Keresés

50000 HUF-ból milyen DVD lejátszót érdemes venni, ami tudja a DTS hangzást és a divx, xvid cd-ket is lejátssza?

2004. december 2., csütörtök 5:12
A múlthéten még én is így voltam. Láthatod ha vissza olvasol, de ez a gép most bejött nagyon, pedig eléggé kritikus vagyok.
Mindenesetre ha még is így döntesz azt is megértem, de szerintem ne ad fel és ne csak a leírásoknak higyj hanem időként látogass meg egy elektronikai üzletet néhány teszt lemezzel és próbálgasd az újdonságokat.
0
2004. december 1., szerda 19:16
átolvastam pár fórumot a témában és nem vagyok meggyőzve. nagyon gyenge lábakon áll még ez az asztali divXvid lejátszás. sokan vannak akiknek fagy a gép, ezt a feliratot nem játsza, azt a hangsávot nem játsza.. asszem egyelőre ugrok bele egy ilyen készülékbe. fog ez még fejlődni. én meg türelmes vagyok :)
0
2004. december 1., szerda 12:36
még egy kérdés: ékezetes feliratok kezelése?
0
2004. december 1., szerda 8:42
Nálam a Philips630 + Yamaha erősítő, AC3-s hangú filmeknél dolby digitalra vált át az erősítő (automatikusan a megfelelőt válassza ki az inputnak megfelelően, DVD-nél is így működik) és így szól .
0
2004. december 1., szerda 8:11
köszi
0
2004. december 1., szerda 1:02
Volt olyan menű az LG-nél, ami a hangsáv választásra szolgál, de kipróbálni nem tudtam.
Javaslom vigyél tesztlemezt, mert a leírások néha pontatlanok.

Viszont az AC3 kipróbáltam (hideghegy) és jól vitte.
Persze az out (mint minden ilyen játékosnál) stereo.
0
2004. november 30., kedd 10:18
nekem az lenne egy fontos szempont, hiogy tudja kezelni a külöböző hangsávokat egy divx, xvid fájlon belül, illetve ne legyen gondja az ac3-as divx, xvid hanggal
0
2004. november 30., kedd 8:08
Nálam a 630-s eddig minden feliratot megjelenített. Egy dologra kell figyelni, hogy a felirat file kiterjesztés megfelelő legyen, subrip formátum esetén srt legyen és ne sub, mert akkor nem jelenik meg a felirat.
0
2004. november 30., kedd 5:26
Most nyalom át a használati utasítást.
Néhány infó a DV8631V-hez:
Felirat file-ok: .srt, .sub, .smi
divx file kiterjesztések: .avi, .mpg, .mpeg
Codekek: divx 3.xx-5.xx, xvid, mp43, 3ivx
Hang: AC3, DTS, PCM, MP3, WMA (természetesen a mpeg4 csak sztereo)
0
2004. november 30., kedd 2:22
Csak srt-vel próbáltam és kezeli természetesen!
Amúgy óvatosan kezeld az infót ezzel az LG lejátszóval. Magam is meglepődtem, hogy amikor a másik fórumon utánna néztem az LG-nek akkor sok olyan negatív dolgot írtak ami nálam nem volt.
Aztán azt is írták, hogy az új frissités majd szemptemberbe jön ki...megnéztem a játékos hátulját és szeptemberben szerelték össze.. :-)
Szóval úgy néz ki hogy helyre pofozták.

A Kiss-ről azt írták, hogy hajlamos a fagyásra, de ez nem saját tapasztalat.

Amúgy én már három hete próbálgatom a játékosokat. Meghúztam egy bizonyos szintett magamban és teszteletm minden jelöltet. Már majdnem feladtam a reményt és elhalasztottam a vásárlást, mert félig jó játékos nem kell.

Aztán kipróbáltam az elöbb említett LG és nem csak megüti a szintet, hanem meg is haladja azt.
Tényleg sokat olvastam a téma után az utóbb időben és sokat próbáltam (bár természetesen nem mindet) és ezekután ezt a játékos ajánlom.
Egyszerüen nem találtam jobbat pedig a pénz az nem volt kérdés.
Simán kifizetem volna ennek töbszörösét ha minőségben lett volna ilyen vagy jobb.
0
2004. november 30., kedd 1:41
nézegettem itt a lejátszókat.. kiss dp-1000-re esett első körben a választás.. vélemények?
0
2004. november 30., kedd 1:29
ahogy elnézem az srt feliratformátumot nem kezeli... próbáltad már?
0
2004. november 30., kedd 0:57
Amúgy elismerem, hogy a 5.xx verzióju divx-ek csupán 10-15% teszik ki a rippelt anyagoknak, de nekem a home(kézikamerás) videoim ezzel készültek így alap feltétel volt.
+ hallotam, hogy a 630 néhány xvidel és felírat file is problémázot amit elvileg vinnie kellene.
0
2004. november 30., kedd 0:31
Na na!
Az hogy egy nálad lévő filmet lejátszik az egy dolog.
Nem azt mondtam, hogy egyáltalán nem játsza le, de egy olyan film ami divx5.02 vel készült már sok volt neki. Pedig ez már egy jó pár éves codek.

Ez a DVD-re írt film is fura volt mert mások égre földre esküdőztek, hogy nekik lejátsza.
Ugyan azt a lemezt más lejátszók gond nélkül beolvasták (ha nem is játszoták le a rajta lévő filmet)
Nem értem az érzékenység okát.

