de említhetném a Bourne trilógiát is, ami ugyancsak nem volt egy túl nagy összeg három jó kis akciófilmért. Mad Max ráadásul régi trilógia, sokan ismerik, még többet is el lehetne belőle adni, mint egy Bourne dobozból)
0
2010. február 26., péntek 22:57
Ezért nem kéne itt felháborodnia senkinek a kiadások milyensége miatt, mert vannak ilyen tehetséges emberek, mint Te, akik alternatívával szolgáltok a nagy kiadók filléres megjelenése helyett!

0
2010. február 26., péntek 22:17
Egy szép digipack lenne igazán stílusos, de az lassan csak álom a magyar piacon... vagy mégsem? :)

0
2010. február 26., péntek 20:02
De lehetett volna, ha ezen a piacon még eladható lenne három film három film árán.
0
2010. február 26., péntek 19:37
mármint, h a három külön álló Mad Max kiadvány egy gyűjtődobozban. Az talán pofásabb lenne. Mindegyiknek szép belső borító...  (persze az már luxus lenne)
0
2010. február 26., péntek 19:34
Én azért sajnálom, h külön nem jelennek meg a részek mert (a magam részéről) pofásabbnak tartom ha a filmnek van saját külön borítója. Tényleg gyűjtő doboz nem lehetne esetleg?
0
2010. február 26., péntek 19:24
Jó, hogy megjelenik!

Csak egy ekkora kultfilm gyűjteményes kiadása stílusosabb borítót érdemelt volna.

Persze, ettől függetlenül még kell.
0
2010. február 26., péntek 18:31
Berendelve!
0
2010. február 26., péntek 18:25
Azért legyünk őszinték, a Rémálom filmek kapcsán több dolog is balul volt megtervezve. Amúgy szerintem nem rossz ötlet, hogy csak az első részt adják ki külön, a többi pedig együtt kapható csak. A gond csak az, hogy a Mad Max azon sorozatok sorát gyarapítja, ahol a második rész jobb, mint az első:)

Berendelve:)
0