Keresés

Tombstone - Halott város (Blu-ray)

2010. március 12., péntek 13:11
csak szemet szúrt és itt a fórumon is sokan rosszul írják: egyelőre a helyes.
0
2010. március 12., péntek 13:10
"Egy 1993-ban készült szinkrontól beszélgetünk most,ami még az ősvideózás idején futott.Ha 5.1-ben kikeverik"

ebben persze igazad van, mert nem az eredeti hang, a technika 20 évvel ezelőtti mégis nagy jó 5.1-es hangot tudnak az amerikaiak csinálni monóból. igaz, a technika, meg fejlődött azóta 20 évet :)
0
2010. március 3., szerda 15:04
jogosak, főleg hogy te nem szereted a "újrafelvágottat" :P
nyilván nem értünk egyet, de most nem érek rá bővebben reakciózni, mert a dolog van :S
de valahol a kettőnk verziói közt van a megoldás
(aki meg hisztizik hogy csak 5.1, az mondjon egy filmet, ami dts-el jött ki az utóbbi időben: "Ha 5.1-ben kikeverik akkor mindenki azon akadna ki,hogy miért nem DTS.Ha DTS-be kerülne rá,miért nem TrueHD ", nem tudok sokat mondani, de lehet van... :P )
0
2010. március 3., szerda 12:17
Hát ez :-(
0
2010. március 3., szerda 12:09
Egyenlőre úgy néz ki, hogy nem.

0
2010. március 3., szerda 11:51
Tudom, nem ide illik a kérdés, de akkor végülis dvd-n nem fog megjelenni a film?
0
2010. március 3., szerda 11:24
"okés jogos amit gondolsz, de sztem ha már megvan, akkor választható menü-vel is megoldhatták volna, nem?"

Mivel a "Seamless Branching" technológia Blu-rayen is adott így természetesen meg.De sok filmnél nem jelent meg a bővített/rendezői változat sem.pld: a közelgő Dűne és Nap könnyei HIDEF kiadásán is csak a mozis van.Attól még az sem csonkolt,mert azt láttunk elsőkkörben,vagy tényleg ne vegyünk meg semmit mert minden az. :)

"lásd: DarkCity, ott is valaki emlegette, hogy nem jó a rendezői"

Látod abból jobban bejött nekem is a mozis,úgyhogy az-az illető nincs egyedül a véleményével.Megvan a BD ,de csak egyszer néztem meg a hosszabb verziót.

" főleg ha szeretem a filmet, nézném ezt a Tombstone-t még 2 órával hosszabb verzióban is ;)"

A Terminátor sorozat egyik fő imádatom tárgya,de még abból sem tartom jónak a  Cameron féle T2 speciális változatot,mert lassítja a filmet,nem teljesebbé teszi (SPOILER:tanítsuk meg Schwarzit mosolyogni ? ugyan már,felesleges sallang,akárcsak Miles-ék családi perpatvara a munkamánia miatt...),okkal kerültek a vágószobába azok a bizonyos később visszaollózott jelenetek.Azért mert valamit szeretek,abban a formában szerettem meg ahogy elsőkörben (esetleg még moziban) láttam.
Nem mindíg tesz jót valaminek ha megváltoztatják.Tekints vaskalaposnak én akkor is ragaszkodom a régi dolgokhoz a régi formájukban.Tudom hogy most ez az "Unrated/Extended,Director s cut" filmek kora,de osztom pár régi motoros véleményét miszerint sok  filmhez nem tesz hozzá a rendezői vágás,sokszor inkább elvesz.Tisztelet annak a kb 10-15 kivételnek ami tényleg hozzá is rak,de sajnos a Tombstone sem ezek számát növeli. :)

"na de azért a stereo hang azért erős(lpl: predator is) , azért feltehetnének egy 5.1 újrakevert magyart is, nem?, a dts-ről nem beszélve, a HD-ről nem is álmodva!"

Egy 1993-ban készült szinkrontól beszélgetünk most,ami még az ősvideózás idején futott.Ha 5.1-ben kikeverik akkor mindenki azon akadna ki,hogy miért nem DTS.Ha DTS-be kerülne rá,miért nem TrueHD ,ha véletlenül meg az, akkor miért nem a jobb dts-HD MA ?  Érted mire gondolok ? Egyszerűen már a kiadók sem tudnak senki kedvére tenni,mert már alapból támadva van a létező összes kiadvány.Az hogy drága szórakozás még egy dolog.De sok más ország sem kap jobb hangot,vagy max DTS-t mint mi (bár sok kiadványon is csak 768k-s van az meg olyan amilyen,ha már DTS akkor legyen a duplája).

Ha pár embernek ennyire fontos az újgenerációs hang,tessék a magyar felirat+ angol hang kombót választani,mert jelenleg azzal élvezhető.Erre nem tudok mást mondani,sajnos a szinkron még nem tart ott(lehet nem is fog,annak ellenére hogy pár kiadvány kapott ilyen hangot).

