DE HA ugyanez a helyzet a VHS kontra DVD váltáskor játszódott volna le. :)
Tegyük fel:
A Tombstone kijött volna ,mondjuk 1998-1999 környékén DVD-n és lakossági VHS-en nem,az akkori hatalmas méretű VHS tábor akasztást rendezett volna az Intercomos fejeseknek.Pedig mennyi címmel megjátszották ezt akkoriban,hogy lakossági DVD-n kijött kazettán meg nem.De ez engem inkább ösztönzött a vásárlásra,ahogy másokat is világszerte ,nem véletlen terjedt el pár éven belül a DVD szabvány.
Jó tudom az más idő volt.Oké. :) Egy szalagos formátumot váltott egy lemezes,most más a képlet (bár egy minőségi HD anyag kontra DVD esetében ugyanaz a korábbi szakadék meglehet).De ahogy akkor is megindították bizonyos katalóguscímek bennem a váltást,ez most sincs másként.Szerintem másokkal sem.
Megmondom Neked őszintén:én símán megvenném úgy is most a Tombstone-t BD-n ,ha perpillanat nem lenne min lejátszanom.Ezt tartom akkora filmnek,igen.Valahol még örülnék is neki ,hogy egy - remélhetőleg - jobbat kapok,mert valljuk be az ejnyebejnyés Vista kiadásnál is látszik a Tombstone DVD-n már nem néz ki túl jól 2010-ben HDTV-n.
Mégha ezt Te nem is fogadod el,de a kocka el van vetve és a DVD-nek szépen lassan bealkonyul...a VHS-nek is volt egy szép hosszú kifutási ideje,a DVD erre még ráhúzott ,de innentől (pár év) lassan le fog csengeni,ezt a folyamatot már nem lehet megállítani.Csak két dolgot tehetsz:vagy örülsz annak ha valamilyen hiánypótló alkotás kijön akár BD-n,amire hiába vársz sok éve,vagy kimaradsz és nem veszed meg.Más választás nem nagyon van.
Én inkább örülök neki,mert szívesebben veszek meg olyan címeket,amik még nincsenek meg DVD-n,mintsem 2-3 félét gyűjtögessek a polcon(persze pár kedvenccel azért teszek kivételt,mert azokból nem lehet elég:D).Lehet ő lesz az a bizonyos mozgatórugó,ahogy sok embernél anno DVD-n a Mátrix illetve a Gladiátor megjelenése indította el a nagy filmgyűjtő hullámot,ilyen filmekre pedig igenis szükség van.
Szóval inkább adjanak ki a jövőben hiánypótló címeket,ha csak BD-n tudják úgyis jó,de speciel nekem a Tombstone-al most egy hatalmas űrt fognak betölteni,mert nagybetűs ALAPFILM.Formátumfüggetlenül is az.