Keresés

50000 HUF-ból milyen DVD lejátszót érdemes venni, ami tudja a DTS hangzást és a divx, xvid cd-ket is lejátssza?

2004. június 6., vasárnap 23:17
Én a hangfal kábelt a fronthoz 7-vagy 800-ért vettem méterét.A hátsókhoz 2-300-al olcsóbbat vettem,mert oda elég sok kellett,és azért nem akartam az A-hitelt felvenni,hogy kábelt vegyek! Az S-videót pedig  4-5000-körül pontosan nem emlékszem.Nem az a nagyon drága,de szerintem nem is olyan olcsó,de ez relatív.Azért a gagyitól odébb van.A mélyládához is talán 4000-körül volt,szóval próbálok egy kicsit adni az"apróságokra" is.Szerintem ezek is egy közép osztályú kábelek,de tudom,hogy van akinek a 40-50-ezer stb. a közép kategória!
0
2004. június 6., vasárnap 23:09
Nos, az anamorf és a nem anamorf DVD közötti különbség már alapból LÉNYEGES, DivX-ből meg én még nem láttam anamorf kiadást. Ebből már adódik az egyértelmű válasz. 4:3-as DivX-ek között viszont láttam elég jókat. A tévém 63 centis.
0
2004. június 6., vasárnap 22:17
Ez sokrétű dolog. A legolcsóbb használható kábelek (mondjuk a Hama Pro Class széria, vagy a Monitor olcsóbb darabja) párezer forintért megvásárolhatóak. Egy méteres koax kábel 3-5 ezer Ft. Egy használható másfél méteres Scart kábel 5-7 ezer Ft. Az S-video hasonló. Hangfalkábel is kapható 1000Ft/méter áron ennél olcsóbbat (front) nem érdemes venni.

És persze vannak ennél drágábbak, egészen a többszázezer Ft/méter kábelekig. Érdemes kábelvásárlás előtt elgondolkodni, hogy a meglévő cucchoz meddig érdemes elmenni. Ha van egy alsó kategóriás Yamaha erősítőd akkor nem érdemes 100 ezerért kábeleket venni hozzá, mivel egy 100 ezerrel drágább erősítővel nagyobb hangminőség javulás érhető el.
0
2004. június 6., vasárnap 21:52
Szeretném megkérdezni,hogy ha már szóbakerültek egy pillanatra a kábelek is,akkor mi számít jó kábelnek,illetve árban mit takar,mondjuk egy optikai,egy scart,s-videó,plusz hangfal kábelek méterei stb.???Tudom,hogy nem ehhez a topichoz tartozik,csak Cerwin megemlítette a kábeleket,ezért én pedig csupa jóindulatból kérdezem a házimozi tulajdonosokat,illetve mindenkit! :)
0
2004. június 6., vasárnap 21:43
Na most legyünk öszinték.
Nézel az egyik TV DVD-t egy másik ugyan olyanon egy 2CD Divx-et.
Tudom, hogy van különbség az adatokban, de ha ránézésre valaki tud LÉNYEGES különbséget tenni akkor az már nem is ember hanem egy sas.
És ezt tapasztalatból mondom.
Hagsulyozom, hogy én a jó filmeket eredeti dvd szerzem (mert kell az extra, design, stb), de vannak kivételek.
0
2004. június 5., szombat 11:27
Pedig előfordulhat: Itt van pl. az Aliens rendezői változat magyar szinkronnal, VHS rip sk. Vagy pár régebbi, ritka film, ami sosem lesz DVD-n, pláne szinkronnal. Ezeket sem rossz kényelmes környezetből nézni.
A minőség az egy dolog, de van pár dolog, ami csak gyegébb minőségben áll rendelkezésre, a házimozirendszer sem fog zárlatot kapni tőle, szóval nem romlik el ;D
0
2004. június 5., szombat 11:04
Az a vicc, hogy itt a minőségről dumálunk és a divx-et emlegetjük. Nem nonszensz?
A minőséget szinte minden befolyásolja. Vehet valaki bármilyen jó cuccot, ha 500 Ft-os kábelekkel köti össze, vagy gyenge a TV stb...
Én a minőséghez azt is hozzátenném, hogyha már van egy valamire való mozim, akkor nehogy már divix-ekkel meg mp3-akkal, sőt nehogy már másolt médiákkal rontsam le a minőséget.
0
2004. június 5., szombat 10:58
Ezzel én is egyetértek.
0
2004. június 5., szombat 4:31
Ja fáradok már :)
Lassan megyek is...