A Tombstone esetében nem kell csodákat várni.Kapunk egy régi jó kis szinkront és egy újgenerációs eredeti dts-HD-t,legyen ez  elég.Másrészt más sem hiányzik mint hogy újrakeverjenek egy esetlegesen jó sztereó hangot és túlvezéreljék,köszi de inkább maradjon meg úgy ahogy van,mert agyon fogom nézni vele.Imádom.

Ringo:"Jól van te göthös.A pokolra küldelek !"
Holliday:"Szólj hogy mikor."

:)))

"persze drága, meg nincs kereslet, meg nem éri meg , meg nincs piac...ismerős, de így nincs értelme verni magát bárkinek is a blúréjre, hogy mennyivel különb egy dvd kiadásnál."

Ezek örök vitatémák és kérdések is maradnak.

A BD azért képileg még mindíg odateszi magát és az eredeti hangok is elég rendesen ki vannak már  keverve (a legtöbb esetben lossless).Csak sajnos sok ember nem szeret olvasni,ők meg hiába is követelőznek.Az Angol a világnyelv,még a legtöbb külföldi kiadványon is elsőkörben az a lossless ,a többi másodrangú szinkron meg olyan amilyen.Örülni kell annak is,hogy egyáltalán adnak itt ki BD lemezeket ,most az egy dolog mennyiért (tekintve a komoly piacunkat).Ha az ára miatt nem veszi meg valaki,még azt is mondom jogos,de legtöbbször nem ez a kifogás.

Szóval Április hónap így vagy úgy ,de meghoz egy nagyon-nagyon régen várt klasszikust.Tombstone-ozás újra ezerrel. :))

Jester:

Javítottam az adatlapot.köszi. ;)
0
2010. március 3., szerda 10:48
OK :)))))
0
2010. március 2., kedd 23:26
okés jogos amit gondolsz, de sztem ha már megvan, akkor választható menü-vel is megoldhatták volna, nem?(Amerikai Gengszter dvd) mert valaki pl. azért vesz dvd-t (is) mert szereti ha nem látott rendezői faxságot nézhet :)  
sztem ezek passzolnak a filmekbe, teljesebb a kép, legalábbis nekem, eddig még talán sehol sem zavart meg (lásd: DarkCity, ott is valaki emlegette, hogy nem jó a rendezői, mert belekeveredett v mifene...phuuhhh, ne má)
ahogy gondolkodom, egyet sem tudok mondani, aminél zavarna , főleg ha szeretem a filmet, nézném ezt a Tombstone-t még 2 órával hosszabb verzióban is ;)
na de azért a stereo hang azért erős(lpl: predator is) , azért feltehetnének egy 5.1 újrakevert magyart is, nem?, a dts-ről nem beszélve, a HD-ről nem is álmodva! persze drága, meg nincs kereslet, meg nem éri meg , meg nincs piac...ismerős, de így nincs értelme verni magát bárkinek is a blúréjre, hogy mennyivel különb egy dvd kiadásnál. semmivel, max ha megvan a technika hozzá, akkor kb. ott érezheti magát a pa..szt filmgyűjtő, ahol a dvd megjelenés idején: jobb mint az avi v másolt film. jobb a kép(ha közelről nézem, távolról meg nem látszik), meg szebben buffog az angol (ha "leviszi a cucca") ennyi. teszem hozzá, ha áldozott a technikára rendesen! jójó tudom, hogy lázadok, meg felesleges, hisz ki van vesézve a téma már,csak amikor értelmetlenséget látok, mindig elkeseredek ;)
0
2010. március 2., kedd 23:13
Argento: A "három Wyatt testvér" igazából három Earp testvér.
0
2010. március 2., kedd 21:53
Köszi, így még megvevős is lehet! :)
0
2010. március 2., kedd 21:41
"BD stereo hanggal + valami vágott változattal"

Az nem vágott (andrew ez Neked is szól :D) ,hanem a 93-ban eredetileg bemutatott és VHS-ről is ismert moziváltozat.Ez a Theatrical cut.

Azok a plusz 4-5 percnyi jelenetek ,amik később kijöttek a THX-es DVD változatba illesztve egyszerűen nem passzolnak a filmbe.

SPOILER

Senkit nem érdekel jobban Wyatt narkófüggő felesége és a vszekedésük vagy ahogy Doc Holliday üldögél a verandán WTF ??? :(

SPOILER vége

Nekem a moziváltozat jelenti teljeset a filmből,azon nőttem fel,azt láttam nagyon sokáig,továbbra is azt preferálom,kb 2-szer néztem meg a későbbi "rendezőit" mire rájöttem,hogy egyáltalán nem tetszik,sokkal jobb a moziváltozat.

