Köszi! Közben megoldódott a probléma. Nagyobb volt a pánik , mint a gond! :-)
0
2006. november 7., kedd 23:15
590
Egyáltalán nincs hang,vagy csak 5.1?Csak azért kérdem,mert gyárilag offra vannak a dolgok állítva a dvd lejátszó saját menüjében,és lehet,hogy ott kellene vmit állítani onra!De ez csak egy tipp,lehet,hogy más az oka,vagy a csatlakozásnál más van kiválasztva nem scart! Olyan sok lehetőség nem lehet,ha erősítő nincs bekötve!
Üdv!
0
2006. november 7., kedd 19:14
204
Khmm... Szóval ..izé....Kezdetnek annyi , hogy technikailag hülye vagyok. Szóval nem röhögni a problémán! :-) Na, vettem egy LG DVX172-es DVD lejátszót. A kép tökéletes , hangot viszont az istennek sem tudom beállítani. Mit bénáztam el? Alapjában véve általában rájövök a problémákra... egy idő után , de itt nem sok választás lehet , hogy mit , hova dugtam. Egyszerű scart csatlakozó van a tv-hez kapcsolódva. Lehet , hogy a beállításoknál van gond? Vagy még össze kell kötni valamit valamivel?
0
2006. augusztus 12., szombat 16:09
4201
Nekem 1910-esem volt, de nagyon gyorsan túladtam rajta. A Pioneernak nemcsak szebb képe volt, de halkabb, gyorsabb és könnyebben kezelhető is. Ráadásul ez a Faroudja chip eléggé érzékeny arra, hogy milyen megjelenítőre kötik. Bizonyos típusknál nagyon felerősíti a kockásodást és a homogén felületek, átmenetek sávosodását.
0
2006. augusztus 12., szombat 13:04
3495
Bár a 1920-ast nem ismerem, de talán nem is nagyon illik összehasonlítani a Philips lejátszójával, mert nem uaz a kategória. Mai árakat nézve kb a duplájába kerül. Pár hónapja vettem egy 1710-es Denon-t, amit a 720SA nagyon lealázott. Zajosabb, életlenebb és kevésbé természetes képpel rendelkezett mint a Philips, így bár második playernek vettem, de nem tudtam kibékülni a hatalmas minőség- valamint tudásbeli különbségekkel, ezért túladtam rajta! A legdurvább, legirritálóbb a homogén, enyhe színátmenettel rendelkező felületeken tapasztalható villódzás, kockásodás volt, melynek híre-hamva sem volt a Philipsnél. A hang sajnos azon csak 2.0-ás, ami szépen tisztán és dinamikusan szólt, de a surroundot külső dekóder hiányában nem tudtam kipróbálni. (Tesztelésre a Fast and the Furious "Felspécizett" változatát használtam.)
0
2006. augusztus 11., péntek 11:06
110
A Denon DVD-1920 (Faroudja) DVD lejátszót nagyom tudom ajánlani. Igaz az ára olyan 72000 Huf körül van, de a képminősége félelmetesen ott van, és a DD5.1 meg DTS dekóder sem hiányzik belőle. Nemrég vettem én is egy Denon DVD-1920 játékost és fényévekkel jobb kép van rajta, mint a DVP720SA (MTK csipp-es) lejátszómon. Persze ilyen játékost csak akkor érdemes venni, ha van valamilyen jó HD felbontású megjelenítőd (min. 1280x720), amin van HDMI csati. Régi CRT tévéhez felesleges, ott nem nagyon fogsz különbségeket látni. Ami fontos, hogy a Denon a DivX-et szarul kezeli, szal arra érdemes egy másik lejátszót használni, ha fontos a DivX/Xvid lejátszás. Többek között ezért is tartottam meg a DVP720SA lejátszómat, ami egy kitűnő DivX/XviD lejátszó.
0
2006. augusztus 3., csütörtök 2:56
685
Hi! Előfordul néha, hogy egy film másfél óra után akadozni kezd, majd végleg leáll. Ilyenkor a lejátszó túlmelegszik? A videó a DVD playeren van rajta. Levegyem, vagy ez nem gond? kösz
0
2006. augusztus 2., szerda 23:09
509
Mit ajánlottok? :) A mostani az egydobozos házimozi volt, szal talán nem azt akarok venni... Kéne vmi jó DVDlejátszó (olyan, ami viszi a DTS-t), aztán mellé vmi jó erősítő. A hangfalak azok megfelelnek, ha közepes minőségűek is.
0
2006. augusztus 1., kedd 0:52
4201
Kicsit pontosíthatnád mit is szeretnél. "Egydobozos" házimozit, vagy külön lejátszót, erősítőt, hangfalakat? Mekkora összeget szeretnél ráfordítani? A Pioneer jó lejátszóban és erősítőben is, de az egydobozosokat nem ajánlom, egyik márkából sem.
0
2006. augusztus 1., kedd 0:44
509
Sziasztok! Házimozirendszert szeretnék vásárolni. Eddig egy közepes Thomson házimozim volt, de az már kezd kiöregedni, illetve bosszantó, hogy nemcsak a divx, xvid és hasonló formátumokat nem játssza, hanem a DTS-t sem viszi. A kérdésem az lenne, hogy mit ajánlottok? A gépben Pioneer DVD-lejátszó és -író van, ezzel a márkával tökéletesen elégedett vagyok, már csak a típus lenne a kérdés. A válaszokat előre is köszönöm!
