Keresés

X-akták - 2. évad (7 DVD) (DVD)

2010. június 10., csütörtök 17:30
Ma megérkezett a kiadvány. Van (még) egy negatív dolog, amit senki sem említett. Méghozzá a kiadvány gerince, jobban mondva annak mintázata. Ettől féltem, ezek szerint jogosan. Sajnos nem teljesen illeszkedik az 1. évadéhoz. Méretben is különböznek a minták, a Fox-logó és a felírat is máshol helyezkedik el, mint az elsőn. Gondolom milyen szép lesz majd a kilenc évad (ha kiadják egyáltalán) egymás mellett, mindegyiken össze-vissza lesznek a jelzések. Egyszerűen nem értem. Olyan nehéz ezt egységesíteni? Nincsenek meg az első évad tervei mintának? Vagy ezek szerint csak úgy hasra ütésre készíti a grafikus a borítókat? Sok DVD-je lehet neki otthon. Hiába na, nagy feladat ez. Köszönjük IC! Faxa...
0
2010. június 8., kedd 16:48
Idén.
0
2010. június 7., hétfő 10:13
Melyik év?
0
2010. június 7., hétfő 4:04
Ősszel.
0
2010. június 6., vasárnap 19:10
Mikor várható a harmadik évad?
0
2010. június 1., kedd 12:16
Találtam még két  korabeli  cikket Náray lecseréléséről, gépelem a lényeget:

"Lecsendesítették az X-akták rajongóit
(...) A világszerte nagy sikert aratott széria jelenleg is fut a Viasat3 adón, ám a vetítés kezdetekor nagy felháborodást váltott ki a női főszereplő szinkronhangjának lecserélése. (...) Temesvári Marietta, a csatorna műsorigazgatója a rajongókkal találkozva most igyekezett tisztázni a helyzetet s lecsendesíteni a hangadókat.
-Semmi problémánk nem volt Nárai (sic!) Erikával, csak úgy éreztük, az eredeti hanghoz az általunk választott színésznő hangja jobban hasonlít. Sajnos döntésünk nagy ellenállást váltott ki, ezért hívtuk össze e találkozót. Végül arra jutottunk, hogy a mostani széria lemegy az új hanggal, de ha a nézőknek nem sikerül megkedvelni, illetve megszokni, akkor visszatérünk a régi hanghoz."

Egy következő cikk pedig (sajnos dátumokat nem tudok):

"X-akták mégis új hangon
(...) A sikeres sorozat ügynöknője, Scully hangját eddig Náray Erikától kölcsönözték, aki több tucat lefordított epizód és két mozifilm (GONDOLOM, ITT VIDEOKAZETTÁN MEGJELENT FILMRE GONDOLNAK MOZIFILM ALATT, HISZ ITT MÉG SZÓ SEM VOLT 2. MOZIFILMRŐL) szinkronizálása után barátaitól tudta meg, hogy lecserélték. A hűséges nézők ezt azonban nem hagyták annyiban, telefonokkal, levelekkel bombázták az illetékeseket, akik végül beleegyeztek, hogy az őszi sorozatokban Scully visszakapja megszokott hangját. A nézőknek tett szóbeli ígéret ellenére azonban Náray Erika helyett Györgyi Anna szinkronizálja az ötödik és hatodik részt (EZ GONDOLOM ÉVAD AKAR LENNI), és mostantól a további részeket is.
-Miután az akkori vezetőség lágyabb és kedvesebb hangot szeretett volna a komolyabb helyett, inkább Györgyi Annát választották. Igaz, a közönség kezdetben visszakövetelte a már megszokott régi hangot, de mivel az ötödik részt az új hanggal készítették el és adták le, nem akartuk újra megkavarni a nézőket. (NO COMMENT!) Maradtunk az új hangnál, miután a nézők véleményét is kikértük. - tudtuk meg a Viasat3 egyik munkatársától, Jávor Andreától."

