Nem szar, a DVD-nél biztos jobb, csak nem látszik (nagyon) a különbség.
0
2011. április 27., szerda 11:28
1570
Valóban annyira sz@r a képminőség?
0
2010. december 5., vasárnap 22:48
3945
érdekelne, hogy más is tapasztalt-e hirtelen hang/kép kimaradást. firmware frissítési problémára gyanakszom elsőre, de ki tudja...
0
2010. április 10., szombat 19:08
511
Sajnos igaz, a magyar hangsávban 1:48:40-től 1:50:00-ig egy halk ciripeléshez hasonló hang hallható. Ez nincs meg az angol, eredeti hangsávban, de pl. a cseh hangsávban sem, amibe próbaképpen belehallgattam.
Másik bosszantó dolog, hogy az amerikai lemezen a DTS-HD Master Audio hangsáv 24 bites, addig a mi lemezünkön lévő 16 bites keverést kapott. A bitrátája is kisebb ez miatt:
valaki akinek ehhez füle van! állítólag 1:48 és 1:52 folyamatos "ciripelő", recsegő hang van a szinkronnál. én a tv-n hallgattam, és tényleg van valami, bár ott nem számottevő. gondolom komolyabb hangtechnikán kijöhet a bibi.
0
2010. április 8., csütörtök 21:01
4792
ne jöjjünk már ezzel az utómunka dologgal, meg hogy az első résznél mik voltak a lehetőségek.... filmszalagra forgattak egy filmet és pont. a filmnyersanyag karakterisztikáját, jellegezetességét szeretnénk egy BD transzferen visszakapni. nem értem miért van ez a leragadás, hogy az első résznél nem voltak olyan lehetőségek. mégis milyen lehetőségek? bakker nem egy 10000 dolcsis főiskolás tákolmányról beszélünk hanem egy 100 millió dollár körüli produkcióról. ezen a szinten pedig nem létezik már semmi ami egy silány minőségű, transzferű BD-t vonna maga után.... a 10000 dolcsis szintél lehetnek ilyen okok, de 100 milliós kategóriánál már nem! aki ilyet állít annak nincs róla fogalma, hogy hogy készül egy film.
fogalmam sincs miért kell menteni egy láthatóan és sokhelyről hallhatóan silány transzfert ilyen béna okokkal, hogy nem olyanok voltak a lehetőségek... mondom: ezen a szinten ez már nem így megy. egy összecsapott, vagy a sufniból elővett régi transzfert szedtek elő ami már az új formátum igényeit nem elégíti ki és kellett volna egy másikat csinálniuk ami nem történt meg. ennyi. nem kell idekeverni a produkció lehetőségeit mert ez az egész így egy nagy vicc...
mindenesetre sikerült a negatív első benyomás után annyire felcsigázni az érdeklődésemet, hogy mostmár azért is beszerzem BDn az első részt... :)
0
2010. április 8., csütörtök 20:55
2405
Bocs, az OFF-ért!
0
2010. április 8., csütörtök 20:55
2405
Szerintem a 3D nagy bukás lesz, ha mindenből újat kell vennie a felhasználónak. Csak abban az esetben lesz sikeres, ha minimális invesztícióval élvezhetó lesz (mondjuk csak egy 50-100e HUF-os lejátszó megvételével + IMAX mozihoz hasonló szemüvegekkel)
0
2010. április 8., csütörtök 20:45
6264
dehogynem.csak addig még további 3-4 szabványra szabdalják szét.
valahol olvastam hogy valami hibrid BD lemez is készülőben van,a 3D -ről meg már ne is beszéljünk.
hurrá. :)
0
2010. április 8., csütörtök 20:42
803
Addigra már BD nem lesz.