"A DivX 3.x nem legális, mert olyan kódot tartalmaz, amit az MS codecjéből vettek át jogtalanul. A 4-es verziót újraírták, ebben már nincs lopott kód, de lejátssza a korábbi DivX-es videókat. Ez már egy teljesen legális szoftver és semmi köze a Microsofthoz."
Az előző megfogalmazásodat fére értelmeztem, de így korrekt már a dolog.

Amúgy nekem inkább az MPEG4 a "területem", sajna a MPEG2 nem annyira, de ezen majd akarok változtatni.
Igazából ezt a témát is szinte csak az MPEG4 szemszőgéből néztem, eltekintve attól, hogy tudtomal az MPEG2-nek is meg kell ütnie egy szabvány szintett  az asztali lejátszóknál (felbontás, kb/sec, stb) és habár itt vannak külünbségek csak nem egyértelmű az egyszerű halandó számára (mint amilyen én is vagyok)
0
2004. június 5., szombat 4:19
Bevetted a fogalmazásgátlót? :)

1. A letárolt MPEG4 film minőségét nyilván nem az határozza meg, hogy mivel játsszuk le.

2. A MPEG4 tömörítőkhöz nem nagyon értek, de az MPEG2-es kitömörítők között vannak különbségek, itt van rögtön a Chroma Upsampling Error, ami azért nem elhanyagolható, de a kockásodás és az átmenetek sávosodásának tekintetében is találhatók minőségbeli különbségek.

Az utolsó két mondatot nem nagyon értem. A DivX 3.x nem legális, mert olyan kódot tartalmaz, amit az MS codecjéből vettek át jogtalanul. A 4-es verziót újraírták, ebben már nincs lopott kód, de lejátssza a korábbi DivX-es videókat. Ez már egy teljesen legális szoftver és semmi köze a Microsofthoz.
0
2004. június 5., szombat 4:11
Mielött félre értés lenne.
Tudom vannak gánya termékek amiket kerülni kell csak nem olyan szempontok alapján ahogy sokan teszik.
0
2004. június 5., szombat 3:57
Ezzel nem is vitatkozom.
0
2004. június 5., szombat 3:54
És akár pl. pár filléres kondenzátor is sokat ronthat a képminőségen, vagy akár az is, ha valami túlmelegszik, mert nem megfelelő a hűtése (pl. néhánnyal kevesebb nyílás van a szükséges helyeken), árnyékolás elégtelensége, ami márkás cuccban ritka, még márkásabban meg csak egyedi hiba esetén fordul elő.
Viszont van egy képminőség, ami az emberek zömének már megfelelő, és ezt gyakran hozzák a noname cuccok is.

Amúgy nem pont azt akartam mondani glad, amit te értettél.
A képminőség a jó elektromos hálózatnál kezdődik, és a DVD lejátszó, kábelezés, TV + a környezet mind befolyásolja (pl. a Föld aktuális mágneses tere, időjárás, naptevékenység stb.), könnyen lehet a gyenge pont a DVD.

Persze ízlés dolga, de 200k HUF feletti TV mellé én nem tennék yamakawát (szegény 63cm-es Thomsonom mellé igen).
0
2004. június 5., szombat 3:41
Na most előre bocsátom, hogy nem vagyok speciális szakértője a témának szóval lehet, hogy rosszul mondok valamit, de viszont azért van is egy kevéske lővésem a dologhoz.

