Keresés

Tombstone - Halott város (Blu-ray)

2010. április 14., szerda 21:18
Már nagyon várom a véleményed! Részben az alapján fogok dönteni, hogy megvegyem-e.
0
2010. április 13., kedd 13:33
remélem legkésőbb egy hét múlva már én is nézhetem. :)
0
2010. április 13., kedd 12:54
Nagyon jó volt újranézni ezt a klasszikust, főleg ilyen minőségben. Utoljára még akkor láttam mikor kihoztuk tékából kazettán:)
0
2010. április 13., kedd 11:48
Köszi a választ, előbb-utóbb én is rámozdulok.
0
2010. április 13., kedd 11:44
Igen, van rajtuk magyar felirat.
0
2010. április 13., kedd 11:41
Az extrák kaptak magyar feliratot?
0
2010. április 13., kedd 11:34
Nekem eddig is kellett. :)

"Ez latinul volt szívem.Ebből is láthatod ,hogy Mr. Ringo milyen művelt ember.Ettől még jobban utálom." :D:D
0
2010. április 13., kedd 11:27
Akkor most már nekem is kell :).
0
2010. április 13., kedd 11:10
Eddigi legjobb lemezem. A menürendszer is magyarosított, extra nincs sok, de szerintem épp elég.

Képminőség nagyon rendben van szerintem, tűéles, DNR-nek nyoma sincs, gyönyörű színek, néhány új kiadvány is megirigyelhetné, rosszabbra számítottam.

Hangrendszerem nincs, így a hangról nem tudok nyilatkozni, bár kétlem hogy gyenge lenne a DTS-HD:)

A szinkron az eredeti.

Remek kiadvány.
0
2010. április 13., kedd 10:43
Azután egyből írj, hogy milyen a képminőség. Köszi.
0
2010. április 13., kedd 10:42
Na most hozta meg a futár a filmet. Mindjárt megy is a lejátszóba:)
0
2010. április 13., kedd 0:46
Reneszánsz Ember is jöhetne.
0
2010. április 13., kedd 0:26
Másrészt hiába is vinnyogunk a Warner "butított" DVD-i miatt,vagyunk kb 200-an akik veszik őket.Menj be a Tescoba és nézd meg a 200 Ft-os papírtokos turkálók körül mekkora tömeg van(az meg tudjuk milyen filmekkel van tele).

Egy komolyabb külföldi kiadó helyében - külső szemmel - mit mondanál rólunk ?

Lobbizzanak minden eddig ki nem adott DVD címért,hogy párszáz filmgyűjtő örülhessen ? Hát nem fognak.Inkább örülhetünk hogy még adnak ki stúdiófilmeket itt.

Hazai Tombstone BD-ről én még álmodni sem mertem.Betudtam 100 százalékos külföldi rendelésnek.Szóval én minden szempontból örülök most neki,hátha még új szinkront sem kap,akkor leszek igazán boldog. :)
0
2010. április 12., hétfő 23:59
DE HA ugyanez a helyzet a VHS kontra DVD váltáskor játszódott volna le. :)

Tegyük fel:

A Tombstone kijött volna ,mondjuk 1998-1999 környékén DVD-n és lakossági VHS-en nem,az akkori hatalmas méretű VHS tábor akasztást rendezett volna az Intercomos fejeseknek.Pedig mennyi címmel megjátszották ezt akkoriban,hogy lakossági DVD-n kijött kazettán meg nem.De ez engem inkább ösztönzött a vásárlásra,ahogy másokat is világszerte ,nem véletlen terjedt el pár éven belül a DVD szabvány.

Jó tudom az más idő volt.Oké. :) Egy szalagos formátumot váltott egy lemezes,most más a képlet (bár egy minőségi HD anyag kontra DVD esetében ugyanaz a korábbi szakadék meglehet).De ahogy akkor is megindították bizonyos katalóguscímek bennem a váltást,ez most sincs másként.Szerintem másokkal sem.

