Keresés

50000 HUF-ból milyen DVD lejátszót érdemes venni, ami tudja a DTS hangzást és a divx, xvid cd-ket is lejátssza?

2004. július 23., péntek 10:51
Nekem Pioneer 575A-m van. Műanyag az egész kasztni. A CD hangja borzalmas, bár a képminősége kiváló.

Hát én zenehallgatásra is használnám :) Gondolom, van olyan hangja, mint a mikro-hifi rendszereknek, mer egy olyan minőség nekem abszolút megfelel.

Persze ez is olyan dolog, hogy ha kisebb méretű TV-n nézed...

Aha, azon fogom. Most egy kicsi, 37-es TV-m van, és nem is tervezek bővíteni. Feliratos filmeket eleve nem nézek, szal ez a kis TV is OK.
0
2004. július 22., csütörtök 19:36
"nem is érdemes jobbat venni mert valóban nem látod/hallod a különbséget."

Sőt, összeköti az ember digitálisan egy jobb erősítővel, és el is lehet a hangját felejteni. (interlaced) kép tekintetében meg elég, ha az ember kerüli a kínai gagyikat, és egy normál tévéhez tökéletes lesz.
0
2004. július 22., csütörtök 19:33
"Nem hiszem el, h a drágábbak annyival jobbak lennének"

Hát ez szubjektív. Egy max. 82 centis tévén nemigen látsz majd különbséget. CD-t azért ne nagyon próbálj hallgatni vele ;)
A trükk ott kezdődik, ha az ember akar egy jó deinterlacert, jó minőségű kimenetet, jó MPEG-dekódolást. Ott kezdenek el az árak felfelé kúszni. Nekem 2 és fél éve van meg a Pioneer lejátszóm, és egyelőre nem látom okát, hogy lecseréljem. Akkor 100-ért vettem, az mai árfolyamon 40-50 (talán igényesebb komponensekkel). Ha lenne plazmám vagy projektorom, akkor biztosan beruháznék egy nagyobb Denonra, így viszont a különbözetet inkább önálló CD-játszóra, DAC-ra vagy SACD-játszóra költeném. Jobban megéri, már ha zenét is akar hallgatni az ember.
0
2004. július 22., csütörtök 19:24
Pedig hidd el. Nekem Pioneer 575A-m van. Műanyag az egész kasztni. A CD hangja borzalmas, bár a képminősége kiváló. A távirányítója csúnya és gagyi, a Divx feliratokat nem kezeli, nincs csatornánkénti hangerőszabályozás a dekódereknél (DD, DTS, SACD, DVD-Audio), a 8 betünél hosszabb file neveket és az ékezetes file-okat nem tudja megjeleníteni. A progresszív kimenete jóval gyengébb, mint a 668-asnak és még sorolhatnám. Könnyű, nincs benne semmi anyag. Ennyi pénzért nem rossz választás, de azt mondani, hogy a drágábbak nem jobbak botorság.
Persze ez is olyan dolog, hogy ha kisebb méretű TV-n nézed és nem komoly megjelenítőn (plazma, projektor), valamint valami egyszerűbb olcsóbb hangrendszer van rákötve akkor talán nem is érdemes jobbat venni mert valóban nem látod/hallod a különbséget.
0
2004. július 22., csütörtök 19:18
OK, tudom, de nekem egy lejátszó eleve nem ér meg többet 50-60e-nél. Nem hiszem el, h a drágábbak annyival jobbak lennének...
0
2004. július 22., csütörtök 16:26
50-60-ért nem lesz nagyon tuti. Jó lesz, használható, de nagyon tuti az nem.
0
2004. július 22., csütörtök 16:09
Igen, a Pio a második a sorban... :o) Asszem az is lesz a nyerő, mert 100e-t egy lejátszó nem ér meg nekem, függetlenül attól, h megtom-e engedni magamnak vagy sem. Max. 50-60e áldoznék egy lejátszóra, de annak akkor már nagyon tutinak kell lennie :)
0
2004. július 22., csütörtök 15:59
Sőt, az S97-el kapcsolatban hallottam rebesgetni mpeg4 kompatibilitást is, például az avland is írja. Ez persze csak találgatás, de ha nem fújja a szél a harasztot akkor nem zörög. Vagy valami hasonló.
0
2004. július 22., csütörtök 15:45
Hat igen, az S97 leginkabb a HDMI, meg a 720p és 1080i felbontásra való upscaling miatt lesz nagy szám. A Faroudja még nem biztos, van, aki szerint lesz, van, aki szerint meg nem lesz. Ha az ember normál TV-re akarja kötni, akkor ezek nem jelentenek semmit, tehat várni sem érdemes rá. Ha tudod nélkülözni az 5.1 kimenetet (amit nem nehéz, hacsak nem akarsz DVD-Audio-t hallgatni), akkor jó az S47 is. Ha kell az 5.1, akkor meg ott a Pioneer.
0
2004. július 22., csütörtök 15:06
Egyébként ilyen lesz az S97:

