Keresés

50000 HUF-ból milyen DVD lejátszót érdemes venni, ami tudja a DTS hangzást és a divx, xvid cd-ket is lejátssza?

2004. november 16., kedd 23:34
Zárjuk már le ezt a meddő vitát. Feltettem egy kérdést, megkaptam pro és kontra. Köszi :)
0
2004. november 16., kedd 23:23
Az allinone-t sem nevezném házimozinak. Sajnos attól tartok sokan még egy normális sztereo rendszert sem hallottak.
0
2004. november 16., kedd 22:40
Az jó, ebben is egyetértünk, ugyanis ilyet én sem mondtam :]

Én csak annyit mondtam, hogy mi (én és louis haverja) meg vagyunk elégedve az allinone rendszerekkel. Aki nem, az nem! Ez a mi saját véleményünk! :)
0
2004. november 16., kedd 22:28
"Örülök, hogy nem csak én érzem úgy, hogy a Sztereo 2 hangszórós házimozi JOBB mint az 5.1!"

Kezdjük ott, hogy egy sztereo rendszer az nem házimozi. :]
0
2004. november 16., kedd 22:26
Egy szóval sem mondtam, hogy nekem all in one "rendszerem" van!
0
2004. november 16., kedd 21:30
Dárga barátom! Senki nem állította, hogy a stereo jobb mint a DD, csak derceto mondta azt, hogy ha rosszul működik egy DD, akkor már inkább egy stereo!
0
2004. november 16., kedd 21:21
Örülök, hogy nem csak én érzem úgy, hogy a Sztereo 2 hangszórós házimozi JOBB mint az 5.1! Sokkal szebben szólnak és hangosabban is (néha mivel a sztereo erősítőkben nincs DD meg DTS sekóder) de akkoris jobban visszaadja az élményt! Én Sztereo erősítés nélül nem is nézek DVD-t! Én egyszerre szoktam döngetni a 5.1-et meg a Sztereót és valami oltári jön ki belőle! Meleg szívvel ajánlom mindenkinek!
0
2004. november 16., kedd 20:50
Hát erről beszélünk mi is Arnold! Veszünk egy ilyen allinone rendszert, ami úgyan messze nem csúcskategóriás, de nekünk megfelel!
0
2004. november 16., kedd 20:35
Jó, rendben. Mint írtam, nem akartam személyeskedni, ne haragudj, ha megbántottalak. Sokadszor is leírom: ez az ismerősöm a 40-es évei elején jár, imádja a (jó) filmeket, azokat szeretné végre normális minőségben nézni. Elismerem, hogy a te megoldásod jobb, de egy középkorú úriember már nem fog építgetni, gyűjtögetni - lemez be és nézzük a mozit :) Jó, erre meg lehetne azt válaszolni, hogy az ő korosztályának filmjei biztosan nem a hangeffektjeiről híresek :) Azért majd mondom neki sok kicsi sokra megy dolgot is!
0
2004. november 16., kedd 20:33
Adózok én is. Mégis van házimozim. Nem csúcskategóriás, de az én igényeimnek bőven megfelel.
0
2004. november 16., kedd 20:11
Ha látnád azokat a veszett drága számlákat, +adó, ünnepnapok, és azért éhenhalni sem szeretnénk :)
0
2004. november 16., kedd 20:08
Miért is kell erre 5-6 évig gyűjteni?! Hacsak nem audiofil-ben gondolkodik valaki... :]
0
2004. november 16., kedd 20:03
Én úgy tudtam, hogy a HD formátumban a DTS-től jóval modernebb hangzás lesz...
0
2004. november 16., kedd 20:01
Hát éppen ez az. Az egybecuccot biztosan kidobhatod, de ha van egy normális rendszered, akkor csak a lejátszót kell kicserélni. Egyébként nem azt mondtam, hogy 6 évig gyűjtögettem, hanem amikor volt egy kis pénzem, akkor vettem hangfalat, erősítőt, stb...
0
2004. november 16., kedd 19:39
A gond ott van, hogy valaki, aki most kezd el gyűjteni egy rendszerre, úgy, hogy 5-6 év múlva legyen egy közel sem tökéletes házimozija, az már elgondolkozik azon, hogy 6 év múlva mit fog érni egy DVD! Elvégre addigra már lehet, hogy a HD-DVD még azoknak a szívét is megdobogtatja, akik most úgy vélekednek az új formátumról, hogy "ingyen sem kéne"...
0
2004. november 16., kedd 19:00
A cuccaimra saját magam kerestem meg a pénz, az utolsó fillérig, kb. 5-6 év alatt, apránként, többnyire az egyetem alatt. Az első hangfalaim kb. 5 évesek, a lejátszóm kb. 3, de ma is tökéletesen kiszolgálnak, mert annak idején nem akartam mindent egyszerre megvenni, hanem szép apránként léptem előre. Évekig moziztam sztereóban, monitoron, aztán egy közepes méretű tévén. És most van egy jó rendszerem, ami közel sem high-end, de bármikor tudom fejleszteni. Megnézném 5 év múlva mire lesz jó, mit ér egy ilyen egybeépített kütyü. Egy hangfal, egy erősítő akár 10 évig is elmuzsikál komolyabb karbantartás nélkül.