Megmondom Neked őszintén:én símán megvenném úgy is most a Tombstone-t BD-n ,ha perpillanat nem lenne min lejátszanom.Ezt tartom akkora filmnek,igen.Valahol még örülnék is neki ,hogy egy - remélhetőleg - jobbat kapok,mert valljuk be az ejnyebejnyés Vista kiadásnál is látszik a Tombstone DVD-n már nem néz ki túl jól 2010-ben HDTV-n.

Mégha ezt  Te nem is fogadod el,de a kocka el van vetve és a DVD-nek szépen lassan bealkonyul...a VHS-nek is volt egy szép hosszú kifutási ideje,a DVD erre még ráhúzott ,de innentől (pár év) lassan le fog csengeni,ezt a folyamatot már nem lehet megállítani.Csak két dolgot tehetsz:vagy örülsz annak ha valamilyen hiánypótló alkotás kijön akár BD-n,amire hiába vársz sok éve,vagy kimaradsz és nem veszed meg.Más választás nem nagyon van.

Én inkább örülök neki,mert szívesebben veszek meg olyan címeket,amik még nincsenek meg DVD-n,mintsem 2-3 félét gyűjtögessek a polcon(persze pár kedvenccel azért teszek kivételt,mert azokból nem lehet elég:D).Lehet ő lesz az a bizonyos mozgatórugó,ahogy sok embernél anno DVD-n a Mátrix illetve a Gladiátor megjelenése indította el a nagy filmgyűjtő hullámot,ilyen filmekre pedig igenis szükség van.

Szóval inkább adjanak ki a jövőben hiánypótló címeket,ha csak BD-n tudják úgyis jó,de speciel nekem a Tombstone-al most egy hatalmas űrt fognak betölteni,mert nagybetűs ALAPFILM.Formátumfüggetlenül is az.
0
2010. április 12., hétfő 23:43
Igen, idáig kettő van; várjuk a folytatást!

Természetesen a Warner DVD-kről beszélünk.

DVD-s szemszögből nézve pedig szerintem tényleg szivatás - még ha jogi problémás / kavarodásos is - , hogy csak BD-n kapható... Vagy DVD-n is, de a BD tömve extrákkal... Az utolsó mondatodról pedig TM-mel éppen egy másik topicban diskurálunk... ;-)

Meg egy bambi.
0
2010. április 12., hétfő 23:18
"A DVD-s tábor leszivatása ott kezdődik, ahol írtam: egyes filmek nem jönnek DVD-n, csak BD-n"

Én 2 ilyen filmről tudok.

1. A jó  a rossz és a csúf.

A DVD-re pedig sajnos a mai napig nem kerültünk rá egyik országban sem.

2. Tombstone

BD-n BUENA forgalmazza ezért sikerült rákerülnünk,DVD-n Cinergi maradt erre nem fogunk ahogy a többire sem tettek rá minket.

A DVD minőség butítást én eddig maximum a Warner katalóguscímeken vettem észre,azért pld:a Sonys kiadványok még most is eléggé ott vannak.

De vissza a Cosmatos westernhez:

Nem látom az összefüggést ,hogy ez egy szándékos szívatás,miszerint vedd meg a Tombstone-t BD-n.A két formátum megjelenései nem függnek össze,ha tudnák pld Amerikában mennyi filmet forgalmaz más stúdió és hogy rengeteg itteni BD megjelenés ami európai (és itt mondjuk Sonys) náluk még mindíg nem kapható (mert ott lehet hogy a Universal,vagy más a forgalmazó),így ők is mondhatják hogy szívatva vannak.

De inkább ez arról szól,hogy hihetetlen nagy jogi kavarodás van a filmpiacon és Te mint a vevő,csak azt látod hiába várod a kedvenceidet,nem jönnek.Ebben nagy  konspirációt és szívatást nem látok.Egyszerűen rossz helyre születtünk,egy kis csóró országba,aminek kicsi a piaca,döglődik a kereskedelme,a filmkiadás eléggé visszafogottan működik ,kiadók jönnek mennek,csődölnek.

