Keresés

50000 HUF-ból milyen DVD lejátszót érdemes venni, ami tudja a DTS hangzást és a divx, xvid cd-ket is lejátssza?

2004. július 21., szerda 22:41
Üdv. Mindenkinek!

Tényleg eljött az idő,hogy lecseréljem a dvd lejátszómat,mert egyre "válogatósabb" lett mostanában , úgy-hogy azt hiszem,hogy két model közül választanék,az egyik a Philips DVP 720SA, a másik pedig a Panasonic S47.
Körülbelül egy ár +-2-3 ezer.A divx nem igazán érdekel,tehát az nem szempont, nyilván a belső a lényeg,de a külső is számít nekem.Mindig azt mondtam,hogy,ha lecserélem,akkor csak Panasonic,de rájöttem,hogy a külseje nem is igazán jön be,csak a kék fény a tálcán,de a többi az túl szögletes,kezdetlegesnek tűnik,a gombok stb.!A Philipsnek viszont szép a design-ja.
Tehát várnám a véleményeket!

Üdv.Halley
0
2004. július 19., hétfő 17:47
Van valakinek LiteOn-nal tapasztalata?
ez uaz a cég amelyik a CD-ROM olvasókat is gyártotta?
0
2004. július 4., vasárnap 1:09
Sikerült az update, a Preference Page-be betette a Mpeg Subtitle-t ( normal, East Europe), mégsem jelenik meg a magyar felirat. Mi lehet a hiba? Milyen beállításokat kell végezni? Előre is köszi!
0
2004. július 3., szombat 12:42
Én is erre startoltam rá, de közben bejött a képbe a Mercury, amiről azonban még nincs igazán felhasználói infó. Kicsit várok.
0
2004. július 3., szombat 0:04
http://www.sokkmagazin.hu/forum/viewtopic.php?t=158
0
2004. július 2., péntek 21:38
Ma vettem egy Pioneer DV-575A-t. Nem kezeli a feliratokat Divx esetén akárcsak a kistestvére a 470-es. Az európai ügyfélszolgálat tájékoztatása szerint dolgoznak a problémán és talán hamarosan megjelenik hozzá egy firmware update amellyel menni fognak a feliratok. Erre persze semmilyen biztosíték nincsen.
0
2004. június 30., szerda 0:58
Élőben jól néznek ki a Piok hidd el! És nagyon megbízhatóak! Persze a "mindent egy márkából" rendszer kemény dió. Olyat is lehet, csak szerintem ez a komolyabb márkáknál éri meg igazán (Rotel, etc...). Ha kevesebből gazdálkodik az ember, akkor jobban jár, ha válogat. Speciel ezzel a DV-575-tel a Pioneer most nagy pofont adott a piacnak. DVD-Audio/SACD/DivX/komponens/progresszív PAL lejátszó ENNYIÉRT??
0
2004. június 30., szerda 0:30
Hat nemtom, nekem ez a Pio nem nagyon teccik. Lehet hogy csak a tukros Panas elolapot keresem mindegyik lejatszoban, mer az nagyon teccik... Viszont a Pana funkcioival nem nagyon vagyok megelegedve... :(
0
2004. június 30., szerda 0:15
én is a pio mellett szavazok. használtan vettem kb 2 éve a dv-525-ösömet és azóta kifogástalanul működik.
0
2004. június 29., kedd 23:42
A Pionner új Divx lejátszóiról egyelőre egy teszt készülékkel történő próba eredménye van meg, az a készülék nem kezelte a feliratokat. Persze lehet, hogy a végleges verzió kezeli majd.
0
2004. június 29., kedd 22:40

Mi bajod van vele? Szerintem nem néz ki rosszul, ami meg a Panát illeti, ők sem erőltetik meg magukat mostanában design terén. Van egy majdnem 7 éves Technics CD-játszóm, az gyönyörű, azóta viszont egy-két kivételtől eltekintve egyre csúnyább dolgokat csinálnak. A megépítésről nehéz kép alapján nyilatkozni, én a Pioneerommal meg vagyok elégedve, viszont a családi Panasonic RV-32 kész botrány. Nem is volt túl sokáig a piacon.
0
2004. június 29., kedd 22:16
Megcsekkoltam azt a Pioneer-t, ha aze a design-ja nem egy Pana :((( viszont jo sok mindent tud, egesz jo aron... Meg meggondolom... ;)
0
2004. június 29., kedd 16:32
Igen, a digitális kimeneten természetesen kijön a DTS is, csak megfelelő erősítőhöz kell csatlakoztatni.

"mindenem Pana, szal a lejátszó is passzoljon a többi közé"

Figyelembe véve, hogy a Pana félévente teljesen átdesignolja a cuccait, legfeljebb a logó fog megegyezni :)
0
2004. június 29., kedd 16:25
Köszi a választ Derceto.

Igen, eredetileg S75-t akartam venni, de már sehol sem lehet kapni... Mégis tavaly kellett volna megvennem. No mind1.