Én is ugyanazt mondom, amit _calogero: ezek az egybeépített cuccok baromira nem érnek annyit, amennyiért árulják őket. Szerintem az 5.1-es hangnak semmi értelme, ha a hangminőség ratyi. Ha az ember nem hajlandó várni, és nincs elég pénze, akkor tudni kell kompromisszumot kötni. Egy jó sztereó erősítő, és két hangfal nem olyan horribilis összeg, nem nagyon veszít az értékéből, bővítéshez is felhasználható. Persze kezdésnek kell egy jó lejátszó.

Persze ha valaki a minőségben köt kompromisszumot, hát tessék, vegye meg bármelyik egybekütyüt, majd rájön idővel, hogy csak kidobott pénz. És mindegy melyiket veszi, mert ugyanazt tudják, szóval hasonlítgatni sem érdemes.

Én egy rossz szót sem szólok azokra, akik ilyet akarnak venni, csak elmondom ezekről a cuccokról a véleményemet.
0
2004. november 16., kedd 18:03
egyébként én is annak a híve vagyok, hogy inkább legyen egy jó sztereó mint egy sz@r 5.1.
ha lesz pénzem majd összeállítok én is egy komolyabb 5.1-es rendszert, de ezekkel a kompakt marhaságok szerintem is csak a vevőt csapják be. Egyik ismerősömnél az "5.1" fel van rakva 1 sorba a szekrény tetejére!
sokaknak csak arra kell az 5.1-es rendszer, hogy elmonhassa, hogy neki van "házimozija"!
nevetséges!
0
2004. november 16., kedd 17:46
nekem a HDCD logó tetszik a legjobban a 10ezer Ft-os noname lejátszókon...
0
2004. november 16., kedd 17:44
Gamma a szívemből szólt. Nagyon sokan nem engedhetik meg maguknak a high-end cuccokat, decreto biztos azon kevesek közé tartozik, akinek a pénztárcája (vagy inkább a szülőké?) bírja a terhelést. Bocsi, nem akartam személyeskedésbe átmenni, de nem tudtam magamban tartani.

0
2004. november 16., kedd 17:41
Nézd, a kérdésemre megkaptam a választ, részemről a kérdésfeltevés lezárva. Mint említettem volt, csak azt a kérdést tettem fel, amit ő nekem megírt. Hogy őt idézzem: ha lúd, legyen kövér.

Mind1. Volt, aki megértette, hogy mit akartam, annak köszönöm segítségét.
0
2004. november 16., kedd 17:40
Derceto: ...és szeretnék a DVD lehetőségét kihasználni, de sajnos a pénztárcájuk ezt nem engedi, csak egy olcsóbb cuccost... bocs, de nem sok olyan átlagember van mo.-n, aki havi keresetét mind DVD rendszerre áldozná, dehát könyörgöm, akkor neki már nem is szabad élvezni a DVD adta lehetőségeket?!
0
2004. november 16., kedd 17:21
"Mert vannak olyan emberek, akik pusztán a filmeket szeretik... "

De bezzeg az 5 hangszóró az kell mi? Meg DTS.
0
2004. november 16., kedd 17:12
ja, ott a DVX-nél ki van írva a DTS, és a DTS-ES phantom is, meg az 5.1EX is, de ezekben a phantom 6.1-ekben nem kell bízni! a szettben van lejátszó, erősítő, 5.1-es hangrendszer stb... ha gyorsan szeretne a haverod beruházni egy rendszerre, akkor ezt ajánlom! bocs, hogy a hsz-t kettévágtam :)
0
2004. november 16., kedd 17:08
különben, mondd meg a havernak, hogy nézzen szét a netdepo.hu-n, ott sok-sok ilyen alltoone rendszer van, és ajánlom figyelmébe az egyik yamaha rendszert, valami dvx, a számára sajnos nem emlékszem, biztos megtaláljátok az akciós termékek között. az ára 99000 körül mozog, ez akciós, az igazi ára jóval drágább, érdemes beruházni, én is ezt veszem karácsonyra!
0
2004. november 16., kedd 17:03
... like me...
0