Amúgy figyelem végre meg van a tökéletes lejátszó!!!!
Hosszú keresgélés után megvan végre. Bár eddig az LG zsákutcának bizonyult egy mostani model nagyon bejött.
DV8631V a tipus száma.
Gond nélkül nyomja a xvidet. A Divx 5.05 próbáltam, de azzal se volt gond.
Felírat bár szokás szerint pici, de olvasható és van szürke keret.
Képeket (jpeg) szépen lejátsza és elforgatható.
Gyors és szép kép. Magyar menű és ékezetek mindez 29.000Ft
Király!!!
Igaz még csak pár órát futtatam.
0
2004. november 26., péntek 10:27
Ez furcsa mert én újraírható DVD-re (volt már DVD-RW és DVD+RW is) írom a xvid,dvix filmeket és úgy nézem meg a 630-sal. Hozzá kell tenni, hogy én egyből felraktam a legújabb hivatalos firmware-t (0531) és azóta így használom.

Egyébként ha az említett firmware-t elküldenéd a smith72@freemail.hu-ra megköszönném.
0
2004. november 26., péntek 0:55
Nálam simán lejátssza a divx-xvidet DVD-ről.
0
2004. november 25., csütörtök 23:30
Tegnap találtam egy nem hivetalis firmware-t a 630-ashoz.
Volt aki ki probálta és ennek köszönhetöen 3x nagyobb betük, fekete háttér.
(ha dobsz mail címet akkor elküldöm).

Gondoltam ez elég is nekem írány a bolt...de azért ki próbálom elötte.
Na akkor koppantam!
Ugyanis én most már az anyagot DVD-n tartom, mert praktikusabb és olcsóbb, de akkor derült ki, hogy a 630-as nem tudja lejátszani a divx-xvid-et ha DVD-re van írva. :(
Röhely mert a kettővel korábbi model, a 737-es az tudta!

Mérgemben kipróbáltam több gépet is, de egy se az igazi.
A Sony-nál volt egy halvány remény sugár, mert szép kép és hang és vitt mindent, de felíratott nem kezel.

Kifogytam az ötletekből... :-(
0
2004. november 24., szerda 2:31
Még arra ment a nagy anyázás, hogy álítólag a 737 elentétben nincs fekete keret a kicsi betükhőz így ha valaki nem sas, akkor igencsak gázos a feliratos film.
Persze ezt csak hallottam.
0
2004. november 23., kedd 23:21
Hát valóban lehetnének nagyobbak a betűk. De még mindig azon kevés lejátszók egyike, amelyik megjeleníti az ékezetes magyar karaktereket is.
0
2004. november 23., kedd 22:58
Ez a 737 is igaz.

A 630 szembeni kritika az volt, hogy a felirat nagyon apró és nehezen olvasható.
Ebből mi az igazság?
0
2004. november 23., kedd 9:16
Nekem ilyen típusú készülékem van pár hónapja. A frimware frissítés után mindent lejátszik: dvix, xvid, a felirat lehet srt és sub. Kezeli az ékezetes magyar karaktereket is (a ő,ű-t is).
0
2004. november 23., kedd 1:17
Ezerrel keresem a megfelelő játékost.
A korábban itt ajánlot fórum nagyon király sok infóval:
http://forum.speier.hu/index.php?s=78f38370750925b083709e08ccbf92c6&showforum=1
Most már elég sok fajta lejátszót kapni itt is, de mindig csak néhány darabot, hoznak így ráuszás van.
Ami a furcsa, hogy sok a "selejt" tipus, ami pl eleve nem játszik le felíratott és várhatóan nem is fog.
Szinte mindig találkozok divx lejátszót mustrálgató vevőket, de hihetetlen milyen felkészületlenek.
Mivel ez még ingoványos terep így mindig teszt-film lemezzel megyek vásárolni, de egyesek csak megveszik majd hözöngenek, hogy nem jó. Persze akkor már hiába.
0
2004. november 18., csütörtök 13:19
Nekem DVP 720-as van, és mind a kép, mind a hang kifogástalanul tiszta!
Egyetlen hátránya a Pio 575-el szemben az a DVD audio nemlejátszás, viszont állítólag egy yamaha 550-es firmware-t felnyomtak egy 720-as lejátszóra és máris játszotta a DVD audiót is, tehát a chipset elvileg lekezeli, csak a philips nem fogja soha belerakni ezt a lehetőséget!
Az 575-ösnek az volt (!) a baja, hogy nem kezelte a DivX/XviD-es filmeknél a feliratokat, de az új firmware-t felrakva ez már nem probléma többé.

Vannak némi problémák DivX, meg mp3 lejátszás terén a 720-as esetében, de ezek mind orvosolhatók egy firmware frissítéssel, meg engem annyira nem is zavarnak/érdekelnek, főleg gyári DVD-t, valamint audio CD-t játszatok a masinával!
0
2004. november 18., csütörtök 4:52
Oké a 630-nak már utána néztem.
Hát lehangoló...
0
2004. november 18., csütörtök 3:54
Köszönöm mindenkinek a segítséget. megnézem.

Mellesleg valaki tud valamit a Philips DVP 630-asról? Jobb mint a 737?
0