Keresés

A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége (mozi-változat) (Blu-ray)

2010. március 4., csütörtök 0:42
Már bocs.. Inkább én kezdek már belefáradni (meg még sokan mások szerintem) abba, hogy mindig jön valaki aki osztja az észt arrólamiről csak minimális fogalma van, az is csak számokban, és nem gyakorlatban.

Egyébként osztom Cuszinger véleményét.
0
2010. március 4., csütörtök 0:40
Yamaha 757...

Wharfedale Diamond 8.4...

No komment. Szerintem te nagyon beszélj a hangformátumok közti különbségről,mert:

1. Amit írsz az hülyeség

2. A cuccod alapból elég "csirke" hozzá
0
2010. március 4., csütörtök 0:23
Mondjuk azt sem értem, hogy bár a dts-hd és a dts között nagyjából ugyanakkora az eltérés (bitráta szempontjából), mint a dd és a dts között, az utóbbit mégsem hallod meg... :-)
0
2010. március 4., csütörtök 0:17
Nem belefáradni, inkább rádöbbenni és elfogadni kellene azt, hogy igenis megvezetik a plebszet a gyártók ezekkel a marketing  rizsával. Bár ahogy olvasom, téged is inkább az érdekelt, hogy hd legyen ráírva az erőlködőre, mintsem az, hogy milyen processzor van benne vagy milyen a műszaki tartalma. Amiről én beszélek, az egyszerű, mint a szög. Egy felső-kategóriás (értsd: 500e -tól) erősítő, ami "csak" dd-t és dts-t tud kezelni, porig aláz egy hd kompatibilis, 100-300e Ft értékű mai erősítőt. Lehet az akár bármilyen márka! HD hangzás ide vagy oda. Azt javaslom, ha még nem volt alkalmad rá, menj el valahova, ahol erre van lehetőség és füleld meg magad! De addig se írj sületlenséget, mert a végén még komolyan veszik egyesek.
0
2010. március 1., hétfő 23:34
Hát hidd el van különbség Cuszinger barátom! És megmondom őszintén kezdek ebbe belefáradni, hogy elmagyarázzam pusztán számokkal, hogy miről is van szó, olyan embereknek, akik mert nem ismernek valamit sz@rak néznek. Tény, hogy nem vagyok milliomos és nincs THX minősítésű rendszerem, de egy Yamaha RXV 757-es erősítő nem tartozik a kommersz kategóriába. És a Wharfedale Diamond 8.4-es sorozata sem olyan rossz. Azóta lecseréltem az erősítőm egy újabbra, ami tudja a HD adatfolyamot is kezelni, és nem volt "semmi" különbség a DD5.1 és a DTS hangok között. A DTS-HD és DTS között annál inkább. De tényleg belefáradtam. Tudod mit neked van igazad! Én meg maradok parasztvakításnál.
0
2010. március 1., hétfő 19:58
Kudi - hagyjuk már ezt a parasztvakítást. Amit leírtál maximum azonos rendszeren történő hallgatásra vonatkoztatva igaz. Ugye magad sem gondolod komolyan, hogy egy egy kommersz true-hd rendszer hangja jobb lesz, mint egy minőségi DD v. DTS 5.1 rendszeré????
0
2010. március 1., hétfő 19:54
Mert gagyi sw-es keverés volt. :-)
0
2010. március 1., hétfő 19:41
Ne légy íly feledékeny! :)
most posts by TM
0
2010. március 1., hétfő 19:19
A 4 lemezes bővített DVD-n lévő sima DD-EX angol hang sokkal dinamikusabban és jobban szólt, mint a magyar DTS-ES.

Nekem viszont eszembe se jut szinkronosan nézni egy filmet. És ebbe a Gyűrűk Ura trilógia is bele tartozik.
0
2010. március 1., hétfő 16:00
Igen, rosszul fogalmaztam. Úgy akartam írni, hogy aki tényleg igazi HD élményt akar, az a BD filmeket eredeti (TRUE-HD, DTS-HD) hanggal nézi. Ugyan is a HD technológia a hangra is vonatkozik, nem csak a képre. Ég és föld a különbség egy jó esetben 640 kbps-os DD5.1-es és egy 3000-4000 kbps-os TRUE-HD hang között. De ugyan ezt írhatnám a DTS formátumnál is. Persze akinek nincs olyan erősítője ami lekezeli ezeket a veszteségmentes hangformátumokat, annak ezt nem nagyon lehet elmagyarázni, mert ezt hallani kell, csak akkor fogja megérteni miről beszélek. Sokkal tisztábbak a hangok, nincsenek visszafojtva. A magasak még csilingelőbbek a mélyek még erőteljesebbek. Nyilván nem ettől lesz jobb a film, de sokkal élvezhetőbb tőle. És ezzel a nézetemmel szerintem nem vagyok egyedül. :-D
0
2010. március 1., hétfő 15:00
"Az más kérdés, hogy aki Blu-Ray filmet néz, ritkán hallgatja szinkronosan..."

Ezt meg honnan veszed? 3 barátom is elkezdte a BD gyűjtést és mindannyian szinkron pártiak, valamelyik tojik is az eredeti hangsávra! Én is minden esetben szinkronos verzióval nyitok, de ha olyan kedvem van, akkor eredeti nyelven is megnézem később.
0
2010. március 1., hétfő 14:06
Gyerekek. Kicsit igaza van mindenkinek, de azt azért vegyétek figyelembe, hogy a HD korszakát éljük. Egy BD filmet DD 5.1-el kiadni bűn. A nyers hanganyag minden filmhez meg van. Ebből egy kicsivel jobb tömörítésű hangot készíteni mint a DVD-n lévő 448 kHz hang, nem lenne művészet. Az más kérdés, hogy aki Blu-Ray filmet néz, ritkán hallgatja szinkronosan (kivéve, ha vígjáték). Tudomásul kellene venniük a forgalmazóknak, hogy igen is elvárásaik vannak a vevőknek, amit illik figyelembe venni, ha otthagyok nekik majd 4-5000 Ft-ot. Ha tényleg nem tervezik kiadni a bővített változatot (bár ezt kétlem), akkor nagy ostobaság lenne. Ha viszont kiadják a minimum a DTS-Es, de jobb lenne (ha már nem akarnak fizetni a DTS labornak), LPCM hanggal kiadni.
0
2010. február 25., csütörtök 17:33
Lehet hogy "kicsit" átverték :)
0
2010. február 25., csütörtök 17:08
DVDn megvan a bővített díszdobozos trilógia. BD-n nem lesz. Csak a mozis.
0
2010. február 25., csütörtök 17:06
DVD-n se vettem meg a moziváltozatot, BD-n se fogom. Bővítettet DVD-n már megjelenéskor megvettem.
0
2010. február 25., csütörtök 13:43
killr, miért kell a másikat kioktatni, főleg miért az értékelésnél, amikor az nem fórum, nem beszélgetésre szolgál

hogy 20k-t kellett volna kifizetned egy-egy epizód bővített DVD-s változatáért meg nettó hazugság: drabja 10k volt, az is évente, karácsonykor jelent meg

A bővített változatról meg anynit, hogy nélküle annyira kiherélt a film, az utolsó részt már moziban csak egyszer nézetm meg, érezni lehetett hol vannak vágások
a Bővített változat után ki kiváncsi a mozi változatra? senki
eszmefutattásod ezen a ponton alapjaiban dől össze
0