Keresés

2010. május 19., szerda 21:56
megnéztem volna mikor az mm-esek számlát kérnek a tacskóban 50 db. avatar dvd-ről, mikor maximalizálva volt a megvehető mennyiség, mert nem hiszem, hogy sajár zsebből intézték.
0
2010. május 19., szerda 20:51
Gratula. Kár, hogy nekünk nem jut majd belőle semmi.. :-(
0
2010. május 19., szerda 20:51
Aha, értem. Nem baj, ha minden igaz, szereztem néhány millát az országnak. :)
0
2010. május 19., szerda 20:44
Neeeemm. Őnála nem lett volna  akció! Csak mivel látta a szomszédban, inkább ő is levitte délelőtt az árat. Aztán rájött, hogy ez tiszta bukta, így átment, megvettte a szomszéd készletét - így megszűnt az ok, hogy olcsóbban adja. Szóval nála nem volt meghirdetett 1990-es ár.
0
2010. május 19., szerda 20:43
Mivel ő nem fix időre és pláne nem előre, reklámújságban kinyomtatva hirdette az akciót, csupán a helyi hangosbeszélőn, ezért akkor módosította, amikor kedve szottyant hozzá.
most posts by TM
0
2010. május 19., szerda 20:41
Nálunk ment még hétfő délután is, gyakorlatilag a másodikként említett multi kisajátította magának az első által kitalált, de tök(él)etlenül kivitelezett akciót. A konkurencia készletére meg azért nem volt szükségük, mert előrelátóan, időben berendeltek sokat, így pontosan meg is kapták. BD-ből is volt vagy 30 darab, míg - itt olvastam - máshová mindössze egyet szállítottak.
Amilyen árréssel dolgoznak, abba belefért ez a reklám.
most posts by TM
0
2010. május 19., szerda 20:35
Átárazta az akció ideje alatt a nem akciós árra? Ejj, de derék! És ezt mindenki tűrte szótlanul, ahogy szoktuk? :)
0
2010. május 19., szerda 20:31
Az a bizonyos multi csak délelőtt adta egyesévell, délután már nem. Akkor ment át hozzá a másik multi, elhozta a 40-50 darabot, és rögtön megszüntette az általa is 1990-ért kitett árat, beárazta normális, 2990-es árra. Remélem, érthető voltam áruházak tekintetében - a szereplők uganazok, mint nálad.. Csak itt az akció délig tartott, nem három napig.
0
2010. május 19., szerda 20:27
*bejegyzésem ALAPJÁN
0
2010. május 19., szerda 20:27
Ez már csak azért is érdekes, mert az a bizonyos multi 1db-ban maximalizálta a megvásárolható mennyiséget, s (nálunk legalábbis) egyszerre nem is nagyon volt több kitéve a polcra. Egyik ismerősöm elől este elvitték a kirakott egy darab oéldányt, kérdezte az információt, hogy ilyenkor mi van, mire azt mondták neki, hogy menjen másnap reggel hatra, adigra tesznek ki másikat. :)) Úgyhogy ez a 3 napos akció nem sokat ért számukra. A filmekkel is foglalkozó kétbetűs elektronikai üzletlánc nálunk a multival egyidőben szintén akciózott, na ott nem volt felső plafon, tőlük elképzelhető, hogy begyűjtötték más viszonteladók a leendő készletet.
most posts by TM
0
2010. május 19., szerda 20:26
Na jó, nem számítottam azt a tizenöt darabot, ami a té kiemelt, 1990 Ft-os akciója keretein belül érkezett. Megy is a levelem a Gazdasági Versenyhivatalhoz a Vásárlók könyvébe tett bejegyzésem a tisztességes piaci versenyhez való etikátlan hozzáállásuk miatt. Azaz négy napig tizenöt példánnyal akciót hirdetni... Remélem, kapnak néhánymillás bírságot, és meggondolják, mikor szivatják az InterComot. Meg az a néhány milla legalább itt marad az országban.
0
2010. május 19., szerda 20:20
Nálunk Kecskeméten két helyen lehet kapni néhány darabot: az egyiken 3490.- Ft-ért, a másikon 3790.- Ft-ért.

Slussz! A többi boltban, beleértve a multikat meg a szandrát, egy darab sincs, és nem is volt. Ezt hívom én teljes tökéletlenkedésnek. Én mondjuk itt veszem, nincs is ezzel gond, de ekkora ziccert kihagyni egy százezres városban egyszerűen luxus, és megmondom őszintén a legjobban a szandrára haragszom, mert a tehetősebb plázajáró vásárló (vagy aki nem akar kibumlizni a határba valamelyik multihoz) nálunk ott keresné. Mindegy, ha valaki kérdezi, én ezután is leginkább egy boltot reklámozok. :)
0
2010. május 19., szerda 20:06
Gondolom ezért se találtam én se egy darabot se anno belőle:)
0
2010. május 19., szerda 20:05
:D Tetszik az utolsó bekezdés. Élelmesek! :D :D
0
2010. május 19., szerda 20:00
Ma voltam egy áruházban, ahol beszélgettem egy ismerős eladóval... Alig van már nekik Avatar DVD-jük, ő 35000 legyártott darabról tud. Viszont a megjelenéskor az Intecom állítólag nem tudta kielégíteni az igényeket. 300 db heylett csak 180-at kaptak. Vélhetően tehát ha elfogy a most boltokban levő mennyiség, egy ideig nem is lesz kapható.

