Keresés

A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége (mozi-változat) (Blu-ray)

2010. március 11., csütörtök 14:57
Ennél a címnél igen,kifejezetten ezért veszem meg.ha megjelent volna DVD-n nem venném meg a BD-t.
0
2010. március 11., csütörtök 14:48
"ebben az esetben is elég a dvd kiadás felkonvertálni, oszt annyi."

Persze, és akkor olyan lesz a kép mintha BD-t néznél. Bírom az ilyen hsz-eket.
0
2010. március 11., csütörtök 14:28
tudom, hogy nem jelent meg, ezt általánosságban írtam.

akkor nem használod ki a br nyújtotta "előnyöket", vagy csak azért veszed meg így, mert dvd-én nem jött ki?
0
2010. március 11., csütörtök 14:14
"például: mondjuk a Tombstone-t amin magyar sztereó a szinkron, ki nézné, így ha van rajta hd hang???"

speciel én úgy fogom nézni,mert nagyon jó a szinkronja,sőt nálam ennél a  filmnél a vásárlásnál nagyot nyom majd a latba a klasszikus videokazettás szinkron megléte.

"ebben az esetben is elég a dvd kiadás felkonvertálni, oszt annyi."

Ezzel csak 1 gond van:a Tombstone nem jelent meg itthon DVD-n.
0
2010. március 11., csütörtök 14:04
például: mondjuk a Tombstone-t amin magyar sztereó a szinkron, ki nézné, így ha van rajta hd hang???

ebben az esetben is elég a dvd kiadás felkonvertálni, oszt annyi.
0
2010. március 11., csütörtök 11:07
1) a dts-hd core-ja 1,5 Mbit/sec, amit te írtál, az a jellemzően dvd-re felrakott dts hangsáv rátája (768 kbit/sec).

Lassan mondom akkor, hogy megértsd :-) Megvédeni az igazadat akkor kell, ha tényleg igazad van. A bibi az, hogy itt nincs. Ennek ellnére, konokul és notóriusan hajtogatod az álláspontod arról, hogy igenis egy true-hd erősítő (a belépő kategóriáról beszélek!) szebben szól, mint egy minőségi sima dd v. dts erősítő, és jössze nekem a bitrátákkal dobálózva. Árnyékra vetődsz. Nem látod a fától az erdőt. Szentül hiszed, hogy a rendszered képes is a több megabites hang minőség megszólaltatására és közvetítésére. Képtelen vagy belátni (és itt beszélek objektívításod hiányáról), hogy amit te hallasz, az baromira távol áll attól, amit a manuálban olvasható paraméterek miatt szükségszerűen hallanod kellene. Egyszerűen ezt szeretnéd hallani. Végszóként továbbra is javaslom, üsd fel a digitális házimozi magazin uccsó oldalait, bökj rá egy minőségi partnerre, jelentkezz be hozzá és hallgass meg ott egy "csak" dolby digital v. sima dts erőlködőt és utána gyere vissza és kövess meg mindenkit, akinek eddig naívan lökted az igét itt. Meglátod majd, hogy hiába van neked otthon egy rendszer, amire azt írták rá, tudja a true-hd vagy dts-hd tömörítetlen, sőt, az lpcm olykor 10 megabites veszteségmentes hangjait, a rendszered a szűk keresztmetszet. Amiatt nem fogod sohasem ezt meghallani. És itt a lényeg. Pont ezért mondom, hogy egy sima 640 kbit/sec-os core hang vagy egy 1,5 megabites dts core hang egy minőségi rendszeren jóval szebben szól!
0
2010. március 10., szerda 14:14
Így van, a 390-es. Ami annyival jobb mint a 370, hogy wifi-s, és van benne 1 giga memória BD live-hoz. És egyáltalán nem rossz.

Dehát Kudi-tól már sokmindent megszokunk lassan.
0
2010. március 10., szerda 13:58
Annyira nem lehet rossz.Az LG valamelyik lejátszója ebből a szériából lett EISA díjas,nem ? Talán  a 390-es...
0
2010. március 10., szerda 12:28
"Ami köztudott hogy az egyik legmegbízhatatlanabb gép, a képminőségéről nem is beszélve."

MKV miatt van. Megnyugtatlak, van mellette egy Pio is, meg egy Toshiba HD-DVD.

Ennyit erről.
0
2010. március 10., szerda 10:34
:) én már rég lejárattam magam, de kösz a figyelmeztetést tesó.