0
2010. április 8., csütörtök 16:51
5
Avagy miért jártam jól azzal, hogy "csak" a 2 lemezes DVD változatokat szereztem be, a második-harmadik részt ráadásul szezonon kívül, 10 euróért... Persze üzlet az egész, de azért van egy bizonyos határ, ami már rém idegesítő... 2 lemezes DVD, 4 lemezes DVD félbevágott filmmel, 4 lemezes DVD félbevágott filmmel és szoborral, 2 lemezes DVD bővített változattal, de most már ráfért egy darab DVD-re (most vagy a DVD nőtt meg, vagy a film minősége csökkent), sima bluray, bővített blueray... (bluray szoborral?) (bővített bluray szoborral?) (bővített bluray 3-as díszdoboz?)... etc. :D Még sosem láttam blurayt, nincs lejátszóm, házimozi rendszer se, szóval én nem is idegesítem ezen most magam. Mire lesz, addigra már elvileg lesz bővített változat (akár még szobrocskával is, meg díszdobozban meg amit még kitalálnak) Ez az üzlet, de akkor is...
0
2010. március 28., vasárnap 20:58
4201
Pont az utómunkálatokon múlik nagyon sok a képminőséget illetően, az első rész bemutatója után a folytatások még csak nyersanyag formájában léteztek, plusz a sikert követően egy csomó új jelenetet is forgattak utólag.
0
2010. március 28., vasárnap 17:40
1731
Off.: és fordék el is bukták aztán a dolgot, mikor ez kiderült és sokkal többet veszítettek a pereken.
0
2010. március 28., vasárnap 13:43
235
Egyszerre forgatták mindhárom részt. Az első rész bemutatásakor már le volt forgatva a 2.-3. rész is, csak az utómunkálatok voltak hátra. A büdzsé is egységes volt, ez nem lehetett oka az első rész rosszabb minőségének.
0
2010. március 28., vasárnap 12:42
6264
De a név majd úgyis eladja ,nem ? Eladta a Gladiátort is. :)
Úgy néz ki már az is elég.Ezért nem kellene minden korábban megvett DVD kiadványt ész nélkül eladogatni bagóért.Sosem értettem miért van az,hogy ha valaki hall egy közelgő BD megjelenésről,már rögtön feldobja a fullextrás addig nagy becsben őrzött DVD-it töredékáron,hogy megvegyen újra teljes áron valamit ,rosszabb kivitelben ,s az adott formátum lehetőségeihez gyengébb minőségben.
Persze magyarázhatjuk magunknak,hogy jobb,mint a DVD(bár ha maszatos akkor nem jobb,csak több a képpontok száma).Csak nem mindegy mennyivel...és mennyiért.
Én már inkább mindíg megvárom a tényleges megjelenést és a többség egyöntetű véleményét az adott cuccról.Imádom a LOTR filmeket,de 20 ezer Ft-ot nem fogok kifizetni a trilógiához - és a rajongókhoz - nem méltó kiadványokért.
Várjuk a további teszteket.Hidefdigest és Beaver még nem teszteltek,ha ők is lehúzzák,szerintem megy a levesbe...
0
2010. március 28., vasárnap 12:29
278
Persze, csak hát az pénzbe került volna, így meg csak a fizikai gyártási költség szintjén összejött a kiadvány. :(
Ez az egész hozzáállás egyébként annyira tipikus, és pl. emlékeztet a nemrég olvasott Ford Pinto esetre. A kocsi tervezése közben már többször jelezték a mérnökök, hogy nem megfelelő, de áttervezni drága lett volna, így minden maradt a régiben. Pedig ott emberéletekkel játszottak, ha hátulról belement valaki a kocsiba, felrobbant a tank, a kocsiban ülők - főleg a háromajtós kivitel miatt a hátul lévők biztosan - bennégtek. De a Fordnál szépen kiszámolták, hogy ha ráköltik a 11 dollárt kocsinként, ez a gyártott darabszám mellett 150 millió dollár évente, mert a konkurencia miatt az árba nem építhetik be. Ezzel szemben a statisztikailag kiszámolt évi 180 haláleset tételenként 200000, 180 sérülés darabonként 67000 dollár, ez összesen "csak" évi 48 millió dollár.
