"okés jogos amit gondolsz, de sztem ha már megvan, akkor választható menü-vel is megoldhatták volna, nem?"
Mivel a "Seamless Branching" technológia Blu-rayen is adott így természetesen meg.De sok filmnél nem jelent meg a bővített/rendezői változat sem.pld: a közelgő Dűne és Nap könnyei HIDEF kiadásán is csak a mozis van.Attól még az sem csonkolt,mert azt láttunk elsőkkörben,vagy tényleg ne vegyünk meg semmit mert minden az. :)
"lásd: DarkCity, ott is valaki emlegette, hogy nem jó a rendezői"
Látod abból jobban bejött nekem is a mozis,úgyhogy az-az illető nincs egyedül a véleményével.Megvan a BD ,de csak egyszer néztem meg a hosszabb verziót.
" főleg ha szeretem a filmet, nézném ezt a Tombstone-t még 2 órával hosszabb verzióban is ;)"
A Terminátor sorozat egyik fő imádatom tárgya,de még abból sem tartom jónak a Cameron féle T2 speciális változatot,mert lassítja a filmet,nem teljesebbé teszi (SPOILER:tanítsuk meg Schwarzit mosolyogni ? ugyan már,felesleges sallang,akárcsak Miles-ék családi perpatvara a munkamánia miatt...),okkal kerültek a vágószobába azok a bizonyos később visszaollózott jelenetek.Azért mert valamit szeretek,abban a formában szerettem meg ahogy elsőkörben (esetleg még moziban) láttam.
Nem mindíg tesz jót valaminek ha megváltoztatják.Tekints vaskalaposnak én akkor is ragaszkodom a régi dolgokhoz a régi formájukban.Tudom hogy most ez az "Unrated/Extended,Director s cut" filmek kora,de osztom pár régi motoros véleményét miszerint sok filmhez nem tesz hozzá a rendezői vágás,sokszor inkább elvesz.Tisztelet annak a kb 10-15 kivételnek ami tényleg hozzá is rak,de sajnos a Tombstone sem ezek számát növeli. :)
"na de azért a stereo hang azért erős(lpl: predator is) , azért feltehetnének egy 5.1 újrakevert magyart is, nem?, a dts-ről nem beszélve, a HD-ről nem is álmodva!"
Egy 1993-ban készült szinkrontól beszélgetünk most,ami még az ősvideózás idején futott.Ha 5.1-ben kikeverik akkor mindenki azon akadna ki,hogy miért nem DTS.Ha DTS-be kerülne rá,miért nem TrueHD ,ha véletlenül meg az, akkor miért nem a jobb dts-HD MA ? Érted mire gondolok ? Egyszerűen már a kiadók sem tudnak senki kedvére tenni,mert már alapból támadva van a létező összes kiadvány.Az hogy drága szórakozás még egy dolog.De sok más ország sem kap jobb hangot,vagy max DTS-t mint mi (bár sok kiadványon is csak 768k-s van az meg olyan amilyen,ha már DTS akkor legyen a duplája).
Ha pár embernek ennyire fontos az újgenerációs hang,tessék a magyar felirat+ angol hang kombót választani,mert jelenleg azzal élvezhető.Erre nem tudok mást mondani,sajnos a szinkron még nem tart ott(lehet nem is fog,annak ellenére hogy pár kiadvány kapott ilyen hangot).
A Tombstone esetében nem kell csodákat várni.Kapunk egy régi jó kis szinkront és egy újgenerációs eredeti dts-HD-t,legyen ez elég.Másrészt más sem hiányzik mint hogy újrakeverjenek egy esetlegesen jó sztereó hangot és túlvezéreljék,köszi de inkább maradjon meg úgy ahogy van,mert agyon fogom nézni vele.Imádom.
Ringo:"Jól van te göthös.A pokolra küldelek !"
Holliday:"Szólj hogy mikor."
:)))
"persze drága, meg nincs kereslet, meg nem éri meg , meg nincs piac...ismerős, de így nincs értelme verni magát bárkinek is a blúréjre, hogy mennyivel különb egy dvd kiadásnál."
Ezek örök vitatémák és kérdések is maradnak.
A BD azért képileg még mindíg odateszi magát és az eredeti hangok is elég rendesen ki vannak már keverve (a legtöbb esetben lossless).Csak sajnos sok ember nem szeret olvasni,ők meg hiába is követelőznek.Az Angol a világnyelv,még a legtöbb külföldi kiadványon is elsőkörben az a lossless ,a többi másodrangú szinkron meg olyan amilyen.Örülni kell annak is,hogy egyáltalán adnak itt ki BD lemezeket ,most az egy dolog mennyiért (tekintve a komoly piacunkat).Ha az ára miatt nem veszi meg valaki,még azt is mondom jogos,de legtöbbször nem ez a kifogás.
Szóval Április hónap így vagy úgy ,de meghoz egy nagyon-nagyon régen várt klasszikust.Tombstone-ozás újra ezerrel. :))
Jester:
Javítottam az adatlapot.köszi. ;)