Tudnék még bőven hozzátenni a zárójeles kommenten kívül is dolgokat, de értelme úgy sincs...
0
2010. május 28., péntek 17:39
Egyébként Muldernak baromi jó dumái vannak eredetiben a komolyabb részekben is, érdemes megnézni, aki egy kicsit is érti. És Duchovny a hangja, meg a kiejtése miatt néha szemtelnül flegma modón adja elő, majdnem olyan Hank Moody-san :)
0
2010. május 28., péntek 14:57
Furcsa, amit mondasz, mert most, hogy nézem újra a sorozatot ("eredetiben" láttam, mikor adta a TV és azóta soha) felfedezem, hogy Muldernek néha eszméletlen beköpései vannak! Az egyik kedvencem a 2x7 részben (Szentháromság), mikor a vámpír pasi megkérdi Muldert, hogy ő nem akar örökre élni, Mulder komoly arccal gondolkodik, majd válaszol: "Ha visszajön a húzós gatya a divatba, akkor nem."
Vagy hirtelen az első mozifilm jut eszembe, mikor megmutatja Scully-nak, milyen arcot vág, ha kétségbe van esve! :)
0
2010. május 28., péntek 14:38
Nem, sajnos nem volt hozzá még szerencsém. Tudsz írni róla pár dolgot, hogy milyen témájú? Egyébként a főszereplő, az Alien sorozatból jól ismert "Bishop", ugye? :-)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2010. május 28., péntek 14:12
Egyébként ismered a Millenniumot?
0
2010. május 28., péntek 14:02
José Chung karaktere a Millennium-sorozatban is előkerül, ott szintén egy lazább és utánozhatatlan hangulatú, szürreális epizódot eredményez a jelenléte.
0
2010. május 28., péntek 13:41
Azért a sok komoly és izgalmas rész mellett jut hely, idő a poénos részeknek is. Már a 4. olyan résszel találkoztam, ami meglehetősen sok mosoly csalt az arcomra. Csak érdekességképpen jegyzem fel ezeket a részeket, hogy mások is derülhessenek rajta.

3. évad 20. rész: Látogatók (Jose Chung s From Outer Space)
- zseniális rész, David Duchovny-nak jól áll ez a "hülye" stílus, főleg amit leművelt abban a bárban, ahol édes-burgonya lepényt evett, és sorolta a hülye kérdéseit

4. évad 20. rész: Majmolás (Small Potatoes)
- azt hiszem ezt is látni kell, kicsit komoly is, de inkább poénos epizód

5. évad 6. rész: Posztmodern Prométheusz (The Post-Modern Prometheus")
- ennek főleg a vége lett érdekesen befejezve

5. évad 12. rész: Rossz vér (Bad Blood)
- ez igen csak vicces lett, Mulder ügynök és a vámpírok, kicsit érdekes elképzelésben. Amit leművelt a vibráló ágynál, az a nevetés... :-)

Most egyelőre ennyit találtam, de örülök, hogy vannak ilyen részek is.
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2010. május 25., kedd 20:05
Tényleg ennyit számít egy baromi régóta várt sorozatnál, hogy a sorozat részeit egyetlen szereplő miatt szinkronizálják újra? Van, aki még azt gondolja, hogy ennek lehet bármi realitása? :)
0
2010. május 25., kedd 18:48
Én is attól félek, hogy csak azt a néhány epizódot szinkronizálta le az IC, nem a teljes évadokat. Viszont így meg "csak" a maradék részekhez kellene az IC-nek új szinkront készíteni Nárayval (biztos Ő is örülne neki). Így talán nem kerülne 9990-be. :)
0
2010. május 25., kedd 17:22
Sajnos tévedés a VHS-kazettákból egész évadokra következtetni: az InterComos kazetták részeit alkalomszerűen szinkronizálták, és természetesen csak azt a másfél órát (tripla rész esetén 130 percet), amelyeket kazettán kiadtak, a többi részt nem.
0
2010. május 25., kedd 17:05
Elolvastam ezt a Náray-s dolgot, és tényleg valahol nem lehet rá mit mondani. Igazából sosem szerettem a Viasatot, és az pedig hallatlan, hogy a programigazgatónak nem tetszett a hangja. Most az a lényeg, hogy neki tetszen, vagy ezer másik embernek, akikből ők élnek? Vicc az egész...

Dooku gróf!