A dolog egyik pikantériája az, hogy állítólag a KunfgFu pandából, meg a Felből TÖBBET gyártottak, mint 30000 - van is belőlük mindenhol. Pont az Avatarból gyártottak csak 35000 darabot??

A másik (és ez érdekesebb): Köztudomásúan az egyik multi a megjelenés napján 1990-ért adta a DVD-t. Na most ez a másik multi, ahol én voltam ma, átküldte a dolgozóit, és felvásárolták az egyik multiból a 1990 ft-os lemezeket - megvéve így  a konkurrenciát. Ne képzeljetek sokat, mert az a multi, ahol először 1990 ft volt, kb 50 darabot kapott csak... De ugyanakkor még az egyik nagy könyves áruházlánc is tizesével vitte a 1990 ft-os DVDt. Persze az új helyeken már 2990-ért kerültek a polcra. Magyarország... :-))
0
2010. május 12., szerda 18:57
Látom, nagy a titkolózás az eladott darabszámokkal kapcsolatban...

Szóval a 30 ezer db feknire rárendeltek még egy kisebb mennyiséget, de ahogy jártamban-keltemben néztem, már a filmek nagyrésze fekni nélküli. Tehát vagy nem feknizték be az összeset, vagy már elfogytak a feknisek. Vagy már elfogytak... ;-)
0
2010. május 8., szombat 22:03
de nem 1,5 hét alatt! :)
0
2010. május 8., szombat 17:34
Hiszen korábban Jama is írta, hogy a Mamma Mia!-ból 50 ezer darab fogyott... De megosztok én is Veletek egy "kis" kulisszatitkot: az Üvegtigris DVD-ből a kettő összege fogyott el. Igen, 80 ezer db. Szegény hazai piacunk... :-O
0
2010. május 7., péntek 22:48
wow! máris elfogyott volna a 30.000 db feknis DVD? a minap bejártam pár multit és szinte néhány darab kivételével (4-5 max) egyik helyen sem volt már feknis kiadás belőle. érdekes.
0
2010. május 6., csütörtök 13:52
mármint kis méretben már megoldották.
0
2010. május 6., csütörtök 13:51
szvsz ha technikailag meg fogják tudni oldani és egyelőre nem  csak kis méretben, akkor még szemüveg se kell majd.
0
2010. május 6., csütörtök 13:47
„mégsem aratott soha átütő sikert”

Mint ahogy a a mostani technika sem fog. Ameddig kell szemüveg hozzá, addig csak mint érdekesség lesz.(már látni vélem lelki szemeim előtt ahogy a házimozis és hifi újságokban megjelennek hamarosan a 3D szemüveg tesztek az új lcd-tévékhez... :) Aha, persze, ugyan már, nem ez lesz a jövő egész biztosan)
0
2010. május 6., csütörtök 12:51
Eztet lehessen külön is kapni? :-)
0
2010. május 6., csütörtök 12:21
A Pulfrich-effekt

Az ilyen módszerrel készült filmek agyunk tökéletlenségét használják ki, amennyiben a két szemünk előtt vízszintesen elhaladó képeknek a mélységét is érzékelni véljük a két szemünk közti szinkronizáció minimális csúszása miatt. Az effekt megvalósulásához nem is kellett más, mint egy sötét és egy világos lencséből álló szemüveg: amikor valami balról jobbra elhaladt, voilá: 3D! A módszerrel sokat kísérleteztek a 90 évek elején - például a Rém rendes család egyes részeiben és a Super Bowl szüneteiben -, mégsem aratott soha átütő sikert.
0
2010. május 6., csütörtök 11:43
Épp az hogy rendelkezik. Az oldalirányú mozgásoknál(amikor a kamerákkal körbekerülik a tájat, vagy a szereplőket) ugyanúgy látni(érzékelni) a 3D hatást mint a lentebb említett a Szafari 3D felvételeknél. De mint mondtam, ki kell próbálni a Nuoptix szemüveggel. Ha azokat ilyen szemüveg nélkül nézed, ugyanúgy lehet látni a képet mint egy hagyományos filmnél, nem lesz zavaró zagyvaság - mint pl. a Kémkölykök 3D-t használó Anaglyph-technikánál.
0