Különböztesünk meg 2 kódolási folyamatot:
1, amikor letömörítem az eredeti anyagot. Ezt jelenleg PC végzik többnyire és ekkor dől el lényegében a MPEG4 film minősége is.
2, Az a kódolási folyamat amikor a tömörített fomát vissza olvassa vagyis nézzük a filmet. Ez már megy PC és MPEG4 asztali lejátszon. Itt már nincs olyan erős minőségi tényező a codekkel szemben csak kompatibilitás, ami bizonyos alapok szerint zajlik. Szóval itt a rosszabb codek nem a képminőségban okoz problémát hanem pl akadozik a film lejátszás közben.
Most az egyéb szürők (pl antifreezer) az javít a helyzeten, de utólag a 2. fázisban sokat nem lehet tenni a képminőségért ha az 1. nem elég jó.

"Az Mpeg4 tömörítők közül tudtommal csak a DivX 3.x nem teljesen legális, mert az a Microsoft tömörítőjének hackelt változata"
Nos majdnem talált. :)
A 3.11-ig bezárólag az a meglévő MS média file codekek fejlesztése volt és habár ezt valóban nem a MS műve. Utánna ezt tovább feljlesztették, de tudtommal ez sem a MS szárnyai alatt történt max ők is átvették.
0
2004. június 5., szombat 3:20
"A DVD nek van egy szabvány értéke és a kimeő jel, adott kategoriában szabvány így minőségre ugyan az."
Ez nem igaz. Ahány lejátszó, annyiféle MPEG dekóder, szűrő, DAC, és mindnek más a minősége, még ha ez egy 50 centis tévén nem is nagyon látszik.

Az Mpeg4 tömörítők közül tudtommal csak a DivX 3.x nem teljesen legális, mert az a Microsoft tömörítőjének hackelt változata.
0
2004. június 5., szombat 2:08
Tökéletesen igazad van!
És pont ezt akartam én is mondani.
Sok minden egyébb tényező van, de talán a legkevésbbé pont a lejátszó. Az hogy a kábel merre megy az nem a lejátszó vagy márka kérdése (vagy hibája).

Amúgy tapasztalatból mondom, ha már a képminőség a kérdés akkor a legtöbb a TV múlik.
Hiába a szuper lejátszó, ha 50hz, 55cm.
Én anno erőmön felül beválaltam egy 72cm, 100Hz síkképcsőves panát. Nagyon nem bántam be. havermnak jobb lejátszója volt mint nekem, de ennek ellenére 3x jobb volt a kép minősége az enyének.
Ha két átlag hasonló kaliberű noname és márkás DVD-t kötsz ki ugyan arra a tv-re akkor sok különbséget nem látsz majd, de akkor se lesz akkora különbség mint a TV-nél ha egy "jobbat" és egy korszerütlenebbet hasonlítasz össze.
0
2004. június 5., szombat 1:55
Azért a digitális/analóg konverzió nem csak adatfeldolgozási probléma, az analóg jel minőségét nagyon sok minden befolyásolja (akár az is, hogy a kábel átmegy-e a TV mögött vagy sem, bár azt már kábele is válogatja), itt már erős szórás lehet modellek sőt akár azonos készülékek közt is.
0
2004. június 5., szombat 1:45
Kimondottan itt a video jelre gondolok.
A DVD nek van egy szabvány értéke és a kimeő jel, adott kategoriában szabvány így minőségre ugyan az.
De persze az extrák (+kép javítók) persze segítenek.
Azt azonban, hogy a divx milyen nem érdemes filózni, mert minden filmet máshogy tömörítenek, de ez nem a lejátszó sara.
0
2004. június 5., szombat 1:29
"3, kimenő jel szempontjából a jel az szabvány tehát a noname-nek nem lehet rosszabb a képe.."

Hát ezzel még én sem értek egyet...