Ryan miatt nem aggódnék, az összes eddig látott 720p/1080p screenshot alapján - pedig csak ripek - gyönyörű, zajos, részletgazdag transzfer.
0
2010. március 28., vasárnap 12:03
6264
A HDTV verzió állítólag szebb még így is.Részletesebb és nincs annyira elmaszatolva.
A Ryan-re leszek nagyon kíváncsi,megvan a HDTV ripje és észbontóan szép volt az is.Bár ott az előzetes screenshotok már jót sugallnak. :)
0
2010. március 28., vasárnap 12:01
6264
Annak tükrében ,ahogy a Blade Runner-t felújították képileg és hangilag BD-n és HD-DVD-n én azt mondom minden lehetséges.
Foglalkozni kell vele.
0
2010. március 28., vasárnap 11:59
6264
Kis büdzséjű filmet is láttunk már szépen felújítva.Egyszerűen arról van inkább szó,hogy elővettek egy régebben készített HD transzfert és nem akartak külön foglalkozni újra vele.A 3. rész képei viszont tetszetősebbek,de azért azok is DNR-esnek tűnik(bár kisebb mértékben).
Ezek így első ránézésre kb olyan minőségű transzferek mint a Gladiátor tavalyi kiadásáé.Talán hangyányit jobbak és szebbek.De így vagy úgy a tesztek és a képek nagyon nem győztek meg. ;)
Neten most már kering a teljes érintetlen blu-ray képfájl (kb 37 GB) ,sajnos nem tudom lekapni,mert ahhoz nincs elég helyem (sem netem),pedig jó lenne látni mit is tud.BD Kölcsönzés még nincsen,így elég rizikós lenne látatlanba megvenni. :(
Ha esetleg hozzád kerül egy tesztpéldány írsz róla 1-2 szót az Extrán,vagy itt ? Félek így beruházni rá...akkor is ha nagy film.
0
2010. március 28., vasárnap 11:53
278
Állítólag elég inkonzisztens minőségűek, különösen a Szövetség, többször is előfordulnak gyenge minőségű jelenetek, nem csak az elején. De én kizártnak tartom, hogy ez a forgatás alatti büdzsé-okokra lenne visszavezethető. A kép általános minőségéből, az évek óta keringő HDTV verzióval való nagyfokú egyezésből az következik, hogy meg sem próbáltak ennél jobb minőséget összehozni, egyszerűen fogták a régi, 2002/2003/2004-ben a DVD kiadáshoz készült 2k mastert, kapott kicsi EE-t, DNR-t, kontrasztosítást és színezgetést, majd ment is rá a BD-re. Így érthető is, miért jobb az általános képminőség filmről filmre. Ahogy haladtunk a korral, úgy fejlődött a telecine technika.
0
2010. március 27., szombat 23:02
17243
Azt a blu-ray.comon is írták, hogy a három rész közül az első képe a leggyengébb, azon belül is a Megyében játszódóak a legrosszabbak. Részben a DNR hibája, ugyanakkor az első rész sokkal kisebb büdzsével dolgozott, mint a folytatások, a gyengébb muzsikálás akár ennek is betudható. Ezek a screenshotok nem túl szépek, de egyben szeretném látni az egészet.
0
2010. március 27., szombat 21:23
6264
hoppá,bocsesz a malőr miatt.azért a linkek remélem jók. :)
0
2010. március 27., szombat 21:18
6264
Összehasonlító képek a Gyűrű szövetsége Blu-ray és HDTV változata között:
gandalf blu-ray verzió
gandalf hdtv verzió
bilbó blu-ray verzió
bilbó hdtv verzió
Sajnos a BD változat képe nagyon elmarad a korábban HDTV-n sugárzotthoz képest (pedig az sem volt egy hatalmas csúcs).A képzajt teljesen eltüntették,cserébe jó Gandalfunk arca ránctalanításon esett át,hasonlóan járt Bilbó uraság is.Újabb közepes HD transzfer egy átlagon felüli filmhez.Deja vu-m van. :(