Amúgy ha megveszem ezt az S47est és később veszek hozzá egy erősítőt, DTS, ProLogicII, meg egyebekkel, akkor úgy elméletileg lehetséges lesz az DTS 5.1, ugye? (feltéve ha van dts kimenet ezen a kütyün).

Pioneer meg csak ezér nem kell, mer mindenem Pana, szal a lejátszó is passzoljon a többi közé :o)
0
2004. június 29., kedd 16:12
"- a feltüntetett specifiációban csak DTS2.0 szerepel. Ez annyit jelent, hogy a DTS dekóder csak sztereo hang reprodukálása képes??"

Igen. Lejátszik mindent, még DVD-Audio lemezt is, de CSAK sztereóban. A Dolby-t is csak sztereóban tudja kiadni.

"- ha sima PCs 5.1es aktív hangfalat (pl. Genius Home Theater, Ozaki B5)kapcsolnék hozzá, képes lesz a DTS hang reprodukciójára??"

Nem. Kivéve, ha a hangfal szettben benne van egy DTS dekóder is. A Genius-ban biztosan nincs, a B5-ben meg úgy látom csak DD dekóder van. Olyan hangfalszettet keress, amiben van DTS dekóder.

"- van a Pana-nak más, full DTS, Pro Logic II, DVD-Audio, JPEG kompatibilis, árban hasonló fekvésű (max. 50e), lehetőleg tükrös display-es, Mo-n is kapható modellje??"

Jelenleg nincs, majd jön valamikor az S97, de az lehet, hogy többe fog kerülni. Tükrös lejátszója a Panasonicnak talán csak egy volt, de az is egy 5-lemezes váltó. Ha valahol találsz S75-öst, az tudja az összes általad felsorolt dolgot, de már kifutó modell. Árat nem tudom, valahol 50 körül volt legutoljára. Én még nem találkoztam lejátszóval, ami tudta volna a ProLogicII-t, ez általában az erősítők mókája, szóval ilyet ne nagyon keress.

Alternatív megoldásként javasolnék egy Pioneer DV-575-öst, ami a fentieken túl még SACD-t és DivX-et is lejátszik, és 56,800-ba kerül a NetDepo-n. Ez a lejátszó alig pár napja kapható, és ha van olyan megbízható, mint a többi Pioneer, akkor nagyon buli vétel.
0
2004. június 29., kedd 11:28
Helló mindenki!

Hamarosan egy asztali DVD lejátszóba szeretnék invesztálni, de mielőtt ezt megtenném, lenne pár kérdésem a kinézett modell specifikációival ill. lehetőségeivel kapcsolatban.

A kinézett modell egy Panasonic S47, ami látszólag mindent tud, azonban...
- a feltüntetett specifiációban csak DTS2.0 szerepel. Ez annyit jelent, hogy a DTS dekóder csak sztereo hang reprodukálása képes??
- ha sima PCs 5.1es aktív hangfalat (pl. Genius Home Theater, Ozaki B5)kapcsolnék hozzá, képes lesz a DTS hang reprodukciójára?? (bocs, lehet h túl hülye kérdések, de idáig nem érdekelt ez a téma :o))
- van a Pana-nak más, full DTS, Pro Logic II, DVD-Audio, JPEG kompatibilis, árban hasonló fekvésű (max. 50e), lehetőleg tükrös display-es, Mo-n is kapható modellje??

Örülnék, ha vki tudna válaszolni... :o)

Előre is kösz a segítséget!
0
2004. június 28., hétfő 18:16
Nagyon köszönöm, próbálkozom.
0
2004. június 25., péntek 20:45
Egy üres CD-R vagy CD-RW lemezre írd fel a zip file-ban található dvx6600b2.ISO
vagy az újabb dvx6600b3.ISO file-t. A CD-t le kell zárni és DISC-AT-ONCE módban, kell felírni. Én a NERO-t ajánlom.
Utána a kész CD-t be kell tenni a meghajtóba. Egy picit várni kell, aztán megjelenik a képernyőn, egy felirat, amire neked ok-val kell felelni.
Ezután kinyílik a lejátszó ajtaja. Most még várnod kell 1-2 percet, amíg befejezi az update-et. Ezután behúzza a cd tálcát és ennyi.
Ha tudsz angolul, akkor a http://www.yamada.de/ftp/yamada_update_eng.pdf oldaláról töltsd le ezt a pdf file-t. Ebben képekkel illusztrálva le van írva minden részletesen.
Remélem tudtam segíteni.
Sok sikert az update-hez!
0
2004. június 21., hétfő 10:04
Hello!
én is kipróbáltam a V3-at az ő és a tőbbi hosszú ékezetes betű végre nem ~ -os, a szóközök mintha kissebbek lennének és így töb betű kifér de a hosszú sorokat így is levágja. Talán egy kicsit lassabban kezdi el lejátszani a mpeg4-es filmeket de a minőségük kiváló vetekszik az mpeg2-vel.Új menüpont a 4. menüben mpeg4 felirat tipusa norml v. középeurópai.
Download firmware revision 05.00.03.05 beta ( with subtitle selection mode in the setup )

