Na, ma már egész délután az új Pioneer lejátszót tesztelgettem. :) Majden két példányt sikerült rendelnem, két helyről, mert az egyikket csak két hét múlva akarták szállítani, a másikat meg 3 napon belül, aztán mégis egy napon akart jönni mindkettő, így az egyiket lemondtam, úgyhogy Dömi! A netdeponál maradt egy ezüst színű készülék raktáron! :) Szuper áron!
Minden szuper, két dolgora térnék ki: Komponens kábel: Rendeltem egyet. Korábban nem használtam ilyet, HDMI-vel volt a tévéhez kötve, de gondoltam kipróbálom milyen ezzel a kép... Hát... Nem tudom, nem e valami beállítás miatt, de nagyon más, és nem szebb! A Volt egyszer egy vadnyugattal teszteltem. 40 colos HD-Ready LCD-m van. Határozottan úgy láttam hogy a kép részletgazdagabb, konkrétan több ráncot tudtam megszámolni Bronson arcán, de mások a színek, és a kép határozottan zajosabb, távoli képeknél elmosódnak a színek, kevésbé kontrasztosabb. Nem voltam vele megelégedve. A HDMI jobb a meglátásom szerint. De ennyivel? (A HDMI felskálázás 1080i-re volt állítva.)
DVD-Audio: Eddig egyetlen DVD-Audio lemezem van. (Beatels - Love című remek válogatás) A régi lejátszóm sima DVD lemezként ismerte fel, amiben bejött egy álló menü, ott választhattam három hangsáv közül: DTS 5.1, Dolby 5.1, PCM Stereo. DTS-ben nagyon is szépen szólt. Az új lejátszóm már alaból DVD-Audio lemezként ismerte fel mikor beraktam, egyből indult a zene, nincs hangsáv választó funkció, a Denon erősítőm egy pillanatra kiírta hogy 96 Khz, majd a DTS Neo 6 program indult be autómatikusan, mint mikor CD-t, vagy mp3-at hallgatok, de sokkal erőteljesebben, dinamikusan szólt, mintha csak a DTS formátumban hallgattam volna. A lejátszó digitális koax kábellel volt az erősítőhöz kötve. Kérdésem hogy akkor most én milyen hangot hallottam? DVD-Audio formátumban melyik hangsáv aktiválódik a Beatles lemezemen? A PCM stereo?
Ezután fogtam három pár stereo RCA kábelt, és összekötöttem a lejátszó 5.1-es analóg kimenetét az erősítő 5.1-es analóg bemenetével. Kiválasztottam az EXT-In forrást az erősítőn, és megszólalt a hang, ami bár gyengébb, de tisztább mint az imént hallott, de csak a két első hangfal szólal meg. (Plusz mélynyomó.) Milyen hangot hallottam ebben az esetben? Miért csak szterot, mikor a 6 csatornát kötöttem hozzá a mélynyomóhoz? Talán mert a lemezen csak stereo PCM hang kapott helyet?
Ez az első DVD-Audio lejátszóm, és még csak egy DVD-Audio lemezem van... Lehet hülyeségket kérdezek, de ezzel még nem vagyok képben.