Akkor tisztázzunk pár dolgot mégis csak, utána már tényleg nem írok ide hülyeségeket:

1. A True-HD "magja" csak a 640 kbps. Ami e fölött van az tartalmazza azt az adatmennyiséget ami ahhoz kell, hogy ami már a 640 kpbs tömörítésbe már visszafojtva jelenik meg, az itt teljes sávszélességgel kerüljön ki az erősítőbe. Így lesz a jó esetben 640 kbps DD-ból és a jó esetben 768 kbps-os DTS-ből 3000-4000 kbps. És ettől hallod a magasakat még csilingelőbbbnek, a robbanásokat még erőteljesebbnek stb. A hang nincs visszafojtva.És lehet akármilyen szuper a THX2-es erősítő processzora, akkor sem tud sz@rból várat építeni, ezt te is tudod.

2. A pénztárcában való nyúlkálást megszoktam. Csak pont attól furcsa a dolog akinek LG 370-es Blu-Ray lejátszója van. Ami köztudott hogy az egyik legmegbízhatatlanabb gép, a képminőségéről nem is beszélve.

3. Hidd el különbséget tudnál tenni, ha végre vennéd a fáradságot és meghallgatnál egy ilyen "csirke" rendszert. Elárulok neked egy titkot: a True-HD hangnál a bitráta mindig nagyobb lesz mint 640. :) mert az csak a mag "core".

4. Itt aki lenéz valakit az pont ti vagytok, és a gagyizást sem én kezdtem. Nem én írtam a rendszeretekre, hogy csirke stb. Csak próbálom az igazamat megvédeni.

Gondolom, hogy ha lesz BD lejátszód akkor majd te a DD 5.1-et fogod hallgatni, mert nehogymá azt mondják hogy szebben szól a True-HD!

na jók legyetek!
0
2010. március 9., kedd 21:52
Most vagy másról beszélünk, vagy árnyékra vetődtél, úgyhogy tisztázzunk szépen néhány dolgot. Csak a korrektség kedvéért.

1) én azt mondtam (és ezt fenntartom továbbra is!), egy belépő szintű, hd erősítőt kiröhög egy régebbi, NEM hd kompatibilis AV receiver, amikor arról beszélünk, hogy az előbbi true-hd hangja szebb-e mint az utóbbi "sima" DD-je. Erről még vitát sem érdemes nyitni (ahogy Virág elvtárs mondta vótt :-))

2) Senki sem szólta le a rendszered (na jóóóó, Spaceball egy kicsit "nyers" volt, bár szerintem többé-kevésbé igaza is), hisz mindenki azon hallgatózik, amilye van. Ez magánügy, senki sem túrkál a másik zsebében. A gond ott kezdődik, ha valaki elveszíti az objektív látásmódját és fennen butaságokat kezd hirdetni, mint valami térítő. Attól, hogy nem thx minősített vasak figyelnek otthon, még alkothat pártatlan és tényszerű véleményt az ember, csakhát ehhez sok éves tapasztalat és némi szerénység, objektív szemlélet szükségeltetik. A kettő nem üti egymást. Csak nem szabad hülyeségeket írni egy fórumon, mert sokan benyelik, akik még annyit sem konyítanak hozzá, mint te.

3) egy 448-as DD és egy 640-s true-hd hang között aligha teszel különbséget egy szerény rendszeren. Ezt nem veszem be. Más a helyzet, ha az utóbbi bitrátája már jóval nagyobb! De itt is nagy szerepet játszik az egészben az, mi a többi konfig. Hangfalak, azok bekötésének módja, hangfal kábelek minősége, csatlakozók minősége, lejátszó milyen, az összeköttetés módja (digit vs. analóg) stb. S akkor még egy szó sem esett arról, van-e füle a hallgatónak az egészhez...

4) Hálás lennék, ha más fórumon nem gagyiznál minket, csak mert nem egyezik a véleményünk. Ettől még nem lesz igazad, csak rommá járatod magad.
0
2010. március 8., hétfő 15:59
Köszönjük.
0
2010. március 8., hétfő 15:46
Igenis uram. Befejeztem. :-D  Istenkém ...
0
2010. március 8., hétfő 15:32
Inkább az a szánalmas amit te művelsz le itt.

"Kár itt pattogni" - Hát tényleg kár.. Remélem be is fejezed.