A MPEG-4 majd legföljebb a WM9 formájában legális, aranyáron.
0
2004. június 5., szombat 1:01
Most sokan off-nak tartják azt ahova a fórum tart, de szerintem hozzátartozik az ár/minőség kérdés.
Nehéz itt most igazságot tenni, de nem is akarok csupán néhány tény:
1, alapvetően sokszor ugyan az a gyártó nyomja a márkásat és a noname-t.
2, ennek ellenére van különbség, mert bizonyos hiba % alatt márkásnak adják felette pedig noname.
3, kimenő jel szempontjából a jel az szabvány tehát a noname-nek nem lehet rosszabb a képe..
4, különbség ott van, hogy milyen extrák, plusz elektronika és összeszerelési technikával rakják össze (azt az alapot amit ugyan az a gyártó készített.)
Sajnos azért már a márka se minden.
Legyen itt ez tanulságul:
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9015342&uq=73
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9091639&uq=7

Válasz az alpkérdésre:
MPEG 4 asztali 50e alatt.
Ahogy itt ez itt kiderült sajna a dolog gyerekcipőben jár még. A neves gyártók nem merik felvállalni a divx, xvid formátumot, mert a többségük illegális. (Anno a HP beperelték a CD író miatt, ami hamisításra alkalmas a user számára. Veszítettek, a HP tejelt).
Mint minden esetben amikor új valami akkor évekig csak kezdetleges cucok vannak, de nem is biztos hogy nagyon fejlesztenek ebbe a rázós témába. Egyetlen lehetőség hogy legalizálják egyes MPEG tipusokat(mert van ilyen próbálkozás)
Nagy gond még hogy külföldön nem igen foglakoznak a feliratozásal ezért ez is kezdetleges még.

TEHÁT: Most és még egy darabig kénytelen vagy 2-3 lejátszó közül választani és szinte mindegy mit, mert 2év múlva biztos cserélheted. Vegyél Yamadát vagy Panát vagy akármit, de várj el túl sokat még és ne panaszkodj ha nem jó.

0
2004. június 4., péntek 22:09
Sőt 50.000 alatti MPEG-4 comp. (DivX, Xvid) lejátszókról lenne szó.
0
2004. június 4., péntek 21:53
Én nem azt mondtam,hogy a Sonyhoz olcsóbbak az alkatrészek,ne forgasd ki a szavam,hanem ,hogy a Yamada és társai 15 000-ért ,ha elromlanak,akkor nem érdemes csínáltatni!Lehet,hogy egy Sonyt sem,de attól függ,hogy mennyibe került!
Pl.Nekem leesett a Sony kamerám ami 280 000- volt,és  csak a belső mechanikája sérült,de 45 000- volt,úgy,hogy az alaplapot is kellene cserélni,de nem lehet rendelni hozzá!Szóval tudok a kazettára filmezni,de a memoria kártya meghajtót nem tudom használni.De ,ha lehetne rendelni alaplapot hozzá, akkor akár 150 000-is lenne kitudja,de ha a kamera árát nézed,akkor még az a 45 000- belefér,mondjuk a 150 000- már lehet,hogy nem ,mert akkor inkább újjat vennék,mert tudom,hogyha megcsínálják,nekem akkor sem lesz a régi már.
A lényeg a lényeg,hogy úgy is az adott termék ára ,és a javítás költsége határozza meg,hogy érdemes -e megcsínáltatni!
0
2004. június 4., péntek 18:16
bocs az ismétlésekért
0
2004. június 4., péntek 18:16
Kicsit elmentünk a témától. A kérdés az 50 ezer alatti dvd ajánlat volt. Én csak azt akarom, hogy ha van valakinek 50 rugója rá, akkor nehogy már Yamadát ajánljanak neki.
0
2004. június 4., péntek 18:15
Kicsit elmentünk a témától. A kérdés az 50 ezer alatti dvd ajánlat volt. Én csak azt akarom, hogy ha van valakinek 50 rugója rá, akkor nehogy már Yamadát ajánljanak neki.
0