Ennyi.
0
2010. április 12., hétfő 23:07
Remélem, hogy az első sorodban feltett kérdés csak költői - hiszen ennek alapból / zsigerből nem így kellene lennie!

A DVD-s tábor leszivatása ott kezdődik, ahol írtam: egyes filmek nem jönnek DVD-n, csak BD-n, a DVD-ket pedig szándékosan lebutítják, mert nyilván azt gondolják a kis naívak, hogy majd megveszem helyette a BD-t. De mekkorát tévednek! :-O
0
2010. április 12., hétfő 23:04
Nem is csodálom,hogy a sok kiadásra váró film végül elsikkad a sok jogi probléma tengerében.

A Ragadozókat is hiába várom,ha már Val Kilmer. :)

Várok türelemmel,mást úgysem tudok,vagy egyszer megunom és szerzek egy magyar felirat mentest kintről.Mint sok más filmnél.
0
2010. április 12., hétfő 22:58
Kolléga:

A Tombstone DVD és BD változatai két különböző forgalmazóhoz tartoznak.Ebben mondd meg ,szerinted mi a szívatás ?

Ezer és másik ki nem adott cím van még,a legtöbb valószínű azért sem jelent meg,mert ezen a piacon párszáz vagy ezer címnél nem fognak egyikből sem többet eladni.Se DVD-n se semmi máson.Egyik kiadó sem fog lobbizni azért ,hogy "ugyan adjuk már ki a Willow-t a Vadak urát vagy akármilyen más kultfilmet".Mert nem lehet eladni.Minek ? Pár lelkes fanatikusért ?

A Tombstone - mégha régi alkotás - is valószínű azért jön ki most ,mert anno mozifilm volt.

A lebutított DVD egy más tészta.Az nem korrekt dolog,nem mintha tehetnénk ellene.Maximum nem veszed meg.Nem mintha BD-n minden olyan fényes lenne,ne hegyezzük ki oda a dolgot ,hogy "jajj de jó a BD gyűjtőknek".Ugyanúgy megvannak a gyengébb kiadványok,ráadásul a DVD-hez képest méregdrágán.
0
2010. április 12., hétfő 22:35
Nem ez volt??? Akkor a lebutított DVD-kkel és a ki nem adott címekkel mi a cél?!?
0
2010. április 12., hétfő 22:31
De semmivel sem tartom korrektebbnek azt sem,hogy a Tombstone csak blu-ray-en lesz kiadva.A Cinergi katalóguscímeit DVD-n sürgősen pótolni kéne már.

Csak ez megint újabb jogi problémák háttere,nem a DVD-s tábor leszívatása volt a cél.Bár tény,hogy eléggé úgy jön le a dolog, de nyilván nem ez volt a cél.
0
2010. április 12., hétfő 22:28
Öööö nem várnai, hanem Vajna - hogy kapná be! :-D
0
2010. április 12., hétfő 22:27
Nem tudom BD-n kihez tartozik(lehet hogy arra még nem vette meg a FOX a nemzetközi forgalmazás jogát?),de Jama mondta,hogy egy csomó másik országban sem adták még ki a 3. részt BD-n,nemcsak itt nem.Gondolom újabb jogi probléma. :(

USA-ban és Németországban elvileg kijött díszdobozban mind a 4 DH film,szóval van ahol azért már megoldották ezt a problémát. :)

Persze tudom ez nem vígasz.
0
2010. április 12., hétfő 22:21
És akkor BD-n miért nem jön? Arra is lehet várnai majd vajon 10-15 évet?
0
2010. április 12., hétfő 21:40
Mekkora film ez. Tényleg kiadhatná az IC igazán!
0