Ez esetben örülök nagyon ,hogy az jön.Mivel ez azt is jelenti,hogy a Forgách/Sörös moziszinkront szinte biztosra is vehetem.Halleluja. :)
0
2010. február 25., csütörtök 12:46
én ált. ami érdekel, jól megnézem, ha tudom.... már arra is gondoltam, hogy a rip a gyagyi v mókolt, de nem.... ezek ilyen lecsók... BD stereo hanggal + valami vágott változattal... nem is terjed amrikban sem, úgy ahogy szeretnék, pedig ott van piac :S
0
2010. február 25., csütörtök 1:46
4 kibaszott percet nem lehet még rátenni?
Ez nem VHS, a szentségit neki!
0
2010. február 25., csütörtök 1:45
Csak a amcsi amazont kell megnézni:

BD: 130 min
DVD: 134 min

ennyi.... újabb film, ami a boltok polcain marad a részemről... kapják már be!!!!
0
2010. február 25., csütörtök 0:30
ez jó oldal, kössz... de már elég volt, asszem jól elvoltam ma is ;)
na meg meggyőztem magamat ismét, hogy nem kell hd lejátszóra + br filmre gyűjtenem egyelőre :P
a full Hd monitorom vagy  tv-m meg kidobom, ezen szemcsés minden mint a rossebb :(
0
2010. február 25., csütörtök 0:25
aha kössz, meg is vannak... igen a dvd-s móka az rendezői, a BRrip viszont nem... mivel ezek ott nincsenek... na most már csak az a kérdés, hogy miért egyeznek a percek?mármint hosszra?
bár sztem itt csak én keveredek bele, szinkronos verzióját régen láttam, a thx-est néztem meg, ott meg nem vettem észre a plussz jeleneteket, nyilván :)
de ezek szerint sikerült kiadni akkor a sima változatot br-en? 129:31 BR, a "hasznos" képeknek a 125. percnél vége, a dvd ntsc 134:24, a "hasznos" képek pedig 129,5. percnél van végük: szóval a BR nem rendezői!
ha leszámoljuk a hibáimat + hogy nincs pal dvd-m, akkor is 4 perc a bővítés :D
0
2010. február 25., csütörtök 0:00
Itt összehasonlíthatod a moziváltozatot a Rendezői változattal !

http://www.movie-censorship.com/report.php?ID=2550

Bocs,nem tudok linket csinálni. :-P
0
2010. február 24., szerda 23:48
Ha ez segít, két konkrét példát tudok mondani a rendezői változat jeleneteiből: A 92. perc környékén, közvetlenül azután, hogy Kurt Russell az esőben áll véresen, Val Kilmer részegen a szobájában egy idézetet mond. Pár perccel ezek után van a másik. Russellék elhagyják a várost, erre Michael Biehn még be is szól nekik /"Érzed ezt a szagot, Bill? Mint amikor valaki meghal."/. Ahogy elhajtanak indul az új jelenet, amiben Kilmer egy istállóban elbúcsúzik a barátnőjétől.
0
2010. február 24., szerda 22:44
na most "jól" megnéztem, tekernem is kellett, és létezhet hogy a szinkron a rendezői változathoz készült? mert ugye ami nem hivatalosan megvan: az dvd- ntsc r1-re van ráokosítva, nem vált át, a BRrip sem vált és mindegyik annyi, 130(ntsc) ill. 124 perc a hdrip... mármint hasznos képkockával, stáblista nélkül! annyi különbséggel hogy a BR-en nem mondják hogy  készült az intercom megbízásából a mafilmnél, meg hogy Sörös Sándor, ...stb
az amcsi verzión meg nem tudom kideríteni, mik a kimaradt ill. plusz jelenetek...
valakinek valami okos dolog, esetleg tudja pontosan? ;)
látta ezt valaki amerikai moziban vágottan????? :O
0
2010. február 24., szerda 22:22
ez is igaz, de nmem kerek... én majd 990 ért veszem meg azokat a bd-ket, amikor kiforr, és azokon már HDdts fullmaster magyar hang is lesz :D  ezeket meg joglejártként fogják adni venni, vagy cserélni :P
0
2010. február 24., szerda 21:56
Szerintem a Mad Max-et is csak bd-n kéne kiadni, így talán  a sutyerák dvd  tulajdonosok áttérnének  a kék  faszságra! :)
0
2010. február 24., szerda 21:14
azt hittem már nem ért oda de akkor jó
0
2010. február 24., szerda 21:13
offoff: meg bocs nem reagáltam rá, de most igen....
0
2010. február 24., szerda 21:08
off:

Mr. Barna - mostanság van egy olyan érzésem hogy a freemail nem juttat el mindent mailt a címzettnek, hétvégén válaszoltam neked, megkaptad?
0