Biztos lehetsz benne, hogy az 5. és 6. évadhoz is van Náray-szinkron, mert annak idején az Intercom adta ki a különböző duplarészeket VHS kazettán. Akkor még sehol nem volt a Viasat, így nekik kellett a szinkront megcsinálni, vagyis inkább folytatni. Tehát ha az Intercom valaha is kiadja majd az 5. és 6. évadot DVD-n, akkor remélhetőleg a saját maguk által készített szinkront teszik majd fel a DVD-re. Miért lenne érdekük egy másik csatorna által legyártott szinkront rátenni a DVD-re, amikor nekik is létezik másik? Lennie kell egy korábbi szinkronnak is, pontosan azért, amit írtam. 1998-ban jöttek ki sorban a VHS kazetták, és szinkronosan. Tehát LÉTEZIK EGY KORÁBBI SZINKRON is, amit a Viasat nem volt (gondolom) hajlandó megvásárolni az Intercomtól, mert - jön a PR szöveg - nem tetszett Náray Erika hangja.

Most már tényleg abban bízhatunk, hogy az Intercom a saját szinkronját teszi majd a lemezekre.
0
2010. május 25., kedd 15:29
Hogynepersze, és ha az adott évad a plusz szinkronköltség miatt 9990 Ft-ért jön ki, akkor jó szokás szerint mindenki hogy összeszarná magát!
0
2010. május 25., kedd 15:24
No de a lényeg: Készült ezekhez az évadokhoz új szinkron Nárayval? Ha nem, akkor esetleg az IC is ráfeküdhetne a dologra...
0
2010. május 25., kedd 14:42
Mire megszoktam és megszerettem Györgyi Annát, addigra meg Náray visszajött. :)
0
2010. május 25., kedd 14:38
Ez olyan no komment kategória.
0
2010. május 25., kedd 14:32
Volt egy hasonló eset, még a VHS-időkben, a Viharzóna című alkotásnál. Clooney-nak Mihályi Győző volt a magyar hangja, mert a szinkronrendező összeveszett Szabó Sipossal...
0
2010. május 25., kedd 14:24
Ki nem sz*rja le, hogy mit akar a programigazgató? Ha van egy sorozat a megszokott szinkronnal, ne pampogjon már bele senki sem, hogy ki szinkronizáljon... Ez nagyon durva... :S
0
2010. május 25., kedd 14:09
Megtaláltam a saját "X-aktámban" azt a cikket, ami Náray lecseréléséről szólt. Sajnos magát a cikket nem tudom bepakolni, de a lényegét beírom:

"A programigazgatónk, Temesvári Marietta nem akarta, hogy Náray szinkronizálja Scully-t - tájékoztatta a Blikket Farkas Annamária, a Viasat3 PR igazgatója. - Nem tetszett neki a hangja, a másik színésznőé viszont igen. Valóban több telefont kaptunk a nézőktől, de úgy gondoljuk, majd megnyugszanak a kedélyek, s megszokják őt is."

És a cikk elején Náray nyilatkozata:
"Nem tudok mit mondani. Édesanyám hívott fel, ő látta a sorozat reklámját, de nem az én hangommal. Azt mondtam neki, hogy ez lehetetlen, ám kiderült, hogy igaza volt, s 10 év után nem én vagyok Scully. Nekem senki sem szólt, még csak egy telefont sem eresztettek meg. Nem érdekel, hogy miért történt így. Aki átvette a helyemet, nagyon jó színésznő, én rá nem haragszom. De tény, hogy a szerepet a nézők velem szokták meg, így a rajongók az igazi vesztesek."

Majd kicsit később:
"Amikor a két videokazetta anyagát kellett szinkronizálni, épp Amerikában voltam 3 hónapig, a megrendelő mégis megvárta, amíg hazajöttem. A szívem csücske volt ez a szerep."
0
2010. május 24., hétfő 18:15
Különben is szégyen, hogy -akár felirattal- de nincs semmilyen (!) extra a lemezeken. Fapad b+, de legalább kijött 120 év után, várom a 3. évadot :)
0
2010. május 24., hétfő 15:26
Köszöntem.
Akkor ezek szerint a második évadhoz is 1 szinkron van.
0