http://www.avland.co.uk/panasonic/dvds97/dvd-s97.htm
0
2004. július 22., csütörtök 15:04
Az S75 csak a végén volt olcsó mikor már akcióban nyomták. Akkor jó vételnek számított mert az akciós árához képest jó tudása volt. Az S97-re csak akkor érdemes várni ha nem sokallod a több, mint 100 ezer Ft-os árat ugyanis annyiba fog kerülni. Cserébe kapsz HDMI kimenetet és Faroudja deinterlacert. Persze ha ezek nem kellenek akkor felesleges kidobni rá a pénzt.
0
2004. július 22., csütörtök 14:59
Általában jók, de pl. az RV-32-es Pana DVD lejátszó botrányosan rossz. Kb. másfél éve volt slágertermék, először a karácsonyi bevásárlókosarakban, aztán a szervízek polcain. Valami döbbenetes sebességgel kivonták a forgalomból, de a szüleimnek pont egy ilyet sikerült kifogni.
Javaslom inkább a Pioneert, azzal nem járhatsz rosszul.
0
2004. július 22., csütörtök 14:09
Én az S75-re gondoltam, azt néztem ki tavaly, de azóta már nem lehet kapni :(( És nem volt jóval drágább, ha jól emlékszem 15e-rel került többe a mostani S47-nél. Szerinted megéri várni őszig, vagy inkább vegyek egy másfajtát? Biztos még az idén kijön a 97es? Amúgy jók a Panák? (másban igen, de DVD player-t még nem volt szerencsém kripóbálni)
0
2004. július 22., csütörtök 11:56
Hát azért ez nem egészen így van. Mikor az első lejátszómat vettem csak a 200 ezres kategóriában volt 5.1-es dekóder a DVD lejátszókban. Később persze az olcsóbb modellek is kaptak és ma már nem ritka, hogy az 50 ezres lejátszókban is van. Az S47-es elődje az S35-ös volt és ugyanúgy nem tartalmazott 5.1-es kimenetet mivel nem volt benne 5.1-es dekóder. Az S75-ben volt, de az jóval drágább is volt és annak utódja az S97-es lesz ősszel. Szóval a régi modellekben ugyanúgy nem volt a belépő kategóriában 5.1-es dekóder, mint most.
0
2004. július 22., csütörtök 11:35
Aha... Basszus, akkor a régi Pana modellek sokkal jobbak voltak :(((( Mé nem lehet azokat már kapni???
0
2004. július 22., csütörtök 11:30
Csak azokon a készülékeken van 5.1-es kimenet amelyekben van dekóder (DD, vagy/és DTS, SACD, DVD-Audio). Az S47-ben ilyen suta megoldás van, hogy kvázi nincs benne 5.1-es dekóder, de van egy alap dekódoló amely a Dolby Digital, DTS hangot és a DVD-Audio lemezeket két analóg csatornára downmixeli.
0
2004. július 22., csütörtök 11:25
Kösz az infót, ezt nem is tudtam... Aszittem, 5.1es kimenet alapból mindegyiken van, de ezek szerint tévedtem :(
0
2004. július 22., csütörtök 11:22
De. Csak az S47-esen nincs 5.1-es kimenet csak két analóg sztereó.

http://www.avland.co.uk/panasonic/dvds47/dvds47backlrg.jpg
0
2004. július 22., csütörtök 11:15
Hát bizony annak nagyon komoly firmware update-nek kell lennie, hogy még 3 plusz csatlakozót is rávarázsoljon a készülék hátlapjára. :-)

Milyen csatlakozót? Hát nem az 5.1 csatlakozón keresztül megy ki a DTS dekódolt hang??? ;)
0
2004. július 22., csütörtök 11:12
Nekem meg lenne egy újabb kérdésem. Régebben egy lejátszó + PC-s aktív hangfalak kombinációjával akartam összeállítani magamnak egy kisebb házimozi rendszert. De 2 hibás PC-s hangfal után elegem lett az egészből és úgy döntöttem, veszek egy kompakt házimozi rendszert. Milyet éri meg venni? Árban 80-100e-s kategáriára gondoltam. A lényeg, legyen benne DTS, Dolby Digital Pro Logic II dekóder, és ne súgjanak a hangfalak :o)
0
2004. július 22., csütörtök 11:06
Hát bizony annak nagyon komoly firmware update-nek kell lennie, hogy még 3 plusz csatlakozót is rávarázsoljon a készülék hátlapjára. :-)

Mellesleg tudtommal a Panasonic szoftvere nem frissíthető lemezről, tehát ezért ezért az igen komoly update-ért még szét is kellene szedni a lejátszót és egy pákával nekiesni.
0
2004. július 22., csütörtök 10:59
Jah, és az S47-es Pana csak DTS 2.0 dekódolására képes :((( [gondolom ez a későbbiekben vmilyen firmware frissítéssel feloldható lesz]
0
2004. július 22., csütörtök 10:56
Hát nekem is a Pana tetszik, de a Pio többet tud, igaz, az a modell, amit itt is ajánlottak páran kb. 12-15e-rel többe kerül (nem egy olyan nagy összeg).
0
2004. július 22., csütörtök 9:38
panasonic egyértelműen. vagy pioneer.
0
2004. július 21., szerda 23:12
Meg egy csomó minden mést is...
0