0
2006. július 10., hétfő 16:47
685
De,igen. Gondoltam, hogy valami hűtés indul be, csak hát nemértem miért ilyen hangos..de ha ez minden hasonló házimozival így van, akkor nem idegeskedem, csak tényleg azthittem, hogy valamit rosszul csinálatam az összeszerelés során.
0
2006. július 10., hétfő 1:44
345
Ez egy erősítő-lejátszó kompakt rendszer, ugye? Nagy hangerőnél nem indul el véletlenül egy hűtőventillátor az erősítőben? Szokott ugyanis...
0
2006. július 10., hétfő 0:32
4201
"a lejátszó pedig fém"
Legfeljebb a burkolat, és a csavarok...
0
2006. július 9., vasárnap 23:09
685
Hát ez egy 100.000ftos házimozi, szóval a gyagyinál már egy fokkal jobb, bár nem vagyok valami profi a témában, a lejátszó pedig fém:) De énsem értem a hangerő dolgot, hogy miért a player kezd el susogni amikor a hangerőt 10 fölé emelem..aztán lehet hogy csak én vagyok ilyen finnyás, és ez csak alapzörej, csak hát idegesítő..nah mind1 a MM-ban talán találok valami sámánt a házimozirészlegnél:)
0
2006. július 9., vasárnap 17:16
4201
A lemezforgató mechanikának mindig van egy alapzaja, különösen az ilyen olcsó műanyag cuccoknál. Ennek viszont semmi köze a hangerőhöz. Szóval, mondom, sámán.
0
2006. július 9., vasárnap 17:14
4201
Ha a lejátszó sustorog, akkor az csak valami mechanikai zörej lehet, kizárásos alapon a lemezt vagy a fejet mozgató egység. Ennek viszont nem tudom mi köze van a hangerőhöz.
A ferritmag a mélnyomó búgását előidéző elektromos zaj kiszűrését hovatott megakadályozni. Mechanikai zörejekkel nem tud mit kezdeni.
Szerintem hívj valami sámánt hogy kiűzze a sustorgó szellemeket! :]
0
2006. július 9., vasárnap 16:52
685
lejátszó...:D:D:D
0
2006. július 9., vasárnap 16:31
685
A lejáccó az maga a készülék:) És a ferritmagot az összeszereélsnél elvileg a mélynyomó lejáccó felőli részére kell csatlakoztatni a halkabb mellékzaj végett. És most ha felteszem a hangerőt 10fölé, akkor susog a lejáccó.Nem a hangfalak. Mi tegyek ez esetben? :)
0
2006. július 8., szombat 19:25
4201
Akkor most a lejáccó sustorog, vagy a mélynyomó, vagy valamelyik hangfal? És mi az a "lejáccó"?
0
2006. július 8., szombat 17:53
685
Hi! Nemrég vettem egy LG állóhangfalas házimozit és ha a hangerőt 10es fölé emelem a lejáccó "sustorogni" kezd, amely egy csöndesebb jelenetnél igen zavaró tud lenni. Talán a ferritmagot rosszul rögzítettem volna a mélynyomóhoz, vagy mi lehet a gond?
0
2006. június 15., csütörtök 14:46
115
bocs hang a kép helyett.
0
2006. június 15., csütörtök 14:45
115
filmkritikus
Nem akarlak elszomorítani, de majd egy fél év múlva írj vissza, hogy milyen a DVD. A noname termékekkel nem az a gond, hogy nem játszanak le ezer formátumot... A minőségre pedig azt tudom mondani, hogy tegyél mellé egy 35 000 Forintos Pioneert amire egyébként 36 hónap garancia van és akkor meglátod, hogy az általad jónak tartott kép milyen is. Nem bántani akartalak, de ne lovald bele szegény fórumozókat a "gagyiba".
0
2006. június 6., kedd 20:08
142
Hudson: A Samsungokat is lehet függetleniteni egy számkombinációval, ami tipusonként eltérhet. Vagy a honlapon, vagy a leirásban megtalálod a helyes kodot. Olvasd el a használatit, és kiderül hol a szervizmenű. Semmi extrát nem tud a dvd, el kell hogy szomoritsalak. Ezért a pénzért lehetett volna sokkal "jobb" minőséget venni. Sajna a video DAC is csak 54mhz-en dolgozik, ami ma már karcsú. Bocs hogy lehúztam egy kicsit, de úgy érzem nem néztél körül mielött megvetted. Üdv
0
2006. június 6., kedd 15:59
626
Sziasztok!
Párom szüleinek most vettünk egy EMAX AS 604 nevezetű dvd lejátszót a piros áruházban mindössze 8000 Ft-ért. Minden formátumot hiba nélkül lejátszott, külön öröm, hogy az összes formátumhoz tartozó feliratfájlokat is kezeli. Mivel nálam rengeteg film van kiírva, vagy netről leszedve elmondhatom, hogy alaposan le lett tesztelve a formátum ismerete a kicsikének. Hangügyileg sem kell szégyenkeznie....bírja a DTS-t is!
DE ami a legjobb ha megnyomsz rajta egy open felíratú gombot akkor a gép kibök neked egy poháratartót is!!!!!!