''Normal'' does support the following languages:

English=Albanian=Brazilian=Canadian=Catalan=Danish=Dutch=Faeroese=Finnish=French
=Galician=German=Icelandic=Italian=Norwegian=Portuguese=Spanish=Swedish

''Eastern-Europe'' does support:

Polish=Croatian=Czech=Hungarian=Romanian=Slovak=Slovene
#

Changes: extended subtitles support (SRT, only ASCII, name must be the same as the movie file name ) for various languages with MPEG4, ''Zoom''/''Time'' symbol fade out

Feliratot automatikusan betölti ha a neve megegyezik a film nevével és srt a kiterjesztése.
0
2004. június 20., vasárnap 12:33
Légy szíves segíts! Mit kell tennem, hogy megjelenjen a magyar felirat a cd-ről?
Yamadám van nekem is. Részletesen írd le, ugyanis nem vagyok műszaki zseni!
Köszi!
0
2004. június 18., péntek 12:17
A Yamada DVX6600 játékoshoz most jött ki a legújabb 6600v3.iso firmware update. Kipróbálta már valaki? Mit változtattak a 2-eshez képest?
0
2004. június 14., hétfő 11:22
OFF
A valósidejű (házi) MPEG2 tömörítés egyébként is külön téma, ha meg sugárzott HDTV adást akarunk rögzíteni digitálisan, annak szabvány szerint egyébként sem nagyobb a sávszélessége 20 Mbps-nél. Bármíly meglepő, a tömörítés számításigénye erősen függ a megcélzott sávszélességtől, méghozzá érdekes módon úgy, hogy a nagyobb méret nagyobb processzoridőt igényel (pedig elvileg ott "kevesebbet" kell tömöríteni).

OFFOFF
Ha kijön a BR és a HD-DVD is, az nagy szívás lesz mindenkinek. Most állítólag a stúdiók vagy várnak, vagy lobbiznak azért, hogy mégiscsak egységes formátum legyen (kiveve persze a Sony-t) és hogy 2006-2007 lenne reális dátum a bevezetésre, szóval még (reméljük) változhatnak a dolgok.
0
2004. június 14., hétfő 10:44
Igazad van így nehéz meghatározni a szükséges sávszél szükségességét.

A Blu-Ray elméleti sávszélessége valóban 36Mbps, mégis a HDTV felbontás legjobb minőségében csak 24Mbps-ben tud felvenni hanggal együtt a rekorder (23Gb-os lemezre 2 órát). Persze a gyári műsoros lemezek (ha lesznek) lehetnek magasabbak.
0
2004. június 14., hétfő 2:27
OFF:

"Az 1920x1080-as film közel 5-ször annyi információt tartalmaz"

Ez szubjektív. A felbontás nagyobb, de információ mennyisége már kicsit bonyolultabb dolog. Hiszen maga a kép ugyanaz (csak nagyobb felbontásban), így (szinte) "ugyanannyi" képi információ van, mondhatni nagyobb részletességgel, de még a részletesség sem nő minden esetben egyenes arányban a felbontással, hiszen itt már bizony a forrás részletessége is bejátszik. A kép nagyobb egyszínű felületei, fókusztávon kívül eső, homályosabb részei továbbra is épp ugyanannyi információt hordoznak, mint eddig, ezek a területek nem lesznek "részletesebbek" a felbontás növelésével és alig vesznek el több bitet, mint kisebb felbontásnál. Vagyis a lényeg az, hogy a képi információ mennyisége közel sem arányos a felbontással. Bocsánat, ha ezt kicsit pongyolán fogalmaztam meg, egyébként jó kis statisztikai elemzést lehetne erről csinálni. Mindenesetre ezt gondold végig.

Egy gyors teszt, inkább csak érdekességképpen:
Két kép, az egyiken elég sok minden van, elég részletes, mondhatni "sűrű", a másik szintén részletes, de kevesebb képi "feature" szerepel rajta. Mindkettőt exportálom PhotoShop-ból WEB-re JPEG-ben, nagyobb és kissebb felbontásban (5:1 a pixelek aránya), azonos minőségi beállítás mellett. Az fájlméretek aránya a részletesebb kép esetén 5:1 helyett csak 3,8:1, a másiknál mindössze 3:1.

A 25-30 Gb reálisnak tűnik, lévén a kétrétegű Blu-Ray cca. 50 Gb-os.

"A Sony a felével számol és nem is engedi 20Mbps fölé a sávszélt"
A Blu-Ray sávszélessége 36Mbps.
0
2004. június 14., hétfő 1:19
Persze a sávszél függ a filmtől is ez oké, de illene nem a From hell-ből szabványt kalkulálni.
0