0
2010. március 8., hétfő 15:07
Na erről beszéltem én is. Nem kell hozzá milliós rendszer, hogy az ember kihallja a minőségi különbséget a normál DD és a True-HD között. Spaceball és Cuszinger! Én nem azt mondtam, hogy a DD és a DTS között nincs különbség, hanem azt hogy amikor megvettem az új erősítőt, nem hallottam az új erősítő és a régi között nagy különbséget ezen formátumokban (a gyengébb felfogásúak kedvéért a DD-DD, DTS-DTS között). Ellenben a HD hangok sokkal tisztábbak a normál tömörítésűeknél, akármilyen nektek "gagyi" szetten hallgatja az ember. És ha ezt nem hallod ki, akkor tényleg baj van a fületekkel. Elismerem, hogy vannak tökéletesen összehangolt rendszerek ahol nagyon szépen szólnak a DD és a DTS hangok, de azért én sem most vettem az első házimozi rendszert, hogy ne tudjak megkülönböztetni két hangminőséget egymástól. Ez vicc amit csináltok. És a másik lenézése meg egyenesen undorító. Ennyit erről a témáról. Előbb utóbb ti is kénytelenek lesztek 7.1-es erősítőt venni, csak idő kérdése. Kár itt pattogni, hogy így meg úgy szar a HD hang.
0
2010. március 5., péntek 16:34
MÁr bocsánat h beleszólok ,de igenis van különbség a hd hangformátumok és  "sima dd hangfolyamok között.Én ugyan egy marantz sr 8003 és a hozzátartozó MM8003-al hallgatózok kef iq 90(6db) és a center és igen nagy különbség hallható.(mélyláda is van)A "gyengébb rendszerek is visszaadják igaz nem az egészet ,de amikor egy haveromnál ülök és ott "csak "egy marantz 6004 ketyeg kicsi kefekkel is érezhető a különbség.Aki ehhez botfülű annak valóban felelsleges beruházás a HD erősítő.
0
2010. március 4., csütörtök 21:42
Én speciel értékelem a HD-t, BD-ket is vettem már párat, de a hangra nem vagyok olyan kényes, mint a képre. Egy mezei negyvenezres hifi-n hallgatom a filmeket sztereóban, elsősorban szinkronnal. Nem bánt, ha feliratos egy film, de egy jól sikerült szinkront inkább előnyben részesítek.

20-25 évvel ezelőtt hol voltak még a hazai mozikban olyan hangzások, amik ma? A kép bezzeg a nagybátyám Super8-as vetítőjével (ami néma filmet vetített!) is kenterbe vágta az SD TV-adásokét.

A HD számomra elsősorban azt jelenti, hogy végre tényleg filmszerű képet láthatunk otthon is - és nem csak 70 centis méretben.

Mégse szégyenlem magam.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2010. március 4., csütörtök 21:22
"ezen a szinten (mármint a miénken, filmrajongók szintjén)"

Apróbb fogalmazásbeli zavar, de jobbat most sem tudok... :-)))
0
2010. március 4., csütörtök 21:20
Igaz, hogy a hosszabb változat nevében hivatalosan sehol a világon nem szerepelt a "Director s Cut" elnevezés, csupán a "Extended Edition" meg a "Special Extended Edition", ennyiben helyes a bőgés, de szerintem Mindenki értette, mire gondolt EmThor. Véleményem szerint a DC címke alkalmazása ezen a szinten (mármint a miénken, filmrajongók szintjén) nem hinném, hogy olyan nagy baklövés volna. ;-)
0
2010. március 4., csütörtök 16:04
:)
0
2010. március 4., csütörtök 16:02
Ez a rendezői változat. Amiről te beszélsz, az a bővített változat.
0
2010. március 4., csütörtök 13:29
A rendezői változatot extrák nélkül is megvenném, szemét húzás volt a WB-től ennyi bőrt lehúzni, miért nem lehetett BD-n rögtön a rendezőit kiadni? :(
0
2010. március 4., csütörtök 1:15
BINGO
0
2010. március 4., csütörtök 0:45
Sajnos itt nem arról van szó. Inkább arról hogy egyesek bemennek a boltba minimális tudással, vesznek egy szerintük jó cuccot (ami közel sem az), és már szakértőnek érzik magukat...
0
2010. március 4., csütörtök 0:43
Élvezet olvasni, amikor egy filmes eszmecsere odáig jut, hogy kié a nagyobb ... :)
0