Most vagy másról beszélünk, vagy árnyékra vetődtél, úgyhogy tisztázzunk szépen néhány dolgot. Csak a korrektség kedvéért.
1) én azt mondtam (és ezt fenntartom továbbra is!), egy belépő szintű, hd erősítőt kiröhög egy régebbi, NEM hd kompatibilis AV receiver, amikor arról beszélünk, hogy az előbbi true-hd hangja szebb-e mint az utóbbi "sima" DD-je. Erről még vitát sem érdemes nyitni (ahogy Virág elvtárs mondta vótt :-))
2) Senki sem szólta le a rendszered (na jóóóó, Spaceball egy kicsit "nyers" volt, bár szerintem többé-kevésbé igaza is), hisz mindenki azon hallgatózik, amilye van. Ez magánügy, senki sem túrkál a másik zsebében. A gond ott kezdődik, ha valaki elveszíti az objektív látásmódját és fennen butaságokat kezd hirdetni, mint valami térítő. Attól, hogy nem thx minősített vasak figyelnek otthon, még alkothat pártatlan és tényszerű véleményt az ember, csakhát ehhez sok éves tapasztalat és némi szerénység, objektív szemlélet szükségeltetik. A kettő nem üti egymást. Csak nem szabad hülyeségeket írni egy fórumon, mert sokan benyelik, akik még annyit sem konyítanak hozzá, mint te.
3) egy 448-as DD és egy 640-s true-hd hang között aligha teszel különbséget egy szerény rendszeren. Ezt nem veszem be. Más a helyzet, ha az utóbbi bitrátája már jóval nagyobb! De itt is nagy szerepet játszik az egészben az, mi a többi konfig. Hangfalak, azok bekötésének módja, hangfal kábelek minősége, csatlakozók minősége, lejátszó milyen, az összeköttetés módja (digit vs. analóg) stb. S akkor még egy szó sem esett arról, van-e füle a hallgatónak az egészhez...
4) Hálás lennék, ha más fórumon nem gagyiznál minket, csak mert nem egyezik a véleményünk. Ettől még nem lesz igazad, csak rommá járatod magad.